dimecres, 8 d’abril del 2009

1 any de la inauguració del Parc del Centre del Poblenou

La Comissió de Seguiment del Parc Central ha fet públic aquest comunicat:

Amb motiu del proper 1er aniversari de la inauguració el dia 6 d’abril de 2008, del polèmic parc del Centre del Poblenou, dissenyat per l’estudi d’arquitectura de Jean Nouvell en Barcelona, volem expressar el següent:

  • La iniciativa d’un grup de mares de recollir signatures perquè s’adeqüi un espai dins el Parc per a jocs infantils, dona per reflexionar sobre concepció d’aquest nou parc i la seva funcionalitat. Volem saber quan tindrem aquest espai infantil així, com una altra àrea prevista destinada a exercicis per la gent gran i persones amb discapacitats. Al cap d’un any, tampoc s’ha cedit el magatzem que reclamen els veïns del “Grup Civit”de vivendes per guardar-hi les pertinences de Festa Major.
  • Lamentem la crossa, a voltes econòmica i sens dubte d’agilitat, que ve donada pel fet que tots els canvis a introduir en el parc tinguin que passar per l’aprovació del dissenyador Jean Nouvell.
  • Reclamem que, per respecte al Patrimoni Històric del barri, s’inicií quan abans millor, la rehabilitació de les naus industrials ubicades en l’interior del parc, d’Oliva Artés. Així mateix, per tal de no desfigurar definitivament la traça del carrer històric de Pere IV per l’interior del Parc, demanem que s’obri cada dia la porta del parc que tanca aquest carrer amb Bac de Roda. Aquesta és una de les portes principals del Parc i des de la seva inauguració no s’ha obert mai. A mes queda segat el carril bici que va per l’interior del parc tot acabant bruscament en aquesta porta.
  • Demanem que s’estableixi un calendari de dates senyalades per l’obertura de l’enllumenat especial del Parc.

  • El Pou del Món resta tancat des de poc després de la seva inauguració donant raó als veïns quan deien que no té cap sentit, ni pot ser funcional, si no es fa seguint els criteris originaris d’aquesta iniciativa veïnal. Les entitats del barri van signar un manifest en el que es reclamava que es replantegés el Pou, segons els criteris inicials, i el Ple del Districte de Sant Martí del 4 de juny passat, també va votar a favor d’aquesta reconsideració. A hores d’ara, estem esperant encara passes concretes en aquesta direcció i que s’obrin canals de participació. Cal estudiar, també l’accessibilitat respecte a les persones amb cadires de rodes. El tema està a mans de la Sindica de Greuges de la ciutat, Pilar Malla.
  • Que, segons han denunciat la secció sindical de Parcs i Jardins de la CGT, aquest Parc no respon als criteris tècnics més bàsics en jardinaria i sosteniblitat ambiental. La necessitat de poda constant i de cura per obligar a la massa vegetal a adequar-se a les formes arquitectòniques projectades per Jean Nouvell converteix aquest parc en ser extremandament car de mantenir. Estem molt preocupats perquè d’aqui un any, quan el manteniment del Parc passi a dependre de Parcs i Jardins de l’Ajuntament. aquest no estigui a l’alçada de les circunstàncies.
Comissió de Seguiment del Parc Central (Agrupació CER Bac de Roda, C.P. Grup Civit, Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta bien que os preocupeis del parque,pero os tendría que dar vergüenza de que hay 23 opositores-as que aun no han entrado,y solo avíes hechos acciones por los locales del comité..Os comprendo tenéis que guardar vuestro sillón,y vuestro sitio de funcionario sindicalista

uno ha dit...

No se si debes de cobrar de la dirección para mentir, vilipendiar y hacer de troll por este blog, o es que la vida te ha hecho asís, si fueras un trabajador/a y no un comemierda habrías estado el viernes 27 en la asamblea y posteriormente en la plaza Sant Jaume reclamando el ingreso entre otras cosas de los compañeros/as de la OPO08, también habrías venido a la Festa de la Primavera y a la concentración en la sede de IC donde se ha reclamado el ingreso de los compañeros/as.
Como deberías saber el 5 de febrero realicemos una concentración de delegados y una rueda de prensa en la puerta de la oficina de Tarragona 2 para reivindicar el ingreso y el 18 de febrero se realizo en locales del Comité de Empresa en el Centro de Mantenimiento de Canyelles una Asamblea de afectados donde se acordó firmar un manifiesto reclamando que tal y como establece el articulo 93 del Decreto 214/1990 se proceda a la inmediata formalización del contrato de trabajo del personal aprobado de la OPO 2008.
De todo ello se ha informado en este blog pero por lo que se ve a ti no te importa lo único que te interesa (¿serás un enfermo que va por libre o un submarino que es utilizado por la dirección?) es vilipendiar y soltar bilis por tu boca.
Además de las acciones antes comentadas también se ha denunciado el hecho en Inspección de Trabajo y por ello la dirección del Institut se ha visto obligada a tener que contratar a los compañeros/as antes del 30 de junio.

otro ha dit...

Este an'onimo tiene toda la pinta de ser, no ya un submarino como dice "uno", sino la misma direccion que no encontrando como parar el funcionamiento de este estupendo blog insiste en hacer comentarios haciendose pasar por quien sea para desacreditar las acciones llevadas a cabo. Comemierdas, deja de ya de joder y vete a tu casa.