dijous, 15 de gener del 2009

Més de tres milions de desocupats i desocupades a l’Estat espanyol

CGT, davant les tremendes xifres d’atur, denuncia que la resposta de Govern, Patronal i sindicats majoritaris segueix sent la mateixa: cap

El dia 31 de desembre es registrava un nou i lamentable record al conèixer les dades de l’atur en l’estat espanyol. Aquestes xifres, amb un 11,3%, tornen a ser les més negatives de tota la UE respecte a la població activa.

Podem comprovar com, amb 3.128.963 desocupats i desocupades, les polítiques impulsades per a frenar o acabar amb aquesta sagnia incontenible no tenen conseqüències reals, mes allà de permetre’ls als banquers que es quedin amb els diners públics per a sanejar els seus comptes, o les rebaixes de l’impost de societats a les empreses i als patrimonis. Polítiques del regal per als que més tenen, en un marc d’amenaces constants contra els que acabem pagant tot això amb el nostre esforç i que són amanides per les declaracions de la patronal: allò "d’abaratir l’acomiadament”. Així com per les actuacions infames dels gestors sindicals del mal menor que no tenen objecció a declarar davant els mitjans de comunicació les seves proclames “en defensa dels llocs de treball” per a seguidament, i en els Comitès d’Empresa, signar els tancaments d’empreses, els Expedients de Regulació o les suspensions de pagaments que envien a centenars de milers de persones a l’atur.

Les propostes de la CGT passen per aplicar nous models de relacions humanes des de la perspectiva del REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA.

Manteniment de l’ocupació. Lluitant dia a dia, empresa per empresa i per sectors complets perquè no es perdi ni un sol lloc de treball més, ni en la indústria ni en els serveis. Ni un sol ERO més.

Defensa dels Serveis Públics. Que ens proporcionin i garanteixin a totes i tots una xarxa de sostenibilitat suficient per a igualar a l’alça la justícia social i territorial de tots els que vivim i treballem aquí.

– I totes aquelles altres enfocades a consolidar una economia al servei d’una societat sostenible. Que ens permeti a totes i tots accedir i autogestionar els diners públics, traient de les mans privades i especuladores aquests milers de milions d’euros regalats, permetent a les persones afrontar aquesta situació de crisi que han generat els de sempre per les seves infinites ànsies d’especular i obtenir beneficis.

Per a això la CGT desenvoluparà quantes iniciatives estiguin en la nostra mà per a desplegar una mobilització sostinguda contra la lògica del capital i CAP A LA CONVOCATÒRIA D’UNA VAGA GENERAL

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT