dijous, 7 d’abril del 2016

ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES CONTRACTATS PER EMPRESES EXTERNES I ELS INTERINS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA S’ORGANITZEN

El passat dimecres 16 de març, a convocatòria d’aquesta secció sindical, es va reunir una nombrosa representació dels treballadors i treballadores de desenes d’empreses contractistes de l’Ajuntament, falsos autònoms i personal interí de l’Ajuntament de Barcelona.

Després de constatar la situació injusta, de precarietat i de discriminació en els seus drets laborals i socials com a persones que treballen en la prestació dels serveis públics municipals, els assistents van acordar unànimement autoorganitzar-se en una plataforma reivindicativa per reclamar a l’Ajuntament de Barcelona la municipalització de tots els serveis i plantilles i l’aprovació i convocatòria de tota l’oferta pública d’ocupació necessària per garantir a mig termini la prestació dels serveis públics municipals directament per l’Ajuntament, amb plantilla pròpia i assegurant la igualtat de drets laborals de totes les persones que treballen en la seva prestació.

Quasi una cinquena part dels assistents es van oferir a més a treballar activament en la constitució i organització d’aquesta plataforma i es van emplaçar a una nova trobada el dia 6 d’abril. La totalitat dels assistents es van comprometre també a mantenir-se en contacte, estar atents a les properes convocatòries i fer extensiva aquesta crida als seus companys i companyes.

Des de la CGT donem les gràcies a totes les persones assistents i ens comprometem a continuar al costat d’aquesta plataforma que va més enllà de sigles i filiacions. No cal cap més bandera que la raó i la justícia d’unes reivindicacions que apleguen les aspiracions d’unes condicions de treball dignes amb l’interès de la ciutadania de Barcelona per ser proveïts de serveis públics de qualitat sense pagar peatges en forma d’interessos privats estèrils i il·legítims.

ELS SOCORRISTES DE LES PLATGES DE BARCELONA SE’N SURTEN
 
Recordareu que la setmana passada ens vàrem fer ressò de la lluita dels socorristes de les platges de Barcelona, que veien en greu perill no només les seves condicions de treball sinó fins i tot la continuïtat dels seus contractes de feina pel canvi de contractista propiciat per l’Ajuntament, que va adjudicar a l’empresa privada ProActiva, SL el servei de vigilància de les platges, prestat des de feia dècades per la Creu Roja.

Finalment van arrencar de l’Ajuntament i de la nova empresa el compromís de manteniment dels seus contractes de treball i de les seves condicions professionals i retributives. L’acord els hi va presentar l’Ajuntament a les 4 de la matinada del dissabte dia 12, quan ja estava clar que la representació dels socorristes, que s’havien tancat a les dependències municipals de Plaça de Sant Jaume, no pensaven tornar a casa fins que les seves demandes no fossin ateses.

Felicitem als companys i companyes pel seu coratge i continuem al seu costat en la lluita per la municipalització del servei.

AUTOORGANITZACIÓ I LLUITA. AQUEST ÉS EL CAMÍ!
PER LA MUNICIPALITZACIÓ
PER L’OFERTA PÚBLICA I LA CONSOLIDACIÓ DE LA PLANTILLA D’INTERINS
CONQUERIM EL FUTUR