dimecres, 27 de gener del 2016

EL COBRAMENT DE L'1%? LES PRESSES SÓN MALES CONSELLERES



Ja fa uns dos anys des que CCOO ens va explicar a tots plegats que «havia guanyat l'1%» i des de llavors ens va voler fer creure repetidament que el seu cobrament el teníem a tocar.

El cas és que no ha estat fins ara que el procés judicial ha arribat a la seva finalització definitiva i per fi ha quedat clar que aquells increments de les masses salarials d'un 1% al 2007 i un altre 1% al 2008 han de donar lloc a increments salarials consolidats per a tota la plantilla municipal.

El que la sentència no fixa, perquè no li correspon, és com s'han d'aplicar aquests increments de les masses salarials. Es fixa una bossa de diners (1% de la massa salarial del 2006+1,01% de la massa salarial del 2007), que ja no està en discussió, i s'emplaça als sindicats a negociar l'aplicació d'aquests diners a les taules salarials del 2007 i 2008 de manera que generin un increment consolidat, els efectes del qual ens han d'arribar a dia d'avui.

En contra de l'entesa que tenia amb els altres sindicats que érem partidaris de no presentar cap proposta mentre l'Ajuntament no assumeixi totes les seves obligacions amb totes les conseqüències, CCOO ja va manifestar l'any passat que proposava un increment proporcional de tots els conceptes salarials. Sense matisos. Ara sembla que CCOO manté aquesta proposta com si fos la única opció i empeny a l'Ajuntament a aplicar-la sense cap negociació amb el conjunt de la representació dels treballadors i treballadores municipals.
Ens preguntem: És just i desitjable que tota la plantilla, des dels operaris fins als directors de servei, tinguin el mateix increment del 2% de tots els seus conceptes salarials? Des de la CGT considerem que no.

La proposta de la CGT és que el total dels diners que s'han de repartir (que ja és una quantitat fixa) s'han de repartir en proporció només al sou base (estaríem parlant aproximadament d'un increment equivalent al 5,5% del sou base) per tal que sigui més lineal i ho notin més les persones que ocupen els llocs més propers a la base de totes les categories. També proposem que aquest increment es concreti i consolidi en un nou complement que se abonaria anualment en una paga única al mes de setembre de cada any.

Podrem presentar i defensar aquesta proposta o
CCOO té massa pressa per culminar la seva penosa gestió de la reivindicació de l'1%?

1 comentari:

Anònim ha dit...

esto es un ataque de cuernos en toda regla