dijous, 10 d’octubre del 2013

BCN CICLE DE L'AIGUA, SA: EL QUE FA UNA MÀ I EL QUE FA L'ALTRA

Als volts d'aquest estiu que ja ha acabat l'Ajuntament ha llançat una doble operació relacionada amb la gestió del clavegueram i de les aigües d'ús públic de la Ciutat.

Per un costat tenim que l'empresa de capital mixt CLABSA acaba la seva concessió per a la gestió del clavegueram de la Ciutat, fet que provocarà la seva dissolució amb efectes 31 de desembre de 2013 i a la qual se li vol donar una sortida municipalitzant-la: el valor comptable de les participacions en el capital de l'empresa s'abonarà als seus actuals propietaris (AGBAR, FCC, Àrea Metropolitana i la municipal BSM) i tots els actius, les obligacions i la plantilla de l'empresa passen a una “nova” empresa de capital 100% municipal que es dirà BCN Cicle de l'Aigua, SA.

Però per l'altra costat, aprofitant el moviment de la propietat de CLABSA, es pretén passar al règim de gestió mercantil tota l'actual Direcció de Serveis de Cicle de l'Aigua amb la seva plantilla i funcions (àrea d'Hàbitat Urbà), incloent en el mateix paquet una part del personal i funcions fins ara de la titularitat de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Per tant, l'Ajuntament amb una mà acosta a la gestió directa municipal la plantilla, recursos i funcions de l'empresa mixta CLABSA i amb l'altra mà passa a règim privat personal, recursos i funcions propis fins ara de l'administració central de l'Ajuntament.

NO HI ESTEM D'ACORD

Ens sembla perfecta la municipalització de CLABSA, es més, considerem que per economies de gestió tota la seva activitat, plantilla i recursos haurien d'integrar-se en l'administració central de l'Ajuntament (el personal com laborals indefinits, que és el que marca la llei), tret dels directius de CLABSA, nomenats pels anteriors accionistes i que ens podem estalviar.

En qualsevol cas és completament innecessari tocar la Direcció de Serveis de Cicle de l'Aigua, que en el model que proposa ara l'Ajuntament tampoc no s'acabaria d'extingir del tot, perquè hi ha funcions i competències indelegables en una empresa privada, per molt municipal que sigui.

Si l'Ajuntament vol i considera que ha de comprar CLABSA, que la compri com a pas previ a la seva integració en l'Administració municipal, però res de treure fora personal i competències actualment sota la supervisió directa del Ple per ampliar la dispersió i ofuscació de l'organització municipal.

No és això el que CiU va dir que faria a les passades eleccions.

PROU D'EMPRESES-XIRINGUITO

MÉS GESTIÓ DIRECTA AMB PERSONAL DE PLANTILLA MUNICIPAL

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola ya se que mi comentario no tiene nada que ver con este articulo pero queria saber si fueran tan amables de contestarme si alguien sabe como esta el tema de la opo que se hizo ya por el 2008 creo fue la ultima si alguien me pudiera informar sobre como va la lista? si vale para algo? o ya no funciona y la han quitado ? si se prevee que tiraran de lista algun dia o si desaparecera muchas gracias compañeros

malesherbes ha dit...

mira ponte en contacto con nosotras a traves del malesherbes.cgt@gmail.com o pasandote por la sección sindical el jueves a partir de las 5'30 horas en via laietana, te informaremos!!!!