dimecres, 30 de gener del 2013

Cal recuperar la democràcia directa i construir la sobirania popular

La democràcia real està segrestada. Tenim una farsa anomenada “democràcia participativa” basada en un vot cada quatre anys. Una democràcia segrestada per la banca, la patronal, els lobbies mediàtics i els polítics al seu servei, un fet que ara es veu incrementat amb el segrest de la sobirania popular portat a terme per la Troica i els mercats financers i executat amb el consentiment i la col·laboració de la majoria dels partits polítics, contribuint entre tots a l’empobriment progressiu de la majoria de la població.
Portem mesos d’intenses mobilitzacions en tots els sectors socials, comprovant dia a dia que no pot haver-hi democràcia quan les institucions que diuen representar-la es mouen per interessos que no són els de la majoria. Perquè no tenim res que parlar amb un poder que ha demostrat sistemàticament ser cec, sord i mut a justes i concretes demandes d’igualtat i justícia social. Per això és una necessitat inaplaçable rescatar a la política d’un règim econòmic insostenible i depredador: el sistema capitalista.
Amb la mobilització social hem de posar en el centre la recuperació de la sobirania i del poder ciutadà, és a dir, de la democràcia, la de veritat, la de base, la que dona veu i participació real a la gent. Hem creat nombrosos processos de lluita, espais de participació i discussió en les xarxes i en les places, en els barris i en els centres de treball, i hem portat a terme iniciatives que volem seguir desenvolupant des de baix, sense dreceres i pas a pas.
Perquè creiem que el temps de les decisions preses per uns pocs ha acabat; perquè, enfront de qui volen deixar-nos sense futur, tenim els mitjans i la intel·ligència col·lectiva per a decidir i construir la societat que volem; perquè no necessitem falsos intermediaris, sinó recursos i eines col·lectives que fomentin activament la participació política de totes les persones en els assumptes comuns.
Hem de cridar ben alt a qui diuen manar-nos que no, que desobeirem les seves imposicions injustes, com la de pagar el seu deute, i que defensarem els drets col·lectius: l’habitatge, l’educació, la salut, l’ocupació, la participació democràtica, la cultura... Hem de construir i consolidar un procés que permeti que els responsables de la crisi deixin de ser impunes, perquè els piròmans que han provocat la nostra crisi no siguin recompensats i comencin, en canvi, a ser jutjats.
Volem recuperar la responsabilitat sobre el nostre propi futur sense acceptar imposicions, per a dir-los a qui tenen segrestada la democràcia que ha arribat el moment d’anar-se’n. Hem de construir un procés de participació directa obert en el qual determinem i engeguem les eines de participació i mecanismes jurídics i polítics que necessitem per a garantir que les decisions col·lectives siguin completament efectives i realment democràtiques.
Hem de negar-nos a acceptar la por, la impotència i la desorientació sorgides de la reducció de la política a l’economia i les seves conseqüències feixistes, xenòfobes, racistes i masclistes. I buscar una sortida col·lectiva.
Convidem a totes les persones que vulguin acompanyar-nos a dir prou! i a continuar aquest camí per a rescatar la democràcia directa i construir la sobirania popular.
En defensa del drets laborals i socials, de la justícia i la llibertat, tots i totes som necessàries, en el camí d’una societat llibertària.
* Editorial del núm. 146 de la revista Catalunya/Papers de gener 2013.

dimarts, 29 de gener del 2013

Crida a la desobediència civil pels drets ciutadans i contra la dictadura financera!

 
Vivim temps convulsos. La política ha anat perdent autoritat i és el món de l’especulació financera qui marca el pas, tot fixant els criteris de les polítiques públiques. Ningú no s’escapa de la seva dictadura. Fins ara ha aconseguit imposar un únic camí de sortida pels problemes econòmics existents, tot desmantellant el sistema públic de protecció social i sense dret a rèplica. Segons ells, no hi pot haver debat ni alternatives. És el que hi ha.
 
En aquest marc, agreujat per una greu crisi mediambiental anunciada, els drets civils adquirits en els darrers segles s’estan esfumant i no sembla que això els faci tremolar el pols, ans el contrari, la falta de resposta ciutadana a l’alçada del greuge els envalenteix a cada pas que donen.
 
Som molts els que sabem que hi ha altres sortides a la crisis i hem decidit comprometre’ns en una campanya per dificultar, en primer lloc, el passeig triomfant de les retallades, i per aconseguir elaborar i proposar, amb posterioritat, noves formes d’organització de la vida política i econòmica.
 
Les persones signants, que ho som a títol individual o bé perquè participem en moviments ciutadans que defensen diferents drets bàsics, apostem per una estratègia noviolenta per assolir objectius concrets, i aspirem a ser un moviment ciutadà actiu, independent i no partidista. Volem ser inclusius amb tots els sectors i col·laboratius amb les iniciatives existents, propositius i no tan sols crítics, participatius, deliberatius i transparents.
 
Exigim responsabilitats i l’encausament judicial dels corruptes, i també dels màxims beneficiaris d’aquesta situació que ha derivat ens uns enriquiments intolerables, mentre es retallen els drets ciutadans i els ingressos dels col·lectius més vulnerables.
 
Pretenem canviar radicalment les polítiques actuals, tot lluitant contra l’atur i la pobresa. Per això exigim l’augment dels ingressos públics tot combatent el frau, no pagant el deute il·legítim i reduint les despeses innecessàries; la restauració dels drets civils, socials i laborals, tot impulsant un nou model socioeconòmic que fiscalitzi els guanys especulatius, reguli els mercats financers, promogui la banca pública i també nous sectors econòmics sostenibles i solidaris. Així mateix, volem impulsar la multiplicació de les experiències autogestionàries per resoldre de manera alternativa les diferents necessitats ara mateix inajornables.
 
Volem exercir el nostre dret a l’autodeterminació per decidir el futur de casa nostra, però alhora som conscients que la mobilització pel canvi social ha de ser compartida amb els altres pobles de l’estat espanyol, d’Europa i del món, que tenen objectius semblants. Amb ells promourem l’autoorganització de la ciutadania incorporant formes de democràcia participativa i directa a la fins ara exclusiva democràcia parlamentària.
 
Si participeu d’aquestes preocupacions, dels mateixos objectius i dels valors d’aquesta lluita, us convidem a que us afegiu a aquest moviment. Hem de deixar de banda el fatalisme que ens volen imposar i treballar per donar la volta a una situació que no podem ni volem admetre.
 
Les persones que signem aquesta Crida iniciem una campanya de desobediència civil noviolenta, pels drets ciutadans i per posar fi d’una vegada a la dictadura financera que estem patint.
 
Com a primer pas, emplacem la ciutadania i les seves organitzacions a donar suport a les accions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH):
  • recollir més d’un milió de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular per la dació en pagament i el lloguer social abans del 25 de gener de 2013
  • participar activament en els actes d’STOP desnonaments
  • recolzar les noves accions de la PAH per aconseguir un canvi legislatiu urgent

abcd acció base de ciutadania desobedient (de moment 910 signatures, de 150 poblacions catalanes)

dilluns, 28 de gener del 2013

Suspès l'atur i la concentració del 29 de gener


Per al dia 29 de gener havíem convocat un nou atur i una concentració (de les 25 previstes dins del calendari del 2013) contra l' acomiadament gradual dels treballadors amb contracte de relleu, la discriminació i negativa a complir amb el dret a jubilació parcial dels treballadors que ho han sol·licitat, l'aplicació agressiva de les retallades legislades per l'Estat, el procés privatitzador que representa el canvi d'estatut i obstrucció que es dóna en la negociació del nou “Conveni Col·lectiu”,.

Atès que la circumstància més sagnant que determinava la data dels aturs era l'acomiadament d'un treballador/a i ara que aquest fet no  succeirà veiem oportú desconvocar aquest atur i concentració i posposar-ho al proper acomiadament que es produeixi.

diumenge, 27 de gener del 2013

ALGUNOS APUNTES DE LA NEGOCIACIÓN COLECTIVA


Mañana lunes empezamos una semana importante para defender nuestros derechos laborales. A las 17 horas se vuelve a reunir la Comisión Negociadora del Convenio, en ella la dirección nos tiene que dar su respuesta global a la propuesta global por el Comité presentada el jueves día 24 de enero.

En la reunión mantenida el jueves la dirección, a través del director de RRHH Sr. Medina,  nos dio un adelanto de su postura que pasaba por:

- Mantener que los posibles jubilados parciales tendrían que esperar para poder jubilarse a que hubiera un relevista que se le hubiera acabado el contrato (lo que puede dar lugar a que algunos trabajadores tengan que esperar más de un año desde  que cumplen la edad para poder jubilarse) y a que conste para los contratos de relevo el tiempo máximo de jubilación (lo que deja abierta la puerta para que realicen contratos que no sean a jornada completa)


- La desaparición del texto de garantías que recogía el Acuerdo de Condiciones Laborales (es decir que de las garantías de continuidad del Instituto, nada de nada y ya "teatralizando" una respuesta de“enfado” nos dijo; que no estaba, ya, dispuesto a mantener el punto de Garantías del Convenio).

- Sobre el mantenimiento de plantilla se siguen excusando en leyes y más leyes para no comprometerse en la entrada de personal (OPO) en la vigencia de este Convenio 2010-2015 (al final de vigencia si no hay ingreso de personal nuevo seremos cerca de 120 trabajadores menos)

-  Sobre las cuestiones económicas, todavía no han presentado sus propuestas ni la cantidad de dinero que hay. Sólo de palabra nos han dicho que hay un dinero para repartir y que este será porcentual (a más categoría mayor porcentaje) y finalmente nos medio explico que están elaborando una propuesta para consolidar unos aumentos salariales pero esto pasa por una “deflación” de las tablas salariales y que de momento como es muy complicado de entender nos remitió, en tono “soberbio”, a los representantes del Comité del ayuntamiento para que no lo explique.

- Además de estos puntos de fricción también hubo desavenencias sobre su pretensión de legalizar las 40 horas, donde llego a acusar con “malicia” de que si manteníamos el texto actual del Convenio le tendría que bajar el sueldo al 25% de la plantilla.

Sobre la propuesta para paliar los recortes de los decretos del gobierno del PP a grandes rasgos dijo; que la ciudadanía no entendería que mantuviéramos los días de descanso de Semana Santa y Navidad y referente a la devolución de la 1/14 parte del salario descontado en el 2012 nos dijo que no podían hacerlo (aunque sí lo han hecho en el Ayuntamiento, en Metro, en TMB…)

Por lo que podemos ver;  aunque el acuerdo puede estar cercano (continuidad del Convenio Colectivo y la adaptación del Acuerdo de Condiciones Laborales) en los puntos fundamentales del Convenio  y en el arreglo a los recortes impuestos la actitud de la dirección todavía sigue siendo de “prepotencia” lo que dificulta la posibilidad de un acuerdo razonable para las partes

ACI

Comunicat de la Favb sobre el Parc Güell


Reunits a la seu de la FAVB representants de la FAVB i de les AV de Coll-Vallcarca, Carmel, Vila de Gràcia i Can Baró, fem la següent valoració de la proposta feta per l’Ajuntament sobre la introducció d’un sistema tarifari al Parc Güell:

  • Considerem que ni s’ha donat cap procés participatiu real ni s’ha arribat a cap acord amb les entitats. Les reunions que s’han realitzat han estat merament informatives i sense cap predisposició dels representats de l’Ajuntament a recollir les propostes fetes des de les entitats.
  • L’estudi de fluxos d’entrada al parc sobre el qual es tracta de justificar la proposta no té cap serietat, doncs s’ha limitat a valorar el flux d'entrades al parc durant 3 dies de juliol. Una informació seriosa requereix estudiar el flux al llarg de tot l’any, no tan sols en un pic d’estiu, doncs així es pot analitzar si es produeixen variacions, quin es l’ús local del parc, etc.
  • La proposta de tarifa i la forma d’aplicar-la es totalment inacceptable. De fet, genera una discriminació i un cost insuportable per a bona part dels ciutadans de Barcelona, en funció de la seva proximitat al parc. Sembla més feta per evitar la resposta del barris propers que no pas per racionalitzar l’ús del parc. Si aquesta lògica es va aplicant paulatinament ens portaria a una dinàmica en què els veïns i veïnes de barris més llunyans de parcs emblemàtics haurien de pagar per visitar els parcs.
  • La proposta tarifaria no dóna resposta a cap dels altres problemes plantejats, especialment els problemes de trànsit i aglomeració als barris propers, en concret a la carretera del Carmel. Una proposta de gestió de fluxos no es pot limitar a gestionar l’entrada a la part monumental sinó que ha de contemplar solucions adequades als problemes que pateixen els barris veïns (la Salut, carretera del Carmel, Vallcarca).
  • La proposta tarifaria sembla més una proposta recaptatòria que no pas un instrument per racionalitzar el control de fluxos. Entenem que el Parc Güell pateix sovint un excés de pressió, però considerem que utilitzar el pagament d’una entrada discrimina la gent amb menys ingressos. Considerem que cal analitzar altres mecanismes diferents després de fer un bon anàlisi dels fluxos.
  • Reafirmem el que ja hem dit en altres comunicats sobre el finançament del parc -especialment pel que fa a la manca d’aportacions de la Fundació Gaudí-, l'inadequat manteniment i la necessitat de protecció de la coberta vegetal.
  • Seguim demanant un pla integral del Parc Güell, en el seu conjunt, per a un ús social complet del mateix.
Barcelona, 24 de gener de 2013

dijous, 24 de gener del 2013

Resum comitè de seguretat i salut laboral



El passat 18 de gener es va reunir el comitè de seguretat i salut laboral.
Els temes tractats van ser els següents:

1.-Retards en el subministrament del vestuari.
L’empresa ens va explicar que el vestuari d’hivern no s’ha pogut repartir tot, degut a que l’empresa subministradora no ha complert el plaç establert, ja que està en fase de suspensió de pagaments.
Tot i això l’empresa Albatros s’ha compromès a entregar la resta del vestuari restant el 31 de gener, encara que no sabem el que pot passar.
Haurem d’esperar dons fins a finals d’aquest mes a veure com va la cosa.

L’Institut per la seva banda a començat a fer el repartiment de vestuari fent servir la part de la roba rebuda i la que hi havia en stock,  fent servir com a criteri cobrir brigades  senceres i personal que ho sol·licités.
l’Institut pot imputar un expedient sancionador o bé rescindir el contracte amb aquesta empresa.
Si finalment optés per aquesta segona opció, s’hauria de fer un concurs menor o negociat pel subministrament del vestuari de l’estiu del 2013, per més endavant fer un concurs per trobar un subministrador pel vestuari del hivern 2013 i pels anys 2014 i 2015.

També es va fer un incís en els impermeables que fan falta per a les brigades que fan feines d’urgències.

2.-Calçat nou
Ja varem explicar en un comunicat anterior l’acord amb el que es va arribar amb l’empresa per tal de reduir l’entrega de calçat (1 a l’any en compte de dos) a canvi de que aquest for de major qualitat.
El comitè de seguretat i salut en va escollir dos models amb unes determinades característiques, i l’empresa ho va treure a concurs.
Aquest dimarts 22 s’obria el sobre de les 7 empreses que es presentaven, sent Gummi la que va fer una oferta inferior, però encara s’han de saber altres condicions per veure si serà l’adjudicatària.
S’ha parlat amb l’empresa i farà una circular explicant com es farà el repartiment del nou calçat i les dates.
Podem dir al respecte que abans del 15 de juny es repartirà un calçat (en aquest cas de bota baixa, excepte a qui desitgi bota alta), i al juny següent es farà una altre entrega (en aquest cas bota alta, excepte a qui demani bota baixa).


3.-Reubicació de casetes.
Els delegats de prevenció ens varem queixar sobre la falta d’informació sobre les brigades que són reubicades, per poder fer l’estudi pertinent de les casetes.
El representant d’Espais Verds s’ha compromès a comentar el tema en les seves reunions per tal que es comuniqui amb antelació aquest tipus d’informació.

4.-Males olors als vestuaris de la Ciutadella.
L’empresa comenta que s’ha de fer el manteniment netejant amb aigua a pressió un colze que surt dels vestuaris cap a la sortida.
Dilluns 21 es va fer una visita a la caseta i es va determinar que finalment s’haurà de portar una cuba cada 6 mesos per poder-ho netejar.

5.-Caseta Tamarita.
Els homes desprès de dutxar-se senten picors pel cos, sobretot a les cames.
A les dones no els hi passa.
Això fa pensar que potser no és culpa de l’aigua, però de totes maneres es farà un seguiment per esbrinar que pot ser.

6.-Producte “KID” , de Bayer.
A la zona franca apliquen aquest herbicida (compost en part per Glifosat) sense els EPIS adequats.
El departament de prevenció ho revisarà.
Mentrestant es recomana que no s’apliqui aquest producte sense els EPIS que s’expliciten a l’etiqueta.

Assemblea General 31 de gener


dimecres, 23 de gener del 2013

Antoni Vives i Alberto Fernández Díaz el pacte pel Pla Especial del Port Vell front a les demandes de la ciutadania de Barcelona


Antoni Vives i Alberto Fernández Díaz volen aprovar el Pla Especial del Port Vell aquest dijous en contra de les demandes de la ciutadania de Barcelona. 
Des de la Plataforma Defensem el Port Vell denunciem l'aliança del govern de CiU amb el PP quan es tracta de vendre's la ciutat a grans empreses, com ara Salamanca Group (promotora del projecte) i respondre als interessos de l'Autoritat Portuària de Barcelona, a dia d'avui, l'administració pública amb més escàndols de corrupció vinculats a l'economia criminal de Catalunya. 

El Pla Especial del Port Vell dóna pas a la reforma del Port Vell, el projecte urbanístic més polèmic de la legislatura. Amb el "sí" al Pla Especial, Antoni Vives i el govern de CiU mostren la voluntat de governar d'esquenes a les necessitats de la ciutat, al respecte pel patrimoni marítim i de cara a unes inversions que només beneficiaran a uns pocs grups empresarials.  El Pla Especial del Port Vell no està justificat per cap interès general, i no obstant, dona pas fer d'ús exclusiu i excloent a un dels espais emblemàtics de la cultura marítima de Barcelona. 

L'oposició a la reforma del Port Vell, al tancament d'aquest espai per convertir-lo en una marina de megaiots al costat d'un dels barris amb un índex de pobresa més alt de la ciutat, ha obert el debat ciutadà sobre quin model de port ciutat volem, qui ha de gestionar-lo i per a qui s'ha de transformar. I ha demostrat que l'interés de qui està al càrrec d'hàbitat urbà dista molt de fer la ciutat més habitable pels seus veïns, i sí acomodar-la pels seus inquilins de luxe. Sense la protesta veïnal, el projecte final encara comptaria amb el restaurant de luxe de 600m2 que contemplava la primera versió; ha sigut també la crítica ciutadana la que ha portat als partits a negociar una rebaixa del tamany de la tanca, així com la seva substitució en alguns espais. El PP s'ha vist forçat a introduir uns canvis en el projecte per tal de rebaixar l'impacte visual, una de les demandes veïnals des del començament de la protesta; però no la més substancial. El que queda per aclarir és el motiu pel qual ha renunciat a plantejar una consulta ciutadana envers el projecte, tal i com proposava a les seves al·legacions. Està per decidir què passarà amb la tanca projectada pel Moll d'Espanya, la qual no té cap tipus de justificació en el projecte actual. 

Tots dos partits que aproven el projecte el proper dijous coneixen el debat ciutadà, i en concret amb el Regidor d'Hàbitat Urbà se li va explicar a la reunió mantinguda el 5 de desembre. Tot i això han optat per sumar-se a l'aposta rentabilista de l'APB. A l'aposta per fer que el territori es converteixi en un bé de mercaderia del que uns pocs en poden traure profit. A una aposta assumida pel mateix Regidor d'Hàbitat urbà de transformar el front marítim d'esquenes a la ciutat i de cara al mercat del luxe. Un altre exemple d'aquesta aposta és la posada en venda de l'edifici de la Facultat de Naútica i l'inactivitat del govern de la ciutat front la possibilitat de perdre un dels seus actius e la cultura marítima de Barcelona amb més història, 244 anys. 

Però el debat ciutadà no s'atura, i els habitants de Barcelona estem disposats a reconquerir el port ciutadà. Per això aquest dissabte 26 donen començament unes jornades i un workshopque s'allargaran durant tota la setmana organitzades per IntrascapeLab (UPC).
Així mateix, dijous 24 a les 11 a la mateixa Facultat de Naútica es realitzarà una roda de premsa per exposar els motius pels quals la reforma no ha de aprovar-se i com ha d'encarar-se el futur dels ports de Barcelona, amb Itziar González,  Javier Moreno (marino mercante i historiador), Francesc Magrinyà (ingenyer de ports i camins de la UPC), membre de la Plataforma Defensem el Port Vell, a la que estan convidats tots els partits polítics. 

dimarts, 22 de gener del 2013

Las soluciones se consiguen luchando


A pesar de la desconvocatoria del paro y la concentración del día 21 de enero motivado por la renovación de contrato de la compañera,  el lunes enviemos un comunicado de prensa denunciando la discriminación que se efectúa en Parcs i Jardins entre unos compañeros y otros por cuestión de categoría.

La nota de prensa fue distribuida en diferentes medios de comunicación como Europa press o la Vanguardia entre otros. También enviemos el comunicado en la xarza social siendo compartido en Twitter o en Facebook por concejales, diputados y diferentes entidades, partidos, asociaciones y sindicatos.

El comunicado sobre las discriminaciones en la jubilación parcial, la ampliación de la jornada, y las variables salariales se ha enviado directamente al alcalde Xavier Trías a través de Twister y se le ha entregado en mano al gerente Albert Vilalta en el acto de apertura de las plicas del calzado hoy día 22 de enero donde hemos realizado una acción denunciando las discriminación en Parcs i Jardins.


Asimismo el próximo viernes día 25 de enero la dirección de RRHH tiene que reunirse con el Sindic de Greuges para dar explicaciones sobre la discriminación habida en las jubilaciones parciales hecho denunciado por CGT en la sindicatura.

diumenge, 20 de gener del 2013

Situació actual de les negociacions


Els passat dies 16 i 17 de gener s'ha tornat a reunir la Mesa Negociadora. La direcció de l’ Institut ha barrejat en els text que ens ha presentat maliciosament els temes referents al Conveni amb els referents a les retallades. Que es va acordar que anaven per separat.
Tal com es va acordar, la negociació es basava en la continuïtat del Conveni Col•lectiu i en l'actualització de l'Acord de Condicions Laborals. Sobre aquests temes la direcció va presentar les seves propostes sobre jubilacions parcials, manteniment de la plantilla, jornada i horaris, vacances i festius, i una relació dels acords de la Comissió de Seguiment que han de ser afegits a la redacció del Conveni.

Jubilacions Parcials

L’ Institut reconeix el dret a la jubilació parcial, i hi ha dos punts bàsics ara en lliça, que són:

1.- En cas de que el jubilable hagués d’esperar un cert temps a l’espera que hi hagi un rellevista acabant contracte per rellevar al jubilable. El Comitè manté que s’hauria de contractar personal nou per no retardar la jubilació. La Direcció manté que no farien nous contractes. Aclarir que en molts casos el jubilables podrien haver d’esperar més d’un any.

2.- El percentatge de jornada del contracte de relleu. El Comitè manté que s’hauria de mantenir el percentatge actual i fer els contractes al 100% de la jornada. La Direcció vol treure el percentatge del redactat i per tant tenir les mans lliures per contractar pel mínim possible de jornada. En el moment actual els jubilats parcials ho fan pel 75% de la jornada i s’oferiria als nous contractes de relleu només aquest percentatge de la jornada (i del salari).

Plantilla

La direcció ofereix una certa estabilitat de la plantilla actual, no garantint el manteniment de la plantilla, amortitzant els jocs de treball dels treballadors que es jubilin totalment. El Comitè sosté la importància de mantenir el número de llocs de treball actuals. La proposta de la direcció representa la perdua de més de 120 llocs de treball fins a la finalització del Conveni.

Vacances i festius (plantejaments de la Direcció)

Sobre aquest tema cal separar les modificacions del conveni actual i les possibles afectacions pel decret 20/2012.

Modificacions de Conveni: La Direcció planteja establir 2 torns de vacances els mesos de juliol i agost. La borsa de setembre passarà a formar part d’una dotació econòmica dedicada als ajustos d’una nova classificació professional.

Afectacions pel Decret: Les vacances quedarien en 22 dies que es gaudiran de forma ininterrompuda o en períodes no inferiors a una setmana.. Si durant les vacances coincideix un festiu oficial es podrà recuperar aquest dia com a lliure disposició. Els 2 dies restants de gaudir de quatre setmanes de vacances es podran gaudir com a dies de lliure disposició. Això no inclou els tres dies addicionals que ens pertanyen per l’ EBEP. Res no es diu al paper dels permisos de Setmana Santa i Nadal, que per circular sí que han dit que desapareixen.

Jornada Laboral

Sobre aquest tema també cal separar les modificacions del conveni actual i les possibles afectacions pel decret 20/2012.

Modificacions de Conveni: La Direcció pretén legalitzar la jornada de 40 hores amb dues modalitats: una amb jornada de 8 hores i altre amb dues tardes, totes dues meritarien un plus d’especial dedicació.

Afectacions pel Decret: Augment de la jornada laboral en 30 minuts diaris, de 7:45 a 15:15 hores tal i com ja ho van comunicar mitjançant circular informativa.

Garanties

La Direcció manté que el redactat actual del Conveni no es negociable, i que no el variaran, ja que el Govern Municipal te la clara intenció de dur-nos cap a la privatització i no poden acordar res que els coarti aquest tipus de maniobra. El Comitè ha fet una proposta de redactat d’aquest article que tot i mantenir la referència als Estatuts, la fa als Estatuts actuals. I en referència a les garanties del personal es trauria la referència als Estatuts per donar major seguretat al nostre futur individual.

Increments salarials

La Direcció diu que està disposada a oferir alguna quantitat econòmica sense especificar, però que aquesta seria proporcional als ingressos.

El dimarts 22 de gener a les 17h. es torna a reunir la Mesa Negociadora.

LES SOLUCIONS S’ACONSEGUEIXEN LLUITANT

dimecres, 16 de gener del 2013

Día 21 de enero paro y concentración

Suspès l'atur i la concentració del 21 de gener

Per al dia 21 de gener havíem convocat un nou atur i una concentració en les oficines de Medi Ambient i Serveis Urbans (de les 25 previstes dins del calendari del 2013) contra l' acomiadament gradual dels treballadors amb contracte de relleu, la discriminació i negativa a complir amb el dret a jubilació parcial dels treballadors que ho han sol·licitat, l'aplicació agressiva de les retallades legislades per l'Estat, el procés privatitzador que representa el canvi d'estatut i obstrucció que es dóna en la negociació del nou “Conveni Col·lectiu”,.

Atès que la circumstància més sagnant que determinava la data dels aturs era l'acomiadament d'un treballador/a i ara que aquest fet no  succeirà veiem oportú desconvocar aquest atur i concentració i posposar-ho al proper acomiadament que es produeixi.

El próximo 21 de enero  paro de 1 hora

con concentración y acción sorpresa
 
 en Torrent de l’Olla

seu de Parcs i Jardins

a partir de las 14:30 horas

(Recordad que el paro es de
14:15 h. hasta las 15:15 h.)

El paro de 1 hora se llevará a cabo en la jornada correspondiente al día 21 de enero de 2013 en todos los centros del Institut Municipal de Parcs i Jardins del Ajuntament de Barcelona  y en todos los turnos. Turno de mañana de 14:15  a 15:15 horas, turno de tarde de 14:45 a 15:45 horas, turno de noche de 22 a 23 horas. 
 

 Las soluciones se consiguen luchando

Assemblea d’Afiliats/des el dijous 17-G



CGT de Parcs i Jardins convoca Assemblea 
d’Afiliats/des el dijous dia 17 
de gener a les 17’30 hores


Lloc: Local de CGT a Vía Laietana 18,  9 planta



Amb el següent ordre del dia:


1.- Negociació Conveni. Situació actual desprès de les reunions de la Comissió Negociadora dels dia 16 i 17 de gener

2.- Preparació mobilització dia 21-G

L'assemblea és oberta als simpatitzants

Asamblea de Trabajadores/as para el jueves 31 de enero



Ayer día 15 de enero se reunió la representación de los trabajadores/as en la Comisión Negociadora para valorar los textos entregados por la dirección del Institut en la última Comisión Negociadora del 10 de enero del 2013.

Tras diferentes rondas de debate se llegó a la conclusión conjunta de que los textos presentados por la dirección eran incompletos e insuficientes, quedando pendientes del nuevo redactado que nos harán llegar hoy, día 16, sobre las condiciones de los trabajadores relevistas.

En esta reunión CGT volvió a proponer al Comité de Empresa que, dada la petición generalizada de la plantilla de la necesidad de realizar  una Asamblea, se  convocase el día 21 de enero Asamblea General de Trabajadores/as dentro de la jornada laboral.
Tras un receso, el Presidente del Comité de Empresa nos informó que el miércoles día 9 de enero CCOO, UGT y USOC habían decidido en Comisión Permanente convocar Asamblea de Trabajadores/as para el jueves 31 de enero (CGT no asistió por estar en el Departament de Treball para la mediación de los paros).

divendres, 11 de gener del 2013

ASSEMBLEA GENERAL DE TREBALLADORS/ES


Dimarts 15 de gener 2013

Durada 17:30 a 19.30 hores

Al Centre de Manteniment de Canyelles *CMC

Convoca CGT

Ordre del dia:

1º - Situació Negociació del Conveni Col·lectiu i valoració de la mobilització dia 10 de gener

2º- Mobilitzacions: Planificació jornada de lluita del dia 21 de gener i noves propostes de mobilització

Les solucions s'aconsegueixen lluitant 

Resumen Asamblea de Trabajador@s del día 7 de enero


El día 7 de enero se convocó desde CGT una Asamblea  a la cual asistimos una treintena de trabajadores/as.
El motivo era hablar de como estaba la negociación del convenio y las nuevas agresiones por parte de la empresa como punto 1, y la propuesta de movilizaciones de CGT junto con el parecer de la plantilla y sus propuestas como punto 2.

Como punto 1 se habló de la forma rastrera en que la empresa ejerce su poder aplicando a la plantilla recortes laborales que bien se podían hacer de otra forma, ya que tenemos el ejemplo de otros entes públicos. (37.5 h, restricciones de las ITL, eliminación de 1/14 parte del sueldo...) en los que o bien no se han aplicado, o lo han hecho de una forma mucho mas suave.
Se habló sobre la necesidad de movilización de la plantilla, ya que el comité por si solo no puede negociar con la empresa sin el respaldo de la plantilla.

Como punto 2, movilizaciones, se explicó el calendario hecho y se pidieron valoraciones a los/as asistentes.

Las valoraciones y propuestas recogidas y debatidas fueron las siguientes:
- Por un lado se comentó que parte de la plantilla no estaba de acuerdo en hacer acciones que supusieran descuento de dinero (paros y huelgas), ya que la actual realidad hace que haya personal que no se lo pueda permitir aunque apoye la acción.
-Se propuso crear un fondo para estos casos.
-También se habló del posible impacto que podía tener 1,15h de paro, ya que si bien no repercute en el trabajo en si, si lo hace frente a la empresa, viendo que hay trabajadores/as dispuestas a movilizarse y actuar frente a las agresiones.
-En este punto también se habló de la sensación de la plantilla sobre la falta de unidad sindical.
-Se debatió el hecho de que los paros estaban enfocados solo a los relevistas despedidos, a lo que se aclaró que los paros se realizaban también para reclamar los derechos laborales robados.

Se propusieron acciones a realizar por las tardes o en fin de semana, tales como:
-Manifestarse en el Parque Güell o la Pedrera, cerrar el acceso al Parque Güell (ya que el turismo tiene un claro impacto en los políticos de turno).
-Perseguir a Medina y Trias donde quieran que vayan (en este caso el personal despedido).
-Participar en las comparsas de Nou Barris en el barrio de la Prosperitat.
-Encerrarse.

dijous, 10 de gener del 2013

Valoración de una lucha


Hoy día 10 de enero un grupo reducido pero numeroso de jardiner@s de Barcelona hemos parado y nos hemos concentrado y expresado nuestro descontento delante de la dirección del Institut, delante de la Farinera del Clot donde estaba reunida la Mesa Negociadora

La reunión de la Mesa Negociadora ha acabado anticipadamente (estaba programada hasta las 15’30 horas y ha acabado a las 14’30 horas). La dirección del Institut ha salido rauda y veloz del Centro Cívico donde se realizaba la reunión con la vista puesta al suelo mientras los compañer@s concentrados les chillaban “el próximo despido que sea un directivo”, entre ellos el compañero, Juan Carlos de la brigada de Diagonal 2, que hoy ha sido puesto de patitas en la calle.

El objetivo de este primer paro y concentración se ha cumplido:

1.- Un número importante de compañer@s  han sacrificando una hora y cuarto de su salario y la desmotivación mayoritaria del resto de la plantilla y los sindicatos del Comité para demostrar que hay trabajador@s dispuestos a defender su dignidad

2.- La campaña de difusión de las agresiones que padecemos ha sido ampliamente recogida en los medios de comunicación

La estrategia de confrontación: “25 días de paros” por los 28 compañeros despedidos, contra la privatización del Institut, contra los recortes y por nuestro convenio ha tenido su repercusión mediática ha sido recogida la nota de prensa de CGT en más de 10 Webs algunas de ellas tan importantes como la de La Vanguardia, Europa Press, QUÉ, El Triangle, Catalunya Press., El Periódico... nos han entrevistado diferentes emisoras de radio (Pompeu Fabra, COM Radio…). Se ha publicado una breve reseña en el “20 minutos”

En las redes sociales (Twister y Facebook) nuestra campaña con el cartel ha sido ampliamente difundida. El comunicado de prensa ha sido recibido directamente por el Xavier Trias y ha sido retwitteado por David Fernàndez diputado en el Palament por la CUP, por David Companyon diputado de IC-EUA  y miembro de la Mesa del Parlament, por las CUP de Gràcia entre otros.

3.- Se ha acelerado la disposición de la dirección en la Mesa Negociadora

La presión ejercida ha hecho variar el posicionamiento de la dirección, tal y como recoge la última acta firmada del día 12 de diciembre de 2012, donde la dirección sobre las posibles propuestas por escrito dice:
1.     Les propostes per escrit ja estan fetes i ara toca veure en què s'està d'acord. No s'avança més per escriure més. Per a què posar propostes per escrit si són temes que ja estan clars.

Hoy en cambio la dirección nos ha dado dos textos sobre jubilación parcial y plantilla, positivos en la posible voluntad de solventar los problemas pero carentes en su contenido de los mínimos por nosotr@s reclamados.

Además y hecho “importante” han aceptado convocar reuniones de la Mesa Negociadora para el miércoles y jueves próximo.

Nosotr@s seguimos pensando que es necesario seguir apretando y por ello convocamos Asamblea de Trabajador@s el martes día 15 a las 17’30 horas en Canyelles donde entre otros temas planificaremos la repercusión de la próxima jornada de lucha del día 21 de enero y volveremos a plantear al Comité que se celebre una Asamblea General de Trabajador@s en horario de trabajo en la mayor brevedad posible

Pd.: Asimismo os emplazamos a que participéis en la campaña de fotografiar el cartel de las “25 jornadas de paro”  

dimecres, 9 de gener del 2013

CGT convoca 25 días de paros durante el 2013 en Parcs i Jardins


Jueves 10 de enero paro y concentración 14:15h. Farinera del Clot

Los jardiner@s de Barcelona llevamos desde el año 2010 negociando el Convenio Colectivo. A pesar de que según dicen los medios de comunicación la voluntad del Ayuntamiento es cerrar los acuerdos laborales pendientes para asegurar la paz social hasta el 2015, en Parcs i Jardins no vemos la luz

A día de hoy, ya sabemos de los acuerdos contraídos con los trabajadores del propio Ayuntamiento, con los de Metro o de TMB  entre otros.  Nosotros, en cambio, los trabajadores de Parcs i Jardins, acabaremos el año 2012 sin ningún acuerdo, con 14 trabajadores despedidos, con más de 20 trabajadores imposibilitados de poder acceder a la jubilación parcial cuando cumplen los requisitos legales para ello, con la aplicación más estricta y restrictiva posible de los recortes laborales (paga navidad, bajas laborales, horario...) y con la incertidumbre que el cambio programado en los Estatutos del Instituto Municipal de Parcs i Jardins  ahonde en la  privatización.

Que, debido a la situación conflictiva en que se encuentran las relaciones laborales del “Institut Municipal de Parcs i Jardins del Ayuntamiento de Barcelona”,  a causa de:

- El despido paulatino de los trabajadores con contrato de relevo, que va a representar 28 nuevos despidos durante el año 2013

- La discriminación y negativa a cumplir con el derecho a jubilación parcial de los trabajadores que lo han solicitado y que cumplen con los requisitos legales, mientras de forma discriminatoria realizan a su antojo la jubilación parcial de otros trabajadores, hecho denunciado al Sindic de Greuges

 - La aplicación agresiva de los recortes legislados por el Estado

- El proceso privatizador, que representa el cambio de estatutos del Institut  impulsado por el Ayuntamiento de Barcelona gobernado por Xavier Trias,   para que así las empresas privadas hagan negocios con las zonas verdes de la ciudad

- La parálisis y obstrucción que se dan en la negociación del nuevo “Convenio Colectivo”.
La falta de voluntad de solventar toda esta problemática por parte del Govern Municipal de CiU, el despido de 28 nuevos trabajadores durante el año 2013 es lo que nos lleva a la CGT a convocar a los trabajadores de Parcs i Jardins al siguiente calendario de movilizaciones (paros con manifestaciones o concentraciones):

25 JORNADAS DE LUCHA durante el 2013

Con paros parciales coincidiendo con el día de despido de los  28 compañeros/as relevistas que se van a producir durante este año y que se repartirán de la siguiente manera:

10, 21 y 29 de enero por Juan Carlos, Susana y Gabino José *
13, 22 de febrero por Josep, Cristina y Manuel
1 y 19 de marzo por César, Aleix y Sandra
10, 12 y 24 de abril por Daniel, Javier y Jesús
7 de mayo por Oriol
30 de junio por Lucia
4 de julio por Francisco
23 de agosto por Carolina
9, 13, 17 y 20 de septiembre por Fco.Daniel, Xavier, Maite y M.Glòria
1, 2, 4 de octubre por M.Sònia, Carmen, Antonio y Cecilio
2, 12, 24 y 31 de diciembre por M.José, Esther, Fco.José y Luis
* Son los nombres de cada uno de los compañeros que se van a despedir

El jueves día 10 enero, en el primer paro de una hora y cuarto convocaremos a los trabajadores en el lugar que se desarrolle la mesa de negociación del convenio. Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837) a las 14:15 horas

En manos de Xavier Trias  y CiU esta el solventar el conflicto y ellos serán los únicos responsables que los trabajadores de Parcs i Jardins hagamos huelga y nos manifestemos por las calles de la ciudad 

CGT Parcs i Jardins

dimarts, 8 de gener del 2013

Ovella Negra






Jueves10 de enero 2013 a las 14:15 en la Farinera del Clot “sede” de la Mesa Negociadora

El jueves 10 de enero saldremos a la calle, pararemos una hora y cuarto e iremos a la Farinera del Clot por unos motivos claros. Iremos a la mesa negociadora a decirles que es posible un acuerdo, que es posible cerrar estas negociaciones razonablemente.

Vamos a preguntarles:

¿Porqué si están de acuerdo con jubilar
parcialmente no lo hacen?

¿Porqué si quieren renovar a los relevistas
no lo están haciendo?

¿Porqué no recuperan a los despedidos
si afirman tener la intención?

¿Porqué aumentan la jornada cuando en el
Ajuntament de Barcelona no lo han hecho?

¿Porqué recortan los días festivos
más allá de lo acordado en el Ajuntament?

¿Porqué no es posible rembolsar mediante alguna
fórmula la paga de navidad como se
ha hecho en el Ajuntament?