dijous, 4 d’octubre del 2012

13 d’octubre: Manifestació global “No devem, no paguem”

Sota el lema “No devem, no paguem”, la ciutat de Barcelona se sumarà el dissabte 13 d’octubre a una mobilització global contra l’ús del deute com a mecanisme d’extorsió i sotmetiment dels pobles.

Moviments com ‘Occupy’ dels Estats Units, ‘YoSoy132′ de Mèxic, el moviment estudiantil al Canadà o el 15M d’Espanya ja s’han sumat a aquest dia d’acció global per fer sentir el malestar social derivat de les polítiques neoliberals.

En més de 20 països de tot el món es duran a terme marxes reivindicatives.

A Barcelona, assemblees d’indignats i col.lectius socials han fixat el punt d’inici de la manifestació a les 18h a Plaça Catalunya.

Abans de la manifestació central, però, les assemblees del 15M del nord-est de la ciutat sortiran des de Sant Adrià del Besòs i s’uniran amb d’altres assemblees durant el recorregut cap al centre.

“Un deute que ha estat generat per la banca i les empreses privades no ha de ser pagat pel poble. És un deute il·legítim. El deute és un mecanisme d’extorsió i sotmetiment per acabar amb la sobirania dels estats i fer-los esclaus financers”, es denuncia al manifest del 13-O.

L’escrit acaba fent una crida a l’acció: “No volem que ens hipotequin el nostre futur, per això fem una crida a una manifestació global el 13 d’octubre a les 18h a Plaça Catalunya”.

La manifestació forma part d’un seguit d’actes que tindran lloc del 7 al 15 d’octubre, en el marc de la Setmana d’Acció Global Contra el Deute.



Més informació a:
@AuditCiudadana @AuditoriaBcn