dissabte, 28 d’abril del 2012

1r de Maig Anticapitalista [Manifestació 17.30h a plaça Universitat]


1r de maig anticapitalista 17.30h a Plaça Universitat: "Contra la dictadura de la banca, la reforma laboral i les retallades: continuem lluitant!"

divendres, 27 d’abril del 2012

Forçar la llei és igual que violar-la

El Daniel, l’ Ismael i el Javier van ser detinguts per participar en un piquet a Barcelona durant la vaga general i des d’aleshores ja fa 29 dies que són a la presó. La seva presó és preventiva però a efectes pràctics és igual: ja paguen una pena. La innocència se’ls pressuposa per duplicat: perquè encara no han estat jutjats i perquè estan acusats d’uns fets, els greus disturbis d’aquell dia, dels quals difícilment poden ser responsables. El Daniel , l’ Ismael i el Javier van ser detinguts al matí i la violència–com l’incendi d’una cafeteria al centre– va arribar a la tarda, quan estaven al calabós policial. Tots els detinguts a la tarda van ser posats poques hores després en llibertat.
Se suposa que Espanya és un Estat de dret, que la fiscalia és independent i que l’Executiu no pot modular arbitràriament l’aplicació de la llei. Se suposa que, per canviar les condemnes, abans s’ha de reformar el Codi Penal. Totes aquestes premisses, bàsiques en una democràcia, van quedar en qüestió, amb la intervenció al Congrés del ministre de l’Interior. «S’ha hagut de forçar l’ordenament jurídic perquè ingressin a la presó», va confessar Jorge Fernández Díaz davant la Comissió d’Interior. És difícil dir menys i explicar més. La reveladora frase confirma que aquests empresonaments preventius –a petició de la fiscalia– també formen part de l’estudiat pla governamental contra les protestes ciutadanes, siguin violentes o no. Dimecres n’hi va haver una altra més, la quarta: la secretària d’organització del sindicat CGT va entrar en presó provisional, acusada d’encendre una foguera simbòlica com a protesta davant la Borsa de Barcelona. És important el connector: «davant» no és igual a «dins». Òbviament, hi ha una nova posició de la fiscalia, un canvi forçat en l’ordenament jurídic que no és casualitat. És la mateixa fiscalia que demana l’entrada a la presó per a aquests joves sense jutjar, però no per al corrupte Jaume Matas : un condemnat a sis anys i un dia de presó que avui dia segueix en llibertat. 


IGNACIO ESCOLAR a El Periódico

dijous, 26 d’abril del 2012

PRESÓ PER A LA SECRETÀRIA D’ORGANITZACIÓ DE CGT-BARCELONA

FELIP PUIG AUGMENTA EL SEU NOMBRE D’HOSTATGES
Ahir dimecres 25 d’abril, la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció nº 23 de Barcelona ha decretat presó sense fiança per la Secretària d’Organització de la CGT-Barcelona amb els càrrecs d’incendi, subsidiàriament de danys, coaccions, delicte de desordres públics i delicte contra els drets fonamentals.
La CGT considera que estan donant resultat les pressions polítiques, tant al jutjat com a la fiscalia, ja que la fiscalia considera que una persona sense antecedents penals, amb domicili fix, feina fixa i una filla que viu amb ella té risc de fuga i de reincidir abans fins i tot de ser jutjada i condemnada. Aquests barems no s’apliquen als banquers, ni als polítics investigats per la fiscalia anticorrupció, als que es deixa en llibertat. Realment ens qüestionem l’anomenada "independència judicial" respecte a la resta de poders dins d’un mal denominat "estat de dret".
Des de la CGT considerem que no hi ha cap motiu que justifiqui la seva detenció i, encara menys, el seu ingrés a la presó, cosa que suposa un clar abús de poder i una violació del dret a no ser privat de llibertat.
No calia un circ mediàtic com el muntat pels Mossos d’Esquadra, necessitats d’intentar donar exemple detenint i reprimint a persones i organitzacions que protesten i qüestionen el sistema sense ser canalitzades pels "agents socials autoritzats i ensinistrats".
Els afiliats i afiliades de CGT anem amb la cara descoberta, no amaguem les nostres accions, les considerem justes i sense perill per a la integritat de ningú, per tant descartem que els Mossos d’Esquadra hagin de investigar gaire per saber què fem o què deixem de fer.
La CGT ens preguntem quan hi haurà una fiscalia especial que investigui als banquers, polítics corruptes i empresaris que han creat una crisi que estan duent a milions de persones a l’exclusió social i la misèria. Quan hi haurà una web amb totes les fotos dels delinqüents de guant blanc que són tractats com a senyors pels poders públics? Quan hi haurà una web amb les fotos dels mossos que han mutilat amb boles de goma i colpejat a cops de porra ciutadans?. Senyor Puig, això sí que és violència i vostè sempre la justifica.
Considerem que aquest empresonament és una venjança per part del govern de la Generalitat i el seu cos armat. No han pogut assimilar que el dia de la Vaga General al matí, la CGT amb altres organitzacions, aglutinéssim a més de 15.000 persones recorrent el centre de la ciutat i a la tarda més de 50.000. El que es pretén és provocar la por entre la ciutadania, perquè no ens mobilitzem i acatem les polítiques econòmiques sense dir ni piu i per això necessiten crear una imatge de violents totalment prefabricada des d’alguna oficina.
La CGT, que no quedi dubte, seguirem sortint al carrer i protestant igual que van fer els nostres avis, per defensar la llibertat i una societat més justa, seguirem lluitant contra les injustícies, no permetrem que ens porteu a les condicions laborals i socials del segle XIX com esteu pretenent entre els banquers i els polítics.
PROU REPRESSIÓ. LLIBERTAT IMMEDIATA PER LA LAURA

Més informació: DIRECTA, EL TRIANGLE

NOSALTRES



Manifest de l'assemblea de suport a les persones represaliades del 29M.

dimecres, 25 d’abril del 2012

CGT 1r Maig 2012

1r de Maig 2012
Contra la Reforma Laboral, les Retallades i el Pacte Social

El 1r de Maig commemorem la lluita que milions d’homes i dones venim mantenint des de sempre en defensa de la dignitat i els drets de la classe treballadora. Aquest dia recordem la lluita de 1886 a Chicago per la jornada de 8 hores en la qual van assassinar a cinc treballadors anarquistes. Des de llavors han estat moltes les conquestes que hem arrencat a la patronal: reconeixement del dret al treball, a la seguretat i salut laboral, a la negociació col·lectiva, a les condicions de treball dignes..., encara que queda molt camí per recórrer i recuperar.
El capitalisme del segle XXI ha arribat al màxim de desenvolupament i globalització i està incrementant els seus nivells d’explotació de la classe treballadora a nivell mundial, intentant que tornem a les condicions de semiesclavatge de segles enrere, robant-nos els drets que tant esforç i vides ens han costat.
Al nostre país, la pèrdua de drets és cada vegada més important i la Reforma Laboral, les Retallades Socials al costat del Pacte Social, representen el cop definitiu. El dret al treball no existeix. El salari, les vacances, la seguretat, la mobilitat, les funcions, el nostre descans, la salut... tot ho decideix l’empresari. Hem perdut el dret a la pensió digna, a l’estabilitat en l’ocupació, ens baixen el sou, ens acomiaden, ens lleven l’habitatge, ens quedem sense ajudes per seguir sobrevivint. Es privatitzen els serveis públics mentre retallen les despeses socials perquè l’educació, la sanitat o les cures, per exemple, només estiguin garantides a els qui poden pagar-ho.
Per canviar tot això, la CGT ha convocat ja dues Vagues Generals. I seguirà lluitant, com fins ara, als carrers, les empreses, per sectors, per territoris, en tot el país. Hem de seguir lluitant, hem de seguir al carrer, hem de convocar altres manifestacions i una nova Vaga General fins a aconseguir els nostres objectius, perquè la lluita és l’únic camí per recuperar tot el que ens han robat en aquests últims anys amb motiu de la crisi econòmica induïda pels rics i els poderosos.
Cap dels drets que hem tingut fins ara ens els ha regalat ningú, els hem hagut de lluitar. Per tant, cal mantenir-los i que les generacions futures els coneguin, els segueixin defensant i augmentant.
Les treballadores i treballadors, les classes populars, les organitzacions socials, el moviment estudiantil i juvenil, les assemblees populars, el 15M, el moviment veïnal, plataformes de desnonats, assemblees d’aturats... som els protagonistes en la nova societat que volem construir amb unes bases de justícia social, llibertat, participació, igualtat, recolzament mutu i autogestió. Hem de treballar tothom plegat per aconseguir aquests objectius.
Recuperem els drets que ens han arrabassat, el dret al treball, a tenir un salari, una pensió i un habitatge digne, uns serveis públics de qualitat i gratuïts per a tota la població, impedim que uns pocs rics i sense escrúpols ens manipulin i explotin perquè treballem humiliats només al servei dels seus interessos.
Visca el 1r de maig!
Visca la lluita de la classe obrera!
Confederació General del Treball (CGT)
>>> Us podeu descarregar els materials en català, castellà, gallec i euskera a http://www.cgt.org.es/spip.php?article2346
MANIFESTACIÓ 11H. VIA LAIETANA/JAUME I

dimarts, 24 d’abril del 2012

El camí del laberint

La sempre ajornada reforma del Palau del Marquès d'Alfarràs, descartada pel bipartit de Jordi Hereu, torna a estar sobre la taula del govern municipal, que preveu abordar la remodelació aquest mandat. El projecte és un dels que l'executiu de Xavier Trias vol incloure en el pla d'actuació municipal (PAM), i permetria satisfer una vella demanda veïnal i dignificar definitivament un edifici que fa de frontispici del Laberint d'Horta, un dels parcs amb més personalitat de Barcelona, i el més antic, també.
L'ala esquerra i la nau central de l'edifici neoàrab fa anys que estan apuntalades i en estat ruïnós, com a conseqüència de dècades de deixadesa. El parc és propietat de l'Ajuntament des del 1967, i quan el va obrir al públic, quatre anys després, la remodelació del palau ja havia quedat fora dels treballs de condicionament previs a l'obertura.
Quasi mig segle després, la rehabilitació de l'edifici continua al calaix de tasques pendents, a excepció de l'ala dreta, que l'any 1994 es va recuperar en el marc d'una reforma del parc finançada amb diners de la Unió Europea. La part recuperada l'ocupen des de llavors l'escola de jardineria, la biblioteca i el departament de documentació de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins. El 1999 l'Ajuntament es va plantejar instal·lar al palau la seu de l'institut, però el trasllat es va descartar per la impossibilitat de fer front al cost de la reforma.
El penós estat de l'immoble, que necessita intervencions estructurals, i la seva condició d'edifici protegit, que impedeix fer canvis en la distribució, van resultar obstacles insalvables per als governs de Joan Clos i Jordi Hereu, que van intentar finançar la reforma amb la participació de privats a canvi de cedir-los la gestió de com a mínim una part de l'edifici. No se'n van sortir. Fa tres anys una quinzena d'entitats van demanar en un manifest conjunt la recuperació del palau, de cara al quarantè aniversari de l'obertura del parc, que es commemorava l'any passat. Va ser inútil. La crisi era la peça que faltava per acabar d'embolicar la troca.
Ara la rehabilitació del palau és un dels projectes que, si passa el filtre que suposa el procés participatiu i, sobretot, la negociació política per tirar endavant el PAM, formarà part del full de ruta del govern de Trias. En els documents de treball als quals ha tingut accés aquest diari es fa constar que les tasques comportaran enderrocar les parts en perill; refer forjats; fer cobertes noves; restaurar la façana; condicionar fusteria, paviments, sostres, claraboies, escales, baranes i banys,
i fer les instal·lacions de ventilació, climatització, fontaneria, comunicacions, electricitat, sanejament i pluvials. La previsió és redactar el projecte al llarg del 2012, posar-lo a licitació al llarg de la primera meitat del 2013 i començar les obres, que es perllongarien fins a finals del 2015, el segon semestre de l'any vinent.
La fitxa del projecte inclou una previsió de costos de 9,3 milions d'euros, que fonts municipals matisen que no és més que la xi-
fra en què el govern de Joan Clos va pressupostar l'avantprojecte de la reforma que finalment no es va tirar endavant l'any 1999, i no té cap més valor que el merament indicatiu –de fet, els últims càlculs del govern d'Hereu eren que la reforma costaria de quinze a vint milions d'euros–. Les mateixes fonts hi afegeixen que el govern “estudia diverses opcions” per rehabilitar el palau, que no es precisen, ni tampoc si es buscaria, com volia el bipartit d'Hereu, la participació de privats. Tot està supeditat, insisteixen, a la tramitació del PAM.
En qualsevol cas, la intervenció a l'edifici no és l'única que preveu el consistori. Hi ha dues fitxes més referents a actuacions que el consistori vol desenvolupar al Laberint d'Horta. La més important, una reforma del parc amb una previsió inicial de costos de 3,26 milions d'euros que es gastarien en una “rehabilitació general de la zona forestal”, modernitzar el sistema de reg, renovar la senyalització i el mobiliari urbà, canviar fonts, millorar els lavabos i condicionar diversos elements arquitectònics de l'entrada, el jardí romàntic i el domèstic –el d'accés restringit–, les glorietes o el laberint. Els treballs es desenvoluparien entre el darrer quadrimestre de l'any vinent i el primer del 2015.
La tercera pota, menor, dels plans de l'Ajuntament per al laberint és una rehabilitació parcial de la xarxa hidràulica del parc que afectaria 28 fonts i el canal romàntic, xifrada inicialment en 976.000 euros.

dilluns, 23 d’abril del 2012

VALORACION DE LA HUELGA GENERAL DEL 29 DE MARZO

A partir de los datos facilitados por la empresa hacemos la siguiente valoración:

Excluyendo a los 83 jubilados parciales, tenemos una plantilla de 880 trabajadores de los cuales el día 29 de marzo:

436 compañeros secundaron la HUELGA GENERAL

Fuimos 436 compañeros los que hicimos la huelga conscientes de lo que nos esta quitando la Reforma Laboral. Que de reforma no tiene nada, ya que es el ROBO de todos nuestros Derechos. Nuestra decisión de parar fue justa y fue necesaria para EXIGIR la retirada de este ROBO.

Seguramente esta huelga del 29 M no será la última ya que las agresiones contra los TRABAJADORES no van a cesar. Por ello, solo con la UNIDAD y LUCHA podremos VENCER.

Del resto de la plantilla:


-Baja por accidente: 7

-Baja por enfermedad: 36

-Baja maternal: 3

-Permiso de lactancia: 2

-Vacaciones anuales: 1

-Trabajaron: 219

-Compensación festivos: 21

-Libre disposición: 91

-Art. 42 EBEP (antigüedad): 42

-Indispuestos: 23

Total: 177 trabajadores que no acudieron a trabajar y no perdieron el salario.


Fuisteis 219 los que trabajasteis el día de la HUELGA. Nadie os lo va a agradecer.

A los 177 que se escondieron en argucias legales para no presentarse al trabajo el día de la HUELGA, debéis saber que esta REFORMA os va a quitar estas trampas, así que posiblemente en la próxima HUELGA, tendréis que decidir de parte de quien estáis, de la patronal-CEOE o de los trabajadores, compañeros sindicados o no que tomamos la decisión de ir a la HUELGA sabiendo que nos iban a descontar el salario de ese día. Salario que a todos nos hace mucha falta.


SI LUCHAS PUEDES PERDER

SI NO LUCHAS YA HAS PERDIDO.

¿Y CON LOS RELEVISTAS QUE PASA?

Hola Companys/as:

Soy un relevista, es decir, un trabajador con fecha de caducidad ante la actual situación en esta empresa, con el goteo de despidos de relevistas y dada la poca implicación de nosotros mismos en el tema de despidos de compañeros/as, creo que tendríamos que reunirnos los relevistas y ver que medidas de presión podemos hacer para solventar nuestra precaria situación.

Las cosas como son:
Las declaraciones del gerente adjunto de medio ambiente Román LLagostera preocupan, donde dice en la revista Bverda:

Per ultim vull tranquilitzar la plantilla de L´institut.L´equip de govern aposta per un model de paternariat publicoprivat a través del qual s´anirá cedint espais de manteniment a la iniciativa privada a mesura que es vagin jubilan les persones.
Per tant no perilla cap lloc de treball dels que hi ha actualment.

No peligra ningún puesto de los trabajadores fijos (de momento), pero todos aquellos que no estáis en esa situación tenéis/tenemos los días contados, de hecho ya hay mas de media docena de compañeros en la calle, si hacemos caso de lo que dicen los gerentes adjuntos ó no, lo llevamos claro.

Creo que debemos tomar conciencia de nuestra situación, somos aproximadamente el 10% de la plantilla de verde y eso nos da un peso especifico dentro de la empresa, creo que si somos capaces de ponernos de acuerdo, nos tendrán que escuchar, porque somos los que no tenemos nada que perder (total, mas pronto que tarde estamos en la calle) y si mucho que ganar.

Yo no hice unas oposiciones para que me despidan después del contrato de relevo.
Yo no dejé un trabajo fijo-discontinuo para quedarme en el paro con 50 años.

Yo entré en esta empresa para quedarme (tal como recogía el convenio cuando me incorporé a esta empresa, no es un capricho personal)
No se pueden cambiar las reglas del juego, una vez el jugador está en el campo.

Deberíamos unirnos todos los/las relevistas para defender nuestro legitimo derecho a un puesto de trabajo interino después del contrato de relevo, no nos pueden despedir así por las buenas y quedarnos tan anchos, ayer les tocó a unos compañeros, mañana seremos el resto.
¿Vamos a esperar a que nos echen uno a uno?
¿Qué piensa el comité?
¿Para cuando una reunión con los relevistas?

Este es un llamamiento a todos los relevistas, pero también se agradece el apoyo de todos los compañeros/as que se quieran sumar.

Saludos y Suerte.

divendres, 20 d’abril del 2012

Full informatiu abril 2012


Manifestació per la llibertat dels presos i la retirada de càrrecs dels imputats


Manifestació per la llibertat dels presos i la retirada de càrrecs dels imputats

El passat 29 de Març van ser detingudes 79 persones a tota Catalunya, 56 d’elles a Barcelona. A tres d’elles, el Javi, l’Isma i el Dani se’ls va decretar presó preventiva. Les causes, més que jurídiques, les trobem en la criminalització mediàtica i l’alarma social creada pel conseller d’interior, Felip Puig.

Després d’una vaga general que va aplegar milers i milers de persones al carrer volen criminalitzar la protesta, desviar el debat i que oblidem per què vam sortir al carrer.

Empresonen a tres persones, centenars estan a l’espera de judici, i deixen més de 100 ferits només a Barcelona, i a més ens amenacen amb noves mesures repressives tan des de la Generalitat com des de l’estat espanyol.

En les pròximes setmanes L’Audiència Provincial ha de resoldre el recurs interposat tant per l’advocat del Javi, com pel de l’Isma i el Dani. I volem que sàpiguen que no estan sols.

És per això que des de els grups de suport dels empresonats i de les detingudes del 29-M, us convidem a trobar-nos al carrer, a sentir-nos fortes juntes, i a cridar ben fort que els volem lliures i que exigim la retirada de càrrecs de totes les imputades de la vaga general.

MANIFESTACIÓ DIUMENGE 22 d’ABRIL, 18H PL. CATALUNYA

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya

dijous, 19 d’abril del 2012

La comunitat educativa de Catalunya convoca mobilització unitària el 21 d’abril a Barcelona en defensa de l’educació pública


LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA CONVOCA UNA MOBILITZACiÓ UNITÀRIA:

“PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, CAP RETALLADA”

Front les continues retallades que està patint l’educació pública amb el pretext de la crisi econòmica, la comunitat educativa de Catalunya fa una crida a les famílies, estudiants, professionals de l’educació, i a tota la ciutadania a mobilitzar-se participant en la manifestació del proper dissabte dia 21 d’abril a les 17h, per fer visibles els efectes que estan tenint les retallades sobre el model educatiu públic.

En aquests moments de crisi global i de destinació aparentment inesgotable de recursos públics cap al sector privat financer per compensar la seva irresponsabilitat, no podem permetre les retallades que afecten les polítiques educatives, socials i laborals, vulnerant drets que posen en perill la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i, per tant, el futur dels nostres infants i joves.

Durant aquest dies estem assistint a nous anuncis per part del Govern d’Espanya i de la Generalitat de Catalunya de més retallades pressupostàries per l’educació pública. No podem permetre que continuïn “escanyant” l’escola pública. Hem de respondre amb contundència contra tots aquests atacs.

Reafirmem el nostre compromís amb el nostre estat de benestar i considerem irrenunciable el manteniment d’uns serveis públics d’educació, sanitat i serveis socials de qualitat.

Reclamem per l’educació prioritat en la despesa pública. Els nostres infant i joves no han de pagar aquesta crisi. Tenim l’obligació de garantir una educació de qualitat i una vida personal i laboral dignes, doncs la seva educació és el futur de la nostra societat.

Retallar l’educació pública és l’opció política d’aquells que volen que els diners públics es destinin a altres objectius, d’aquells que governen pels poderosos, d’aquells que volen fer recaure els ajustos pressupostaris damunt el més vulnerables.

Convoquem, doncs, a les famílies, estudiants, professionals de l’educació, i a tota la ciutadania a expressar el nostre rebuig a les retallades, concentrant-nos a Plaça Urquinaona per anar en manifestació fins a Plaça Sant Jaume el pròxim dissabte 21 d’Abril a les 17h.

Volem que se’ns escolti, volem fer molt soroll, per això us proposem que porteu xiulets, timbals, etc. perquè tothom s’assabenti del que s’està fent a l’educació pública.

Comptem amb vosaltres!

Cal dir PROU!

Col·lectius convocants:

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP)- Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC)- Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS)- Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES)- Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC)- Federació d’Ensenyament de CCOO- Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC)- FETE-UGT- Sindicat d’Estudiants (SE)- Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans(SEPC)- USTE-STEs (IAC)

Adhesions a: http://muce21abril.blogspot.com.es/

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article2651

PARK GÜELL: Pèrdua i Reconquesta d'un espai públic


El proper divendres 20 d'abril quedeu convidats a la xerrada sobre el Parc Güell que organitza l'Assemblea de Muntanya ( http://assembleamuntanya.com ) en vistes de l'imminent tancament parcial.

Serà a les a les 18:30h la Biblioteca Juan Marsé (C/ Murtra, 135.145). Mapa aquí.

A la xerrada hi participarà en Manuel Delgado (antropòleg), Andrés Martínez (Raons Públiques) i jo mateix, que presentaré les propostes alternatives al tancament que van sorgir arrel del debat participatiu del passat 17 de gener i que es poden veure aquí: http://futurparcguell.wikispaces.com/

dimecres, 18 d’abril del 2012

NO Hotel del Palau


NO HOTEL PALAU, NI GRAN, NI PETIT!
Aquesta campanya es va iniciar amb una assemblea veïnal el 5 de març del 2008. En l’assemblea es va posar de manifest el malestar general dels veïns per un projecte que plantejava una transformació urbanística de l'entorn del Palau de la Música per la construcció d'un hotel de 76 places amb un aparcament per 96 cotxes. Després d'aquesta assemblea les entitats convocants vam començar una tasca informativa sobre el projecte, a la vegada que es va presentar en roda de premsa un document d'al·legacions. A partir d'aquest punt es va decidir d’organitzar diverses taules informatives al barri per tal de recollir signatures en contra de l’execució del projecte (lliurament de 3.500 al ajuntament al 2009).

Continuem necessitant dir "NO Hotel Palau" ja que el nou govern Municipal és més que possible que reactivin el projecte de l'hotel i que suprimeixi el Pla d'Usos de Ciutat Vella. Estem preparan un acte per el 19 de abril al Petit Palau per defensar aquest espai com un nou equipament i sol•licitar la anul•lació definitiva del projecte.

NECESSITEM MECENES
Necessitem captar fons per als costos logístics de l'esdeveniment (difusió, despeses tècniques d'il·luminació i so).

ACTE 19 ABRIL AL PETIT PALAU D'ENTRADA GRATUÏTA
L'acte s'iniciarà amb un debat d'experts al tema i després una actuació musical.

Ponents:
- Daniel Jiménez, advocat de les associacions de veïns denunciants
- Joan Subirats, professor UAB
- Josep Ma Montaner, arquitecte i professor ETSAB
- Maria Mas, vice-presidenta de la AAVV CascAntic
- Delegat dels estudiants d’arquitectura

Moderadora:
- Anna Ballbona, periodista

Actuació musical:
- Toti Soler
- Cor Jove de l’Orfeó Català. Josep Buforn, piano; Esteve Nabona, director

Organitza:
AAVV Casc Antic i Veïns en Defensa de la Barcelona Vella

Lloc:
PETIT PALAU, PALAU DE LA MÚSICA CATALANA
C/ Sant Pere Més Alt, s/n
Entrada Recepción: C/ Palau de la Música, 4-6
08003 BARCELONA

+ informació
Recull de premsa "NO Hotel Palau"

Power point sobre la reforma laboral 2012

En documents adjunts en format pdf i power point hi teniu un esquemàtic document sobre la última reforma laboral, elaborat per la Secretaria de Jurídica de CGT Catalunya.


dilluns, 16 d’abril del 2012

Com entendre el Deute en 15 minuts

Un material del Grup de treball de l’auditoria del deute del 15M Barcelona

Introducció

Estem en crisi i, com si d’una tautologia es tractés, no existeix altre discurs per a sortir d’ella que el de retallar i continuar retallant els pressupostos de l’Estat que estan dirigits a fins socials. El motiu de tal austeritat, segons apunta el discurs dominant, és l’alt nivell d’endeutament de l’Estat espanyol a causa d’un malversament llibertí dels serveis socials. Frases de l’estil: hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, hem malbaratat molt, hem gastat més del que teníem, etc…, sintonitzen amb l’interès polític, però, són certes totes aquestes afirmacions?

Hem vist, durant aquests anys de crisis, com les agendes dels nostres polítics estaven repletes de reunions i més reunions; com els dirigents europeus declaraven la urgència de crear mesures d’estabilitat de l’euro; com es cridava a l’ordre a certs països i com la pressió político-mediàtica legitimava continus gestos antidemocràtics (imposició de governs, reformes constitucionals sense referèndums…). Però de tots aquests gestos, un ha estat clau per a entendre el perquè de totes aquestes retallades socials: la reforma exprés de la Constitució (sense referèndum) aprovada en 30 d’agost del 2011. Aquesta reforma exposa en el seu article 135.3: “Els crèdits per a satisfer els interessos i el capital del deute públic de les Administracions s’entendran sempre inclosos en l’estat de despeses dels seus pressupostos i el seu pagament gaudirà de prioritat absoluta”.

Així doncs, els diners dels nostres impostos no aniran destinats prioritàriament als nostres serveis socials si no al pagament del deute públic espanyol. Un deute del qual mai vam ser conscients ni del qual vam poder opinar ni participar. Un deute que, com veurem, és fonamentalment de bancs privats. Un deute que, ara, ens apunten com el major dels problemes i del qual ens fan responsables directes per l’obligació constitucional a saldar-la. Un deute que obliga a retallar la inversió en els nostres serveis socials i que ens condemnarà al més gran dels desemparaments socials. Un deute del qual encara no s’ha fet cap auditoria per a determinar la legitimitat amb la població. Un deute que ha establert una nova política de govern i un nou ordre de prioritats pressupostàries.

Enfront de tot això, hem de preguntar-nos, Quin és la veritat que amaga el deute? Per a desxifrar-la, fem un repàs a la història del deute i vegem com es va acabar imposant un règim econòmic estatal basat en el deute. A aquest ens referim amb el nom de Deutocràcia.

>>> Podeu accedir al document complet a http://www.auditoria15m.org/index.php/ca/entenent-el-deute?showall=1

dijous, 12 d’abril del 2012

dimarts, 10 d’abril del 2012

La Favb convoca una concentració ciutadana en defensa dels drets i llibertats civils

ATUREM LES RETALLADES ALS DRETS I LLIBERTATS CIVILS

Des de la FAVB, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, sempre hem manifestat el nostre més ferm rebuig a totes les formes de violència. Considerem que el dret a la protesta ha de poder-se expressar de forma pacífica, sense ésser desvirtuat per accions violentes de part dels manifestants o de la policia. És per aquest motiu que la FAVB, conscient de la seva responsabilitat com a moviment ciutadà, sempre s’ha situat al capdavant de la defensa dels drets i llibertats civils, especialment quan aquestes es veien amenaçades per pulsions autoritàries.

El passat dimarts 4 d’abril, el conseller d’Interior del govern català Felip Puig va fer unes declaracions que marcaven un perillós punt d’inflexió en el nostre règim de drets i garanties jurídiques i obrien una deriva vers l’autoritarisme, en promoure: la restricció del dret de reunió, l’enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana, així com l’empresonament i detenció preventiva; a les quals cal afegir les mesures proposades pel Govern central d’estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà.

Considerem que aquestes mesures no només seran ineficaces per atallar les situacions de violència que es donen a la nostra ciutat, sinó que la seva implementació suposarà un atemptat directe als drets i llibertats civils tan costosament guanyats després de 40 anys de dictadura. Seguretat i llibertat no són dues realitats contraposades, sinó les dos cares d’una mateixa moneda.

És per aquest motiu que des de la FAVB convoquem els veïns i veïnes de Barcelona, el món associatiu i els diferents agents socials a concentrar-se de forma massiva i pacífica a la plaça Catalunya el proper dissabte 14 d’abril a les 12 hores per expressar el nostre rebuig a les retallades en drets i llibertats civils.

Barcelona, 4 d’abril de 2012

Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona

Per adhesions de col·lectius i entitats aneu a http://retalladesllibertatscivils.wordpress.com/

dimecres, 4 d’abril del 2012

La CGT contra la tisorada dels Pressupostos Generals de 2012

Quan es compleixen els 100 primers dies el govern del PP es burla del poble i la seva democràcia aprovant els pressupostos de 2012.

El divendres 30 de març, un dia després de la Vaga General contra la reforma laboral i el pacte social, el consell de ministres ha aprovat els pressupostos de 2012, amb una tisorada de 27.300 milions d’euros per a reduir el dèficit públic fins al 5,3% del PIB i acontentar a banquers, especuladors, mercats, Unió Europea…

En l’apartat d’ingressos, el govern ha aprovat una amnistia fiscal per a aquelles persones i empreses que han defraudat a hisenda, fent que blanquegin els seus diners pagant només el 10%, garantint-li la seva confidencialitat, òbviament, mentre que la resta de persones decents paguem un mínim de tres vegades més. Amb aquesta amnistia, el govern preveu ingressar 2.500 milions d’euros renunciant a perseguir el frau fiscal que està xifrat en 75.000 milions de euros segons fonts dels inspectors d’Hisenda. Per altra banda, reduirà les deduccions als impostos de les empreses per a assolir que les grans societats paguin una mica més. Així mateix, pujarà l’impost al tabac, el rebut de la llum, el gas, el butà, la gasolina, la justícia si es recorre a la segona instància…

En el capítol de reduir despeses, els pressupostos plantegen una reducció del 17%, el que suposa 13.406 milions d’euros menys. Destaquen les retallades en els ministeris d’educació (21,2%), en sanitat (13,7%), agricultura (31,2%), indústria (31,9%), foment (34,6%), hisenda (22,9%), ministeri d’exteriors (54,4%), mentre que els que menys reduïxen són el ministeri de defensa (8,8%) i interior (4,3%).

És a dir, es mantindrà pràcticament la inversió en l’exèrcit i la policia mentre que es redueix dràsticament el pressupost per a educació, sanitat, foment, formació, investigació, inversions públiques, polítiques actives d’ocupació, reducció ajudes per a l’accés a l’habitatge i lloguer per a joves, integració d’immigrants, ajudes a la dependència, congelació del sou dels funcionaris, no cobertura de places de qui es jubilen, ajudes al desenvolupament.

En definitiva, tots i totes treballant (els qui tenen treball) i recaptant per a la banca, els mercats, pagar el deute i la crisi que han provocat, pagar la usura i la festa que una minoria de capitalistes sense escrúpols estan gaudint gràcies a nosaltres.

Ni en els pressupostos, ni en les polítiques aprovades en aquests primers cent dies, no hi ha cap voluntat política de buscar una sortida social a la crisi, de repartir la riquesa i el benestar, de repartir el treball, de perseguir el frau fiscal, de buscar la justícia social.

També hem de tenir en compte, que en el mes d’octubre, plantejaran els pressupostos generals per a 2013 i tenen previst reduir el dèficit del 5,3% al 3% del PIB el que suposarà una nova tisorada d’uns altres 23.000 milions de reducció de la despesa pública.

Per a la CGT, aquest govern no té legitimitat per a aprovar aquests pressupostos o per a aprovar la reforma laboral, a pesar de tenir majoria absoluta, simple i planament perquè és un frau a la població, un frau al joc de la seva pròpia democràcia parlamentària, atès que cap d’aquests aspectes estaven recollits en el programa electoral del partit popular.

El 29M, dia de la Vaga General, el poble, les i els treballadors han dit que no accepten aquesta política de reformes, de retallades i de pacte social. Des de la CGT ja estem treballant per a les pròximes mobilitzacions i nova Vaga General en el nostre país i a Europa.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

dimarts, 3 d’abril del 2012

Valoració del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya de la jornada de Vaga General del 29M.

La jornada de vaga general del 29 de març ha estat un èxit, tant en l’aturada de l’activitat econòmica com en les mobilitzacions al carrer. El seguiment de les convocatòries de la CGT de Catalunya junt a moviments socials i altres organitzacions anticapitalistes han sigut les majors dels darrers 30 anys i il·lustra el creixement d’aquest espai sindical i social d’esquerres. Exigim la derogació de la reforma laboral i del pacte de les pensions del 2011. Continuïtat amb les mobilitzacions i vagues si no es retiren. Rebutgem les actuacions dels mossos d’esquadra a diferents poblacions catalanes, lesives dels drets de vaga i manifestació.

La Confederació General del Treball de Catalunya (CGT de Catalunya) considera que la jornada de vaga d’ahir 29 de març ha estat un èxit. Centenars de milers de treballadors a Catalunya van seguir la crida a aturar completament l’activitat laboral. Molts polígons industrials a les diferents comarques catalanes van quedar-se buits o pràcticament buits tot el dia. Del transport públic pràcticament només van funcionar-ne els serveis mínims i, en algunes localitats on no havien estat pactats, com és el cas de Reus, durant el matí van deixar d’operar fins i tot els mínims. El nombre de comerços tancats a moltes localitats va ser significativament superior a l’experimentat en la vaga general del 29 de setembre del 2010. A l’administració pública el seguiment de la vaga va ser també molt important. En els centres sanitaris la visibilització de la vaga va ser molt limitada ja que habitualment les plantilles operen sota mínims i, per tant, van ser poques les persones que van poder realitzar la vaga. En altres serveis, com per exemple la recollida d’escombraries, la vaga va ser també massiva a moltes localitats i comarques.

La CGT de Catalunya valora molt positivament la participació activa en les diferents activitats de protesta convocades per la nostra organització: piquets informatius, manifestacions, concentracions, etc. En tots els àmbits on tenim presència com a sindicat la participació de treballadors/es en els actes de promoció de la vaga organitzats per la CGT ha estat la major dels darrers 25 anys. Els piquets informatius han sigut nombrosos en molts polígons i poblacions, arribant a derivar en molts casos en autèntiques manifestacions espontànies especialment durant el matí. Al matí i per la tarda, les manifestacions convocades per la CGT i altres organitzacions, moviments socials i en alguns casos també sindicals, han tingut una participació massiva. Oferim algunes dades:

Terrassa: 7.000 persones van omplir la Rambla d’Egara al matí, seguint la crida de la CGT junt a moviments socials de la ciutat. Els sindicats CCOO i UGT van modificar el recorregut de la seva convocatòria per afegir-s’hi, sent menys d’una tercera part dels assistents.

Sabadell: La manifestació convocada per Sabadell Lluitant, plataforma que integra CGT, CNT, COS, Casal Independentista Can Capablanca, Endavant, CAJEI, 15-M, plataforma Afectats per la Hipoteca, Ateneu Llibertari i altres col·lectius. Diversos Instituts havien fet tancades i es sumaven a la manifestació. Ha estat un èxit rotund, aplegant unes 7000 persones, i superant en numero de bon tros a la manifestació de CCOO i UGT que rondava els 1500 manifestants. En els piquets del matí s’havien produït 6 detinguts, que han estat alliberats amb càrrecs de desordres públics i desobediència a l’autoritat.

Manresa: Prop de 3.500 persones es van manifestar a Manresa, de les quals unes 500 ho van fer a la manifestació convocada per la CGT de Manresa i Sallent junt a diversos moviments socials.

Reus: Uns 4000 manifestants en dos blocs diferenciats, un amb els sindicats institucionals i l’altre de l’Assemblea Popular de Reus (amb presència de la CGT, EIC, 15M) van participar a la manifestació del matí. Feia molts anys que no participava tanta gent a Reus en una manifestació d’aquest tipus.

Rubí: La manifestació unitària va aplegar prop de 2.000 persones, amb una destacada presència d’afiliats/des i simpatitzants de la CGT.

Igualada: Manifestació de 3000 persones en la manifestació, amb una important participació de la CGT en un bloc separat dels sindicats UGT i CCOO.

Lleida: A les 12:30h. CGT va participar en una manifestació a Tàrrega, amb unes 75 persones del bloc anticapitalista de la població. També es van desplaçar fins a la població de Fraga per recolzar la concentració d’aquella població. Per la tarda es va realitzar la manifestació a ciutat de Lleida on la CGT va aplegar a 400 persones amb diferents col·lectius de Ponent, sortint de la Plaça Ricard Vinyes fins a la Plaça Sant Joan.

Girona: La manifestació anticapitalista del matí aplega unes 3000 persones, convocades per CGT, COS, IAC, Assemblea Popular de Girona, Endavant, SEPC. Maulets, CUP. A la manifestació unitària de la tarda, el bloc anticapitalista reuneix unes 7000 persones.

Tarragona: La manifestació més multitudinària realitzada a Tarragona, amb unes 25000 persones, donava per finalitzada la jornada de Vaga General al Camp, iniciada pel matí amb centenars de persones participant en els piquets. La gentada assistent a la manifestació feia difícil calcular quanta gent es va agrupar en el bloc de la CGT, en el qual van participar al menys un miler de persones. En acabar la manifestació un centenar de persones van realitzar un piquet pel centre de la ciutat que va acabar amb 6 detencions.

Mollet: La CGT convoca més de 2.500 persones en una manifestació històrica a Mollet contra la reforma laboral i les retallades. Ha estat una de les manifestacions més multitudinàries de la història recent de la ciutat.

Mataró: Unes 900 persones s’han manifestat a Mataró simultàniament contra la reforma laboral, unes 500 a la manifestació dels sindicats institucionals, i unes 400 a la de CGT i altres sindicats alternatius i moviments socials agrupats sota la denominació de Maresme29M.

Vilanova i la Geltrú: Unes 2000 persones es manifesten convocades per CGT, COS i Assemblea pels Drets Socials, amb el suport de SOS Ensenyament, Indignats, Assemblea d’Aturats i molta gent a títol individual.

Vilafranca del Penedès: 1500 persones han participat de la manifestació convocada per sindicats alternatius i moviments socials pel matí. Per la tarda 3000 persones participen a la manifestació convocada per CCOO i UGT, a la que s’han afegit les convocants de la manifestació del matí, entre els quals la Intersindical CSC, la CGT, la CUP, Endavant, l’Assemblea de Joves i el moviment 15M.

El Vendrell: La CGT amb l’Ateneu La Trinxera i l’Assemblea de Joves de Calafell organitzen un bloc crític a la manifestació convocada al Vendrell, una manifestació a la que van assistir unes 500 persones i en la que el bloc de la CGT superava en assistents al dels sindicats institucionals.

Tremp: 300 persones es van manifestar pel matí pels carrers de la capital del Pallars Jussà. Prèviament s’havien realitzat concentracions a Gerri de la Sal, Sort i La Pobla de Segur.

Barcelona: El piquet central del migdia de CGT i CNT’s aplega diversos milers de persones (15000 segons CGT Barcelona). Centenars de persones participen a piquets dels moviments socials a diferents barris i indrets de la ciutat. La manifestació convocada per la tarda per les tres organitzacions anarcosindicalistes amb presència a la ciutat (CGT, CNT-AIT, CNT Catalunya) va aplegar milers de persones (segons l’Agència 29 unes 7000, segons la CGT de Barcelona unes 50000) i va omplir el carrer Pau Claris entre la Pça. Urquinaona i l’Av. Diagonal abans d’integrar-se a la convocatòria unitària de moviments socials i sindicats alternatius de Pça. Catalunya a les 18 h. L’actuació d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra va impedir que aquesta segona convocatòria pogués arrencar amb normalitat, es va veure disgregada en diferents trossos i va generar tot un seguit d’enfrontaments i disturbis al centre de la ciutat, provocant desenes de persones ferides. La jornada de mobilització acabava a a Barcelona amb unes 50 persones detingudes. (*)

En un context d’una forta mobilització general, la CGT de Catalunya ha sortit massivament al carrer, oferint un espai de participació activa en la vaga general a molts milers de persones i esdevenint cada vegada més el referent d’una manera diferent de fer sindicalisme. Junt al seguiment de la vaga, d’ahir destaca la gran adhesió que van rebre les convocatòries al marge dels sindicats institucionals CCOO i UGT. Les xifres de seguiment d’aquestes crides han sigut, amb escreix, les més grans dels darrers 30 anys. Moltes d’aquestes manifestacions han arribat a ser les més grans de les poblacions on s’han realitzat, superant les convocatòries oficials. La CGT hi va ser present, impulsant-les, i esdevenint cada vegada més un referent sindical per aquells i aquelles que pensem que hi ha una sortida diferent a l’actual situació econòmica. La CGT de Catalunya referma el seu compromís amb aquests milers de persones que van sortir al carrer el 29 de març pensant que la lluita contra les retallades de drets socials i laborals, de la que aquesta reforma laboral n’és una etapa més, ha de ser ferma i continuada en el temps.

Els aldarulls viscuts a Barcelona, totalment aliens a l’esperit de les convocatòries de la CGT i d’altres sindicats i moviments socials anticapitalistes, van servir d’excusa per a unes càrregues policials que van impedir a desenes de milers de persones exercir el seu dret de manifestació a plaça Catalunya a les 18:00 hores, a més de deixar ferides nombroses persones, algunes de caire greu.

La CGT de Catalunya condemna també l’actuació dels mossos d’esquadra en diferents poblacions, identificant i assetjant els piquets que exercien el seu dret a informar dels motius de la vaga. Aquest assetjament s’ha traduït amb nombroses multes i algunes detencions que lesionen clarament el dret de vaga. També condemna les càrregues policials viscudes a Sabadell, Tarragona i Barcelona, que es van resoldre amb nombroses persones ferides i diverses detencions. En el cas de Barcelona, les càrregues van atacar milers de persones congregades al centre de la ciutat per exercir el seu dret de manifestació. La resposta als aldarulls que s’havien produït a la cua de la manifestació de la CGT, CNT-AIT i CNT Catalunya va ser desmesurada i desproporcionada, amb la clara intenció de trencar les manifestacions. L’ús de pilotes de goma, gasos lacrimògens i càrregues indiscriminades ens transporten directament a imatges del franquisme, una època a la que ens traslladen les retallades socials i les reformes laborals actuals.

Finalment, fem també una crida als mitjans de comunicació a no transformar en un simple problema d’ordre públic l’ampli descontent que les polítiques de retallades socials i laborals i el pactisme de CCOO i UGT han generat en un ampli sector de la població. Cal que es potenciï el debat constructiu per transformar la actual sistema social i laboral. No fer-ho i quedar-se amb el sensacionalisme tanca la porta al debat polític i afavoreix la alineació i l’autoritarisme.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal.

CGT de Catalunya.

Barcelona, 02 d’abril de 2012.

diumenge, 1 d’abril del 2012

El gobierno del PP: una banda de mentirosos, ladrones y corruptos

Roban al pobre para dárselo a los banqueros y de paso se forran. Para esta banda de políticos desalmados del PP en el gobierno, que no hacen caso al malestar de la ciudadanía expresado en la Huelga General del 29M, es lo que se deduce del contenido de los Presupuestos Generales del Estado para 2012, que incluyen medidas como una “amnistía fiscal” para evasores de impuestos, la congelación del sueldo de funcionarios, un 35,4 por ciento menos en Educación, un 41,9 por ciento menos en Ayudas para el Acceso a la Vivienda, 1.500 millones de euros menos en políticas activas de empleo, la subida de la luz y el gas en un 7 y un 5 por ciento respectivamente y la liquidación de ayudas a personas con dependencia.



En términos relativos, este recorte supone un descenso global del gasto en políticas activas de empleo en torno al 1,2 por ciento. El año pasado el Estado aportó 7.322 millones de euros, mientras que este curso se presupuesta hasta aproximadamente 5.765 millones de euros.

El gobierno de Rajoy recorta en 530 millones de euros el gasto en Educación para el año 2012. Esta es la reducción presupuestaria que sufren las partidas de transferencias educativas, así que las Comunidades Autónomas dispondrán de menos dinero para invertir en el sistema educativo público. Supone una reducción del 35 por ciento. El presupuesto global del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte baja un 21 por ciento. Pasa de 3.918 millones de euros a 3.088. Habrá menos profesores en los centros, más alumnos en las aulas.

La atención a la dependencia se queda sin 283 millones de euros del nivel acordado con la Comunidades autónomas. Con este nuevo recorte continúa el desmantelamiento del sistema de atención a los dependientes. Los presupuestos confirman también el duro recorte en la radio y en la televisión pública de 204 millones de euros.