dilluns, 26 d’octubre del 2015

Sobre les irregularitats en la contractació a Parcs i Jardins

El 21 d’octubre es va celebrar la COMISSIÓ D’ECOLOGIA, URBANISME I MOBILITAT de l’Ajuntament a on entre altres coses es debaten i es prenen les decisions sobre els temes rellevants de Parcs i Jardins. El grup parlamentari de la CUP a petició del Comitè d’Empresa va fer una pregunta sobre la contractació irregular.

 
En data 1 de setembre de 2015 la Direcció de Parcs i Jardins va contractar a una persona amb categoria de tècnic/a 2ª, amb un contracte per una durada de quatre anys. Al procés de selecció no s’han tingut en compte els principis de transparència, publicitat, igualtat, mèrit i capacitat, que legalment han de complir les contractacions del personal al servei de les administracions públiques, ni el que disposen els Estatuts de l’Institut en matèria de contractació de personal, sinó que s’ha anat al col·legi de periodistes i se l’ha seleccionat de entre els col·legiats rebutjant periodistes no col·legiats .
La pregunta que es fa al govern municipal va ser la següent:
Quin és el motiu pel que l’Institut Municipal de Parcs i Jardins no aplica la legislació vigent als processos de contractació de personal tècnic i per què no respon sobre aquestes places al comitè d’empresa?
I la resposta del govern de Bcn en Comú va ser que sí que es pot millorar els sistemes de contractació però que no es la primera vegada que es contracta mitjançant sistemes similars. Que el Comitè ha tingut accés a tota la informació al respecte i que malgrat tot proposen una reunió amb CUP per aclarir els detalls de la contractació. Mª José Lecha de la CUP els contestà que en tot cas aquesta reunió l’haurien de fer amb els treballadors. Des del final de la sala una jardinera alça la veu i exclama que: en tot cas el nostre major problema es la falta de jardineres i vosaltres contracteu periodistes.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Me parece muy mal que os dediquéis a quejaros sobre una contratación irregular cuando desde siempre esta empresa lo está haciendo. Lo que pasa que ahora lo hace a lo descarado. ¿Qué pasa con toda esa gente que aprobó una oposición y no obtuvo plaza en 2008?Pasaban a una bolsa de empleo donde supuestamente nos deberían de haber contratado ya después de casi 8 años, verdad??Y ni sindicatos ni comité ni nadie nos defiende, ni reclama nuestros puestos de trabajo. Nunca nos han convocado a una reunión, ni para denunciar contrataciones con empresas externas teniendo gente parada en una bolsa de empleo que se merece trabajar ya que aprobó un examen. Prefieren tener subcontratas que hagan el trabajo que nos pertenece. Esa es la realidad, y esto viene de largo no desde los nuevos gobiernos.

Anònim ha dit...

Los mismos perros, con distintos collares...

Carlos Bernal ha dit...

Pues claro que nos quejamos, ahora y siempre lo hemos hecho. También hemos denunciado siempre las externalizaciones y sus consecuencias, entre ellas que no se contrate a nuevo personal y que se prescinda de los de la bolsa. No entiendo tu crítica, lo siento pero no me parece razonable.
Supongo que desde la ira de tu situación cargas contra una opinión y una postura que parece que compartes.