dijous, 18 d’octubre del 2012

Trias pretén privatitzar Parcs i Jardins

La intenció és externalitzar progressivament els seus serveis. Uns mil treballadors d'empreses públiques de Barcelona es manifesten contra les retallades i la precarització  
Els plans de CiU per privatitzar l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona avancen. El Govern que encapçala Xavier Trias ha detallat els seus plans de futur per aquesta empresa pública, que suposen un increment de l’“externalització” dels seus serveis, és a dir, que part de les seves actuals atribucions passin a mans d’empreses privades. Segons revela Europa Press, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, pretén modificar els estatuts de Parcs i Jardins, amb la intenció de fer possible l’esmentada privatització, una opció per la qual necessita un suport al ple municipal que, en aquests moments, no tindria.

La privatització, a banda d’afavorir empreses externes, suposaria la no cobertura de les jubilacions, amb la intenció que el 2021 l’Institut comptés amb 543 empleats, una tercera part menys que ara. Els plans del Govern convergent ja fa mesos que són denunciats pel comitè d’empresa de Parcs i Jardins, que acumula un llarg historial de mobilitzacions des que l’organisme estava dirigit per ICV-EUiA.

D’altra banda, aquest dimecres a la tarda al voltant d’un miler de treballadors de diversos serveis de l'Ajuntament de Barcelona s'han concentrat a la plaça Sant Jaume per iniciar una marxa fins a la delegació del Govern espanyol a Catalunya. Aquesta és la primera mobilització que fan junts tots els sindicats amb representació de l'Ajuntament de la Ciutat Comtal i és l'inici d'un calendari de mobilitzacions que s'allargarà fins el 23 novembre. Els treballadors han cridat contra les privatitzacions i contra l'eliminació de la paga extra de Nadal perquè en el cas de l'Ajuntament de Barcelona es té una bona situació econòmica que no justifica les retallades.