dimarts, 30 d’octubre del 2012

ACUERDO DE CONVENIO

El pasado día 26 de octubre el Comité de Empresa presento en la Mesa Negociadora una nueva propuesta de acuerdo de Convenio. La dirección del Institut recogió la propuesta de acuerdo de forma “favorable” y nos emplazo al día 15 de noviembre donde nos darían respuesta.

La propuesta del Comité se base en un acuerdo de convenio que recoja la totalidad del Texto refundido del Convenio 2000-2004  y el acuerdo de Condiciones Laborales 2005-2009 modificado junto con el resto de acuerdos contraídos en la Comisión de Seguimiento

El acuerdo planteado contiene tres principios básicos:

1.- La garantía de nuestra continuidad como empleados públicos

2.- El mantenimiento de la plantilla (con propuesta de acuerdo de jubilación parcial)

3.- El compromiso de recuperación del poder adquisitivo perdido

Como requisito imprescindible y con carácter previo para firmar el Convenio se plantea:

1.- El Institut procederá a efectuar la jubilación parcial de todas las personas que  cumplan con los requisitos legales y lo han solicitado.

2.- La dirección del Institut procederá a contratar a todos los que han finalizado su contrato de relevo y han sido despedidos.


PD.: Sin queréis recibir la propuesta: malesherbes.cgt@gmail.com

dilluns, 29 d’octubre del 2012

Comissió de Seguiment (incapacitat temporal)

El viernes 26 de octubre se realizo una Comisión de Seguimiento donde la dirección nos informo de los criterios de aplicación de los nuevos recortes sobre incapacidad laboral (articulo 9 del Real Decreto Ley 20/2012 de 13 de julio) que nos impone el decreto de Alcaldía de fecha 15 de octubre.

 Las modificaciones que el decreto (aplicación de nuevos recortes por encima incluso de lo establecido) dispone son efectivas a partir del 15 de octubre.


Sobre las Prestaciones Económicas de la situación de incapacidad laboral  imponen:

3 primeros días de incapacidad temporal 50% retribuciones
Del 4 hasta 20 día ambos inclusivos  de incapacidad temporal el 75% retribuciones
A partir del 21 día el 100% retribuciones

Las excepciones para cobrar el 100% son:

- Bajas médicas con ingreso hospitalario
- Bajas médicas por intervención quirúrgica con ingreso hospitalario
- Bajas médicas durante el embarazo
- Bajas médicas derivadas de la violencia de género
- Bajas medicas por procesos de neoplásia (cáncer)
- Bajas médicas con ingreso en los servicios de urgencia de una duración superior a 24 horas
- Bajas médicas de personas que en los últimos 2 años no hayan tenido ninguna baja

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA 18 HORES Arc del Triomf


La CUP de Barcelona, amb els treballadors i treballadores de les empreses municipals

Al juliol passat el govern del PP de Mariano Rajoy aprovà un Reial Decret mitjançant el qual facilitava que les Direccions de les empreses públiques estatals, autonòmiques i municipals tinguessin les mans lliures per robar la paga extra de nadal dels treballadors i treballadores, funcionaris o no, d'aquestes empreses.
 
A nivell de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, governat per Xavier Trias de CiU, no ha tingut cap problema a acatar el Reial Decret del PP i començar a descomptar els diners dels assalariats d'empreses públiques municipals com ara Parcs i Jardins, Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Transports Metropolitans de Barcelona i el conjunt del personal de l'Ajuntament (Administració, Bombers, etc.). Tot això ha succeït malgrat que CiU no deixa de repetir que els comptes de l'Ajuntament de Barcelona estan sanejats, la qual cosa implicaria que la decisió de retallar els treballadors i treballadores és més una qüestió ideològica d'afinitat amb el PP que no pas de necessitat econòmica de les arques públiques municipals.
 
Aquesta nova estafa contra el treballadors i treballadores de les empreses municipals, que acumulen congelacions salarials, pèrdues de drets laborals, acomiadaments, etc., des de fa anys, ha conduït a una situació de conflicte obert –amb vagues dels Autobusos i el Metro de TMB– i a una manifestació conjunta de les plantilles de totes aquestes empreses a l'octubre passat, davant de l'Ajuntament.
 
Per acabar de rematar encara més el descrèdit de les formacions polítiques presents a l'Ajuntament, en algunes empreses públiques són CiU i PSC els qui apliquen el Reial Decret del PP. I, mentrestant, ICV i ERC mantenen un silenci absolut respecte a aquesta nova tisorada contra els assalariats i assalariades.
 
Des de la CUP de Barcelona reiterem de nou la nostra denúncia pública que el desmantellament dels drets laborals a les empreses públiques s'esdevé paral·lelament a un desmantellament dels serveis que aquestes ofereixen. Uns serveis, cal dir-ho, cada cop pitjors tot i l'augment continu dels impostos. Animem, doncs, tots i totes les treballadores d'aquest sector a seguir el camí obert per les plantilles d'autobusos i de metro de TMB i a mobilitzar-se a través de convocatòries de vagues que no sols qüestionin el futur polític de l'alcalde, sinó que recondueixin aquests conflictes cap a una resolució positiva per a la gent treballadora en lluita.

RESPIRA. Vaga General el 14 de novembre 2012



Sanitat amb interessos, persones sense papers, educació suspesa, cultura del buit, el públic és d'ells, el joc dels diners és la ruïna, els desnonaments amb bombolles, el viure al cel ras, el teu dret no és el meu dret si sóc dona, teu dret no és el meu dret si sóc homosexual, la repressió al descobert, la censura de tapat, el benestar si tens diners, el delicte de ser obreres, la cadena és la cua de l'atur, l'esclavitud té reformes, el joc com a solució immediata, les lleis dormint en els casinos, la pobresa despertant a cada cantonada, la tristesa de demanar ja no és un acudit, l'engany és electoral, la justícia ancorant-se a la política, la corrupció sense efecte en els jutjats, la innocència no té saldo, les nenes obligades a ser mares, els petits errors condemnats a ser grans, mare seguirà amb el pare encara la matèria, la violència sense gènere és institucional, la sordesa de les orelles que ens han d'escoltar, les rialles dels qui volen espanyolitzar, les forces armades desfilant contra qui, més fusta per a la guerra, el magatzem pot ser nuclear, la mort manté festes patronals, els boscos retallats neixen cremant, la naturalesa tractada com enemic innat, la contaminació hiverna a nostres fills i totes, les cadenes perpetuas constitucionals, la manca de mires i de futur, l'evasió de capitals, la fuga de cervells, joves mirant les vies del tren que s'acosta, l'espai és igual a la velocitat de partida, majors mirant al jove sense una destinació al fons , el futur no és universal, és dels de sempre, competicions europees, odis desenterrats perquè tu sí i jo no, tots sense temps, veuen i no em deixis sol @, no podré lluitar si no m'acompanyes, si no em ajudes: consideren per trobar aire, veuen perquè no ens ofeguin a tots i totes.
Vine a respirar i respira.
El 14 de novembre, unim els nostres crits i aturem això.
Vaga General laboral, social, de consum, ciutadana.

divendres, 26 d’octubre del 2012

Contra el tancament del Park Güell de Barcelona



S’anuncia la presentació oficial de la Plataforma Defensem el Park Güell, un grup de pressió i acció ciutadana amb l’objectiu de mantenir el Park Güell públic i gratuït per a tothom donada la intenció de l’ajuntament de Barcelona de limitar i controlar l’accés a la part monumental del parc.
S’informa de l’acció al parc dissabte 27 d’Octubre de 2012 a les 11h, a les escalinates del Drac (entrada C/Olot) com a toc d’inici de la Plataforma. Citem a la premsa i ens oferim a respondre qualsevol pregunta in situ.
Aquesta plataforma, formada per un centenar de veïns/es, una trentena d’entitats de Barcelona i recolzada en les més de 20.000 firmes reclamant un Park Güell lliure i gratuït, creu fermament que:
a) El tancament atempta contra el caràcter públic i comunitari del parc, que no el concebem com a un museu sinó com a parc urbà. A més del gran valor cultural- patrimonial, el parc és un espai públic connector de barris i equipaments i l’espai de lleure de moltes persones.
b) El tancament no repercutiria de forma positiva als usos comunitaris del parc ni evitaria les molèsties derivades. La imposició de tanques i el cobrament d’entrada no suposaria l’alliberament de la resta del parc per als usos comunitaris, al contrari, augmentaria encara més la pressió de visitants a les zones no tancades i als carrers adjacents al parc.
c) Els problemes del Park Güell no es resolen en l’àmbit del propi parc. Cal actuar de forma integral en diferents escales i sectors del territori i l’administració i amb tots els agents implicats. Creiem que hi ha alternatives que garantirien gran part dels objectius actualment perseguits, minvant-ne els efectes perversos del tancament.
d) El control d’accés al parc que es vol imposar per als veïns i veïnes és il·legítim. Malgrat la suposada gratuïtat, creiem que l’accés lliure i anònim a l’espai públic és un dret urbà fonamental i que els mecanismes de control d’accés dissuadirien la vida local i comunitària del parc.
e) La transparència i legitimitat del procés de decisió és insuficient. Es denuncia la inexistència d’un document públic de propostes concretes a discutir i s’exigeix que el procés de presa de decisions i de debat sigui totalment públic i democràtic, sense límits de participació, fet que no succeeix ara mateix amb l’actual “Taula de treball”.
Remarcar que la gestió i la presa de decisions de la Plataforma es duu a terme a través d’una comissió de seguiment periòdica, oberta a qualsevol persona, col·lectiu o entitat adherida que així ho desitgi i que vetlli pel bon funcionament de la plataforma en la consecució dels seus objectius.

Més informació:

Contacte Plataforma:
Dani - 676895470 (tarda)
Mail - defensemparkguell@gmail.com

#31-O "Jornada de Lluita"


dimecres, 24 d’octubre del 2012

sin trabajo, sin futuro, SIN MIEDO!!


31 d’octubre “JORNADA DE LLUITA” Proposta de CGT  als treballadors de Parcs i Jardins”

VAGA DE CONSUM (el #31-O no compris, no entris als bars, ... no et gastis ni un €)

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA 18 HORES Arc del Triomf

La CGT manté la cobertura de la vaga per a tots aquells treballadors que vulguin participar en les accions del dia 31-O (12 hores Piquet Plaça Catalunya, concentracions…)

31 d’octubre “JORNADA DE LLUITA”



31 d’octubre “JORNADA DE LLUITA” Proposta de CGT  als treballadors de Parcs i Jardins”

VAGA DE CONSUM (el #31-O no compris, no entris als bars, ... no et gastis ni un €)

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA 18 HORES Arc del Triomf

La CGT manté la cobertura de la vaga per a tots aquells treballadors que vulguin participar en les accions del dia 31-O (12 hores Piquet Plaça Catalunya, concentracions…)

La Confederació General del Treball (CGT) convoca vaga general de 24 h. el 14 de novembre de 2012

El 31 d’octubre es manté com a jornada de lluita i mobilització, i de vaga en els territoris i empreses que així ho hagin acordat

La CGT, reunida en plenària confederal a Madrid el 23 d’octubre, ha acordat traslladar la convocatòria de vaga general que tenia convocada per al 31 d’octubre al 14 de novembre de 2012, mantenint-se però la convocatòria de vaga del 31 d’octubre en aquells territoris que així ho hagin acordat, i convocant a nivell general una jornada de lluita social el mateix dia.
Per la seva part, la CGT de Catalunya, reunida en plenària el 22 d’octubre, havia acordat traslladar també la jornada de vaga general del 31 d’octubre al 14 de novembre, convertint el 31 d’octubre en una jornada de lluita, però mantenint el preavís de vaga general per tal de donar cobertura legal a aquells territoris, sectors o empreses on s’acordi mantenir la jornada de vaga del 31 d’octubre.

ACORDS DE LA PLENÀRIA CONFEDERAL EXTRAORDINÀRIA 23 D’OCTUBRE DE 2012

1. La CGT decideix traslladar la seva convocatòria de Vaga General, que ja té registrada per al 31 d’Octubre, a la data del 14 de Novembre de 2012 a fi de coincidir amb la Vaga General que s’ha convocat en l’Estat Espanyol, a Portugal, en altres països del sud d’Europa i les mobilitzacions d’àmbit europeu que s’estan convocant, per a aquesta data, per desenes de sindicats de la Unió Europea.
La CGT segueix mantenint per al 14 de Novembre, la seva pròpia convocatòria de Vaga General, els seus propis objectius, reivindicacions, motius, pels quals va convocar la Vaga General del 31 d’octubre.
2. Aquesta decisió de la CGT respon a la necessitat de confluència i d’unitat d’acció sindical que demanda la població i la classe treballadora en aquests moments tan dramàtics i d’emergència social per la qual està travessant la majoria de la població com a conseqüència de les polítiques econòmiques i antisocials que emanen del govern i de la Unió Europea (reformes, retallades, pagament d’un deute il·legítim, privatitzacions...).
La CGT ha manifestat des de sempre la seva sensibilitat per la confluència, amb altres organitzacions sindicals i socials, en les convocatòries de Vagues i mobilitzacions en benefici exclusiu de la defensa dels drets laborals i socials.
3. Per altra banda, la CGT mantindrà la convocatòria de Vaga el 31 d’octubre en aquells Territoris que, mantenint la seva pròpia convocatòria territorial, així ho precisin a fi de garantir l’exercici de la vaga per a aquells àmbits que han manifestat la seva voluntat de seguir fent-la.
4. Així mateix, la CGT manté el 31 d’Octubre com Jornada de Lluita Social Activa amb mobilitzacions, accions directes, ocupacions, manifestacions, concentracions, vaga de consum, vaga social, com camí cap a la Vaga General del 14 de Novembre.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

dimarts, 23 d’octubre del 2012

Las bases de CGT decidirán el posicionamiento de la organización respecto al 14N


Mediante los procedimientos habituales, CGT activa los mecanismos asamblearios de decisión para tomar una postura respecto a la convocatoria de CCOO y UGT de una Huelga General el día 14 de Noviembre. De esta forma, la decisión de las bases sindicales confluirán el martes 23 en una Plenaria Confederal donde se adoptará la postura transmitida de abajo a arriba.
CCOO y UGT y el resto de organizaciones pertenecientes a la llamada Cumbre Social, anunciaron el viernes pasado la convocatoria de una Huelga General de 24 horas para el día 14 de novienbre en el Estado español, haciendola coincidir con la Huelga General convocada para ese mismo día por Portugal. La Huelga General del 14N coincidirá con una jornada de movilización en Europa acordada por la Confederación Europea de Sindicatos (CES).
Según CCOO y UGT la finalidad de la huelga consiste en modificar las políticas de austeridad impuestas por la UE y adoptadas por los gobiernos, así como tratar de desbloquear la situación de paro que sufre la sociedad española.
Ante esta coyuntura, y atendiendo a la convocatoria que realizó CGT para el día 31 de Octubre, la Confederación se apresura a movilizar los sindicatos, que habrán de reunirse para sopesar las circunstancias actuales y valorar qué postura deberá adoptar la central anarcosindicalista respecto a la convocatoria de los sindicatos mayoritarios. De esta manera, previa realización de las correspondientes asambleas de los sindicatos, se procederá a la reunión en plenaria de las Confederaciones Territoriales, de donde emanará el mandato a transmitir el día 23 en la Plenaria Confederal, que se celebrará en Madrid, y donde se acordará si CGT mantiene o varía su estrategia ante los últimos hechos acontecidos

HOY OS RODEAMOS MAÑANA OS OCUPAMOS



Más de doscientos compañeros de Parcs i Jardins junto con compañeros de BSM, Tersa... hemos rodeado el ayuntamiento  y hemos cantado:

 EL PATIO DEL ALCALDE
ES PARTICULAR
LE HAN DADO UNA TIJERA
PARA RECORTAR
AGACHATE Y VUELVETE A AGACHAR
SERVICIOS Y DERECHOS SE QUIERE CEPILLAR.

Posteriormente han llegado a la Plaza Sant Jaume una manifestación de las compañeras de metro y hemos expresado nuestro rechazo conjunto de forma sonara en la puerta del ayuntamiento 

dijous, 18 d’octubre del 2012

JORNADA DE LLUITA 22 D'OCTUBRE


CADENA HUMANA CONTRA LES RETALLADES


Trias pretén privatitzar Parcs i Jardins

La intenció és externalitzar progressivament els seus serveis. Uns mil treballadors d'empreses públiques de Barcelona es manifesten contra les retallades i la precarització  
Els plans de CiU per privatitzar l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona avancen. El Govern que encapçala Xavier Trias ha detallat els seus plans de futur per aquesta empresa pública, que suposen un increment de l’“externalització” dels seus serveis, és a dir, que part de les seves actuals atribucions passin a mans d’empreses privades. Segons revela Europa Press, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, pretén modificar els estatuts de Parcs i Jardins, amb la intenció de fer possible l’esmentada privatització, una opció per la qual necessita un suport al ple municipal que, en aquests moments, no tindria.

La privatització, a banda d’afavorir empreses externes, suposaria la no cobertura de les jubilacions, amb la intenció que el 2021 l’Institut comptés amb 543 empleats, una tercera part menys que ara. Els plans del Govern convergent ja fa mesos que són denunciats pel comitè d’empresa de Parcs i Jardins, que acumula un llarg historial de mobilitzacions des que l’organisme estava dirigit per ICV-EUiA.

D’altra banda, aquest dimecres a la tarda al voltant d’un miler de treballadors de diversos serveis de l'Ajuntament de Barcelona s'han concentrat a la plaça Sant Jaume per iniciar una marxa fins a la delegació del Govern espanyol a Catalunya. Aquesta és la primera mobilització que fan junts tots els sindicats amb representació de l'Ajuntament de la Ciutat Comtal i és l'inici d'un calendari de mobilitzacions que s'allargarà fins el 23 novembre. Els treballadors han cridat contra les privatitzacions i contra l'eliminació de la paga extra de Nadal perquè en el cas de l'Ajuntament de Barcelona es té una bona situació econòmica que no justifica les retallades.

Treballadors Municipal TOTS A UNA




Mes de dos milers de treballadors de diverses empreses municipals i de l'Ajuntament ens hem manifestat pels carrers de la ciutat per protestar contra les retallades socials i laborals aprovades pel Govern espanyol i aplicades per el govern municipal del sr. Trias. Aquesta és la primera manifestació unitària que se fa en moltíssim anys.

Milers de treballadors de les empreses públiques municipals, entre ells els jardiners,  els bombers de Barcelona..., s’han concentrat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume per protestar contra les retallades socials i laborals que els afecten. Concretament rebutgem les reformes salarials i d’ocupació aprovades pel govern central en el decret 20/2012. Unes reformes que està aplicant el consistori. Els treballadors denuncien que no pot ser que l’Ajuntament digui que té prou diners per pagar les nòmines i que alhora apliqui les retallades que mana Madrid.

Es tracta de la primera manifestació conjunta i unitària que fan els treballadors dels serveis públics municipals. Però no en serà l’única. Els treballadors ja han pactat un calendari de mobilitzacions després que ahir presentessin la Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals, una nova plataforma sindical.

dimecres, 17 d’octubre del 2012

CiU quiere aumentar la externalización en Parcs i Jardins de Barcelona

Unos 150 trabajadores se movilizan contra los planes del Gobierno municipal | Puigdollers quiere modificar los estatutos del ente y aprobarlos cuando logre una mayoría política favorable | Se irían amortizando plazas por jubilación, sin que haya despidos, y se delegarían servicios a entidades de inserción social

 https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=32b143f83c&view=att&th=13a6abf99b6dbec3&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-cW1hRbGnirafU9IvrTpna&sadet=1350483447045&sads=dGzVM-SZSLmuxXFT10c2vmT0DVA&sadssc=1

Barcelona. (EUROPA PRESS).- El Gobierno municipal de CiU en Barcelona ha desgranado este martes por boca del concejal de Medio Ambiente, Joan Puigdollers, sus planes de futuro para el Instituto Municipal de Parcs i Jardins, donde prevé aumentar la externalización de servicios, han explicado a Europa Press diversas fuentes sindicales y del consistorio.
Puigdollers, que preside el instituto, ha explicado los planes en el consejo de administración del organismo, que ha aprobado los Presupuestos para el 2013, lo que ha motivado una concentración de unos 150 empleados en contra de su privatización ante el Ayuntamiento, donde se ha celebrado el consejo. Según las fuentes consultadas, el concejal ha mostrado por primera vez en el consejo su intención de modificar los estatutos de Parcs i Jardins para hacer posible una externalización progresiva de parte de los servicios del instituto, cambio que llevará a los órganos de decisión del Ayuntamiento cuando tenga mayoría para ello.
Por el momento, y según las mismas fuentes, Puigdollers no contaría con los apoyos suficientes para esta modificación de estatutos, razón por la cual no la tira adelante, y que supondría que 111 empleados de la tecnoestructura de Parcs i Jardins pasen a ser trabajadores del Ayuntamiento que dependen de la Tenencia de Alcaldía de Hábitat Urbano. Además, implicaría no cubrir las bajas por jubilación e ir externalizando los trabajos que hacían estos empleados a empresas, preferentemente del tercer sector, dedicadas a la inserción de discapacitados, y en caso que no fuese posible se convocaría un concurso público.
Así, se irían amortizando plazas por jubilación, sin que haya despidos, de forma que en el 2021 el instituto contara con una plantilla de 543 empleados, tras haberse producido 241 jubilaciones desde este 2012 que no se cubrirían con empleados del organismo. Esta opción estaría en la línea de una de las que contemplaba un borrador de informe de la empresa Konsak Group sobre la posibilidad de privatizar el instituto, que presentaba tres opciones encaminadas a la privatización, aunque a distintas velocidades, y que el comité de empresa recibió el 14 de diciembre del año pasado.

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals per lluitar contra les retallades



 Els sindicats dels treballadors de l'Ajuntament i d'algunes empreses municipals han creat la nova plataforma sindical. Diuen que volen plantar cara de forma conjunta a les retallades que vénen imposades des del govern central. Aquest dimarts han presentat el calendari de protestes. La primera serà aquest dimecres a les 18 h.
Els quatre sindicats CCOO, CGT, USOC I UGT s’han unit per promoure la creació de la Coordinadora Sindical de Serveis Públics Municipals. D’aquesta manera volen canalitzar i unificar la resposta sindical contra les retallades que consideren que l’Ajuntament de Barcelona i les seves empreses estan fent tant als salaris com als drets socials i laborals.
La coordinadora sindical la formen representants de més de 30.000 treballadors que sumen l’Ajuntament de Barcelona: TMB, B:SM, ICUB, IMI, BAGURSA, CETRAMSA, FINA, IMSSB, IMH, CBB, IMEB, IMPILAJASPB, BarcelonActiva, BIMSA, CEB, Hospital del Mar, IMDB i PATSA.
A més de la convocatòria de la manifestació del pròxim 17 d’octubre, la Coordinadora Sindical ha acordat treballar en un pla de mobilitzacions conjuntes que inclourà una possible vaga per al proper 23 de novembre, dos dies abans de les eleccions catalanes.

 http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/10/16/els-treballadors-de-lajuntament-protestaran-coincidint-amb-la-presentacio-dels-pressupostos/

Protesta en la Plaza Sant Miquel. NO, NO, NO, A LA PRIVATITZACIÓ


MANIFEST DE LA COORDINADORA DE TREBALLADORS/ES DELS SERVEIS PÚBLICS DE BARCELONA (TSP-BARCELONA)

Els treballadors i treballadores dels serveis municipals de Barcelona, que formen part de les plantilles de les empreses, organismes autònoms, consorcis i fundacions finançats total o majoritàriament per l'Ajuntament, així com els de la pròpia administració municipal, estem cridats a participar en un calendari de mobilitzacions que tenen per objecte exigir a l'Alcalde que exerceixi el poder atorgat per la ciutadania a les urnes en defensa dels drets dels treballadors/es i ciutadans/es de Barcelona, negant-se a aplicar les contínues retallades del govern central, pel bon funcionament de la ciutat.

Els empleats públics, en la nostra doble condició de treballadors i operaris dels serveis públics, estem patint una doble agressió fins i tot en administracions com la de l'Ajuntament de Barcelona, que per boca del seu Alcalde presumeix d'estar sanejada i de poder, per tant, mantenir el seu funcionament sense aplicar les mesures que es pretenen imposar des de Madrid.

La representació sindical municipal ha estat testimoni d'un procés en el qual s'han despullat de contingut tots els drets de negociació en matèries com: oferta pública d'ocupació, jornada de treball, retribucions, vacances, permisos, llicències, reduccions horàries, etc. Hem vist com els nostres acords laborals anteriors han estat virtualment anul·lats i substituïts per decrets aliens a cap simulacre de negociació, deixant les relacions laborals en una situació comparable a la del període pre-constitucional.

Els canvis imposats han suposat un retrocés molt important des del punt de vista laboral i social per a totes les plantilles, però també venim denunciant que els efectes d'aquestes mesures que es presenten en forma de mercantilització, retallades i deteriorament dels serveis públics, afecten d'una forma molt directa i important sobre el conjunt de la ciutadania, i especialment sobre els més febles.

La precarització i reducció de les plantilles municipals afecta al sistema educatiu, al sanitari, als serveis socials, a la seguretat, a la prevenció, als transports públics, etc.

Per tot plegat, en el marc de les lluites generals contra les conseqüències d'aquesta gran estafa que es va començant dient crisi de la bombolla immobiliària i ara porta el nom de crisi del deute, els treballadors i treballadores dels serveis municipals diem:

  1. QUE DE LA SITUACIÓ DE CRISI ECONÓMICA I SOCIAL EN LA QUE ENS HAN INVOLUCRAT, I SOBRE LA QUAL NO APLIQUEN CAP MESURA EFICAÇ, NO ES POT SORTIR AMB AUSTERITAT I RETALLADES DE DRETS SOBRE LA MAJORIA TREBALLADORA.

    SÍ PODREM SORTIR-NOS IMPULSANT EL CREIXEMENT ECONÒMIC, AMB UNA JUSTA REDISTRIBUCIÓ DE LES RENDES I AMB UNA FISCALITAT ADEQUADA SOBRE ELS QUI, HORES D’ARA, CONTINUEN AMB LA SEVA ‘FESTA’.
  2. QUE A L'AJUNTAMENT DE BARCELONA, DES DE CAP PUNT DE VISTA, NI LI CAL, NI LI CONVÉ APLICAR EL DECRET 20/2012, NI CAP ALTRA MESURA ANTERIOR, SOBRE LES CONDICIONS LABORALS DELS TREBALLADORS DELS SERVEIS PÚBLICS, JA QUE GAUDEIX D’UNA EXCEPCIONALITAT LEGAL QUE LI PERMET MANTENIR UN POSICIONAMENT DIFERENCIAT.

  1. QUE CAL ATURAR TOTS ELS PROCESOS DE PRIVATITZACIÓ EN MARXA I REVERTIR ELS JA DUTS A TERME.

  1. QUE L'AJUNTAMENT HA DE RESPECTAR TOTS ELS ACORDS LABORALS SUBSCRITS I IMPLEMENTAR EL DRET A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA EN ELS ÀMBITS DE TOTES LES SEVES EMPRESES, ENS I ORGANISMES PÚBLICS.

I per tal de deixar ben palesa aquesta voluntat, ens convoquem a un calendari de mobilitzacions que contempla, si més no, les cites següents:

17 D'OCTUBRE a les 18 hores. Manifestació conjunta de tots els treballadors i treballadores dels Serveis Públics Municipals. Inici a Plaça Sant Jaume i final al davant de la Delegació del Govern.

22 D'OCTUBRE, coincidint amb les vagues de Metro i TMB, es convoca una Jornada de Lluita a totes les empreses del grup municipal.

9 DE NOVEMBRE, nova Jornada de Lluita i nova Manifestació conjunta de tots els treballadors i treballadores municipals, hora de convocatòria i recorregut a confirmar.

23 DE NOVEMBRE, coincidint amb el final de la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, Jornada de Lluita i proposta de vaga de tots els treballadors i treballadores dels serveis públics municipals.

Demanem a tota la ciutadania i a totes les entitats socials preocupades per la ciutat que donin suport en les nostres reivindicacions que ho són també de tota la classe treballadora. Les persones que treballem com bombers, educadors, personal del transport públic, guàrdies, sanitaris, personal dels Serveis Socials, informadors i tramitadors, administratius i informàtics, jardiners i personal dels serveis tècnics, personal de promoció econòmica, o tants d'altres, som les que estem més a prop dels ciutadans per atendre les seves necessitats, no som les que sobrem i no mereixem aquest tracte.


PER LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS MUNICIPALS
PER LA DEFENSA DELS DRETS LABORALS I SOCIALS
NO PASARÀN !!

AJUNTAMENT, PARCS I JARDINS, BSM, TMB, CETRAMSA, IMEB, IMI, IMH, IMSSB, BAGURSA, TERSA, IMM, PAMEM, ICUB, BIMSA, BCNACTIVA, C. EDU, C. BIBLIO, IMU, PMH, IMPU, ASP.B, IMD, PATSA, MUSEUS, ETC., ETC.

dijous, 11 d’octubre del 2012

ASAMBLEA GENERAL 16 de octubre


CONSTITUCIÓ DE LA COORDINADORA SINDICAL DE SERVEIS PÚBLICS MUNICIPALS (TSP-BARCELONA*)

Avui dia 10 d’octubre s’ha constituït la Coordinadora sindical de Serveis Públics Municipals, formada per representants de la pràctica totalitat de les empreses i organismes públics dependents dels pressupostos municipals de Barcelona, aplegant uns 30.000 treballadors i treballadores d’aquesta ciutat.

L’objectiu d’aquesta coordinadora és proposar i impulsar una lluita conjunta contra les retallades de drets socials i laborals  a Barcelona i en aquest sentit s’han adoptat entre d’altres els següents acords:
1.- Convocar a una manifestació el proper dia 17 d’octubre a les 18h, amb sortida de la Plaça de Sant Jaume “EN DEFENSA DELS DRETS SOCIALS I LABORALS, TOTHOM CONTRA LES RETALLADES”
2.- Treballar en un pla de mobilitzacions conjuntes que inclourà una possible vaga per al dia 23 de novembre.
-------------
Els òrgans de representació del personal del Sector Públic Municipal de Barcelona, responent a la voluntat del conjunt de treballadors i treballadores del Sector ens hem constituït en coordinadora per defensar els nostres drets socials i laborals, que han patit una darrera i greu agressió amb el Decret-Llei 20/2012, convalidat el passat mes d’agost, i que comportarà un empitjorament i retallada dels serveis públics als ciutadans i ciutadanes i és ja una vulneració de l’autonomia municipal.
En aquest context reivindiquem la no aplicació de l’esmentat Decret atenent a l’autonomia local, l’aturada i reversió de les privatitzacions dels serveis i la recuperació del dret a la negociació, amb l’objectiu final de garantir uns serveis públics municipals de qualitat en benefici dels ciutadans.
Per això hem acordat un calendari de mobilitzacions per a recuperar els drets vulnerats, per la defensa dels serveis públics i exigint que l’Ajuntament defensi la seva autonomia. Mobilitzacions a les quals cridem a participar-hi a tots els treballadors i treballadores dels serveis municipals, i per a les quals sol·licitem l’adhesió de totes les organitzacions i entitats que a la ciutat defensen les diferents expressions dels drets i interessos de la ciutadania.

TSP-BARCELONA: Treballadors/es dels Serveis Públics de Barcelona.
Ajuntament de Barcelona, TMB, B:SM, ICUB, IMI, IMMB, BAGURSA, CETRAMSA, TERSA, IMSSB, IMH, CBB, IMEB, IMPiJ, ASPB, BCN-Activa, BIMSA, CEB, Hospital del Mar, IMDB, PATSA

Manifestació unitaria 17-O


COORDINADORA SINDICAL DE SERVEIS PÚBLICS MUNICIPALS DE BARCELONA

MANIFESTACIÓ UNITARIA

1ª MANIFESTACIÓ CONJUNTA
 D'EMPRESES I SERVEIS MUNICIPALS
 DE BARCELONA

Participa d'un fet històric
dels serveis municipals de Barcelona

17 D'OCTUBRE 

PLAÇA SANT JAUME 18:00 H

dimecres, 10 d’octubre del 2012

Convocatòria Consell d'Administració de Parcs i Jardins

El Consell d’Administració de Parcs i Jardins de Barcelona, Institut Municipal, es reunirà el dimarts 16 d’octubre de 2012, a les 16.30 hores, a la Sala del Mig de Lluís Companys, Pl. Sant Miquel, Edifici Novíssim, 2a planta. (entre els temes a acordar "EL CANVI D'ESTATUTS")


CONSELL D’ADMINISTRACIÓ PARCS I JARDINS DE BARCELONA, I.M.

ORDRE DEL DIA

SESSIÓ ORDINÀRIA

16 d’octubre de 2012
1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió anterior.

A) PART INFORMATIVA.

2. Donar compte dels Decrets d’Alcaldia de cessament i nomenaments de membres del Consell d’Administració.

3. Informe de Presidència.
a) Modificació d’Estatuts.

4. Informe de Gerència.
a) Evolució general de l’Institut.
b) Previsió de tancament de l’exercici 2012 i pressupost 2013.

B) PART DECISÒRIA.

5. APROVAR la proposta d’estat de previsió d’ingressos i despeses de Parcs i Jardins de Barcelona, I.M., per a l’exercici de 2013, que figura en el document annex que s’aprova; i ELEVAR-LOS al Plenari del Consell Municipal per a la seva aprovació, de conformitat amb els articles 10.1.f) i 28.2.a) dels Estatuts de l’Institut.

C) PRECS I PREGUNTES.

6. Precs i preguntes

PD.:  Si voleu ampliar informació:   malesherbes.cgt@gmail.com

La verdadera crisis empieza ahora

¿Cuál es la diferencia entre España y Portugal?: un año.  Basta mirar al país vecino para adivinar el futuro que nos espera: más recortes, más paro, más dolor y más recesión. "La verdadera crisis empieza ahora", me cuenta una directiva de una de las principales empresas del Ibex 35, que teme que este lustro de crisis que ya llevamos haya sido solo el aperitivo, que cree que es a partir de ahora cuando vamos a pasarlo realmente mal. Tiene bastante razón. Así lo han confirmado las nuevas previsiones del FMI, unos datos que dejan cinco pistas de lo que está por llegar.

1. Los Presupuestos son papel mojado. El FMI cree que la recesión del año próximo será casi tres veces mayor de lo que calcula el Gobierno: una caída del PIB del 1,3%, en vez del 0,5% que aparece en los Presupuestos Generales del Estado. Incluso si el Gobierno acertase y la recesión solo fuese del 0,5%, los ingresos previstos en las cuentas públicas para 2013 son extremadamente voluntarias. Si además la recesión se agrava, como dice el FMI, esos ingresos dejan de ser optimistas para convertirse en un cuento de la lechera imposible de cumplir.

2. Los recortes van a ir a peor. Si se hunden los ingresos, el presidente Rajoy hará honor a su propia definición. "Voy a ser un presidente previsible", nos contó, y previsiblemente pondrá de nuevo el cumplimiento del imposible déficit pactado con Europa por delante de todo lo demás. ¿Despedir a la mitad de los trabajadores interinos de la Administración? ¿Rebajar las pensiones? ¿Aumentar otra vez el IVA, o el IRPF, o un nuevo impuesto en la gasolina, o rebajar todos los salarios del país, incluso los privados? Todas estas medidas, hasta ahora inimaginables, ya están en marcha o en estudio en los demás países rescatados y en España pronto llegarán. Al igual que el primer Presupuesto del Gobierno Rajoy fue enmendado varias veces con nuevos recortes, el segundo será también podado sin piedad, en cuanto los gallegos y los vascos hayan terminado de votar.

3. Un nuevo rescate, de una forma u otra, llegará. Más allá del eufemismo con el que disfracen la realidad, el segundo rescate está al caer. El Gobierno recurrirá a una ayuda exterior que estará condicionada con una política interior: dinero a cambio de sacrificios. A eso juega Mariano Rajoy y eso pide también abiertamente la mayor parte de la comunidad internacional.

4. Alemania está por el rescate. Las objeciones que ahora pone el Gobierno alemán al rescate español responden a dos cosas: a una estrategia de negociación para endurecer las condiciones para España y a la necesidad de Angela Merkel de evitar pasar por el Parlamento alemán otro enorme rescate total. La coalición de la canciller alemana no está para muchas más tensiones: por eso es probable que Europa encuentre cualquier otra fórmula que haga más sencilla la digestión. Es una solución que también le gusta a Rajoy, tan interesado como Merkel –por otros motivos– en que no lo llamen rescate para evitar el oprobio personal de ser el presidente del Gobierno que firmó el gran fracaso nacional.

5. Y el FMI, también. El consejero financiero del FMI, el español José Viñals, lo ha dejado claro esta mañana en la SER: el fondo valoraría "positivamente" que España pida el rescate. Tampoco hacía falta. Con sus pronósticos, el FMI no le ha dejado al Gobierno otra opción. Cabe preguntarse si tanto negro pronóstico no es una profecía interesada: si el FMI no ha exagerado ese apocalipsis que dibuja para España precisamente para forzar un rescate que sin duda interesa a nuestros acreedores, pero que está por demostrar que sea bueno para el país.

La secció sindical de la CGT a Parcs i Jardins crida a la Vaga General


dimarts, 9 d’octubre del 2012

La ciutadania de Barcelona continua respirant aire contaminat

Durant els darrers dies la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana han tornat a ser notícia per la seva pobra qualitat de l’aire, que continua incomplint els límits legals de la UE i està molt per sobre dels que recomana la Organització Mundial de la Salut (OMS), encara més restrictius.
La setmana passada es publicava l’informe anual d’Ecologistes en Acció sobre la qualitat de l’aire a Espanya, elaborat a partir de les dades oficials que publica cada administració autonòmica, i que indica que el 22% de la població espanyola respira aire contaminat per sobre dels límits legals de la UE. Si es tenen en compte els valors recomanats per l’OMS, la població que respira aire contaminat s’incrementa fins als 44,3 milions de persones, és a dir, un 94% de la població.
A Barcelona els dos principals contaminants continuen sent els òxids de nitrogen i les partícules en suspensió, ambdós produïts fonamentalment a causa del trànsit i l’activitat industrial, i en menor mesura pel trànsit marítim del port. Els límits legals es troben en una mitjana anual de 40 micrograms de NO2 per metre cúbic d’aire (µg/m3), que va ser excedit en diverses estacions de mesura de la ciutat. Les estacions de Gràcia, Sant Gervasi i Eixample són les que assoleixen uns valors més elevats. Pel que fa a les partícules (PM10 i PM2,5) el límit es troba en una mitjana anual de 40 i 25 µg/m3 respectivament i també ha estat excedit en diverses estacions de mesura. En el cas de les partícules les superacions son més greus, especialment a l’estació de mesura situada a Sants. En general Barcelona presenta millors nivells de NO2 que de partícules, però encara queda molt a fer per assolir, com a mínim, els límits legals.
La contaminació atmosfèrica afecta greument la salut de les persones, els ecosistemes i cultius i també contribueix a accelerar el canvi climàtic. Estudis de la Comissió Europea calculen que a Espanya moren vuit vegades més persones a causa de la contaminació que als accidents de trànsit, 3.500 morts anuals a l’àrea metropolitana de Barcelona, segons experts en epidemiologia.
Tot i tenir sobre la taula unes xifres tan greus, la informació a la població és molt millorable i els plans de les administracions per reduir-la no són prou ambiciosos. La manca de voluntat política per afrontar aquest problema és patent. I es que al límit de la legislatura es va aprovar a nivell estatal un Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire que no s’ha implementat i que, a més, l’actual govern vol modificar per fer “més realista”. Per la seva banda, les mesures de la Generalitat exposades al Pla de Millora aprovat per l’actual Govern semblen més encaminades a actuar durant els pics de contaminació, com ara la reducció d’emissions d’elèctriques i cimenteres durant els períodes de contaminació ambiental, que a rebaixar la contaminació de forma sostinguda, cosa que implicaria actuar de forma contundent sobre les polítiques de mobilitat, i que va molt més enllà d’impulsar un vehicle elèctric que encara pot fer poc per reduir les emissions a nivell global.
Aquest estiu, la Comissió Europea va rebutjar la pròrroga que la Generalitat havia demanat per a les zones més contaminades, adduint precisament que calia introduir mesures més estrictes per garantir el compliment amb els nivells legals, ja que els plans presentats no demostraven que s’assolís el compliment quan finalitzés la pròrroga. A més, des de 2009 Espanya està denunciada pels seus incompliments en aquestes matèries per la Comissió Europea.
A la Favb reclamem que la millora de la qualitat de l’aire sigui un problema central a l’agenda política i que les mesures siguin adequades per garantir la salut dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona. No es pot seguir defugint la necessitat de reduir el volum de trànsit a la ciutat; a Europa hi ha alternatives implementades amb èxit a ciutats molt diferents de països de tot tipus. A Barcelona també ha de ser possible. Apostem per mesures que posin la informació sobre qualitat de l’aire a l’abast de tothom i que alhora serveixin per conscienciar del problema, com ara la instal·lació de panells informatius, i també per mesures que desincentivin l'ús del vehicle privat motoritzat, dimensionant adequadament el seu paper dins la ciutat i que potenciïn els desplaçaments en transport públic, a peu i en bicicleta.

Barcelona, 9 d'octubre de 2012