dimarts, 29 de gener del 2013

Crida a la desobediència civil pels drets ciutadans i contra la dictadura financera!

 
Vivim temps convulsos. La política ha anat perdent autoritat i és el món de l’especulació financera qui marca el pas, tot fixant els criteris de les polítiques públiques. Ningú no s’escapa de la seva dictadura. Fins ara ha aconseguit imposar un únic camí de sortida pels problemes econòmics existents, tot desmantellant el sistema públic de protecció social i sense dret a rèplica. Segons ells, no hi pot haver debat ni alternatives. És el que hi ha.
 
En aquest marc, agreujat per una greu crisi mediambiental anunciada, els drets civils adquirits en els darrers segles s’estan esfumant i no sembla que això els faci tremolar el pols, ans el contrari, la falta de resposta ciutadana a l’alçada del greuge els envalenteix a cada pas que donen.
 
Som molts els que sabem que hi ha altres sortides a la crisis i hem decidit comprometre’ns en una campanya per dificultar, en primer lloc, el passeig triomfant de les retallades, i per aconseguir elaborar i proposar, amb posterioritat, noves formes d’organització de la vida política i econòmica.
 
Les persones signants, que ho som a títol individual o bé perquè participem en moviments ciutadans que defensen diferents drets bàsics, apostem per una estratègia noviolenta per assolir objectius concrets, i aspirem a ser un moviment ciutadà actiu, independent i no partidista. Volem ser inclusius amb tots els sectors i col·laboratius amb les iniciatives existents, propositius i no tan sols crítics, participatius, deliberatius i transparents.
 
Exigim responsabilitats i l’encausament judicial dels corruptes, i també dels màxims beneficiaris d’aquesta situació que ha derivat ens uns enriquiments intolerables, mentre es retallen els drets ciutadans i els ingressos dels col·lectius més vulnerables.
 
Pretenem canviar radicalment les polítiques actuals, tot lluitant contra l’atur i la pobresa. Per això exigim l’augment dels ingressos públics tot combatent el frau, no pagant el deute il·legítim i reduint les despeses innecessàries; la restauració dels drets civils, socials i laborals, tot impulsant un nou model socioeconòmic que fiscalitzi els guanys especulatius, reguli els mercats financers, promogui la banca pública i també nous sectors econòmics sostenibles i solidaris. Així mateix, volem impulsar la multiplicació de les experiències autogestionàries per resoldre de manera alternativa les diferents necessitats ara mateix inajornables.
 
Volem exercir el nostre dret a l’autodeterminació per decidir el futur de casa nostra, però alhora som conscients que la mobilització pel canvi social ha de ser compartida amb els altres pobles de l’estat espanyol, d’Europa i del món, que tenen objectius semblants. Amb ells promourem l’autoorganització de la ciutadania incorporant formes de democràcia participativa i directa a la fins ara exclusiva democràcia parlamentària.
 
Si participeu d’aquestes preocupacions, dels mateixos objectius i dels valors d’aquesta lluita, us convidem a que us afegiu a aquest moviment. Hem de deixar de banda el fatalisme que ens volen imposar i treballar per donar la volta a una situació que no podem ni volem admetre.
 
Les persones que signem aquesta Crida iniciem una campanya de desobediència civil noviolenta, pels drets ciutadans i per posar fi d’una vegada a la dictadura financera que estem patint.
 
Com a primer pas, emplacem la ciutadania i les seves organitzacions a donar suport a les accions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH):
  • recollir més d’un milió de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament i el lloguer social abans del 25 de gener de 2013
  • participar activament en els actes d’STOP desnonaments
  • recolzar les noves accions de la PAH per aconseguir un canvi legislatiu urgent

abcd acció base de ciutadania desobedient (de moment 910 signatures, de 150 poblacions catalanes)