dimecres, 22 d’agost del 2012

CGT denúncia al Síndic de Greuges la jubilació parcial


CGT denúncia al Síndic de Greuges de Catalunya les arbitrarietats, la discriminació i el greuge comparatiu en la jubilació parcial


Des de fa un any la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins aplica de forma unilateral, arbitraria e injusta, el dret a la jubilació parcial d'una part dels/les treballadors/res de Parcs i Jardins, i contracta de forma fraudulenta, discriminatòria i arbitrària als treballadors rellevistes de las jubilacions parcials que realitzen.

A partir de l'Acord de Condicions Laborals de Parcs i Jardins 2005-2009 es va establir a        l’Institut Municipal regular la jubilació parcial per a tot el personal que hi tingués dret, realitzant-se  les contractacions de relleu d’aquest  personal mitjançant la Bossa de Peons de Jardineria.

En les jubilacions parcials que es realitzen de setembre i novembre del 2011, atenent a les sol·licituds presentades, la direcció incompleix les normatives reguladores de la contractació del personal de l’ Institut, realitzant els contractes de relleu dels treballadors que  s'acullen a la jubilació parcial del col·legi d'oficis pel personal tècnic i administratiu, els quals no han passat per un concurs-oposició tal i com estableix el Conveni, els Estatuts de l’ Institut i el Reglament de la Bossa de Peons  de Jardineria ( tema denunciat pel Comitè a l’ Inspecció de Treball ).

En el 2011 la direcció de l’ Institut decideix, de forma no pacifica, la no validesa de l'Acord de Condicions Laborals de Parcs i Jardins 2005-2009 i a partir del 21 de novembre es nega a realitzar la jubilació parcial als treballadors d'oficis que sol·liciten i tenen dret a la mateixa.

En aquest any 2012 les noves jubilacions parcials s'han donat pràcticament en exclusivitat entre personal tècnic, essent el personal contractat per al seu relleu, aliè a la Bossa de Peons de Jardineria i amb un procés de contractació irregular, sense procés selectiu, i no respectant els principis constitucionals de igualtat, mèrit, capacitat i publicitat a través d'una Oferta pública de treball, en un clar intent de legitimar aquestes contractacions (la totalitat dels mateixos ja estaven contractats mitjançant contractes d’obra i servei).

Des de novembre del 2011 la direcció de l’ Institut ha negat la jubilació parcial a més de 20 treballadors d’oficis que tenien dret i l'havien sol·licitat, actuant de forma arbitrària i discriminatòria reconeixent-li aquest dret a un grup de treballadors (tècnics i administratius) i negant-li a un altre (oficis), tenint en compte que tots ells compleixen els requisits exigits per la llei.

Entenem un greuge comparatiu rebutjar la sol·licitud de jubilació parcial del personal d’oficis d’aquesta feina penosa i dura ( a dia d’avui pràcticament totes las feines de jardineria son de caire manual i exposades a les inclemències del temps ), no sent-li admeses per part de la direcció d’aquesta empresa és, un clar exemple de discriminació i arbitrarietat inadmissible  respecte dels tècnics i administratius.


CGT ES MOU. 
ATURATS NO FEM RES


Davant els propers acomiadaments de companys/es rellevistes i pel dret de tota la plantilla, sense discriminacions, a la jubilació parcial hem proposat al Comitè d'Empresa la realització de mobilitzacions per a setembre 

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues habeis ido al mejor sitio posible como que presuntamente el tipo se ha recorrido medio mundo por la patilla cada paso que dais una cagadita mas porros y mas birras anonimus jejejejejejejej

Anònim ha dit...

Apreciado IGNORANTE:
Que mala es la envidia y que atrevida la ignorancia.
¿Dime que has hecho tú de positivo por los trabajadores y por la continuidad de la empresa?
Ya te lo digo yo
NADA, no haces absolutamente nada, te recomiendo que por lo menos no molestes y sigas sin hacer nada, que se te da de cojones.

De todas maneras infórmate un poco que nuestro querido síndic viaja por el mundo a cuenta del Instituto Internacional del Ombudsman (IOI) y con buena compañía, y eso no creo que le impida defender nuestros derechos.
Posdata:
Lo que bebemos o fumamos te debería traer sin cuidado o también te da envidia.
Quizás deberías mirar la viga en tu ojo antes de fijarte en la paja del ajeno, no estas de acuerdo.
Saludos y Suerte.

Anònim ha dit...

excelente iniciativa.. pero si sale adelante.. ¿creeis q la empresa harà interinos a los compañeros q han ido encadenando varios contratos de prejubilaciòn? no creo q estén x la labor de mantener la plantilla de Parcs y me preocupa tanto la arbitrariedad/amiguismo/clientelismo d la contrataciòn del personal técnico como q hayan pasado de un plumazo más de 100 personas a otra àrea de medi ambient o como lo llamen ahora.. para "disimular" el tamaño de la piramide invertida q es la estructura de Parcs i Jardins..
1saludo

Anònim ha dit...

Al torpe del segundo escrito quitate elpetardo de la boca que te vas a quemar te recomienndo ignorante que realices un curso de redadción no me estraña que estes recogiendo excrementos de perro por 950 pavos al mes Ahora con lo que te ha quitado don Mariano bastante menos lo tienes bastante jodido torpe y aprende a redactar torpe anonimus jejejejejejej

unoqueestahastaloshuevosdelosfachasinfiltradosdesiempre ha dit...

Tu tambien deberias aprender a redactar, pero sobretodo ortografia. En tres lineas has hecho como mimimo una docena de faltas graves ademas de comerte los puntos y las comas. Aunque por como lo nombras seguro que lo que te encantaria es comerle el rabo a tu " don Mariano", facha de mierda.

carlos ha dit...

Deberíais empezar a ignorar los comentarios desagradables que no aportan nada en absoluto. Al facha ese: yo me llamo Carlos Bernal y si no aportas nada vete del blog.

Anònim ha dit...

Mi estimado Carlos deberías a intentar por lo menos pensar por ti y dejar de ir clogado de las barbitas de tú mentor Mister Barceloneta por cierto la playa de las delicias bien Yo tengo pagado el recibo de la luz asta que me entierren y tú aprende y lucha que te falta muchismo y sobre todo y ante todo hazlo por tí mismo que tus camaradas no són eternes "DIOS AL PUEBLO" la verdad os hara libres

Anònim ha dit...

Hola Carlos:
No hagas mucho caso del IGNORANTE resentido, esta rabioso porque lo han borrado de la lista de amigos del FACE-bok de mucha gente, como si no tuviésemos bastante con los trolls ahora se cuela el resentido IGNORANTE este, nos vemos la próxima semana.
Saludos y Suerte.

Anònim ha dit...

La immensa mayoria de blogs exigen estar registrado para participar, asi se acaba con los ataques de energumenos, descerebrados y demas personajillos . Toman nota. Salut.

Anònim ha dit...

dejar al tarao que escriba que le sirve de terapia.
no veas como esta el bicho.