dijous, 17 de maig del 2012

Campanya de Som lo que Sembrem contra l’ús d’herbicides amb glifosat i l’autorització de transgènics tolerants a glifosat a Catalunya

Som lo que Sembrem engega la seva campanya contra l’ús d’herbicides amb glifosat amb un argumentari que és un recull de gairebé tots els articles científics sobre la seva toxicitat, i efectes negatius sobre el ecosistemes.
Considerem que és la pressió dels lobbies dels agrotòxics i dels transgènics la que està impedint la reclassificació de la toxicitat d´aquests productes que es fan servir de manera generalitzada als parcs i jardins dels nostres municipis, i en l´agricultura.
Som lo que Sembrem enviarem cartes a diferents departaments del govern, i demanem a totes les entitats i ciutadania la seva col.laboració, entrant instàncies als ajuntaments i realitzant altres accions.
Quina participació ciutadana demanem Som lo que Sembrem durant la campanya?
* La presentació per part d’individus o de col.lectius d’una instància a l’ajuntament del seu poble o ciutat –que oferim Som lo que Sembrem – demanant informació general sobre l’ús de plaguicides en el municipi (marques, principis actius, èpoques d’aplicació), i demanant si es fan avisos a la població general i en particular als col.lectius amb sensibilitat (asmes, alèrgies, sensibilitat química múltiple) abans de fer les aplicacions.
* La presentació d’una segona instància - que també oferim – adjuntant el Document de Som lo que Sembrem sobre els efectes dels herbicides amb glifosat, dirigida a l’alcalde, regidors i partits polítics de municipi, demanant l’estudi d’alternatives a l’ aplicació d’aquests herbicides en cas que aquesta es faci (en Parcs, jardins, escoles o altres zones del poble o ciutat).
* Demanem que els individus o grups ens enviïn la confirmació de què han enviat la instància (o les dues), a ilp@somloquesembrem.org, o bé en ho escriguin en un comentari al bloc sembremvalles.wordpress.com.
* Demanem que els individus o grups ens enviïn les respostes dels ajuntaments dels diferents municipis, que les anirem publicant al bloc, i en cas que alguns municipis no contestin, es faran les denúncies pertinents al síndic de greuges o a on calgui, ja que pels convenis europeus estan obligats a respondre a les demandes d’informació de la ciutadania.
* Adhesió d’entitats, grups, col.lectius i individus a la campanya: només cal que entreu la vostra adhesió (Suport a Som Lo Que Sembrem-entitats - Suport a Som Lo Que Sembrem-persones) escrivint a adhesionsglifosat@gmail.com. S’entén que recolzeu també d’aquesta forma les cartes que SLQS enviarem en els propers dies als diferents departaments del Govern de la Generalitat
*Organització de xerrades per a donar a conèixer la campanya i les implicacions de l’ús dels herbicides amb glifosat . Ens podeu demanar un power point que tenim preparat per a presentar la campanya a ilp@somloquesembrem.org.
* Participació en el dinar popular de l’1 de juliol a Barcelona
* Participació i assistència a altres actes i accions que anirem anunciant, o que individus o col.lectius poden proposar. Diversos col.lectius i SLQS estem organitzat la visita de l’investigador argentí Dr Carrasco que ha trobat efectes de terotegenicitat del glifosat en amfibis (com altres grups al món) pel 19 de maig a Barcelona

Instàncies, arguments i més informació a