dilluns, 29 de novembre del 2010

Males Herbes desembre 2010


La CGT de Barcelona convoca una concentració el 30 de novembre, contra la reforma laboral i les retallades socials


Si lluites pots guanyar, si no lluites estas perdut

Després de quatre mesos d’aplicació de la Reforma Laboral per la qual vam anar a la Vaga General el 29 de setembre, l’atur en el mes d’octubre ha augmentat en 70 mil treballadors/es, el que suposa més de 4,5 milions reals de persones en l’atur. També ha augmentat el nombre de contractes temporals, just el contrari del previst pel govern. D’aquest drama social ningú es fa responsable.

Amb aquestes dades damunt de la taula, s’ha produït un canvi de govern en una clara estratègia mediàtica de maquillatge electoralista, per a seguir manipulant a tota la població i fer pedagogia política sobre els avantatges de totes les mesures antisocials engegades. Com si les persones treballadores, pensionistes, aturades, joves o immigrants fóssim idiotes i no comprenguéssim que el Pla d’Ajustament, la Reforma Laboral i de les Pensions només serveix per a seguir fent més rics als rics i que la crisi la paguem els de sempre.

Davant aquest panorama d’injustícia social, els anomenats “interlocutors socials o sindicats institucionals” accepten el joc de tornar a les taules de negociació, no recollint el clam contundent dels carrers del 29 de setembre, clam per continuar la lluita, convocar noves vagues generals… fins a aconseguir canviar la política econòmica i antisocial del govern.

Per la seva banda, aquests sindicats institucionals s’estan limitant a plantejar una sèrie d’actuacions descafeïnades, insuficients, tendents a la desmobilització i submissió de les classes més desfavorides i afectades per la crisi, com una recollida de signatures per a demanar el canvi de la reforma laboral, unes aturades simbòliques de 5 minuts en els centres de treball on els deixin les empreses fer-lo, concentracions de delegats o manifestacions per províncies en el mes de desembre.

Per a la CGT, les respostes sindicals i socials que aquest vergonyant panorama social i laboral es mereix, passen necessàriament per l’ocupació del carrer, la mobilització social, la convocatòria de vagues per empreses i sectors contra l’aplicació de la reforma laboral, la convocatòria d’una pròxima vaga general en l’estat espanyol i una vaga general europea.

Per a la CGT, la Vaga General del 29-S ha sigut el principi d’una lluita sindical i social continuada i no una rentada de cara davant els treballadors i les treballadores i les classes explotades.

Per això et convoquem a la concentració del dimarts 30 de novembre a les 18 h. a Via Laietana/Jaume I.

Federació Local de Sindicats de Barcelona de la CGT

divendres, 26 de novembre del 2010

UN JUBILADO UN CONTRATADO

Tras la firma del acuerdo sobre jubilaciones parciales, esta mañana se ha llevado a cabo la firma del contrato del primer compañero que reunía los requisitos para jubilarse parcialmente.


Constatados los nuevos contratos, los encerrados hemos decidido finalizar el encierro.


Una batalla ganada.


Una guerra por combatir.





UN CONTRATADO Y UN JUBILADO

Hemos ganado un asalto del combate, la batalla continua

Como ya habíamos informado algo se empezaba a mover y ayer jueves día 25 de noviembre se firmó el acuerdo, que obliga a la dirección del Institut a volver a jubilar y a contratar un relevista.

Por la noche con menos presencia de la esperada se realizó el concierto de cantautores y hoy día 26 de noviembre los trabajadores de Parcs i Jardins hemos ido hasta la plaza Sant Jaume a recordarle al alcalde Hereu y a la presidenta del Institut Imma Mayoll que todavía nos quedan muchos temas por solucionar

Algunas imagenes del concierto y de la manifestación de hoy:










Un acord deslloriga el conflicte laboral a Parcs i Jardins


El comitè d'empresa i la direcció de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona han arribat a un acord que permet reconduir l'espinós conflicte laboral que assotava l'ens. En una reunió celebrada ahir al matí, ambdues parts van pactar que es tornin a tramitar les jubilacions parcials amb contracte de relleu previstes en el conveni col·lectiu –que era la principal demanda que formulaven els sindicats–, però ajustant-les als últims canvis legislatius. Així, i segons l'acord, els 11 treballadors entre 60 i 65 anys que es podran beneficiar en primer terme de la mesura, reduiran la jornada laboral en un 75%. Per cobrir aquestes places, es contractaran un número igual de rellevistes, però a jornada completa.

Tant els responsables de l'àrea de Medi Ambient, de qui depèn l'Institut, com els representants dels treballadors van felicitar-se ahir per la solució adoptada, i no van voler furgar en les causes que han originat un enfrontament que ha trigat setmanes a reconduir-se. Per part del comitè, es va valorar especialment l'avanç que suposarà la contractació dels rellevistes per estabilitzar la plantilla de l'organisme.

LES FRASES

Amb una crisi com l'actual, és molt positiu que persones a l'atur puguin accedir a un
contracte de relleu
José Ruiz
president del comitè d'empresa de l'institut de parcs i jardins
Nosaltres sempre valorem positivament aquells acords que normalitzen les relacions laborals
Alfred Medina
director de recursos humans de l'àrea de medi ambient

Publicat a el diari El Punt

dimecres, 24 de novembre del 2010

Lluita als plans d’ocupació local de l’Ajuntament de Barcelona

LES PERSONES PARTICIPANTS EN ELS PLANS D’OCUPACIÓ LOCAL DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA ES MOVILITZEN CONTRA EL QUE CONSIDEREN UNA MALA GESTIÓ DINS D’UNA POLÍTICA DE CRIMINALITZACIÓ DE LES PERSONES A L’ATUR.
Davant la denuncia que fa aquest col·lectiu (unes 2081 persones), la qual reproduïm integrament al final d’aquest text, manifestem la nostra total adhesió i solidaritat.
Tanmateix, alhora que expressem el nostre suport a aquest col·lectiu, volem informar a la opinió pública, per si algú no ho sabia, de la existència d’un conveni de col·laboració, pel període 2008-2011, subscrit entre el Servei Català d’Ocupació, l’Ajuntament de Barcelona, CCOO, UGT, PIMEC i FOMENT sota la denominació de “Pacte Local per a l’Ocupació” mitjançant el qual es coordinen les polítiques impulsades des de l’Ajuntament tendents a “promoure un mercat de treball de qualitat, inclusiu, amb alta productivitat i que generi oportunitats professionals per a tothom, apostant per un creixement econòmic de la ciutat de Barcelona que incorpori més valor afegit i innovació, i que permeti assolir altes quotes de competitivitat, benestar i cohesió social i territorial”.
En el paràgraf tercer del punt quart, titulat “Reptes en relació a la inclusió laboral de les persones més vulnerables” es pot llegir: “Barcelona ha de desenvolupar noves polítiques actives d’ocupació adequades a les necessitats dels col·lectius més vulnerables amb programes de formació a mida i itineraris d’inserció personalitzats. Noves polítiques que permetin alhora reduir les barreres que dificulten el progrés professional de les dones amb responsabilitats familiars, fomentant entre d’altres, l’accés a la formació en horaris laborals i els horaris flexibles, en un context de concertació amb les empreses”.
Com podem veure, res d’això s’acompleix, segons els afectats. Pot ser no pensaven “els agents socials” en els Plans d’Ocupació quan van subscriure el conveni? Aquí podria estar una de les causes de que aquest col·lectiu se senti maltractat.
Per altra banda, resulta del tot intolerable que aquests fets es produeixin quan existeix, com a resultes d’aquest Pacte Local per a l’Ocupació, dos convenis específics, signats per part de l’Ajuntament de Barcelona, un amb CCOO i l’altre amb la UGT, mitjançant els quals es regula una aportació econòmica (l’any 2009 va ser de 30.000 euros per a cada sindicat), per contribuir a l’assoliment dels objectius del Pacte.
La clàusula quarta d’aquest conveni estableix la constitució d’una comissió de seguiment, integrada per dos representants de cada part, que amb una periodicitat semestral s’ha de reunir per ocupar-se del seguiment i del desenvolupament del conveni, així com del grau d’assoliment dels seus objectius.
On estava la comissió de seguiment d’aquest Pacte Local per a l’Ocupació a l’hora de fiscalitzar l’acompliment i l’adequació dels Plans d’Ocupació, ja no al Pacte sinó, al menys a allò previst per l’Ordre TRE/84/2010, reguladora dels mateixos?
Per això resulta vergonyós que els representants de la UGT amaguin el cap sota les ales, així com insultant la hipòcrita estripada de vestidures que està fent CCOO, quan són aquests dos sindicats els qui han signat tots els pactes que afecten directament al col·lectiu de participants en els Plans d’Ocupació i no han fet res per a impedir que siguin un fiasco.

Adjuntem l’acta – manifest de l’Assemblea del Pla d’Ocupació de l’ICUB

ACTA D’ASSEMBLEA
Reunits en assemblea el 17 de novembre de 2010 al Palau de la Virreina el personal de l´Institut de Cultura pertanyent al Pla Ocupacional 2010:

DENUNCIEM:
Que la formació que se’ns imparteix no correspon amb l’ocupació que desenvolupem incomplint la normativa per la qual hem estat contractats (Art. 12.1 de l’Ordre TRE/84/210). És una formació generalista, inútil i fins i tot de continguts ofensius (cursos de compres per Internet de productes de luxe quan passem dificultats econòmiques, cursos sobre sensibilitat de gènere quan no es respecta la conciliació de la vida laboral i familiar, etc.).
Que no se’ns ha proporcionat informació sobre el contingut dels cursos ni dels seus horaris.
Que els horaris de classes no respecten els temps de descans perceptius després de la jornada de treball, ni s’ha atès a les necessitats de conciliació familiar de treballadors/es amb fills menors o amb feines de cura de persones grans, ni a la compaginació amb els estudis (universitaris, altres cursos formatius).
Que no s’ha donat informació a les persones que per llei estan eximides de la citada formació.
Que s’han donat les nostres dades personals a terceres empreses sense el nostre consentiment.
Que no se’ns ha donat resposta administrativa argumentada a les nombroses queixes que hem formulat àdhuc a una carta col·lectiva signada per la majoria dels treballadors i treballadores del Pla d’ocupació.
Que la formació actual és un negoci per a les empreses intermediàries en les que només les interessa el nombre dels assistents.
Que es culpabilitzi als aturats de la seva situació sota el discurs que els hi manca formació quan la causa evident es que s’han destruït els llocs de treball.
Que en molts casos els treballs asignats no corresponen al perfil acadèmic i professional pel que varem ser contractats i que les categories laborals estan, en alguns casos, per sota de la titulació acadèmica exigida pel lloc de treball.

REIVINDIQUEM:
Cap sanció per la no assistència a aquesta formació.
Formació adequada al nostre perfil acadèmic i professional, especialitzada i de qualitat.
Formació homologada gestionada i impartida per organismes públics: CIFOS, FP, Institut Obert de Catalunya, UOC (online), etc.
La rescissió dels contractes amb les empreses privades de formació.

Acció a la plaça Sant Jaume


Avui dimecres 24 de novembre , el Comitè d’Empresa s’ha concentrat a la plaça Sant Jaume, front l’Ajuntament, per tal de palesar el rebuig dels treballadors vers l’actitud per part de l’empresa de no respectar el conveni, impossibilitant la jubilació dels companys amb edat de jubilar-se i no contractant els rellevistes. La tanca perimetral del pessebre ha estat guarnida amb cartells que explicitaven : Un jubilat un contractat. No a la privatització. Per la ocupació


També hem marxat en florida i sorollosa manifestació fins la seu d’iniciativa ICV-EUiA, doncs son ells els responsables de la gestió de la nostra empresa, per tal d’exigir-li coherència amb el seu discurs i sobre tot el compliment del Conveni Col·lectiu.




www.btvnoticies.cat

Algo empieza a moverse!!!!


Esta tercera semana del encierro-ocupación de la sede de la calle Tarragona, empezó el lunes con la actuación de la coral de jardineros/as en las oficinas de RRHH cantándole al director que se vaya (Medina vete ya…). El goteo de compañeros/as, vecinos de Sants…, pasándose por el encierro es constante con muchas muestras de solidaridad (alimentos, materiales, dinero…).

Ayer martes concretemos el concierto a realizar el jueves con el apoyo de un grupo de cantautores que se han ofrecido ha realizarlo.

El martes por la tarde y tras la nueva acción que se realizó el lunes en el mitin de ICV-EUA en el Centre Cívic del Parc donde un grupo de compañeros/as estuvieron presentes repartiendo el manifiesto y increpando en la salida del mismo a la presidenta del Institut Imma Mayol a grito de UN JUBILADO, UN CONTRATADO la dirección del Institut nos planteo por escrito una propuesta de acuerdo basada en el cumplimiento por parte de la dirección de lo establecido en el Convenio. Tras los asesoramientos oportunos, no nos podemos fiar ni un pelo de esta gente, el jueves nos veremos para ver si es posible que la jubilación y contratación de los compañeros/as sea una realidad

2n Concert per la tancada dijous 25-N

ASSEMBLEA GENERAL 26 de novembre

dilluns, 22 de novembre del 2010

Un día en el encierro (o más bien en la ocupación) de la calle Tarragona

El sábado día 20 se levanto lluvioso, ya estaba todo preparado cuando comenzó a llover, a pesar de la adversidad se decidió tirar para adelante con lo programado y se realizó la chocolatada, la coral de jardineras/os interpretó junto con el personal presente el repertorio de canciones del grupo (medina vete ya, 25 encerrados…) y posteriormente se realizó las actuaciones musicales de Doctor Fargo y de Pablo Gil que fueron disfrutados por los compañeros/as.
Por la tarde cinco compañeros/as se acercaron al acto que organizaba ICV-EUiA en el bar-restaurante Iurantia el ámbito de Lesbianas, Gais, Bisexuales i Transexuales de la coalición y donde participaban el candidato, Joan Herrera, i el número 3, Jordi Miralles. Los compañeros/as allí concentrados desplegaron la pancarta y repartieron el manifiesto del Comité de Empresa, y conversaron con los candidatos que se comprometieron a que se podrían en contacto con los responsables municipales para solventar el conflicto.
Por la noche el encierro se animó con los compañeros de la bolsa de trabajo y de la plantilla que la noche del sábado pernotaron en el edificio.
CAC






Vinyeta al diari Público 22 novembre


28-N: LA MILLOR ELECCIÓ? L’ABSTENCIÓ ACTIVA


Novament, s’espera que la ciutadania legitimi, amb el seu vot, al poder polític que la oprimeix. Se’ns dirà, al conjunt de la població, que exercim la sobirania popular amb el nostre vot. Se’ns dirà que triem a qui, en el nostre nom, decidirà els destins de la nació.

Malgrat això, és una evidència que la sobirania popular està segrestada pel poder econòmic, que utilitza les forces de l’ordre i la llei per ofegar la societat solidària que volem. La classe política no mana, està al servei d’unes quantes persones que dominen i decideixen el destí de centenars de milions de persones. El Fons Monetari Internacional, el Banc Mundial, el club Bildeberg… són qui manen, i aquests no ens permeten triar-los.

Sabem que, amb el nostre vot, faran i desfaran durant quatre anys sense comptar amb nosaltres. Sabem que ni tan sols comptaran amb les seves pròpies promeses electorals. Sabem que amb el nostre vot participarem en la farsa i ens convertirem en els seus còmplices.

El constants casos de corrupció, que es multipliquen al territori , i que esquitxen contínuament als grans partits, son una mostra més de les conseqüències d’una democràcia de baixa intensitat més que qüestionable. El cas Palau, Gürtel, Ciutat Vella, Malaya, Santa Coloma o el finançament il·legal de partits, entre tants altres, demostren sobradament que el poder corromp i que aquesta gent només està interessada en la seva butxaca i, en cap cas, en la representació dels ciutadans i ciutadanes.

Per tot això:

És el moment de dir prou amb una de les poques coses que encara no ens han robat, que encara tenim al nostre abast. Davant les eleccions al Parlament de Catalunya practiquem l’abstenció activa.

L’abstenció activa el proper dia 28 de novembre no te res a veure amb les seves excuses de “desafecció política”. És l’actualització del cop de falç: una protesta pacífica, civilitzada i implacable. Sabem el que volem i ho volem ara!

Les nostres propostes:

Volem una societat on la participació sigui l’eix principal del desenvolupament social, basada en l’autogestió, el federalisme, la democràcia directa i el recolzament mutu.

Volem que les assemblees de treballadors i treballadores, de barris i ateneus siguin el llocs on puguem prendre els acords, entre totes i tots, sobre quin camí seguir.

Si ens exploten, que no sigui en el teu nom

Si ens oprimeixen, que no sigui en el teu nom

Si ens enganyen, que no sigui en teu nom

28-N: LA MILLOR ELECCIÓ? L’ABSTENCIÓ ACTIVA

ORGANITZA’T I PARTICIPA

SP Comitè Confederal CGT Catalunya

diumenge, 21 de novembre del 2010

La xocolata amb melindros a la TV


www.btvnoticies.cat

Aleix Cabrera

Es compleixen 10 dies del tancament de 15 treballadors de Parcs i Jardins a la seu situada al carrer de Tarragona i, de moment, s'hi quedaran. Protesten contra l'incompliment d'alguns punts del conveni per part de l'empresa.

Sobretot, volen que l’Ajuntament respecti les jubilacions parcials i la nova contractació de personal de relleu. Diuen que d’aquesta manera s’asseguren les places existents i s’evita la destrucció de llocs de feina. Els treballadors alerten també dels riscos que pot comportar la privatització i l’externalització de serveis, com ara una reducció salarial.

Personal de Parcs i Jardins, amics i familiars s’han concentrat, aquest matí, a les dependències de l’Institut de Parcs i Jardins, on mantenen la reivindicació, però amb un to festiu. S’hi ha servit un esmorzar a base de xocolata amb melindros, mentre tocaven en viu Doctor Fargo i Pablo Gil.

Dr. Fargo: "TE HIERO", live at Bodega Saltó.


Doctor Fargo un dels cantans que va actuar a la xocolatada

PABLO GIL / Cantautor



Pablo Gil un dels cantans que va actuar a la xocolatada

dissabte, 20 de novembre del 2010

25 de Novembre: Dóna-li la volta a la violència masclista!


Més de 600 dones han mort en l’última dècada a les mans de les seves parelles o exparelles. Més de 600 homes s’han convertit en assassins, alguns es van suïcidar després de matar a la que durant un temps havia estat la seva dona, uns altres estan a la presó. Informes i estudis contrastats d’aquest any, xifren el nombre de dones assassinades en el període 2000-2009 en 629, amb una mitjana de 63 per any. Aquestes són les dades oficials de víctimes per violència de gènere en el nostre país, però a elles s’haurien d’afegir les dones assassinades per altres homes que no eren parelles o exparelles seves, però que podrien catalogar-se fàcilment com crims masclistes (agressors sexuals, pares, germans, chulos, etc). La xifra oficial en el que va d’any és de 57 dones assassinades.

Les mesures previstes en la Llei Integral contra la violència de gènere no semblen ser molt eficaces. En els Pressupostos d’aquest any es dediquen 5.566,05 milions d’euros per a seguretat ciutadana i lluita antiterrorista. Tal vegada, si s’augmentés el pressupost per a la lluita contra la violència masclista, s’obtindrien millors resultats i sobretot, si es dediquessin més diners a l’educació en igualtat i a l’educació sexual. No obstant això per a 2011, el pressupost per al Ministeri d’Igualtat era de 69 milions d’euros (un 1’02% del pressupostat per a seguretat), un 10% menys que l’any passat. El doble de la retallada mitja dels altres ministeris.

I parlem en passat perquè una vegada més es confirma el que totes veiem dia a dia: no hi ha voluntat política de lluitar contra la violència de gènere, i el regal del govern a les dones per a aquest 25 de Novembre és la desaparició del Ministeri d’Igualtat, que amb la nova remodelació governamental passa a ser una secretaria dintre del Ministeri d’Assumptes Socials. I totes sabem que, per desgràcia, en aquest món capitalista nostre si no hi ha pressupost, no hi ha mitjans.

Al llarg de l’any ens han bombardejat durant tots els dies amb detencions i la lluita antiterrorista, aquí i a França. I què passa amb tots els programes que hi ha pendents d’executar per a lluitar contra la violència de gènere? En Educació, en Sanitat, en Justícia, en Intervenció Social… com no hi ha pressupost, no hi ha mitjans.

Que bé els ha vingut la crisi! És l’excusa perfecta per a no haver de complir les seves lleis. I cada any que passa, menys reposició d’efectius en l’Administració Pública, més càrrega de treball per als i les treballadores que queden en els serveis i que no poden assumir, per més que ho intentin, tot el pendent per fer. Per no parlar de la desaparició de serveis públics tan importants com tot el sector educatiu social, des del qual es treballava en la integració de persones, sobretot menors, en risc d’exclusió social, serveis que són realitzats per empreses privades amb ànim de lucre i que la majoria sabem com funcionen…

Amb aquesta comparança i amb la teva ajuda exigirem que es tracti a la violència de gènere com un problema d’estat de primera magnitud. No podem permetre que any rere any, segueixin assassinant a dones davant la vista impune de tota la societat i amb la indiferència d’un estat que no s’aplica per a atallar aquesta sagnia que és un problema de totes i tots.

Des de CGT també volem fer una crida a tota la societat: tots i totes som responsables, al seguir perpetuant rols i comportaments patriarcals. Per això, el més important és la deconstrucció de tot l’après: en les nostres relacions, en l’educació que rebem i donem, en les nostres comunicacions….

Una societat que eduqui solidàriament, sense sexisme, sense violència, sense autoritat imposada, llibertària, ens ajudarà a construir una societat de persones lliures, iguals, respectuoses amb les diferències i crítiques amb el món, on no existeixi dominació ni competitivitat. Una societat que eduqui sense religió, separant-la de l’escola i deixant-la en l’àmbit privat. Una societat que no permeti que els seus mitjans de comunicació siguin agressius i perjudicials per a la imatge de les dones, considerant-les objectes d’adorn en els seus anuncis, emetent programes xarons i masclistes amb totes les forces.

I sobretot, sobretot, a la CGT volem una societat que no calli, que denunciï, que qüestioni i que participi en l’eradicació d’aquesta xacra social.

Dones i Homes de la CGT, Contra la violència masclista!

Acudiu i Participeu en les manifestacions i actes del 25 de novembre, dia contra la violència de gènere.

Secretaria de la Dona de la CGT

>>> Cartells i díptics en els diferents idiomes (castellà, català, gallec, euskera) a: www.cgt.org.es/spip.php?article1952

divendres, 19 de novembre del 2010

10º día de encierro


10º día de encierro, y aquí no viene nadie. Ayer durante el noveno día se formó una coral de trabajadores de Parcs que realizan visitas itinerantes a las oficinas para cantar su repertorio y tratar de buscar apoyos y promocionar el acto de mañana por la mañana en Tarragona, 173.
A la tarde del jueves 18 se celebró una asamblea de afiliados a la CGT a la cual asistieron 28 personas y en la que se informó de la situación actual del encierro y de las NO negociaciones por parte de nadie. A esta asamblea de la CGT asistieron Guardias Urbanos, secretas y los mossos de Esquadra ante el miedo de la Dirección de que ese acto se convirtiera en una acción de fuerza que tuviera que ser reprimida.
El gerente se esconde, la Imma Mayol se inhibe y al Medina apenas le quedan apoyos en el Instituto.
En este momento no hay interlocutor por parte de la empresa y la Dirección no ha nombrado a nadie ante la negativa por parte del Comité de tratar con impresentables como el Medina.
No dejeis de personaros en Tarragona-1, todo acto de solidaridad (bolsas de fruta, bebidas, tortillas, jamones...) da aliento a los encerrados y demuestran que los trabajadores dan el apoyo necesario para que este encierro llegue a buen puerto.

Article publicat en el Setmanari la Directa


Article publicat en el Setmanari la Directa 17 de novembre

CANÇONS PER UNA TANCADA

LALA LA LALALALALALALALA
MEDINA VETE YA, MEDINA VETE YA,
QUÉ POCO TE QUEDA YA!!!


VEINTI-CINCO ENCERRADOS Y UN JAMÓN
VEINTI-CINCO ENCERRADOS Y UN JAMÓN
Y EL MEDINA Y LA INMA HACIENDO EL BURRO, Y EL ORIOL
Y YA HAN PASADO DIEZ DÍAS,
Y NO VIENE NI SU TÍA
Y UN JAMÓN


EL MEDINA EN LA OFICINA, CHIMPUN
EL MEDINA EN LA OFICINA, CHIMPUN
UNA CAGADA PEGÓ, CHIRIBIRIVÍ, CHIRIBIRIBÓ
UNA CAGADA PEGÓ
TAN GRANDE FUE LA CAGADA, CHIMPUN
TAN GRANDE FUE LA CAGADA, CHIMPUN
QUE AL ACALDE LE LLEGÓ CHIRIBIRIVÍ, CHIRIBIRIBÓ
QUE AL ACALDE LE LLEGÓ
Y EL ALCALDE QUE LA OLIÓ, CHIMPUM
Y EL ALCALDE QUE LA OLIÓ, CHIMPUM
A LA CALLE LE TIRÓ CHIRIBIRIVÍ, CHIRIBIRIBÓ
A LA CALLE LE TIRÓ
MEDINA NO TE JUBILAS, CHIMPUM
MEDINA NO TE JUBILAS, CHIMPUM
POR QUE NO LO QUIERO YO CHIRIBIRIVÍ, CHIRIBIRIBÓ
POR QUE NO LO QUIERO YO.


VETE, ME HAS HECHO DAÑO,
VETE, CON TUS MENTIRAS, VETE,
LEJOS DE AQUÍ!


ADIOS, ADIOS, ADIOS, ADIOS, ADIOS
HEMOS VENIDO A DESPEDIRTE
TU JUBILACIÓN NOS DA IGUAL


Jamone’s Band, and gardeners .

La CUP se solidaritza amb la plantilla de Parcs i Jardins

La Candidatura d’Unitat Popular dóna suport a les persones tancades des de fa una setmana a la seu d’aquesta empresa municipal

La CUP de Barcelona vol mostrar el suport i solidaritat amb el personal de l'Institut de Parcs i Jardins en la lluita pel seus drets. Entenem com un acte de legítima defensa i justícia, la reivindicació que 15 persones estan duent a terme des del dijous 11 de novembre i que romanen tancades en la seu d’aquest empresa municipal, situada al carrer Tarragona, 173.

La CUP de Barcelona se suma a les reclamacions de la plantilla i exigeix a la direcció de Parcs i Jardins, i en concret a la responsable de la institució la sra. Imma Mayol Beltran, el compliment del conveni en matèria de jubilacions parcial amb contracte de relleu, i l’obertura d’ofertes públiques d'ocupació.

Alhora, la CUP denuncia la voluntat de l’Ajuntament de privatitzar els serveis públics, tot delegant la seva explotació a empreses privades.

La situació en què es troba la plantilla de Parcs i Jardins és un bon exemple d'aquesta situació que, gràcies a les polítiques privatitzadores de PSC i IC, i mitjançant la gestió del servei a mans d’una “Entitat Pública Empresarial”, ha vist com s’ha devaluat el servei, desregularitzat i dispersat el treball entre diversos ens, i ha comportat l’existència d’un conveni diferent al de l’administració municipal. De retruc, això ha comportat la precarització de les condicions laborals dels i les treballadors, així com la dualitat entre les que estan en plantilla i les que presten el servei, ja que aquestes últims no tenen vinculació contractual amb l’ajuntament.

Cal que es duguin a terme, sense més demora, les legítimes reclamacions dels i de les treballadores de Parcs i Jardins.

Cal aturar l’actual política de privatització dels serveis públics, dels quals en defensem la titularitat municipal, així com la subrogació dels treballadors i treballadores subcontractades.

Defensem el respecte dels drets laborals i la creació d’ocupació de qualitat, i animem als i les treballadores a no defallir en la lluita pels seus drets. Tanmateix, instem als i les veïnes de Barcelona a mostrar la seva solidaritat amb les persones que des de fa una setmana mantenen la protesta per la defensa del conveni i el respecte als drets laborals.

dijous, 18 de novembre del 2010

Gran festa Solidaria amb la Tancada


Coral Comitera

En la mañana del noveno día de encierro en Tarragona-1, 14 miembros del Comitè d'Empresa han formado una coral para entrar en las oficinas de Recursos Humanos y entonar un canto para pedir al señor Medina que se vaya a su casa, los aplausos i sonrisas despertados alientan a la coral a ampliar su repertorio y a continuar con la lucha en todas las formas imaginables. El señor Medina no ha tomado todavía su decisión, pero de todas maneras debemos hacerle saber que no le queremos entre nosotros. Que se vaya. Que se vayan.
Este señor no es de confianza, miente y engaña a los trabajadores. Pero no olvidemos que lo hace en nombre del gerente y de la Imma Mayol, por tanto: no son de confianza, mienten y engañan.
QUE SE VAYA!!!!

Petició de convocatòria de Ple del Comitè d'Empresa

A la atenció de

Comitè d’Empresa

I.M. de Parcs i Jardins de BCN


Barcelona, a 18 de novembre de 2010.


Per la present, i com a Secció Sindical de la CGT, demanem al Comitè d’Empresa la convocatòria d’un Ple de Comitè d’Empresa demà 19 de novembre de 2010, per tractar els punts següents:


1.- Tancament:

- Continuïtat del tancament al carrer Tarragona.

- Propostes d’accions concretes.

- Calendari d’accions.

2.- Mesa de Negociació.

3.- Sanció Secretari del Comitè.

4.- Varis.

Acta de Constitución Mesa Central

Calendario electoral elecciones parciales 2010


Concert del Paco Ibáñez


CONCERT DE PACO IBAÑEZ EL 26 DE NOVEMBRE DE 2010. BARCELONA TEATRE MUSICAL (BTM)

En el marc dels actes de commemoració del centenari de l’anarcosindicalisme, la Federació Local de Sindicats de Barcelona de la CGT organitza un concert del cantautor Paco Ibañez, que se celebrarà el pròxim 26 de novembre a les 22.00 hores, en el Barcelona Teatre Musical (antic Palau dels Esports).

L’assistència al concert és per rigorosa invitació, donat el caràcter gratuït del mateix, gràcies a la generositat del cantant.

Convidem als afiliats i afiliades de la Confederació General del Treball a compartir amb nosaltres un dia tan emotiu i especial.

Per a sol·licitar reserva de localitat, podeu contactar amb el vostre sindicat perquè ens sol·licitin formalment la relació d’invitacions o directament a la Secció Sindical de CGT Parcs i Jardins al mail malesherbes.cgt@gmail.com

CGT Barcelona

dimecres, 17 de novembre del 2010

Acció en el Torrent de l'Olla


Avui dimecres 17 de novembre vuitè dia del tancament des de les 7’45 hores un grup de companys/es han romàs a la seu de Medi Ambient en el Torrent de l’Olla decorant les parets i els sòl, així mateix s'han repartit fulls informatius del tancament entre els treballadors/es i s'ha visitat tots els pisos de l'edifici fent sonar els diferents aparells acústics que portaven.

Una setmana tancats a la seu de Parcs i Jardins


www.btvnoticies.cat

Marina Puig / África de Robert

Continua la tancada de treballadors de Parcs i Jardins a la seu de l'empresa municipal. Els empleats denuncien que s'ha paralitzat la política de jubilacions parcials, que els permetia retirar-se de forma progressiva als 60 anys. La direcció assegura que aquest canvi es deu a una modificació de la legislació vigent. El diàleg, de moment, està aturat.

Ja fa set dies que estan tancats a la seu de Parcs i Jardins. Però els ànims no defalleixen.

Per fer la protesta més portable, els treballadors es van rellevant. Avui en són 12. Aquí mengen i dormen. Tot, per pressionar l'empresa perquè reactivi les jubilacions de relleu, recollides al conveni col·lectiu de 2009.

Segons el comitè d'empresa, no hi ha hagut avenços en la negociació. Per això asseguren que, ara per ara, la vaga és indefinida.

Parcs i Jardins, però, ho veu molt diferent. Afirma que ja ha presentat una proposta per solucionar el conflicte que els sindicats no volen negociar.

Tot i que no hi ha gaires perspectives de canvi, l'empresa confia que la situació es pugui desencallar en la propera reunió de la comissió negociadora, convocada per la setmana vinent.

Informació en el programa Connexió Barcelona (a partir del minut 2'40)

Asamblea de afiliados/as y simpatizantes de CGT

Jueves 18 de noviembre de 2010

a las 17:30 horas


En las oficinas de la calle Tarragona, 173


Temas:

- continuidad encierro

- juicio sanción secretario de Comité

- concert de Paco Ibañez por el centenario de CNT


AHORA MÁS QUE NUNCA ES NECESARIA VUESTRA PRESENCIA