dimecres, 4 de novembre del 2015

CARTA OBERTA A L’ALCALDESSA ADA COLAU

Els primers 100 dies de la ciutat més justa, la ciutat del drets.

En el balanç que vau presentar el passat 20 de setembre assegureu que, en aquest temps, s’han posat en marxa els principals objectius de la legislatura.

Quants dies necessitarà el seu govern per incloure als treballadors i treballadores d’aquesta administració en aquests objectius?

La ciutat no podrà ser més justa mentre la plantilla d’aquesta administració que vostès governen estigui esperant la resposta a les diferents reivindicacions per les quals lluitem des de fa anys.

Un col·lectiu que vam creure que, amb el canvi de govern, les injustícies d’unes retallades que ens han suposat una minva dels drets econòmics, socials i professionals es veurien compensades d’una vegada.
No es pot parlar de ciutat dels drets mentre un govern municipal progressista intenta negociar a la baixa l’aplicació d’uns drets que se’ns van treure a base de decrets i retallades enlloc d’aplicar el Reial Decret de 12 de setembre.

Sra. Colau, han de complir la sentència referent al pagament de l’1%. És vergonyós que segueixin aplicant les polítiques de CiU posposant l’aplicació dels nostres drets amb excuses legalistes.

PAGAMENT DE L’1% CONSOLIDAT I AMB INTERESSOS A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS MUNICIPALS JA !!!

DEVOLUCIÓ DELS DIES ADDICIONALS SENSE CONTRAPARTIDES !!!

En els darrers mesos, s’ha obert la mesa de negociació de conveni del qual la CGT ha quedat exclosa emparant-se en el marc d’unes reformes laborals que, no solament neguen el dret de la negociació col·lectiva i reforcen la negociació individual, sinó que també impossibiliten la negociació de nous convenis que augmentin els drets dels treballadors i treballadores.

De nou, sra. Colau, vostè i el seu equip de govern van utilitzar un to de crítica respecte totes aquestes reformes que van fer-nos pensar que amb aquest consistori seria possible la negociació col·lectiva que, per fi, ens permetria avançar i recuperar tots els nostres drets laborals, socials i professionals.

Aquests són alguns dels temes que el sindicat CGT de l’Ajuntament de Barcelona considera especialment importants:

- Municipalització i/o remunicipalització dels serveis públics privatitzats o externalitzats.

- Un sistema just, equitatiu i transparent en la promoció de llocs de treball.

- Recuperació dels llocs de treball perduts de manera sistemàtica a través d’oferta pública d’ocupació.

- Recuperació del poder adquisitiu. La pèrdua amb anteriors governs ha estat del 23%.

- Una veritable relació de llocs de treball. L’aplicació del Sistema d’Ordenació Municipal (SOM) per part de l’anterior govern va suposar una desvalorització dels llocs de treball i, amb això, una doble escala salarial.

- Recuperació de la jornada laboral de 35 hores setmanals com a garantia de creació de nous llocs.

Sra. Colau i representants d’aquest consistori,

Per a garantir una veritable negociació de conveni cal garantir els drets sindicals dels representants dels treballadors i treballadores d’aquest Ajuntament.

La CGT és la tercera força sindical de l’Ajuntament de Barcelona i els seus Organismes Autònoms. És per això que ha d’estar a la Mesa General i exigim participar en la negociació del conveni per a poder plantejar i fer el seguiment de les propostes enunciades, entre d’altres.

PER LA RECUPERACIÓ I MILLORA DELS DRETS LABORALS I SOCIALS

PELS DRETS SINDICALS EN LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

PER UN CONVENI DIGNE

ELS SERVEIS HAN DE DEPENDRE DIRECTAMENT DE L’ADMINISTRACIÓ

SI PERDEM ELS EMPLEATS PÚBLICS, HO PERDEM TOT

SECCIÓ SINDICAL CGT AJUNTAMENT DE BARCELONA
http://www.cgtbarcelona.org/ssab/carta-oberta-ada-colau/