divendres, 20 de setembre del 2013

Comunicat d'adhesió del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins a la plataforma "Defensem el Park Güell"



El Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins i les seccions sindicals que el componen, CCOO, CGT, UGT i USOC, han decidit donar suport a les reivindicacions de la plataforma que defensa un Parc Güell públic, gratuït i de lliure accés.

Els parcs i jardins de Barcelona componen un patrimoni ciutadà irrenunciable, herència de diverses generacions de barcelonins i barcelonines, i fruit de molts anys de reivindicacions veïnals i de l'esforç en el manteniment d'aquests espais per part de la plantilla de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins. El govern municipal ha de ser garant d'aquest patrimoni, amb l'objectiu d'ampliar i millorar-lo, mai per especular i afavorir interessos privats a través de la seva gestió.

L'Ajuntament té previst a partir del proper mes d’octubre tancar i cobrar l’accés a la part monumental del Parc Güell, encarregant aquesta gestió a Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), un holding públic en procés de privatització parcial. Aquesta decisió municipal ens fa sospitar que això no sigui més que un primer pas per a la privatització del manteniment del Parc Güell, encara més si tenim en compte les declaracions del director general de B:SM i expresident de TMB, Ignasi Armengol, qui  va declarar en el seu moment que "un Ajuntament no hauria d'oferir serveis que pugui oferir una empresa privada".

 Entenem que el tancament i cobrament del Parc Güell no és la solució als problemes generats per l'excés de pressió que suposa la gran afluència de visitants que en rep. Els treballadors i les treballadores de Parcs venint reivindicant des de fa temps una política d’ocupació de l’espai públic més sostenible, dotant-lo dels mitjans humans i materials necessaris per tenir cura del seu manteniment de forma habitual, evitant així les grans inversions que es destinen periòdicament per la seva “posada a punt” o els plans de reforma integrals justificats amb l’excusa de revertir el seu deteriorament i que s’adjudiquen a empreses privades. Per tot això, ens pronunciem en contra de la mercantilització dels espais verds de la ciutat.

Per un verd públic de qualitat, gratuït i de lliure accés!
Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins
Barcelona, 17 de setembre de 2013