dimarts, 17 de juliol del 2012

Nou Pla de Mesures d’Ajustament: El Govern oculta informació, manipula l’opinió pública, enganya, menteix i roba a la majoria de la població


Dimecres passat 11 de juliol, el President del Govern espanyol no va anunciar en el Parlament totes les mesures del Nou Pla d’Ajustament. El divendres 13 de juliol, el Govern no va informar de totes les mesures aprovades en el Consell de Ministres. El dissabte 14 de juliol, el BOE publica aquestes mesures però tampoc informa dels milions d’euros que es retallaran per a pagar als banquers i mercaders especuladors (aquesta informació es publica en una pàgina web d’economia europea).
Per a la CGT, el govern del PP està prenent el pèl a tot el poble, no només robant-lo, sinó ofenent a la seva intel·ligència, manipulant la informació, ignorant les pròpies regles del joc democràtic parlamentari.
Les mesures més destacades són les següents:
- Baixada de les prestacions per atur fins al 50% de la base reguladora a partir del sisè mes. Possible suspensió de la prestació per part de l’INEM al seu antull si “creu” que hi ha frau.
- Rebaixa en indemnitzacions per acomiadament del FOGASA en un 32%. Eliminació del subsidi a majors de 45 anys. Els desocupats que cobrin els 426 euros podrien perdre la prestació si viatgen a l’estranger.
- Reducció de les cotitzacions de les empreses a la seguretat social.
- Baixada del 15% en les prestacions derivades de la Llei de Dependència i supressió de l’abonament de cotitzacions per a les i els cuidadors.
- Eliminació del 65% de les ajudes socials destinades a l’assistència de dones i nens víctimes de violència masclista, exclusió social, drogodependències, immigrants, etc... (aquesta mesura va ser anunciada el dimarts).
- Eliminació de la paga extra de nadal a totes i tots els empleats públics. Reducció de dies de lliure disposició i eliminació dels dies per antiguitat per al personal de totes les Administracions. Eliminació dels complements per IT.
- Suspensió dels Convenis Col·lectius en tot o en part per al Personal Laboral de totes les Administracions Públiques segons el parer de l’administrador de torn.
- Pujada general de l’IVA del 18% al 21% i de dos punts en el reduït, minorant el llistat d’aquests últims per a dur-los al general.
- Pujada d’impostos indirectes com els combustibles, alcohol i tabac.
- Pujada dels impostos a les i els autònoms de fins a un 4% al que cal afegir la pujada de l’IVA d’altre 3% que aquest col·lectiu abona trimestralment.
- Reducció en un 30% l’ajuda al lloguer per a joves que ja ho tinguessin concedit i eliminació de l’ajuda a nous sol·licitants.
- Eliminació de la deducció per adquisició d’habitatge habitual a aquelles persones que l’haguessin realitzat abans de 2006 i també a partir del 2013.
- Privatització d’empreses públiques com Renfe, Adif i Aena.
- Liberalització d’horaris comercials per a explotar-nos més i millor.
Aquest Nou Pla d’Ajustament, afecta a la majoria de la població, les mesures suposen les majors retallades socials de la història de la democràcia actual (65.000 milions en dos anys), són una enorme estafa per a acabar els drets bàsics de la classe treballadora, del sector públic i sector privat, de les persones en atur, persones dependents i els col·lectius socials més populars i precaris. Les mesures donen un cop mortal al sistema de relacions socials i laborals que veníem coneixent.
A això cal sumar els realitzats pel govern del PP amb anterioritat com la Reforma Laboral, pujada d’impostos, Pressupostos Generals de l’Estat 2012, les retallades en Educació que suposen l’eliminació de les beques d’estudi, d’ajudes a menjadors escolars, pujades de les taxes universitàries i acomiadament de milers de docents, o les retallades en Sanitat que inclouen el repagament sanitari de les medicines, el tancament de llits hospitalaris i centres ambulatoris i l’acomiadament de milers de treballadors del sector, tot això al costat de les que va prendre el govern anterior sobre retallades en despesa social, Reforma de les Pensions, Negociació Col·lectiva, reducció de salaris, ...
Amb aquest atracament social, el govern aprofundeix en la seva idea que la crisi l’hem de pagar les capes socials més febles, les i els treballadors del sector públic i privat, les persones pensionistes, les i els dependents, les persones sense treball ni ingressos, les dones i nens víctimes de violència domestica, … i amb això, sostenir els privilegis i la corrupció de qui ens governen, dels especuladors i evasores d’impostos, dels rics i poderosos. No hi ha una sola mesura que perjudiqui a les empreses.
A més, tots aquests ajustaments no fan sinó empobrir més a la societat propiciant amb això l’atur i aprofundint en una recessió econòmica que ens duu a la ruïna a totes i tots.
Des de la CGT hem de dir amb total rotunditat que ja és hora de canviar, és l’hora de la mobilització general com societat i exigir en els carrers, en el treball, en les empreses, el que és nostre per dret. És hora de sumar totes les voluntats, perquè l’agressió és contra tota la societat, és l’hora convocar una Vaga General que freni d’una vegada per sempre aquesta agressió salvatge que estem patint.
Per a la CGT, és necessari sortir als carrers tots els dies, acabar amb la pau social i no parar de lluitar fins a aconseguir acabar amb aquest sistema injust i desigual. Per això, tornem a fer una crida a tota la població, a les organitzacions socials i sindicals, perquè junts sortim a defensar els drets i llibertats que la societat espanyola necessita recuperar de manera urgent.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Manos arriba! Esto es un superrecorte!
Vamos a quitaros vuestro último céntimo de euro, para poder pagarnos la gasolina de nuestros yates.....
Y si os moris por el camino mejor!
Ah,recordad! La culpa de todo la tienen los inmigrantes, que os quitan el trabajo y las subenciones, pues nosotr@s vuestr@ s polític@s velamos por el bienestar del pueblo que sois vosotr@s?!?!?
Votadnos en las próximas.....

Anònim ha dit...

Como Mola:
La cosa se empieza a poner interesante, que risa tía Felisa , mas recortes como si no tuviésemos bastantes con el tandem Mas y Mas colell ahora tocan los recortes del tío Gilito, a tomar por culo la paga de navidad(en este caso que nos ocupa es más, porque tenemos 17 pagas .Si las coges y estas fuesen de 1000€ y las multiplicas por 17 y las divides por 14 dan aprox.1215€) que se supone que es lo que nos descontaran estas navidades, es decir que si esperabas 2000€ para estas fiestas tan entrañables, te quedaras
Con 785€ aprox. Pero claro no es culpa de nuestro gobierno autonómico (derecha nacionalista), es culpa del gobierno central (derecha nacional).
Y aquí alguien podría pensar , ya salio el de izquierdas , pues aclaro, ni de izquierdas ni de derechas ni del centro, soy de ABAJO y si puedo me voy a comer a los de arriba, pero crudos sin salsa ni nada, a pelo, a toda esta panda de cabrones, mal nacidos Hijos de la gran puta, que nos gobiernan aquí ,en el Hay-untamiento(si, de untar) en la Generalitat( entendida solo para los recortes GENERALS)y en el mal llamado GOBIERNO central( será desgobierno, pero fijo).
Estábamos filosofando en vino(que vale mas la pena que filosofar en vano) y hablábamos del gobierno VASCO , decíamos que cuando la subida del IRPF, el gobierno VASCO dijo algo así como que ellos la asumirían, algo parecido pasó cuando anunciaron el REPAGO sanitario(que nadie piense que el gobierno VASCO va a poner pasta de su bolsillo para costear estas y otras medidas similares) pero el hecho DIFERENCIAL de manejar ellos la pasta que recaudan en el país VASCO y colaborar con lo que sobra en la solidaridad entre autonomías, les permite hacer este y otros tipos de gracias a sus ciudadanos(que no tengo nada en contra del resto de autonomías, pero como decía Quevedo que cada perro se relama su cipote).
Que envidia de gobierno, y aclaro que no es sana ,y no es sana porque no puede ser que vengan los del gobierno central y nos recorten y la generalitat después de recortarnos mas aun mire para otro lado, en vez de PONERSE del lado de su pueblo, CABRONES, VENDIDOS, BASURA.
También dicen las malas lenguas(ya hace mas de 6 meses que se oía la teoría, incluso en tv3, programa singulars) que catalunya será intervenida, pues a ver si es verdad y nos vamos todos a la mierda ,nos anexionan al municipio madrileño que les de la gana y nos gobierna alguien serio como la Esperanza Aguirre(esto ni de coña
Es que se me va la cabeza)

Anònim ha dit...

Poner cara y acento maño pa cantala y si tenis música de fondo, mejor que mejor.

A la JOTA del Medina:

No nos hagas mas recortes
Medina mala persona
Que a los jardineros
Se nos inflan las pelotas

No me hables del gobierno
Mira que eres cafre
Y le aplicas los recortes
A toda tu puta madre

No vengas con 2 horicas
Y la media ni te cuento
Si tienes ganas de guerra
Te equivocas medio a medio

No esperes na bueno
Dese gobierno central
Que a toa Catalunya
Por el culo le va dar

La paga de navidad
Ni se mira ni se toca
Que los reyes de mis niños
No los voy a perdonar

Si algún otro jardinero
Esta jota quie continuar
Pues que no se corte
Ni se tire para tras