dilluns, 30 de juliol del 2012

Comunicat de la CGT davant la reforma de la Llei de l’Avortament


Davant l’anunci del ministre Gallardón de la seva intenció de reformar la Llei Orgànica 2/2010 de 3 de març, de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs, la CGT vol manifestar el següent:

Els posicionaments ultra conservadors, reaccionaris i retrògrads que preconitzen sectors del PP i de la jerarquia eclesiàstica catòlica, pretenen imposar un integrisme radical i religiós per mitjà de la normativa legal.

El control del cos de la dona sempre ha estat, al llarg de la història, una obsessió patriarcal, donant a entendre que les dones som propietat dels homes i per tant no estem capacitades per a decidir i prendre decisions
.
El dret a triar és solament un aspecte més d’un tema molt més ampli que el dels drets reproductius, això és: el dret de les dones a decidir sobre el nostre cos, la nostra vida reproductiva i sobre quan volem ser mares.

A pesar que en les dècades recents la batalla s’ha centrat al voltant del dret a l’avortament, els drets reproductius inclouen molt més que posar fi a un embaràs no desitjat, ja que comprèn també la decisió de tenir fills o no, per al que és imprescindible la recuperació de les polítiques de planificació que han fet desaparèixer tant els governs del PP com els del PSOE.

La proposta del Govern del PP, a través del Ministre de Justícia, de recuperar la Llei de supòsits significa retrocedir en llibertats, posant en perill la vida i la seguretat de les dones, és a dir, volen obligar-nos a dur endavant un embaràs encara quan “el fetus tingui greus minusvalideses o malformacions”. Un despropòsit poc entenible que no es pot permetre.

L’eliminació del dret de les joves de 16 i 17 anys a decidir suposarà un augment dels avortaments clandestins, que incidirà negativament en la salut i seguretat de les dones.

Les dones considerem aquest anunci com un atac directe a la nostra autonomia, un atac de la dreta ultra conservadora, a qui solament interessa la capacitat reproductiva que posseïm.

DAVANT D’AIXÒ LA CGT EXIGEIX:

- Lliure elecció de la dona sobre el seu cos, sense sobres informatius ni períodes de reflexió.

- Igualtat territorial i gratuïtat en tot l’Estat espanyol.

- Polítiques d’anticoncepció eficaces incloses en la seguretat social i aplicables universalment.

- Inclusió d’una matèria afectivo-sexual en els currículums escolars.

- Formació específica per al personal sanitari, educatiu i serveis socials.

- Seguretat jurídica tant per a les dones que decideixen interrompre el seu embaràs com per al personal que ho realitza.

Secretaria de la Dona del Comitè Confederal de la CGT

diumenge, 29 de juliol del 2012

ASSEMBLEA DE TREBALLADORS/ES DE PARCS I JARDINS



La Secció Sindical de CGT de Parcs i Jardins convoca Assemblea de Treballadors/res de Parcs i Jardins el dijous dia 2 d'agost a les 17’30 hores
  
 LLOC: Centre Manteniment de  CANYELLES 

Amb el següent ordre del dia:

1.- CANVI D’ESTATUTS DE L’INSTITUT

2.-  Presa d'acords per a la plenària extraordinària de la Federació local de sindicats de Barcelona.
POSICIÓ DE LA CGT DAVANT LES PROPOSTES DE FUTURES ACCIONS I MOBILITZACIONS UNITÀRIES 

Varis: 
 Campanya informativa i de denúncia de la utilització del glifosat a Parcs i Jardins

divendres, 27 de juliol del 2012

LA FORMACIÓN DE LOS XOFERS (CAP) ES TIEMPO EFECTIVO DE TRABAJO


Ayer día 26 de julio, después de argumentar la representación del Comité de Empresa a la inspección de Trabajo las razones de porque  era un incumplimiento por parte de la dirección del institut el que no reconocieran las 35 horas de formación para la obtención del CAP como tiempo efectivo  de trabajo. (incumplimiento del artículo 64 del convenio colectivo, del artículo 23 1d del Estatuto  de los Trabajadores tras las nuevas modificaciones de la Reforma Laboral y de aportarle dos sentencias, una del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya y la otra de la Audiencia Nacional, donde dictaminan que el tiempo empleado para obtener el CAP es tiempo efectivo de trabajo y corre a cargo de la empresa) 

La Inspección de Trabajo ha resuelto instar al Instituto a que la formación continua de la conducción profesional, CAP, se realice dentro de la jornada laboral.  Así mismo, la  Inspectora también ha  instado al Institut a  compensar con días de descanso al personal que ya ha realizado dicha formación fuera del horario laboral.

Por su parte, la  Dirección del  Institut manifestó  ante la inspectora  su desacuerdo con dicha resolución  y  planteó que consultaría con sus servicios jurídicos la posibilidad de recurrirla.


CANVI D’ESTATUTS DE L’INSTITUT

Aqui teniu un document que ens han fer arribar sobre el canvi d'Estatuts de Parcs i Jardins
La intenció de l’equip de govern municipal és anar amortitzant els llocs de treball (no cobrint les baixes ni contractant nou personal i anar privatitzant gradualment els serveis prestats per l’Institut, tal i com recomanava l’opció B de l’informe Konsac.



dijous, 26 de juliol del 2012

Quants diners amaguen els multimilionaris de tot el món?

Els paradisos fiscals acumulen 21 bilions d´euros, el que equival al PIB d´EEUU i Japó junts. 30 de les 35 empreses de l´IBEX evadeixen impostos en paradisos fiscals. Fa 4 anys eren 18 de les 35 empreses de l´IBEX


Les 30 grans empreses espanyoles que evadeixen impostos en paradisos fiscals
Si fa quatre anys eren 18 les firmes de l’Ibex que utilitzaven aquest tipus de tàctiques, l’últim informe anual de l’Observatori de Responsabilitat Social Corporativa revela que ja ho fan 30 de les 35 que componen l’índex.
Aquestes pràctiques d’elusió fiscal no violen cap norma espanyola o internacional, però el director de l’estudi, Carlos Cordero, destaca que es produeixen en un context en què els ciutadans pateixen retallades en salaris i en prestacions socials per reduir el dèficit públic, alhora que se’ls exigeix ​​que aportin més a les arques públiques. L’any 2010, els ciutadans espanyols van entregar a Hisenda el 11,5% dels seus ingressos, mentre que les empreses de l’IBEX-35 van aportar el 9,9% dels seus beneficis. L’estudi assenyala a més que cap de les firmes ofereix dades desglossades dels impostos que paguen en cada un dels països on són presents.
Què es considera un paradís fiscal? No hi ha consens a nivell internacional per definir quins països són paradisos fiscals, tot i que diverses institucions han publicat les seves pròpies llistes de territoris. A Espanya, el criteri és que estiguin inclosos a la llista del Reial decret 1080/91, de 5 de juliol. Originalment, el decret enumerava 48 territoris, però en 2003 va ser modificat per precisar que s’exclouria a aquells països que signessin amb Espanya un acord d’intercanvi d’informació en matèria tributària. Després d’una intensa activitat en els dos últims anys, la llista ha quedat sensiblement reduïda.
L’alt ritme de convenis signats per Espanya s’emmarca en la persecució dels delictes fiscals, però les empreses poden evitar pagar els seus impostos en els països on generen el benefici sense per això incomplir cap precepte legal. Per això, l’Observatori de Responsabilitat Social Corporativa assenyala que el fet que se subscriguin acords sobre intercanvi d’informació fiscal no pot considerar suficient com per treure la condició de ’paradís’ a un país. La llista de ORSC inclou un total de 75 territoris i ha estat elaborat utilitzant fonts especialitzades com les llistes publicades per l’OCDE i l’organització especialitzada Tax Justice Network, més de l’informe Hamon del Parlament Europeu.
A tall d’exemple, aquestes tres llistes inclouen Belize entre els paradisos fiscals, però el país no apareix en el Reial Decret espanyol. És per això que en la seva recent declaració judicial, el que va ser secretari de l’Institut Nóos, Miguel Tejeiro, ha assenyalat que no va cometre cap delicte en crear una societat en aquest petit Estat centreamericà quan exercia com a comptable d’entitats gestionades per Iñaki Urdangarín, el gendre del Rei d’Espanya. L’informe del ORSC posa de manifest operacions corrents en el panorama empresarial espanyol, com compravendes de fuel domiciliades a Delaware o produccions d’hidrocarburs de l’Equador domiciliades a les Illes Caiman.
Les botigues en línia, una altra via d’evasió L’Observatori alerta també del "forat" que estan creant les botigues per Internet pel que fa a recaptació d’impostos pel fet que les societats que s’encarreguen de facturar les vendes "online" estan ubicades en territoris considerats paradisos fiscals. Això provoca un impacte negatiu en el volum de diners recaptats tant a través de l’impost de societats com l’IVA.
Des del ORSC assenyalen que l’elusió "legal" d’impostos seguirà augmentat mentre els governants no posen límits i les empreses segueixin veient amb bons ulls "les estratègies agressives d’optimització fiscal".
Les 30 empreses que evadeixen impostos: ABENGOA ABERTIS ACCIONA ACERINOX ACS ARCELOR MITTAL BANESTO BBVA BANCO PASTOR BANCO POPULAR BANC SABADELL BANCO SANTANDER CRITERIA ENDESA FCC FERROVIAL GAMESA GAS NATURAL GRIFOLS IBERDROLA INDITEX MAPFRE OHL XARXA ELECTRICA REPSOL TECNICAS REUNIDAS TELECINCO TELEFONICA BOSSES I MERCATS IBERIA

FONT: STOP NOW

ACORD PEL DESTÍ DEL DESCOMPTE DE LA VAGA 29 DE MARÇ 2012


 Finalment CCOO, UGT i CGT  van arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per  el destí del descompte salarial dels treballadors i les treballadores que van exercir el seu dret de vaga el 29 de març de 2012. La quantitat total aportada pel global del personal municipal es de 221.690 €, dels quals 46.332,74 € són aportats per els treballadors i traballadores Parcs i Jardins.
La distribució acordada és la següent, amb un import de 73.896,68€ per cada projecte:
    .- Activitat de caràcter social de Beques de menjadors escolars      
 .-Activitat de caràcter social d’ajudes que treballen amb pobresa infantil CENTRES OBERTS D’INFÀNCIA
 .- Activitat de caràcter social d’ajudes a persones amb discapacitat canalitzat pel Comitè Català de Representants de persones amb discapacitat COCARMI

 

S’acorda igualment realitzar un seguiment de la destinació i canalització d’aquests imports envers les entitats que reben els ajuts, així com la posterior comunicació a la part social d’aquest seguiment.

dimarts, 24 de juliol del 2012

AUMENTO DE JORNADA, RECORTE SALARIAL Y DEMÁS SALVAJADAS


Document informatiu i d’anàlisi de les últimes retallades i mesures aprovades pel govern del PP

 REFORMES EN MATÈRIA LABORAL, D’OCUPACIÓ PÚBLICA I SEGURETAT SOCIAL INTRODUÏDES PEL RD-LLEI 20/2012 DE 14 DE JULIOL

TAULES COMPARATIVES I RESUM DE DISPOSICIONS


Autor: Carlos Hugo Preciado Domènech 

Carlos Hugo Preciado Domènech, Magistrat social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que col·labora periòdicament amb el nostre sindicat, ha elaborat i ofert perquè ho utilitzem, les taules comparatives i resum de disposicions de les mesures aprovades pel govern del PP i que, a través del Reial Decret-llei 20/2012, es troben en plena vigència des del passat diumenge dia 15 de juliol.
El document és molt interessant, recollint les modificacions realitzades i, a més de que podem conèixer en els seus justos termes els canvis realitzats, serà de gran utilitat en la nostra activitat sindical, al mateix temps resulta un conjunt d’elements que hem d’utilitzar i estendre àmpliament per denunciar les mesures que ja són aplicables.
Confiem que us sigui d’utilitat, encara que pròximament podreu disposar d’un resum, que estem elaborant sobre aquestes noves retallades, que us farà més còmode, àgil i eficaç l’exercici de la vostra acció sindical.

Secretaria de Formació CGT Catalunya

 


El text del R.D. 20/2012 de 13 de juliol, de les retallades socials massives del govern del PP, anomenat eufemísticament "de medidas para garantizar la estabilidad presupuestaria y de fomento de la competitividad".

 

diumenge, 22 de juliol del 2012

El Gobierno oculta información, manipula la opinión pública engaña, miente y roba a la mayoría de la població.


 El pasado miércoles 11 de julio, el Presidente del Gobierno no anunció en elParlamento todas las medidas del Nuevo Plan de Ajuste. El viernes 13 de julio, el Gobierno no informó de todas las medidas aprobadas en el Consejo de Ministros. El sábado 14 de julio, el BOE publica esas medidas pero tampoco informa de los millones de euros que se van a recortar para pagar a los banqueros y mercaderes especuladores (esta información se publica en una página web de economía europea).
SP COMITÉ CONFEDERAL
Para la CGT, el gobierno del PP está tomando el pelo a todo el pueblo, no sólo robándolo, sino ofendiendo a su inteligencia, manipulando la información, ninguneando a las propias reglas del juego democrático parlamentario.
Las medidas más destacadas son las siguientes:
-Bajada de las prestaciones por desempleo hasta el 50% de la base reguladora a partir del sexto mes. Posible suspensión de la prestación por parte del INEM a su antojo si “cree” que hay fraude.
-Rebaja en indemnizaciones por despido del FOGASA en un 32%. Eliminación del subsidio a mayores de 45 años. Los parados que cobren los 426 euros podrían perder la prestación si viajan al extranjero.
-Reducción de las cotizaciones de las empresas a la seguridad social
-Bajada del 15% en las prestaciones derivadas de la Ley de Dependencia y supresión del abono de cotizaciones para las y los cuidadores.
-Eliminación del 65% de la ayudas sociales destinadas a la asistencia de mujeres y niños víctimas de violencia machista, exclusión social, drogodependencias, inmigrantes, etc... (esta medida fue anunciada el martes).
-Eliminación de la paga extra de navidad a todas y todos los empleados públicos. Reducción de días de libre disposición y eliminación de los días por antigüedad para el personal de todas las Administraciones. Eliminación de los complementos por IT.
-Suspensión de los Convenios Colectivos en todo o parte para el Personal Laboral de todas las Administraciones Públicas a juicio del administrador de turno.
-Subida general del IVA del 18% al 21% y de dos puntos en el reducido, aminorando el listado de estos últimos para llevarlos al general.
-Subida de impuestos indirectos como los combustibles, alcohol y tabaco.
-Subida de los impuestos a las y los autónomos de hasta un 4% a lo que hay que añadir la subida del IVA de otro 3% que este colectivo abona trimestralmente.
-Reducción en un 30% la ayuda al alquiler para jóvenes que ya lo tuvieren concedido y eliminación de la ayuda a nuevos solicitantes.
-Eliminación de la deducción por adquisición de vivienda habitual a aquellas personas que la hubieran realizado antes de 2006 y también a partir del 2013.
-Privatización de empresas públicas como Renfe, Adif y Aena.
-Liberalización de horarios comerciales para explotarnos más y mejor.
Este Nuevo Plan de Ajuste, afecta a la mayoría de la población, las medidas suponen los mayores recortes sociales de la historia de la democracia actual (65.000 millones en dos años), son una enorme estafa para acabar los derechos básicos de la clase trabajadora, del sector público y sector privado, de las personas en paro, personas dependientes y los colectivos sociales más populares y precarios. Las medidas asestan un golpe mortal al sistema de relaciones sociales y laborales que veníamos conociendo.
A esto hay que sumar los realizados por el gobierno del PP con anterioridad como la Reforma Laboral, subida de impuestos, Prespuestos Generales del Estado 2012, losrecortes en Educación que suponen la eliminación de las becas de estudio, de ayudas a comedores escolares, subidas de las tasas universitarias y despido de miles de docentes, o los recortes en Sanidad que incluyen el repago sanitario de las medicinas, el cierre de camas hospitalarias y centros ambulatorios y el despido de miles de trabajadores del sector, todo ello junto a las que tomó el gobierno anterior sobre recortes en gasto social, Reforma de las Pensiones, Negociación Colectiva, reducción de salarios, …
Con este atraco social, el gobierno profundiza en su idea de que la crisis la hemos de pagar las capas sociales más débiles, las y los trabajadores del sector público y privado, las personas pensionistas, las y los dependientes, las personas sin trabajo ni ingresos, las mujeres y niños víctimas de violencia domestica, … y con ello, sostener los privilegios y la corrupción de quienes nos gobiernan, de los especuladores y evasores de impuestos, de los ricos y poderosos. No hay una sola medida que perjudique a las empresas.
Además, todos estos ajustes no hacen sino empobrecer más a la sociedad propiciando con ello el desempleo y profundizando en una recesión económica que nos lleva a la ruina a todas y todos.
Desde la CGT hemos de decir con total rotundidad que ya es hora de cambiar, es la hora de la movilización general como sociedad y exigir en las calles, en el trabajo, en las empresas, lo que es nuestro por derecho. Es hora de sumar todas las voluntades, porque la agresión es contra toda la sociedad, es la hora convocar una Huelga General que frene de una vez por todas esta agresión salvaje que estamos padeciendo.
Para la CGT, es necesario salir a las calles todos los días, acabar con la paz social y no parar de luchar hasta conseguir acabar con este sistema injusto y desigual. Por ello, volvemos a hacer un llamamiento a toda la población, a las organizaciones sociales y sindicales, para que juntos salgamos a defender los derechos y libertades que la sociedad española necesita recuperar de manera urgente.
    Secretariado Permanente del Comité Confederal

¡Sí que hay dinero!


Vicenç Navarro
Catedrático de Políticas Públicas. Universidad Pompeu Fabra, y Profesor de Public Policy. The Johns Hopkins University

Durante el debate parlamentario que tuvo lugar en las Cortes españolas a raíz de la presentación del presidente Rajoy de las medidas de recortes que su gobierno iba a realizar, el ministro de Hacienda y Administraciones Públicas del gobierno español, Cristóbal Montoro, indicó que éstas eran necesarias porque “el Estado no tenía más dinero”, punto acentuado por el propio Rajoy cuando subrayó que el nivel de deuda pública en España había alcanzado niveles inaceptables que forzaron la toma de medidas excepcionales, considerando la bajada del déficit como la prioridad número uno de su gobierno. El presidente indicó también que tal bajada del déficit público era la condición indispensable para salir de la crisis, pues sólo con esta bajada se recuperaría la confianza de los mercados financieros y España podría volver a recibir prestado dinero a unos intereses más bajos.
Es sorprendente que la administración Rajoy continúe repitiendo esta creencia (creencia basada más en la fe que en la evidencia) cuando todos los datos acumulados muestran lo erróneos que son los supuestos sobre los que se basa.
Pero antes de mostrar tales datos, es importante subrayar, una vez más, lo que tienen en común los países hoy intervenidos –España, Grecia, Portugal e Irlanda–. Todos ellos tienen estados pobres (su gasto público, incluyendo el gasto público social por habitante, es de los más bajos de la Eurozona), con escasos ingresos al Estado (entre los más bajos de la Eurozona), poco redistributivos (entre los menos redistributivos de la Eurozona), y basados en una fiscalidad altamente regresiva (de los más regresivos de la Eurozona). La causa de que todos estos países tengan estos puntos en común es que todos ellos tienen un contexto político semejante. Durante su reciente historia (los últimos cincuenta años) las fuerzas conservadoras han tenido una enorme influencia sobre sus Estados. Fueron gobernados por muchas décadas por gobiernos ultraconservadores. El contraste con los países escandinavos (que tienen los Estados más desarrollados, con mayores políticas redistributivas y políticas fiscales más progresivas en la UE) se basa en que en aquellos países las fuerzas progresistas han sido las dominantes en su vida política, al revés que en los países intervenidos.
Se podría argumentar que España, como también aquellos países, tiene un Estado pobre porque es un país pobre. Pero los datos no confirman esta situación. El PIB per cápita es el 94% del promedio de la UE-15, y en cambio, el gasto público es sólo un 72% del promedio de la UE-15. En realidad, si fuera un 94%, España se gastaría 66.000 millones más en su sector público y en su subfinanciado Estado del bienestar (tanto en sus transferencias como en sus servicios públicos). Pero no se los gasta, no porque no existan. Sí que existen. Lo que ocurre es que el Estado no los recoge. Y ahí está el punto clave que no se cita. La regresividad de la política fiscal que España tiene en común con todos los países intervenidos. Han tenido que pedir prestado dinero porque el Estado no recoge el suficiente.
Pero lo que es incluso peor es que durante la era de bonanza (estimulada por la burbuja inmobiliaria), el Estado español bajó más y más los impuestos, bajada que favoreció particularmente a las rentas superiores, que adquieren la mayoría de sus rentas de la propiedad de capital. Esta bajada de impuestos determinó –según ha indicado el Fondo Monetario Internacional– nada menos que la mitad del déficit estructural del Estado, déficit que permaneció oculto durante la expansión económica por el elevado crecimiento de ingresos al Estado, apareciendo, sin embargo, en toda su crudeza cuando el boomexplotó. Y ahora el Estado tiene que pedir prestado el dinero a los bancos (donde los súper ricos depositan los ingresos que habían adquirido como consecuencia de la bajada de sus impuestos), teniendo que pagar intereses para conseguir el dinero, que podría haberse obtenido, si no hubieran bajado los impuestos.
Y ahí está el problema más silenciado en los medios y en los debates. Fue una lástima que ninguno de los que participaron en el debate en las Cortes españolas hiciese las siguientes preguntas al presidente Rajoy: ¿Por qué el Estado español decidió congelar las pensiones a fin de conseguir 1.200 millones de euros, en lugar de revertir la bajada del impuesto de sucesiones, con lo cual habría obtenido casi el doble de ingresos ( 2.552 millones). O, ¿por qué en lugar de recortar nada menos que 7.000 millones en sanidad, el gobierno no eliminó la reducción del Impuesto de Sociedades a las empresas que facturan más de 150 millones de euros al año, lo que significa menos del 0,12% de todas las empresas, con lo cual hubieran obtenido más de 5.600 millones de euros? O, ¿por qué quiere ahora establecer el copago sanitario en lugar de aumentar los impuestos de los fondos SICAV y las ganancias especulativas? O, ¿por qué quiere aumentar el IVA, en este momento de recesión, que afectará a las clases populares, en lugar de aumentar el impuesto de Sociedades al 35% para empresas que ganen más de un millón de euros al año, con lo cual ingresaría 14.000 millones de euros más? O, ¿por qué quiere destruir puestos de trabajo en los servicios públicos en lugar de establecer un impuesto a las transacciones financieras, con lo cual, tal como ha señalado el sindicato de técnicos del Ministerio de Hacienda, se conseguirían 5.000 millones de euros? O, ¿por qué en lugar de forzar reducciones de los Estados del bienestar gestionados por las CCAA no reduce la economía sumergida diez puntos, con lo cual aumentaría 38.500 millones de euros?
Estas son las preguntas que deberían haberse hecho y no se hicieron. Rajoy no las habría podido contestar y habría quedado en evidencia, mostrando, que en contra de lo que dice, sí que hay alternativas y sí que hay dinero.

dijous, 19 de juliol del 2012

Sardinada i Cadena humana. Envoltem el Moll d’Espanya, defensem el Port Vell


Una nova reforma que privatitza l’espai públic: la reforma del Port Vell promoguda per Salamanca Investment i l’Autoridad Portuària de Barcelona, amb el suport incondicional del Regidor d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

Els projectes Eurovegas, Hotel Vela i la reforma del Port Vell són cares d’una mateixa moneda que pretén convertir la ciutat en un parc temàtic dirigit a una classe d’alt nivell adquisitiu. Projectes que generaran ghettos per a superrics. La reforma del Port Vell acabarà amb la cultura marítima de Barcelona. De l’obertura de la ciutat al mar a la creació d’un ressort per a elits econòmiques, tancat, inaccessible.
Com fa 25 anys, tornem a defensar un port ciutadà, al servei dels veïns i veïnes que vivim a Barcelona. I ho fem amb la nostra creativitat a la cadena humana i compartint l’espai públic amb la sardinada. Front a projectes avars que només busquen el benefici i gaudi d’uns pocs, la generositat dels que habitem aquesta ciutat.
Si fa 25 anys amb la lluita es van guanyar espais per a la ciutat, ara toca tornar a reivindicar un espai públic que és de tots. Perquè sí que es pot. #SíSePuede
I perquè no ens creurem els seus arguments de misèria que ens prometen llocs de feina, quan ni tan sols els seus números quadren. Perquè ja ens els van prometre amb l’Hotel Vela i no va ser així. La ciutat té memòria, i la volem conservar; la volem conservar per a construir el nostre futur. Un futur de totes.
En contra de la privatització de l’espai públic. No a una reforma que beneficia a uns pocs privilegiats.
Per un port ciutadà i la defensa de la cultura marítima i pesquera del Port Vell.

Dissabte 21 de juliol tots i totes al Moll d´Espanya a les 12.00hs!

Assemblea General 25 juliol


dimecres, 18 de juliol del 2012

Pel dret a la sanitat pública: guia per no pagar l´euro per recepta

L’associació Dempeus per la Salut Pública, amb l’ajuda inestimable de Albano Dante i Marta Sibina que porten la Revista cafèAMBllet, ha el·laborat un PDF amb informació pràctica per a ‘insubmisos farmacèutics’:

dimarts, 17 de juliol del 2012

MALES HERBES JULIOL 2012



Nou Pla de Mesures d’Ajustament: El Govern oculta informació, manipula l’opinió pública, enganya, menteix i roba a la majoria de la població


Dimecres passat 11 de juliol, el President del Govern espanyol no va anunciar en el Parlament totes les mesures del Nou Pla d’Ajustament. El divendres 13 de juliol, el Govern no va informar de totes les mesures aprovades en el Consell de Ministres. El dissabte 14 de juliol, el BOE publica aquestes mesures però tampoc informa dels milions d’euros que es retallaran per a pagar als banquers i mercaders especuladors (aquesta informació es publica en una pàgina web d’economia europea).
Per a la CGT, el govern del PP està prenent el pèl a tot el poble, no només robant-lo, sinó ofenent a la seva intel·ligència, manipulant la informació, ignorant les pròpies regles del joc democràtic parlamentari.
Les mesures més destacades són les següents:
- Baixada de les prestacions per atur fins al 50% de la base reguladora a partir del sisè mes. Possible suspensió de la prestació per part de l’INEM al seu antull si “creu” que hi ha frau.
- Rebaixa en indemnitzacions per acomiadament del FOGASA en un 32%. Eliminació del subsidi a majors de 45 anys. Els desocupats que cobrin els 426 euros podrien perdre la prestació si viatgen a l’estranger.
- Reducció de les cotitzacions de les empreses a la seguretat social.
- Baixada del 15% en les prestacions derivades de la Llei de Dependència i supressió de l’abonament de cotitzacions per a les i els cuidadors.
- Eliminació del 65% de les ajudes socials destinades a l’assistència de dones i nens víctimes de violència masclista, exclusió social, drogodependències, immigrants, etc... (aquesta mesura va ser anunciada el dimarts).
- Eliminació de la paga extra de nadal a totes i tots els empleats públics. Reducció de dies de lliure disposició i eliminació dels dies per antiguitat per al personal de totes les Administracions. Eliminació dels complements per IT.
- Suspensió dels Convenis Col·lectius en tot o en part per al Personal Laboral de totes les Administracions Públiques segons el parer de l’administrador de torn.
- Pujada general de l’IVA del 18% al 21% i de dos punts en el reduït, minorant el llistat d’aquests últims per a dur-los al general.
- Pujada d’impostos indirectes com els combustibles, alcohol i tabac.
- Pujada dels impostos a les i els autònoms de fins a un 4% al que cal afegir la pujada de l’IVA d’altre 3% que aquest col·lectiu abona trimestralment.
- Reducció en un 30% l’ajuda al lloguer per a joves que ja ho tinguessin concedit i eliminació de l’ajuda a nous sol·licitants.
- Eliminació de la deducció per adquisició d’habitatge habitual a aquelles persones que l’haguessin realitzat abans de 2006 i també a partir del 2013.
- Privatització d’empreses públiques com Renfe, Adif i Aena.
- Liberalització d’horaris comercials per a explotar-nos més i millor.
Aquest Nou Pla d’Ajustament, afecta a la majoria de la població, les mesures suposen les majors retallades socials de la història de la democràcia actual (65.000 milions en dos anys), són una enorme estafa per a acabar els drets bàsics de la classe treballadora, del sector públic i sector privat, de les persones en atur, persones dependents i els col·lectius socials més populars i precaris. Les mesures donen un cop mortal al sistema de relacions socials i laborals que veníem coneixent.
A això cal sumar els realitzats pel govern del PP amb anterioritat com la Reforma Laboral, pujada d’impostos, Pressupostos Generals de l’Estat 2012, les retallades en Educació que suposen l’eliminació de les beques d’estudi, d’ajudes a menjadors escolars, pujades de les taxes universitàries i acomiadament de milers de docents, o les retallades en Sanitat que inclouen el repagament sanitari de les medicines, el tancament de llits hospitalaris i centres ambulatoris i l’acomiadament de milers de treballadors del sector, tot això al costat de les que va prendre el govern anterior sobre retallades en despesa social, Reforma de les Pensions, Negociació Col·lectiva, reducció de salaris, ...
Amb aquest atracament social, el govern aprofundeix en la seva idea que la crisi l’hem de pagar les capes socials més febles, les i els treballadors del sector públic i privat, les persones pensionistes, les i els dependents, les persones sense treball ni ingressos, les dones i nens víctimes de violència domestica, … i amb això, sostenir els privilegis i la corrupció de qui ens governen, dels especuladors i evasores d’impostos, dels rics i poderosos. No hi ha una sola mesura que perjudiqui a les empreses.
A més, tots aquests ajustaments no fan sinó empobrir més a la societat propiciant amb això l’atur i aprofundint en una recessió econòmica que ens duu a la ruïna a totes i tots.
Des de la CGT hem de dir amb total rotunditat que ja és hora de canviar, és l’hora de la mobilització general com societat i exigir en els carrers, en el treball, en les empreses, el que és nostre per dret. És hora de sumar totes les voluntats, perquè l’agressió és contra tota la societat, és l’hora convocar una Vaga General que freni d’una vegada per sempre aquesta agressió salvatge que estem patint.
Per a la CGT, és necessari sortir als carrers tots els dies, acabar amb la pau social i no parar de lluitar fins a aconseguir acabar amb aquest sistema injust i desigual. Per això, tornem a fer una crida a tota la població, a les organitzacions socials i sindicals, perquè junts sortim a defensar els drets i llibertats que la societat espanyola necessita recuperar de manera urgent.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

La CGT ante el nuevo plan de ajuste del gobierno. Llamamiento a la movilización. Huelga General en otoño

La Plenaria del Comité Confederal de la CGT celebrada el día 12 de Julio de 2012, ante el nuevo Plan de Medidas de Ajuste planteadas por el Gobierno, que implican recaudar 65.000 millones de euros del pueblo para dárselos a los banqueros especuladores y prestamistas usureros, con medidas como la subida del IVA, la reducción de prestaciones por desempleo, la eliminación de la paga extra a las y los empleados públicos, los despidos masivos en las administraciones públicas, la reducción del gasto social para ayudas a la dependencia ...
Comité Confederal

DECLARA:
             1º – RECHAZO RADICAL DE LAS MEDIDAS. La CGT rechaza radicalmente este nuevo paquete de medidas ya que constituyen el mayor recorte social de toda la democracia (65.000 millones),  suponen un nuevo ataque frontal y definitivo a los derechos sociales, económicos y laborales contra la población en general y contra la clase trabajadora en particular, se acumulan al resto de reformas anteriores contra las que venimos luchando desde hace años (reforma laboral, negociación colectiva, reforma pensiones, repago de la sanidad, privatizaciones, recortes en gastos sociales, recortes en los Presupuestos Generales del Estado, etc. etc.
             2º – UNIDAD DE ACCIÓN. La CGT ante esta importantísima agresión declara que es necesario buscar la mayor de las confluencias en el conjunto de la sociedad, entre las organizaciones sindicales y sociales, para conseguir frenar este  ataque ideológico y estratégico que nos va a hacer retroceder décadas en nuestros derechos y en el desarrollo económico y social de quienes vivimos y trabajamos en este país.
             3º – MOVILIZACIÓN PERMANENTE. Desde este mismo momento, la CGT comunica a toda la sociedad que no cejará en su empeño de seguir en lucha hasta acabar por revertir todas y cada una de las medidas antisociales y económicas adoptadas por los distintos gobiernos desde el comienzo de la crisis.
             4º – LLAMAMIENTO A LA PARTICIPACIÓN. La CGT hace un llamamiento a toda la población, en activo o parada, pensionistas, estudiantes, jóvenes, dependientes, migrantes... a participar en todas y cada una de la acciones y movilizaciones que se han convocado y se van a seguir poniendo en marcha en los próximos días, semanas y meses, por parte de la CGT como las convocadas por el resto de organizaciones sociales y sindicales, contra las medidas instauradas por esta clase política que pretende hundir definitivamente los derechos conquistados durante generaciones de lucha y se ha replegado definitivamente a los intereses de los mercados, especuladores, banqueros de nuestro país y de la UE:
-        Asambleas en centros de trabajo
-        Manifestaciones, concentraciones, marchas, caceroladas, ocupaciones de centros de trabajo...
-        Huelga en la enseñanza al comienzo del nuevo curso escolar
-        Huelga en los servicios públicos
-        Jornada de Movilización Europea el 27 de septiembre
            5º - HUELGA GENERAL EN OTOÑO. Desde la CGT apostamos por la confluencia de todas estas movilizaciones en la convocatoria de una nueva Huelga General en Otoño capaz de dar respuesta a la clase trabajadora y al conjunto de la sociedad ante este atropello social que padecemos quienes no hemos generado ninguna crisis.

dilluns, 16 de juliol del 2012

CANVI DE HORARIS XERRADA-DEBAT Roundup, l’herbicida de Monsanto


19:30 hores
MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES
Carrer Pau Clarís /Pl. Urquinaona

21:00 hores
Concert a càrrec de «La banda de Pablo Gil» amb Mojitada popular

Cap a una VAGA de la societat ... en GENERAL

Ja fa temps que la CGT comparteix amb sindicats alternatius i de base i amb moviments socials d’esquerres la clara i absoluta necessitat de treballar i, millor encara, de treballar plegats per a establir un marc d’oposició constant i efectiu contra les polítiques regressives i destructives que els últims anys els parlaments europeu, espanyol i català ens estan imposant sota la justificació de la crisi econòmica.
No importa si és el sistema capitalista o les polítiques neoliberals les que determinen que tot ha de funcionar sota l’únic imperi dels diners i de l’acumulació d’aquests, tant se val. El que importa és que aquells que s’omplen la boca dient que ens representen i que són demòcrates perquè es presenten a eleccions cada quatre anys, estan sota la pressió d’uns altres que ningú no ha escollit i que són els que posseeixen el poder econòmic, al qual els primers se sotmeten tot elaborant les lleis que a nosaltres ens ofeguen.
Som la gran majoria dels ciutadans, els que vivim, o vivíem, d’un sou mensual els qui rebem les garrotades de les retallades; som els cuidadors de tercers que no rebem l’ajut promès; som les malaltes que confiem en el sistema sanitari públic les qui hem de pagar més cares les receptes i hem de patir retallades a l’atenció dels CAP o a les intervencions als hospitals; som els discapacitats que ens retallen la nostra integració; som els estudiants que patim la pujada de les matrícules; som els ecologistes que veiem que ens destrossen el litoral per poder edificar ports nàutics o més xiringuitos a costa de la costa; som les treballadores de l’empresa pública que veiem com el nostre sou es congela primer i es rebaixa després en tant que els nostres caps continuen en cotxes oficials per anar a sopars de ric; som els empleats no funcionaris de les empreses públiques que patim les mateixes retallades econòmiques i encara més tisorades de condicions laborals; som els de les empreses privatitzades del transport que fem la mateixa feina que els de la pública, cobrem menys i tenim menys garanties; som els desnonats perquè un dia vam creure el que se’ns deia que podríem comprar i després ens han deixat sense poder pagar; som les acomiadades després de 30 anys a l’empresa perquè no som rendibles i som barates de substituir; som els qui ells anomenen antisistema perquè a més de no voler que ens retallin sous tampoc volem que ens retallin drets i llibertats i se’ns pixin a sobre; som els treballadors vinguts de fora, usats com a mà d’obra barata i als que, al drama de les retallades, s’hi afegeix la negació dels drets bàsics de ciutadania i, ara, també de l’assistència sanitària; som...
Per tot això refusem frontalment totes les mesures econòmiques d’aquest i de l’anterior govern: perquè no són per a la defensa del nivell i qualitat de vida de la població sinó de l’economia d’uns pocs. Considerem positives totes les accions que es facin per cercar unitat d’acció entre aquells que, d’una manera o una altra, sabem que aquest no és el nostre sistema social i en volem un altre. Estem segurs que cal una mobilització permanent, diversa, imaginativa, sorollosa i creativa per tal de fer que la societat tota vagi prenent el tren de no deixar a les mans d’altres la gestió de la seva vida. Ara mateix, totes les convocatòries que rebutgin les retallades i el manteniment de l’estatus de poder establert les hem de sentir com a nostres. Hi hem de participar en la mesura de les nostres possibilitats, no de les nostres afinitats.
Ja hi ha preparades mobilitzacions i vagues per al juliol i setembre, a empreses, barris i sectors; també vagues de consum. Tot això pot crear bones condicions per a una vaga general -cap a la tardor- real, forta i efectiva. Una vaga que aplegui a qui treballa i a qui ha perdut la feina, a qui estudia i a qui té cura de la llar, a qui rep la pensió i a qui no té contracte...
La vaga general no és l’acció d’un sol dia ni resol res per ella mateixa: funciona i té sentit si és la culminació d’un procés i la demostració de què junts podrem arribar a canviar les coses.
Aquesta darrera tongada de retallades ha deixat palès que aquest govern, més que cap altre, només té els ulls posats en els bitllets que hi ha a les seves butxaques i a les dels seus amics i/o propietaris. No té cap respecte per a l’ésser humà, sigui migrant, malalt crònic, pensionista... No té respecte per cap pacte social que estableixi que qui treballa és un ésser digne que no hauria de poder ser despatxat, sense avís, només perquè el cost, en diners, de fer-ho és pràcticament zero. Ja només faltava el ¡que se jodan!, ara ja ens ho han dit alt i clar.
Som-hi tots i totes, cadascú a la seva manera i amb les seves propostes, però tots cap a aturar aquestes malifetes i a sentir-nos capaços de rellançar les alternatives que tant de temps fa que la societat, i nosaltres dins d’ella, proclamem. Exigim, defensem i creem: cooperatives econòmiques i socials, horts urbans i agraris que fomentin l’autoconsum ecològic, centres socials ocupats, banca ètica, energia neta, serveis públics de qualitat, empreses públiques al servei de la població, recuperació d’espais públics a les ciutats, una agricultura al servei de la sobirania alimentària de les persones...
Tot això és el que realment motiva i el que s’aconsegueix amb una vaga general: revertir la situació des de la negativa crisi que ens imposa el Capital a la positiva societat amb justícia social i llibertats individuals i col·lectives que serem capaços de fer si som els amos de les nostres pròpies vides.

Secretariat Permanent CGT Catalunya, a 15 de juliol de 2012

dissabte, 14 de juliol del 2012

Roundup, l’herbicida de Monsanto


Roundup, l’herbicida de Monsanto

XERRADA-DEBAT 
Dijous 19 de juliol a les 17:30 hores a la sala Costa i Font de la CGT a la Via Layetana, 18 9ª planta


Ponents: 
Mª Josep Ball Papiol   Cap del Servei de Laboratori Centre d'Inspecció de Barcelona del Ministeri d'Indústria

Miquel Vallmitjana Soler Profesor del Dpto. Bioquímica de la UAB
     
19:30 hores
MANIFESTACIÓ CONTRA LES RETALLADES
Carrer Pau Clarís /Pl. Urquinaona

21:00 hores
Concert a càrrec de «La banda de Pablo Gil» amb Mojitada popular          


Organitza: CGT de Parcs i Jardins de Barcelona

divendres, 13 de juliol del 2012

PEL RESCAT ALS BANCS, VOLEN EMPOBRIR EL POBLE.


ATUREM AQUESTA BARBÀRIE ARA MATEIX.

Avui el president del govern espanyol Mariano Rajoy ha consumat l’enèsim atac contra la classe treballadora i el poble en general anunciant, entre d’altres, les següents mesures:

L’increment del 18 al 21% en l’IVA general (que suposa un 16,6% d’augment de preus) i del 8 al 10% en el reduït (un 25% d’augment de preus), a partir de l’1 d’agost.

La reducció de la prestació per desocupació a partir del sisè mes (que passarà del 60 al 50% de la base reguladora) en els nous aturats/des.

L’eliminació d’una de les 14 pagues dels i les treballadores públiques, en concret la paga extra de Nadal. A més, se’ls ampliarà la jornada laboral.

Una nova reforma de les pensions que es concretarà en un nou projecte de llei i que presumiblement accelerarà la pactada a inicis del 2011 pel govern Zapatero i els sindicats CCOO i UGT.

La imposició de noves taxes a l’energia, que presumiblement incrementaran el preu dels rebuts de llum, gas i aigua.

La supressió a partir del 2013 de la deducció per la compra d’un habitatge.

Diverses mesures de liberalització i privatització del transport ferroviari i aeroportuari, així com de reducció del nombre d’empreses públiques.

Supressió de bonificacions a la contractació de personal i, al mateix temps, reducció de les cotitzacions patronals.

Reducció d’un 30% del nombre de regidors/es i disminució del sou d’alguns batlles i regidors.

Aquestes mesures es concretaran, previsiblement, en el consell de ministres d’aquest divendres 13 de juliol.

A l’espera de conèixer els detalls de les mesures anunciades de forma molt general, sembla clar que el nou pla d’ajust exposat avui al Congrés respon a les directrius que la Unió Europea, l’FMI i el gran capital han fet arribar les darreres setmanes al govern de l’estat com a exigència per procedir al rescat dels bancs. En altres paraules, són les condicions que ens imposen a tots els ciutadans, des de un Parlament europeu pretesament representatiu, a les ordres dels mal anomenat "mercats", per tal de tapar el forat generat per les polítiques de grans obres i l’especulació que han fet en la construcció i el mercat de l’habitatge. No cal recordar que aquestes pràctiques han suposat preus i lloguers abusius per l’habitatge que cada vegada es torna en un dret menys universal i que ha condemnat a l’endeutament a milions de famílies.

La pujada de l’IVA comportarà una pèrdua de poder adquisitiu del conjunt dels salaris, incrementant les dificultats de la gran majoria de la població per arribar a fi de mes mentre es destinen als bancs diners equivalents a més del 30% dels pressupostos generals de l’Estat. Els treballadors/es públics acumularan una nova retallada salarial que, en el cas dels depenents de la Generalitat de Catalunya, suposarà una pèrdua acumulada del 16,2% del sou nominal que tenien el juny de2010. A més, el govern penalitzarà encara més el drama de l’atur, que afecta a més del 20% de la població activa i a més del 52% dels joves, retallant unes prestacions d’atur que es troben entre les més baixes de la UE-15. Tot això se suma a la progressiva destrucció de les nostres pensions i a un més que previsible increment de l’energia, que s’afegirà al 81% d’increment que el rebut de la llum ha experimentat en els darrers anys.

En definitiva, el govern, la UE i el gran capital aprofundeixen en la guerra que estan promovent contra els drets de la classe treballadora i del poble en general. Per això, des de la CGT fem una crida a la mobilització general del conjunt de la població que ha de concloure en una gran vaga general la propera tardor.

Confederació General del Treball de Catalunya, Secretariat Permanent, 11 de juliol de 2012

dijous, 12 de juliol del 2012

Comissió de Formació

El dia 3-7-12 ens va convocar l’empresa per explicar-nos com quedava el tema de la formació contínua.

La subvenció dels cursos de formació contínua ha estat rebaixada un 52% (degut a les retallades), per tant l’empresa ha demanat 3 cursos amb un total de 105 places ofertades.

Els cursos s’han escollit basant-se en els més demandats i que més places oferien.

L’ impartició dels cursos serà entre octubre i desembre.

La data final per demanar-los serà fins el 3 de setembre.

Ja es poden trobar els fulls informatives a les casetes, si no hi són, demaneu-les als vostres respectius encarregats/ades.

Prou retallades!


Concentración Empleados Públicos



CONCENTRACION EN BARCELONA
JUEVES 12 DE JULIO A LAS 17 HORAS EN DELEGACION DE GOBIERNO
C/ MALLORCA 278, CON ROGER DE LLURIA
CONTRA LOS RECORTES A LOS EMPLEADOS PUBLICOS
CONTRA LAS PRIVATIZACIONES Y POR EL MANTENIMIENTO DEL EMPLEO
CONTRA LA PRECARIEDAD Y LOS RECORTES SOCIALES


La CGT convoca a esta concentración, al igual que otras fuerzas sindicales, para protestar contra las nuevas medidas decretadas por los banqueros europeos, acatadas y asumidas por el gobierno de Rajoy. Parece ser que para salvar a los banqueros y al sistema, hay que seguir aplicando sacrificios a los más  desfavorecidos. Esta vez tocan directamente a los parados, los afectados por las leyes de dependencia, los empleados públicos y a toda la población mediante las subidas del IVA e incremento en los precios de los medicamentos.

Mientras nos recortan a todos sueldos y derechos, nos siguen hablando de salvar y de inyectar dinero al sistema financiero, como si el bienestar de la mayoría de población dependiera de una “economía bancaria saneada” en lugar de una economía domestica suficiente para vivir.

El ataque a los empleados públicos se enmarca dentro de la estrategia del gobierno de seguir recortando derechos a todos los trabajadores, intentando justificarlo con la excusa de que “tienen trabajo para toda la vida”, eso lo dicen los que han desregularizado el mercado laboral y acabando con la estabilidad en el empleo, quitar una paga extra a empleados públicos que cobran unos mil euros, quitar días de asuntos propios que se habían dado a cambio de varias congelaciones y rebajas salariales durante varios años, etc, nos parece un nuevo abuso.

La reforma laboral que abarata el despido, el ataque a los empleados públicos, a los pensionistas, a los más desfavorecidos que necesitan de los servicios sociales y de una sanidad pública eficiente, el anuncio de nuevas privatizaciones, las subidas de las tasas a los estudiantes, etc. demuestra que los intereses de los bancos y de los políticos son totalmente opuestos a los de la población y merecen una respuesta contundente.

La CGT convocamos movilizaciones de empleados públicos y seguimos trabajando para la convocatoria de una Huelga General amplia, que cambie las políticas emprendidas por los organismos económicos como el Fondo Monetario, el banco europeo y resto de instituciones económicas y políticas que están destruyendo derechos que costaron mucha sangre a nuestros antepasados. No vamos a permitir ni mas retrocesos ni que se nos lleve al siglo XIX.

Divendres 13 de juliol: Cinema social a l'estiu, "de la servidumbre moderna"


dimarts, 10 de juliol del 2012

cinema a la fresca


Comisión de Seguimiento del 9 de julio

 
Hoy día 9 de julio hemos tenido reunión de la Comisión de Seguimiento para tratar los siguientes temas:

1.-Aplicación de la Disposición Adicional de los Presupuesto Generales del Estado sobre las 37.5 horas
En primer lugar se le ha planteado a la dirección la inconstitucionalidad de la medida que lesiona el derecho a la negociación colectiva  y, asimismo, la garantía de la fuerza vinculante de los convenios colectivos (artículo 37.1 de la Constitución) vulnerando, igualmente, el derecho fundamental a la libertad sindical (artículo 28.1 de la Norma Suprema).
Además de que la Disposición Adicional está en contradicción con el artículo 10.2 de la constitución que establece: ”Las normas relativas a los derechos fundamentales y a las libertades que la constitución reconoce, se interpretarán de conformidad con la Declaración Universal de Derechos Humanos y los tratados y acuerdos internacionales sobre la materia ratificados por España”. Sobre este aspecto la Organización Internacional del Trabajo (OIT) en el artículo 4 del Convenio 9, sobre el derecho de sindicación y de negociación colectiva, que fue ratificado por España en 20 de abril de 1997  el Comité de Libertad Sindical del Consejo de Administración de la OIT tiene dicho que “la suspensión o la derogación, por la vía  de decreto, sin el acuerdo de las partes, de convenciones colectivas pactadas libremente por las mismas, viola el principio de negociación colectiva libre y voluntaria establecida en el artículo 4 del convenio núm. 9”
Después de plantear la necesidad de denuncia como inconstitucionalidad de la Disposición se realizaron distintos turnos de palabras entre la representación de los trabajadores y la dirección del Institut acordando volvernos a reunir el lunes día 16 de julio con formulas, por ambas partes, que hagan posible aplicar la Disposición Adicional de la forma menos lesiva para los intereses colectivos.

2.- Formación CAP de los chóferes
Se les ha vuelto a recordar que el convenio colectivo en su apartado de formación establece, art. 63 y 64, la realización de este tipo de cursos de reciclaje como jornada de trabajo. La dirección ha comentado que “como es una cosa nueva se tiene que negociar” y nos ha dicho que ya hablaremos en Inspección de Trabajo que es, de momento, dónde está denunciado el tema.

3.- Reunificación de Casetas y los cambios que supone
Le hemos reprochado la escasa información previa de la decisión adoptada y de que los delegados de Prevención no hayan sido informados ni tenidos en cuenta a la hora de adoptar la decisión.
Nos han informado que de momento sólo son reunificación de casetas y que posteriormente ya nos informarán si se van a dar reunificación de brigadas.
Las casetas cerradas son: la de Vallvidriera que se traslada a la caseta del Castell de la Oreneta y la de Font de Racó que se traslada a la caseta de los Jardines de la Tamarita.

4.- Criterios de aplicación de la ayuda por prótesis dentales
art.44 …“El cost màxim, considerat, serà, segons els valors que s’especifiquen al’Annex 2, en cinc anys, des de la concessió de la primera ajuda, sigui quin sigui el nombre d’ajudes que es sol·liciten”
Parece ser que la dirección de la empresa venía aplicando la ayuda por prótesis dental de forma errónea. El Convenio nos dice que es a partir de la primera ayuda solicitada cuando empiezan a correr los cinco años. Y la empresa empezaba a contar los cinco años a partir de la última factura de la ayuda.
Se ha acordado con la dirección del Institut que se reunirá con la comisión de ayudas para intentar solventarlo.

4.- Jubilación Parcial
El comité de Empresa le ha planteado a la Dirección que proceda a seguir realizando las jubilaciones parciales. La dirección ha ignorado la propuesta.

5.- Privatización Jardineras
Hemos expuesto a la dirección que nos hemos enterado de la publicación el día 5 de julio en BOP del proceso de convocatoria de la licitación del mantenimiento de las jardineras. Le hemos recordado que el Estatuto de los Trabajadores en el artículo 64 reconoce los Derechos de información y consulta y competencias y que estos han sido incumplidos por la dirección.
El contrato licitado es para dos años con un precio de salida de 1.076.788’20€   (más IVA) y está reservado a centros  especiales de empleo.