divendres, 15 de febrer del 2013

Pel dret a l’habitatge digne per a tothom. Contra el genocidi financer, assenyalem als culpables.


Pel dret a l’habitatge. Contra el genocidi financer, assenyalem els responsables i, com a primer pas, exigim dació en pagament retroactiva, lloguers socials i diem STOP als desnonaments JA.

Davant dels abusos de les entitats financeres –responsables de la crisi actual- i la complicitat dels governs, l l’increment del número de desnonaments (més de 100 desnonaments diaris a Catalunya) la PAH crida a la ciutadania a demostrar el suport a les seves demandes a favor del dret a l’habitatge - un dret vulnerat cada dia amb el consentiment del govern- i convoca a manifestar-se el proper dia 16 de febrer a tot l’Estat. A Catalunya la convocatòria és a les 17.00 hores a la plaça Universitat de Barcelona.
CRIDA DE LA CGT A LES MANIFESTACIONS DEL 16 DE FEBRER PEL DRET DE TOTHOM A UN HABITATGE DIGNE 

Contra el genocidi financer, assenyalem als culpables

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia aquest sistema social que nega el treball a les persones i després els roba el dret a l’habitatge. Així, fa una crida a participar en les manifestacions convocades per al dissabte 16 de febrer en unes 50 ciutats de l’Estat espanyol, per a demostrar el rebuig general del poble a que se segueixin produint desnonaments i exigir un habitatge digne per a totes les persones.

La CGT valora molt positivament la lluita social ciutadana que s’està produint a través de les diferents Plataformes i Moviments Socials, lluita que està aconseguint paralitzar el desnonament d’un nombre important de famílies i ha provocat un debat social i polític perquè es considerin propostes com la dació en paga de forma retroactiva i es trobi una solució definitiva a aquest drama social actual. Una mostra de la lluita, al costat de moltes altres, ha estat la recollida de gairebé un milió i mig de signatures contra els desnonaments.

Després de l’esclat de la crisi econòmica, a l’Estat Espanyol els desnonaments s’han multiplicat per 5 i han deixat sense casa a més de 350.000 famílies entre el 2007 i 2011. I només durant el primer trimestre del 2012 es van dur a terme 45.559 desnonaments Al conjunt de l’Estat cada dia són expulsades de les seves llars 240 famílies que, a causa de la precarització econòmica, no poden continuar pagant unes hipoteques abusives. Només a Catalunya les famílies desnonades cada dia ronden les 100. En un estat amb 6.000.000 de cases sense habitar (cas únic al món), i 781.000 cases noves sense vendre, s’aboca al carrer a les persones, mentre els bancs mantenen milers de cases buides.

La CGT aposta per que cap persona quedi sense sostre, així com a l’ús de la xarxa elèctrica i d’aigua per a totes les persones, amb ingressos o sense ells. Proposa canviar una legislació que protegeix a la banca i que ha propiciat un inhumà degoteig de morts.

- La realització d’una Auditoria social sobre el funcionament del mercat hipotecari.

- Una moratòria-suspensió del pagament d’hipoteques, lloguers, llum i aigua per a les persones i famílies sense ingressos.

- A les famílies els ingressos de les quals estiguin per sota del salari mínim interprofessional no se’ls podrà exigir per lloguer o hipoteca més d’un 10% dels seus ingressos.

- Convertir el dret a l’habitatge en un Dret Fonamental, real i efectiu, per sobre del dret a la propietat.

- Realitzar un Cens d’Habitatges embargats pels bancs i el Dret a l’Ocupació.

- Dret a l’Ocupació.

La CGT es manifesta en contra del genocidi financer que s’està produint i assenyala als seus responsables, al mateix temps que exigeix parar de manera immediata els desnonaments, i defensar la dació en pagament retroactiva i un lloguer social.

La lluita per un habitatge digne, lamentablement serà llarga, perquè el govern legisla en funció dels interessos de la banca i ignora el sofriment i els drets de les persones, però els homes i dones que formem la CGT anem a seguir lluitant braç a braç amb tot el moviment ciutadà i fem una crida a la implicació en aquesta lluita.

SI ES POT, JUNTES SI PODEM
LA LLUITA SERVEIX

Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya