dissabte, 23 d’abril del 2016

AJUNTAMENT DE BARCELONA

Nació Digital 23 d'abril de 2016

Barcelona vol convocar 1.900 places públiques per revertir externalitzacions

Unes 900 de les places representen un increment net de plantilla i es convocaran fins al 2019

"És una impugnació a la Llei Montoro", assegura el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha presentat aquest divendres el pla de recursos humans del consistori, que preveu la convocatòria de 1.900 places públiques fins al 2019. La meitat seran places de funcionari i es destinaran a cobrir les jubilacions i les baixes de personal en categories tècniques i singulars, com la Guàrdia Urbana, els bombers, serveis socials, assessorament jurídic i polítiques actives d'ocupació. L'altra meitat seran interins que es contractaran a partir de les 18 borses de treball que l'Ajuntament obrirà durant aquest any.

Pisarello defensa que és una "impugnació" a la Llei Montoro

L'objectiu, segons Pisarello, és revertir la tendència a l'externalització del personal que havien tingut els anteriors governs municipals. El cost total de les noves places serà de 32 milions d'euros, tot i que el consistori se n'estalviarà 12 corresponents a les externalitzacions. La convocatòria és una "impugnació" legal de l'esperit de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), coneguda també com a Llei Montoro, ha sentenciat Pisarello.
El govern municipal ha preparat aquest pla de recursos humans per cobrir prop de 975 baixes i jubilacions del personal funcionarial i fer créixer la plantilla municipal amb un miler de nous professionals. Aquesta ampliació de personal prioritza les places d'educadors d'escola bressol, personal de serveis socials o plantilla per reforçar les polítiques d'habitatge.
L'objectiu de la convocatòria d'aquestes 1.900 noves places públiques és reforçar l'estructura territorial i els serveis bàsics que presta l'Ajuntament, i alhora incorporar perfils de treballadors més tècnics, fins a arribar a recuperar un 10% de plantilla. I és que, durant els darrers 7 anys, la plantilla de treballadors municipals ha decrescut un 10% de mitjana, excepte els serveis de seguretat, drets socials i escoles bressol que han estat els únics que han vist incrementats els seus efectius.
Aquest any ja està en marxa la convocatòria de bombers
Davant d'això, aquest 2016 ja està en marxa la convocatòria de bombers i el consistori preveu convocar entre el 2016 i el 2017 les noves places d'agents de la Guàrdia Urbana, categories tècniques i Parcs i Jardins. 
Segons el consistori, aquest pla és el primer pas d'una política de recursos orientada a modernitzar la plantilla municipal, en una primera fase, millorar la contractació pública i recuperar capacitat de gestió directa dels serveis en una darrera fase.
En un segon estadi, el consistori vol abordar les externalitzacions per millorar les condicions laborals dels treballadors d'aquests serveis. En aquesta fase s'establiran clàusules socials i de contractació responsable per tal que les empreses que vulguin optar a contractes públics apliquin bones pràctiques laborals, socials i ambientals.

Dossiers de l'Ajuntament

Noticia a la premsa: Nació digital , El País , La Vanguardia

5 comentaris:

Anònim ha dit...

PRIMER NUEVO INTERINO

El viernes avisaron a un técnico, para que se fuera al paro.
Hoy le han hecho contratato de interinaje.
Es técnico.
pues eso.
A ver cuántos técnicos más hacen interinos. de jardineros ni uno. se esperan a OPO´s.
Aún existen las clases....
Salut

Anònim ha dit...

A mi m'agaradaria saber què passarà amb les persones que vam entrar a la bossa de treball de les OPO 2008 i que mai ens ha arribat el torn, esgotaràn la bossa abans de convocar noves places?, ens incorporaran a la bossa nova? tindrem que tornar a passar tot el procés perquè en 8 anys no ens arribi mai el torn? posem cap el 2025? i torna a començar, sincerament sembla catxondeo però no te cap gràcia (són preguntes que fan que se m'infli el fetxe), aquest ajuntament sembla "molt bonic" però em sembla que restarem a la cuneta les de sempre
salut!

Anònim ha dit...

la persona del último comentario es tonta, "perdoneu però algú ho havia de dir"

Anònim ha dit...

Podrias explicarte mejor en vez de insultar? al igual le puedes aportar algo

Carlos ha dit...

De tonta nada, simplemente es una persona que se verá afectada por la elaboración de una bolsa de trabajo que sustituirá a la anterior.
Mucha gente aprovó la última oferta pública, pero pocos consiguieron plaza. El resto pasaron a bolsa. Hasta ahí está claro.
Pero si tuvieramos que mantener todas las bolsas creadas en OPO's anteriores se crearía una situación de gestión imposible.
Lo normal es renovar la bolsa de trabajo.
Te deseo suerte y que te toque un contrato de los que se están haciendo ahora de relevo.
Y si no....a prepararse la OPO otra vez. Es jodido pero no hay otra.