divendres, 30 de novembre del 2012

Luchando somos fuertes


El 20 de noviembre en asamblea las trabajadoras de Parcs i Jardins de Bcn rechazaron mantener un calendario de lucha propuesto por la CGT. Pueden ser muchos los motivos por los que fue rechazado, se me ocurren varios: “este mes ya nos van a descontar la parte de la paga de navidad”, “la semana anterior los de siempre ya hicimos una huelga general”, “tengo que afrontar pagos ineludibles”, “si el comité no está unido…”, “no creo que con huelgas se solucione nada”, “ya no me quedan días de libre disposición”, “dejé un parterre a medio plantar”...
La mayoría del Comité (CCOO, UGT y USOC) no estuvieron a favor de secundar las 3 jornadas de lucha y los motivos eran que se estaban dando visos de que el acuerdo no estaba tan lejos y que no era necesaria la presión.
Mientras tanto los trabajadores municipales tenían convocada una jornada de huelga para el viernes 23 de noviembre que nunca se llevó a cabo. En el Ajuntament se estaba cociendo un acuerdo (fuera de mesa con CCOO y UGT) que podía llegar a bloquear las movilizaciones de la Coordinadora de Comités de empresa municipales. Estábamos molestando. Había que paralizar las manifestaciones antes de las elecciones y lo consiguieron. Ayer, en referendum los trabajadores municipales dependientes del Convenio marco del Ajuntament votaron sí al preacuerdo. Un preacuerdo de mínimos donde se adelantarán las pagas venideras para minimizar la pérdida de la paga de navidad y poco más.
Pero en Parcs i Jardins el talante es otro. La dirección de la empresa ve paralizadas las movilizaciones sin mover un dedo. La propuesta que hay encima de la mesa es para echarse a llorar, mientras se muestran favorables a seguir jubilando parcialmente no dicen nada de los relevistas ni de los despedidos y se niegan a garantizar nuestro futuro como empleados públicos y como servicio público. Dicen que no pueden atar de manos al Ajuntament en su voluntad de privatizar Parcs i Jardins. Y al mismo tiempo nos descuentan la paga de Navidad por adelantado, amenazan con la ampliación de la jornada en dos tardes y atacan severamente la estructura del Comité (presidente y secretaria) mediante presión con las horas sindicales. Entendemos que el acuerdo está todavía muy lejos y que cualquier intento de acercamiento de posiciones se da contra el muro de una Dirección que no dialoga.
Esperemos que eso cambie y que sean más proclives a llegar a un acuerdo que no perjudique a las trabajadoras que ya están sufriendo suficientes recortes en sus derechos y en sus salarios, pero la realidad es compleja. El Consistorio quiere privatizar, reducir la plantilla y acabar con este servicio. Y en la Mesa Negociadora vemos una dirección prepotente y a un Comité que da muestras de debilidad.

La única vía para conseguir un buen acuerdo es la lucha.

dijous, 29 de novembre del 2012

La CGT rebutja la nova Llei de Taxes Judicials

Suposa una nova agressió social que pretén deixar sense un altre servei públic a la majoria de la població.
El passat dia 20 de novembre el Consell de Ministres va aprovar una nova Llei de Taxes Judicials que suposa una nova agressió al conjunt de la ciutadania i especialment a les classes més desfavorides.

Ens trobem amb que les i els ciutadans que pretenguin acudir a la justícia hauran d’avançar unes quantitats desorbitades per a aconseguir arribar a judici, el que comportarà que una gran part de la població deixi d’acudir a reclamar els seus drets.

La nova llei portarà unes nefastes conseqüències per al 99% de la població, al que se’ls veta el dret a la Justícia a la vegada que es vulnera el dret fonamental a la tutela judicial efectiva, recollit en l’Art. 24.1 de la Constitució, conculcant amb això un dels drets bàsics de les i els ciutadans.

Els casos més sagnants es donaran en aquells col·lectius més vulnerables com en els assumptes relacionats amb la violència masclista, embargaments d’habitatges, recursos administratius civils, multes administratives, recursos penals i reclamacions de les i els treballadors contra decisions empresarials.

La Llei de Taxes Judicials suposa un nou atropellament als drets de totes i tots i té un clar afany recaudatori, amb un component d’eliminació d’un servei públic afegit al que es ve produint contra l’educació, la sanitat, els transports, les comunicacions, els serveis públics bàsics, per part d’un Govern que està arruïnant literalment al país a força d’empobrir a la població, mentre rescaten a bancs privats i indulten a polítics condemnats per la justícia en múltiples casos de corrupció i policies torturadors que ja haurien d’haver entrat a la presó, tancant un cercle que pretén deixar a les i els ciutadans com simples pagadors d’impostos sense drets socials i laborals de cap tipus.

La CGT rebutja de pla la Llei de Taxes i convocarà i donarà suport a quantes mobilitzacions i accions siguin necessàries per a informar de les seves conseqüències a tota la població i instem a rebel·lar-nos contra el Govern del PP per l’atracament continuat a la ciutadania, ara també en matèria de justícia.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

dimarts, 27 de novembre del 2012

El pessebre alternatiu dels treballadors de Parcs i Jardins


De nou els treballadors de Parcs i Jardins ens hem concentrat a la plaça de Sant Jaume coincidint amb la inauguració del pessebre. Enguany, però, no hi ha hagut cap acte institucional. L’alcalde, Xavier Trias, ha visitat el pessebre aquest matí (tindria por de trobar-se amb els jardiners) 

Més d’un centenar de treballadors hem escenificat un pessebre amb caretes de Trias i Alícia Sánchez-Camacho per protestar contra la privatització del servei i les retallades. També hem cantat nadales reivindicatives.



dilluns, 26 de novembre del 2012

Assemblea el dijous 29-N

CGT de Parcs i Jardins convoca Assemblea el dijous dia 29
de novembre a les 17’30 hores


Lloc: Local de CGT a Vía Laietana 18,  9 planta



Amb el següent ordre del dia:


1.- Negociació Conveni. Situació actual


2.- Valoració mobilitzacions

3.- Varis

dijous, 22 de novembre del 2012

PESSEBRE PLAÇA SANT JAUME 2012

Els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins us convidem a la inauguració del Pessebre de Barcelona, que tindrà lloc el proper dilluns 26 de novembre, a les 17.30 h, a la Plaça Sant Jaume. Aprofitarem l’ocasió per protestar de nou contra les retallades municipals, contra les privatitzacions i per la defensa del nostre Conveni. 


 No hi pots faltar. Vine!
PESSEBRE PLAÇA SANT JAUME 2012
Parcs i Jardins

dimecres, 21 de novembre del 2012

No a aquesta Europa

Hi ha la percepció generalitzada que les crisis econòmica i financera a la Unió Europea (UE) en general, i en l’Eurozona en particular, estan mostrant la necessitat de "tenir més Europa", expressió àmpliament utilitzada en cercles polítics i mediàtics de diferent sensibilitat política per definir la necessitat d’establir un sistema federal a la UE que tindria certes semblances amb el Govern federal dels Estats Units (EUA). La cancellera alemanya, la senyora Merkel, reticent a aquesta possibilitat en el passat, ha evolucionat i està prenent el lideratge per establir un Govern europeu que tingui un caràcter federal.
Conseqüència d’aquesta postura és que el Govern Merkel ha pressionat intensament perquè els Estats membres de la UE aprovin en les seves Constitucions el Pacte Fiscal (conegut formalment com el Tractat d’Estabilitat, Coordinació i Governança en la Unió Econòmica i Monetària) segons el qual els Estats no podrien tenir un dèficit estructural superior a un 0,5% del seu PIB.
El Pacte d’Estabilitat i Creixement insta els Estats a tenir un dèficit públic menor a un 3% del PIB. Tal Pacte Fiscal va més enllà i és un enorme, repeteixo, enorme, atac al sector públic de qualsevol Estat i, molt en particular, al seu Estat del Benestar i condemna a Espanya a estar per sempre a la cua de la UE-15 en seva despesa pública social. La absurditat d’aquesta Pacte (i no hi ha altra manera de definir) és semblant a què es prohibís a les famílies que s’endeutessin.
Prego al lector que consideri com seria el seu futur si no pogués endeutar per fer inversions en la seva tasca familiar per tal de millorar el benestar de la seva família. Com podrà comprar-se una casa, o un cotxe, o pagar els estudis dels seus fills?
Per tal de justificar aquesta mesura, portaveus de l’Estat alemany han indicat que els Estats dels EUA tenen ja aquest mandat, cosa que no és cert. Els Estats dels EUA han de tenir un pressupost equilibrat, però tal pressupost no inclou inversions i, a més, cada Estat té un Estat federal (que controla el 20% del PIB) que li dóna suport. Els Estats de l’Eurozona no tenen aquest suport i suport. Ans al contrari, les institucions existents a nivell federal, com el Banc Central Europeu (BCE), els dificulta l’obtenció de crèdit, en no protegir els Estats enfront de l’especulació dels mercats financers.
Però, per si no fos poc, ara la cancellera Merkel ha proposat una autoritat financera que actuaria com a màxima autoritat per aprovar els pressupostos dels Estats, amb plena capacitat de veto, per assegurar-se la seva rectitud fiscal. Tal autoritat seria part de la Comissió Europea i com a tal no tindria cap responsabilitat amb vista al Parlament Europeu. En realitat, aquest Parlament no ha intervingut per a res (repeteixo, per res) en totes les decisions que s’han pres a l’Eurozona referents a l’establiment de les institucions que governarien les polítiques monetàries i fiscals de la UE.
La cancellera Merkel està així proposant, no una estructura federal, sinó una dictadura (com bé la defineix John Weeks en el seu article "A Modest Proposal from Berlin: End Democracy in the European Union") en què s’establiria una estructura que ella defineix com tecnòcrata, però que, com tots els mal anomenats tecnòcrates, estaria composta per banquers i persones afins a la banca. Seria impensable que, als EUA, el Govern federal hagués de aprovar el pressupost dels seus Estats.
Que la cancellera alemanya estigui fent aquestes propostes és un indicador de l’extrem a què s’ha arribat a Europa, on la democràcia ni està ni se l’espera. La pèrdua de sobirania és ja total. És això el que es vol?

FONT: ATTAC
Article de Vicenç Navarro

ESVAÏM LA CORTINA DE FUM!



A tres dies de les eleccions i quan la picabaralla mediàtica oficial se centra en dirimir la veracitat o falsedat dels articles publicats pel diari El Mundo al voltant de la presumpta corrupció de dirigents de CiU, una àmplia plataforma d'entitats socials vol recordar als dirigents convergents al seu currículum de casos de corrupció "que sí han estat contrastats i verificats", així com les polítiques de retallades i repressió que han protagonitzat els seus dos anys de mandat.

Assemblees dels 15-M, plataformes contra les retallades a la sanitat i l'ensenyament, grups de persones afectades pels reiterats episodis repressius ordenats per Felip Puig, són alguns dels impulsors de la plataforma "Esvaïm la cortina de fum" que criden la ciutadania a manifestar-se dijous 22 de novembre a les 19h a la plaça Catalunya de Barcelona. El cartell dissenyat per a la cita és prou eloquent: el lema en primer terme i una estelada que ha substituït l'estel per la xifra del 99% en segon terme. En el comunicat que han fet arribar als mitjans de comunicació deixen clar que volen una autodeterminació no monopolitzada per Artur Mas: "Davant CiU i companyia estem #Nosaltres. Construïm la nostra autodeterminació”. En aquest sentit pensen que Convergència i Unió vol fer invisibles –amb el discurs únic del sobiranisme– dos anys de polítiques de retallades neoliberals i d'actuacions policials com la del 27 de maig a la plaça de Catalunya. Ho concreten tot manifestant que "després de 18 mesos de lluita compartida contra una autèntica catàstrofe social –milers de desnonaments i famílies sense llar, suicidis que són genocidis financers, retallades sagnants a la sanitat i a l'educació, acomiadaments i retallades en drets laborals, repressió descarada que recorda els temps de la dictadura i un llarg i trist etc– no podem permetre que CiU surti beneficiada després de les eleccions". Per difondre la mobilització estan utilitzant l'etiqueta #Boncopdesfalc a la xarxa social de Twitter.

Desconvocats aturs dels dies 21, 22 i 23 de novembre

 Per decisió de les Assemblees de Treballadors/es del dia 20 de novembre queden desconvocats els aturs dels dies 21, 22 i 23 de novembre


LA LLUITA CONTÍNUA

dilluns, 19 de novembre del 2012

Tú decides

¿Porqué la CGT convoca paros los días 21, 22 y 23 de noviembre en el Institut Municipal de Parcs i Jardins?


Porque consideramos que la Dirección del Institut en la Comisión Negociadora del 15 de noviembre no destapó sus verdaderas intenciones y tan sólo corrieron una cortina de humo para lograr dejar la campaña electoral atrás con el mínimo desgaste.  Saben que no podrán llegar a ningún acuerdo con el Comité porque sus pretensiones son dejar manos libres al Ajuntament para hacer y deshacer respecto a la privatización, porque no quieren renovar plantilla ni recuperar a los despedidos.
En la mediación efectuada el día 16 de noviembre en el Departament de Treball, el Comité de huelga le propuso un gesto de buena voluntad para creer en su intención de llegar a un acuerdo de convenio: el gesto sería renovar los contratos de los dos últimos despedidos y no despedir a nadie más mientras se acaba de negociar. La dirección no quiso dar ninguna muestra de buena fe y rechazó la oferta. La CGT ante esta situación propone mantener la convocatoria de paros de 2 horas el día 21 y 22 de noviembre y de 3 horas el día 23.  Junto a los paros se realizarán manifestaciones por las calles de la ciudad para expresar nuestro rechazo a la política privatizadora, a los despidos de los trabajadores con contrato de relevo, a los abusivos recortes de derechos laborales y a la obstrucción y paralización del Convenio Colectivo que está llevando a cabo el Ajuntament de Barcelona gobernado por Xavier Trias  y CiU.


CALENDARI DE LLUITA
a Parcs i Jardins
21, 22 i 23 de novembre 2012


Dimecres 21 de novembre

Vaga de 13 a 15 hores
13:30 h. Manifestació desde plaça Universitat a plaça Sant Jaume

Dijous 22 de novembre

Vaga de 13 a 15 hores
13:30 h. Manifestació desde Torrent de l’Olla a Delegación del Gobierno

Divendres 23 de novembre

Vaga de 12 a 15 hores
13:00 h. Manifestació desde plaça Universitat a plaça Sant Jaume

divendres, 16 de novembre del 2012

Huelga en Parcs i Jardins los días 21, 22 y 23 de noviembre



CGT convoca paros los días 21, 22 y 23 de noviembre en el Institut Municipal de Parcs i Jardins del Ayuntamiento de Barcelona.
Tras la mediación efectuada hoy en el Departament de Treball, la CGT sigue manteniendo la convocatoria de paros de 2 horas el día 21 y 22 de noviembre y de 3 horas el día 23. Junto a los paros se realizaran manifestaciones por las calles de la ciudad para expresar nuestro rechazo a la política privatizadora, a los despidos de los trabajadores con contrato de relevo, a los abusivos recortes de derechos laborales y a la obstrucción y paralización del Convenio Colectivo que esta llevando a cabo el Ayuntamiento de Barcelona gobernado por Xavier Trias  y CiU.

El gobierno municipal de CiU quiere profundizar en la privatización del Institut Municipal de Parcs i Jardins y ya está planteando un cambio de Estatutos para dar más disponibilidad para que las empresas privadas hagan negocios con un Servicio Público, así mismo tienen paralizada la posibilidad de jubilarse de forma parcial a más de 20 trabajadores de Parcs i Jardins que cumplen con los requisitos legales, mientras de forma discriminatoria realizan a su antojo la jubilación parcial de otros trabajadores.

La falta de voluntad de solventar toda esta problemática, el despido de 2 nuevos trabajadores el día 14 coincidiendo con la huelga general es lo que nos lleva a la CGT a plantear a los trabajadores de Parcs i Jardins el próximo día 20 en la Asamblea de Trabajadores que se celebrará en el Casinet de Hostafransc el siguiente calendario de paros con manifestaciones:

Huelga (paros de 2 horas) se llevará a cabo en las jornadas correspondiente a los días 21 y 22  de noviembre de 2012 en todos los centros del Institut Municipal de Parcs i Jardins del Ayuntamiento de Barcelona  y en todos los turnos. Turno de mañana 13 a 15 horas, turno de de tarde 15 a 17 horas, turno de noche de 22 a 24 horas del día 20 y 21 de noviembre
Huelga (paro de 3 horas)  se llevará a cabo en la jornada correspondiente el día 23 de noviembre de 2012 en todos los centros del Institut Municipal de Parcs i Jardins del Ayuntamiento de Barcelona  y en todos los turnos. Turno de mañana 12 a 15 horas, turno de de tarde 15 a 18 horas, turno de noche de 22 a 01 horas del día 22 y 23 de noviembre.

En manos de Xavier Trias  y CiU esta el solventar el conflicto y ellos serán los únicos responsables que los trabajadores de Parcs i Jardins hagamos huelga y nos manifestemos por las calles de la ciudad

ASSEMBLEA GENERAL 20-N


Piquete Jardinero


Durante la jornada matinal de la huelga general del pasado día 14 de noviembre un piquete de aproximadamente 50 trabajadores/as de Parcs i Jardins recorrimos las calles de Barcelona desde las oficinas de Medi Ambient en Torrent de la Olla hasta Foment de Treball en Vía Laietana.
A las 7’30 horas de la mañana  nos concentramos en la puerta de Medi Ambient y posteriormente nos manifestamos por las calles de Gràcia hasta que a las 9’30 horas hicimos un almuerzo en plaza Lesseps. 
Después de este reanudamos la marcha piquetera por travessera de Dalt juntándonos durante un rato con el piquete de Gràcia  y posteriormente marchando de forma autónoma hacia el centro de la ciudad donde confluimos durante un rato con los iaios-flautas, donde hicimos una intervención explicando la problemática de Parcs i Jardins, continuando nuestra marcha hacia Foment del Treball, con paradas en la Bolsa y en el Corte Inglés.




diumenge, 11 de novembre del 2012

RESPUESTA DE LA DIRECCIÓN A LA PROPUESTA DE ACUERDO DE CONVENIO

El jueves día 8 la dirección del Institut nos dio respuesta a la propuesta de Acuerdo de Convenio presentada.

De entrada sobre su escrito nos dicen : “que están trabajando en la propuesta a presentar en los próximos días y que con el escrito quieren expresar sus dudas”.

Sobre la continuidad del Texto de Convenio 2000-2004 nos dicen que habría que cambiar diferentes artículos sin especificarlos

S'ha d'actualitzari modernitzar alguns articles del conveni 2000-2004, atés que han passat gairabé més de 12 anys i la situació actual ha canviat radicalment respecte de llavors”

Sobre los tres principios básicos planteados en la propuesta:

1.- La garantía de nuestra continuidad como empleados públicos dicen que no hace falta recogerlo en el convenio

Les garanties recollides en els Estatuts de l'Institut es donen per reproduïdes i per tant no cal reiterar-les en el conveni”

2.- El mantenimiento de la plantilla (con propuesta de acuerdo de jubilación parcial)

No reconocen la plantilla necesaria reconocida por los políticos del Ayuntamiento:

Respecte al numero de 995 com a “previsió de personal necessari” hem de dir que el Consell d'Administració no elabora memòria i que en cap altra document s'ha determinat un numero de personal necessari”

Sobre la contratación de relevistas nos dicen que no tiene porque ser a jornada completa.

No es por garantir per tant que el contracte del rellevista pugui ser sempre el 100% de la jornada laboral en tots el casos”

En este punto de su escrito incluye una afirmación como mínimo equivocada o tendenciosa

Cal tenir en compte també que a l'Institut tenim dues jornades (35 i 40 hores)

3.- El compromiso de recuperación del poder adquisitivo perdido

Sobre el compromiso de recuperación nos pregunta de forma tendenciosa:

Com es pot fer efectiu l'increment anual proposat del 2% a aplicar des del 2010 amb les congelacions i retallades regulades en les diferents lleis aplicades?”

De los requisitos imprescindible y con carácter previo para firmar el Convenio:

1.- El Institut procederá a efectuar la jubilación parcial de todas las personas que  cumplan con los requisitos legales y lo han solicitado.

2.- La dirección del Institut procederá a contratar a todos los que han finalizado su contrato de relevo y han sido despedidos.

La dirección del Institut nos responde:

Lògicament, els compromisos a que es comprometin les parts es faran efectius a partir del corresponent acord que es concreta en la redacció, signatura i publicació del conveni”

Estas han sido sus respuestas extraídas de un escrito cargado de toda una serie de preguntas tendenciosas, de respuestas ambiguas y de posicionamientos camuflados.


PD.: Sin queréis recibir la respuesta de la dirección: malesherbes.cgt@gmail.com

dissabte, 10 de novembre del 2012

14 DE NOVEMBRE VAGA GENERAL !!!!


La CGT ha convocat jornada de Vaga General el proper 14 de Novembre, coincidint així amb la convocatòria d’altres organitzacions sindicals en tot el país. Aquest acord contempla que la CGT manté la seva pròpia convocatòria, les seves pròpies reivindicacions i objectius, i que desenvoluparà les seves accions i manifestacions de forma diferenciada.
El moment actual requereix de tots els esforços de la classe treballadora per afrontar l’ofensiva de polítics i empresaris, concretada en les retallades socials, la liberalització de l’acomiadament gratuït, la implantació de la precarietat en l’ocupació i la submissió a especuladors i banquers sostinguda pels mitjans de comunicació i tota la propaganda oficial.
Rebutgem que enmig de la bolcada que travessa la societat, aquests sindicats pactistes no dubtin a aliar-se, darrere de la mateixa pancarta, amb aquells que també són culpables de la crisi. Les mobilitzacions domesticades, la reivindicació de plebiscits polítics, la signatura de pactes de certs aspectes de la reforma laboral, són el signe d’un sindicalisme en reculada que no respon a criteris socials i de la classe treballadora, sinó a estratègies i tàctiques per mantenir el mateix estat de coses.
Enfront d’això la CGT té un objectiu clar. Exigim un repartiment de la riquesa just i equitatiu, una reducció de la jornada de treball, uns salaris dignes, la cobertura social de la desocupació, el dret a una educació, una sanitat i unes jubilacions dignes, la no discriminació de les persones immigrants. Tot això amb l’horitzó d’un canvi del sistema social, on la llibertat de l’individu és un ben indiscutible, i el dret al treball i a una vida digna la condició social per excel·lència.
Per tot això, la CGT convoca a una vaga general, perquè sense la lluita dels treballadors i les treballadores no serà possible aquest canvi. La vaga general entesa com a lluita en el treball i al carrer, dirigida a les consciències, no com a espectacle mediàtic- polític, no com a porta a la negociació i la claudicació; aquesta és la vaga que proposem a la ciutadania. El salari que ens llevaran el dia 14 és un pessic si pensem en les conseqüències que aquesta falsa crisi, en realitat una estafa, tindrà si escollim la resignació.
El dia 14 els sindicats pactistes ja hauran acabat la seva tasca. Nosaltres no; insistirem en el dia a dia, a reivindicar, a defensar i no pactar els nostres drets que ningú ens ha regalat i han costat el sacrifici de la nostra gent gran, i són la garantia del nostre futur. Cap a una societat llibertària, aturem l’Europa del capital, tots i totes a la lluita, totes i tots a la vaga.

Sense por
Ni un pas enrere
Lluitem pel nostre futur

dimarts, 6 de novembre del 2012

CGT informa noviembre 2012



LAS SOLUCIONES SE CONSIGUEN LUCHANDO

Ante este panorama  hacemos un llamamiento a la movilización de toda la plantilla:

El jueves 8 de noviembre saldremos a la calle como trabajadores municipales, para reivindicar un trato justo, en el Ajuntament de Barcelona, que permita la mínima afectación por los decretazos de Rajoy y para reivindicar un acuerdo justo de Convenio.  Hay que asistir masivamente a la ASAMBLEA, hay que traerse instrumentos de hacer ruido para ir a la plaza Sant Jaume a las 9’30 horas y tenemos que participar tod@s en la manifestación de la tarde, donde hemos quedado previamente a las 17’15 horas los de Parcs i Jardins en los Jardinets de Gràcia.

El 14 de noviembre haremos HUELGA, saldremos a la calle como ciudadanos indignados,  pero también como trabajadores de Parcs i Jardins, ese día no trabajaremos, ni nuestros hijos irán a clase, ni consumiremos, ni gastaremos dinero, no usaremos los servicios públicos y, si lo hacemos, lo haremos de forma gratuita, acudiremos a las manifestaciones, nosotr@s quedamos a las 7’30 horas en el piquete de Torrent de l’Olla a las 9 horas haremos un almuerzo-chorizada en las gradas de la plaza Lesseps (traed bebida) y a partir de las 9’30 horas nos pondremos en marchar hasta el centro de la ciudad en un sonoro piquete

El 15 de noviembre se reúne la Comisión Negociadora es necesario  haber demostrado nuestra disponibilidad a luchar en las movilizaciones previstas, que eso nos servirá de presión para que la dirección y el Ayuntamiento estén dispuestos a llegar a ACUERDOS. Pero el ACUERDO no será posible si no hay encima de la mesa más presión. Por eso proponemos a los trabajador@s 2horas de paro con manifestación por la calles de la ciudad los días 21 y 22 de noviembre y 3 horas de paro el día 23 coincidiendo con el paro planteado en la Coordinadora de Treballadors dels Serveis Municipals de Barcelona.

El govern espanyol aprova un nou reglament sobre acomiadaments col·lectius i de suspensió de contractes i reducció de jornada

El passat dia 30 d’octubre el BOE va publicar el Reial Decret 1483/2012, de 29 d’octubre, pel qual s’aprova el Reglament dels procediments d’acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada (s’adjunta) que està en vigor des de l’endemà dimecres dia 31.
El nostre col·laborador Carlos H. Preciado, magistrat de l’ordre social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha elaborat un document (s’adjunta) amb els quadres comparatius de com es regulava abans i com queda després d’aquest Reial decret.
És importantíssim remarcar que el nou Reglament d’acomiadaments col·lectius afecta als laborals del sector públic especialment i a tots els treballadors en general.
La norma s’estructura en tres títols:
Títol I: Procediments d’acomiadament col·lectiu i de suspensió de contractes i reducció de jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció.
Títol II: Extinció i suspensió de relacions de treball i reducció de jornada per força major.
Títol III: Normes específiques dels procediments d’acomiadament col·lectiu del personal laboral al servei dels ens, organismes i entitats que formen part del sector públic.
La norma desenvolupa l’establert en la Llei 3/2012 del 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral, amb especial atenció als aspectes relatius al període de consultes, la informació a facilitar als representants dels treballadors en el mateix, les actuacions de l’autoritat laboral, així com els plans de recol·locació i les mesures d’acompanyament social assumides per l’empresari.
Aquest Reglament desenvolupa els procediments que les empreses han de seguir per a efectuar acomiadaments col·lectius, suspensions de contractes i reduccions de jornada per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o causa de força major.
D’altra banda, es desenvolupa la Disposició Addicional vintena de l’Estatut dels Treballadors "Aplicació de l’acomiadament per causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció en el Sector Públic", que es va incorporar amb la reforma laboral i que només afectarà al personal laboral del sector públic. En cap cas afectarà als funcionaris, que tenen un règim jurídic distint. En el cas de les empreses del sector públic, entitats o societats mercantils en el capital de les quals participi majoritàriament l’Estat, s’aplicaran les mateixes causes i procediments que donin lloc a acomiadaments col·lectius prevists amb caràcter general per a les empreses del sector privat. En el cas de les Administracions Públiques, es regula un procediment específic amb tres garanties reforçades en relació al sector privat.

>>> En aquest enllaç teniu el "Real Decreto 1483/2012, de 29 de octubre, por el que se aprueba el Reglamento de los procedimientos de despido colectivo y de suspensión de contratos y reducción de jornada", així com les tables comparatives sobre les modificacions que introdueix elaborades per Carlos H. Preciado.

PER QUÈ UNA VAGA GENERAL?

14 NOVEMBRE 2012. VAGA GENERAL

El 14 de novembre de 2012, la Confederació General del Treball (CGT) juntament amb altres organitzacions, convoca Vaga General (VG) de 24 hores de durada en tot l’estat espanyol perquè el Govern, amb la seva política de retallades i reformes, ens està portant a una autèntica situació d’emergència social, perquè està aplicant una política econòmica, neoliberal i antisocial que està al servei dels mercats financers, els especuladors, al servei d’una Unió Europea (UE) governada per la banca alemanya, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI). En definitiva, una VG perquè volem un nou model social que no afavoreixi a una minoria de privilegiats (1%), no exploti a la majoria de la població (99%), un nou model social que es fonamenti en el repartiment, la llibertat i la justícia social. 

Amb aquesta VG, com societat hem de trencar el cercle de desmotivació, resignació i desmobilització a la qual ens intenta conduir el sindicalisme institucional.

Per a la CGT, aquesta VG és una proposta des de la dignitat, que presenta i proposa a la societat, a tota la població, a totes les organitzacions perquè la facin seva, la utilitzem, la guanyem i comencem un nou camí de restauració de drets i llibertats.

La CGT convoca VG el 14 de novembre, perquè aquestes polítiques han provocat que 6 milions de persones estiguin en atur, que el 52% de la joventut no tingui treball i hagi d’emigrar, que més de 700.000 persones hagin estat desallotjades del seu habitatge, que milions de persones estiguin en el llindar de la pobresa, que ens estiguin estafant a tota la població per a pagar la seva crisi.

La CGT convoca VG perquè el Govern està aplicant una política de retallades en despeses socials, en sanitat, en educació, en serveis públics per a privatitzar-los i desmantellar els serveis públics bàsics.

Una VG perquè amb les retallades, la pujada de l’IVA, pujada d’impostos, congelació de pensions, la pèrdua de salaris, reducció de prestacions a l’atur, eliminació de beques, la pèrdua d’ocupació, estan robant milers de milions d’euros a tot el poble i a les arques públiques per a pagar el deute il·legítim i els seus interessos, per a rescatar a la banca i les grans empreses.

Una VG perquè hi ha amnistia fiscal als defraudadors, hi ha privilegis fiscals a les grans fortunes. Una VG perquè la crisi la paguin qui l’han provocat, perquè es persegueixi a qui defrauden.

QUI ESTEM CONVOCATS A LA VAGA? QUIN TIPUS DE VAGA? 

La VG del 14 de novembre és, en primer lloc, una Vaga Laboral, una Vaga dels i les treballadores per a parar les empreses, els transports, els serveis, les comunicacions, les administracions. És una Vaga per a confluir totes les lluites sectorials i exigir la restauració de tots els drets laborals que ens arravassat.

La VG és també una Vaga de Consum per a atacar al capitalisme en la seva essència i redefinir el model desarrollista que s’està carregant la vida en el planeta.

La VG és una Vaga Social per a exigir els drets, les llibertats, el canvi de model que beneficia a la majoria de la població, des d’una democràcia directa, participativa.

Per tant, tota la població estem cridats a no anar al treball, a no consumir, a formar part dels piquets informatius, a participar en les accions i mobilitzacions, a visibilitzar-se en el carrer amb tota la pluralitat de reivindicacions.

Totes i tots, treballadors, aturats, joves, estudiants, pensionistes, desnonats, exclosos, amb papers o sense papers... tota la població, totes les organitzacions socials, sindicals, estem cridats a la VG per a fer-la gran, per a aconseguir els objectius proposats i que el Govern i els poders atenguin al clam del carrer, al poble.

PER QUÈ LA VAGA GENERAL? PROPOSTES I ALTERNATIVES A LA CRISI 

- Derogar tota la legislació i reformes aprovades contra els drets de la població (Reforma Laboral, Negociació Col·lectiva, Pensions, Reforma Constitucional, Estrangeria, exigència de les 35 peonades per a cobrar el subsidi, Projecte de Llei sobre l’avortament...)

- Protecció econòmica suficient als milions de persones aturades.

- Protecció davant els desnonaments. Moratòria fins a la sortida de la crisi i programa social d’accés a l’habitatge.

- Repartiment de l’ocupació, reducció de la jornada laboral, reducció de l’edat de jubilació, prohibició dels ERO, hores extres, treball a preu fet i beques que oculten llocs de treball.

- No a la privatització de la Sanitat, Educació, Transports, energia, aigua... Expropiació de les empreses que van ser públiques anteriorment i que presten serveis bàsics a la societat

- Garantia d’accés universal als serveis públics a les persones amb i sense papers.

- Repartiment del treball de cures. Desenvolupament de les ajudes a la Dependència.

- Reforma fiscal perquè paguin més qui més tenen i augment de la tributació de les empreses i grans fortunes. Persecució del frau fiscal.

- Banca Pública sota control social que permeti l’accés als recursos a les famílies.

- No pagar el deute ni els seus interessos. Auditoria del deute mitjançant un procés participatiu sota control ciutadà com pas previ a l’anul·lació de tot el deute il·legítim. Exigència de responsabilitats penals als causants de la crisi.

- Ús dels diners públics per a la satisfacció de les necessitats de les persones i no per a rescatar bancs. Exigim el tancament dels casinos financers, paradisos fiscals.

- Llibertat sense càrrecs per a totes les persones jutjades amb motiu de la seva militància sindical o social. No a la repressió i la seva criminalització.

- El seu model de democràcia no ens val. Apostem per un nou model de democràcia directa, participativa i des de baix.

- Rebutgem a la Unió Europea com institució impulsora de les polítiques neoliberals.

- Abandó d’una política econòmica encaminada al creixement il·limitat i substitució per una altra que s’inscrigui en els límits de recursos del nostre planeta.

- Afrontar decididament les crisis energètica, climàtica i de biodiversitat, claus per a la supervivència de milions de persones.

El 31 d’octubre, jornada de mobilització, vaga i lluita. 

EL 14 DE NOVEMBRE VAGA GENERAL, LABORAL, SOCIAL, DE CONSUM, CIUTADANA 

Confederació General del Treball (CGT)