dimarts, 26 d’abril del 2016

MUNICIPALITZEM


Dijous a les 17h a Pça Sant Jaume. Vine amb una samarreta vermella a lluitar contra les externalitzacions!

dissabte, 23 d’abril del 2016

AJUNTAMENT DE BARCELONA

Nació Digital 23 d'abril de 2016

Barcelona vol convocar 1.900 places públiques per revertir externalitzacions

Unes 900 de les places representen un increment net de plantilla i es convocaran fins al 2019

"És una impugnació a la Llei Montoro", assegura el primer tinent d'alcalde Gerardo Pisarello

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha presentat aquest divendres el pla de recursos humans del consistori, que preveu la convocatòria de 1.900 places públiques fins al 2019. La meitat seran places de funcionari i es destinaran a cobrir les jubilacions i les baixes de personal en categories tècniques i singulars, com la Guàrdia Urbana, els bombers, serveis socials, assessorament jurídic i polítiques actives d'ocupació. L'altra meitat seran interins que es contractaran a partir de les 18 borses de treball que l'Ajuntament obrirà durant aquest any.

Pisarello defensa que és una "impugnació" a la Llei Montoro

L'objectiu, segons Pisarello, és revertir la tendència a l'externalització del personal que havien tingut els anteriors governs municipals. El cost total de les noves places serà de 32 milions d'euros, tot i que el consistori se n'estalviarà 12 corresponents a les externalitzacions. La convocatòria és una "impugnació" legal de l'esperit de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), coneguda també com a Llei Montoro, ha sentenciat Pisarello.
El govern municipal ha preparat aquest pla de recursos humans per cobrir prop de 975 baixes i jubilacions del personal funcionarial i fer créixer la plantilla municipal amb un miler de nous professionals. Aquesta ampliació de personal prioritza les places d'educadors d'escola bressol, personal de serveis socials o plantilla per reforçar les polítiques d'habitatge.
L'objectiu de la convocatòria d'aquestes 1.900 noves places públiques és reforçar l'estructura territorial i els serveis bàsics que presta l'Ajuntament, i alhora incorporar perfils de treballadors més tècnics, fins a arribar a recuperar un 10% de plantilla. I és que, durant els darrers 7 anys, la plantilla de treballadors municipals ha decrescut un 10% de mitjana, excepte els serveis de seguretat, drets socials i escoles bressol que han estat els únics que han vist incrementats els seus efectius.
Aquest any ja està en marxa la convocatòria de bombers
Davant d'això, aquest 2016 ja està en marxa la convocatòria de bombers i el consistori preveu convocar entre el 2016 i el 2017 les noves places d'agents de la Guàrdia Urbana, categories tècniques i Parcs i Jardins. 
Segons el consistori, aquest pla és el primer pas d'una política de recursos orientada a modernitzar la plantilla municipal, en una primera fase, millorar la contractació pública i recuperar capacitat de gestió directa dels serveis en una darrera fase.
En un segon estadi, el consistori vol abordar les externalitzacions per millorar les condicions laborals dels treballadors d'aquests serveis. En aquesta fase s'establiran clàusules socials i de contractació responsable per tal que les empreses que vulguin optar a contractes públics apliquin bones pràctiques laborals, socials i ambientals.

Dossiers de l'Ajuntament

Noticia a la premsa: Nació digital , El País , La Vanguardia

divendres, 22 d’abril del 2016

SERVEI ESSENCIAL

ES CONFIRMA LA DECLARACIÓ DE SERVEI ESSENCIAL DE L'I.M. DE PARCS I JARDINS 

LA MOCIÓ PRESENTADA PER LA CUP CAPGIREM BARCELONA, i APROVADA A LA COMISSIÓ D'ECOLOGIA, URBANISME I MOBILITAT EL PASSAT 23 DE MARÇ,  VA SER A PROPOSTA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE LA CGT AMB LA INTENCIÓ DE PERMETRE LA CONTRACTACIÓ TEMPORAL A PARCS.

LA DECLARACIÓ D'ESSENCIALITAT ERA CONDICIÓ SENSE LA QUAL  NO ES PODRIEN DONAR ELS CONTRACTES D'INTERINATGE QUE ES VA ACORDAR ENTRE LA DIRECCIÓ DE L'INSTITUT I EL COMITÈ D'EMPRESA O NOUS CONTRACTES TEMPORALS PER NECESSITATS INELUDIBLES.

JUNT AMB AQUESTA DECLARACIÓ LA COMISSIÓ DE GOVERN DE L'AJUNTAMENT A APROVAT MOLTES ALTRES DECLARACIONS D'ESSENCIALITAT QUE PODREU LLEGIR AL DOCUMENT QUE VEIEU A SOTA.


ASSEMBLEA CONSTITUTIVA DE LA NOVA PLATAFORMA PER L’OCUPACIÓ PÚBLICA


El grup de treball creat per la primera assemblea de treballadors i treballadores dels serveis públics municipals en situació de precarietat, convoca novament el dia

Dilluns 25 d’abril a les 5 de la tarda al
Centre Cívic “Casinet d’Hostafrancs”,
carrer Rector Triadó, 53
L1 Hostafrancs L3 Tarragona

Per ratificar el nom de la plataforma reivindicativa que vol aplegar els treballadors municipals externs i el personal interí. El nom que es proposa és

MUNCIPALITZEM –
PLATAFORMA PER L’OCUPACIÓ PÚBLICA

També es ratificarà el text del manifest constitutiu d’aquesta plataforma i s’acordaran les següents accions, començant per la realització d’una

Concentració i roda de premsa a la
Plaça de Sant Jaume la tarda del dijous 28 d’abril

FEM EXTENSIÓ A TOTS ELS COMPANYS I COMPANYES AFECTADES

MUNICIPALITZACIÓ!
RECUPEREM EL CONTROL DELS SERVEIS PÚBLICS!
Des de la Plataforma per l’Ocupació Pública
demanem a l’Ajuntament de Barcelona
la internalització de tots els seus serveis municipals externalitzats,
així com acabar amb la cessió il·legal de treballadors,
els falsos autònoms
i les situacions d’interinatge permanent.

Parcs i Jardins, llars d’infants i altres serveis al ciutadà de Barcelona, declarats essencials

Els treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona reclamen que es cobreixin les baixes per atendre millor les zones verdes de la ciutat
La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona, en la seva sessió del 21 d’abril ha declarat com a serveis públics essencials, els següents:
1) L’àmbit de les escoles bressol.2) L’àmbit dels serveis socials bàsics especialitzats.
3) L’àmbit d’atenció i prestació de serveis directes al ciutadà.
4) L’àmbit de l’assessorament jurídic i de la gestió de recursos que garanteixen el funcionament dels serveis competència de l’organització municipal.
5) L’àmbit dels serveis de manteniment de la ciutat (neteja, aigua, clavegueram, manteniment de la via pública, manteniment del verd urbà, senyalització, mobilitat, manteniment d’infraestructures.
La declaració dels esmentats serveis com a essencials implica que es puguin cobrir les baixes vegetatives que es produeixin, segons han indicat fonts del comitè d’empresa de Parcs i Jardins de Barcelona l’institut directament afectat per la decisió de l’equip de govern del consistori barceloní. Per tant, en serveis com les escoles bresso, l’atenció de serveis directes al ciutadà o els serveis de manteniment com els esmentats de les zones verdes de la ciutat, es podran contractar de forma interina persones que substituir les baixes que s’han anat produint per jubilacions. En una segona etapa, l’Ajuntament hauria de convocar concurs per proveir les places que d’acord amb la llei es convoquin.
El mecanisme és una forma de driblar la norma estatal, coneguda com a llei Montoro, que prohibia substituir els empleats que per jubilació pleguessin del servei. En l’institut municipal de Parcs i Jardins, aquest any s’havien de jubilar unes 35 persones. I fruit de la normativa vigent, en el darrer mandat municipal la reducció d’aquesta plantilla ha sumat 200 baixes, sempre segons fonts del comitè d’empresa.
Sigui com sigui, el tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha convocat aquest divendres una roda de premsa en la qual està previst que valori la declaració de serveis essencials els seus efectes en la contractació i en els llocs de treball que seran substituïts.

dimarts, 12 d’abril del 2016

ELECCIONS SINDICALS 2016


Ja han passat 4 anys des de les últimes eleccions sindicals i la CGT ha presentat el preavís al Departament de Treball.
Es l'hora d'escollir els teus representants. 





dijous, 7 d’abril del 2016

ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES CONTRACTATS PER EMPRESES EXTERNES I ELS INTERINS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA S’ORGANITZEN

El passat dimecres 16 de març, a convocatòria d’aquesta secció sindical, es va reunir una nombrosa representació dels treballadors i treballadores de desenes d’empreses contractistes de l’Ajuntament, falsos autònoms i personal interí de l’Ajuntament de Barcelona.

Després de constatar la situació injusta, de precarietat i de discriminació en els seus drets laborals i socials com a persones que treballen en la prestació dels serveis públics municipals, els assistents van acordar unànimement autoorganitzar-se en una plataforma reivindicativa per reclamar a l’Ajuntament de Barcelona la municipalització de tots els serveis i plantilles i l’aprovació i convocatòria de tota l’oferta pública d’ocupació necessària per garantir a mig termini la prestació dels serveis públics municipals directament per l’Ajuntament, amb plantilla pròpia i assegurant la igualtat de drets laborals de totes les persones que treballen en la seva prestació.

Quasi una cinquena part dels assistents es van oferir a més a treballar activament en la constitució i organització d’aquesta plataforma i es van emplaçar a una nova trobada el dia 6 d’abril. La totalitat dels assistents es van comprometre també a mantenir-se en contacte, estar atents a les properes convocatòries i fer extensiva aquesta crida als seus companys i companyes.

Des de la CGT donem les gràcies a totes les persones assistents i ens comprometem a continuar al costat d’aquesta plataforma que va més enllà de sigles i filiacions. No cal cap més bandera que la raó i la justícia d’unes reivindicacions que apleguen les aspiracions d’unes condicions de treball dignes amb l’interès de la ciutadania de Barcelona per ser proveïts de serveis públics de qualitat sense pagar peatges en forma d’interessos privats estèrils i il·legítims.

ELS SOCORRISTES DE LES PLATGES DE BARCELONA SE’N SURTEN
 
Recordareu que la setmana passada ens vàrem fer ressò de la lluita dels socorristes de les platges de Barcelona, que veien en greu perill no només les seves condicions de treball sinó fins i tot la continuïtat dels seus contractes de feina pel canvi de contractista propiciat per l’Ajuntament, que va adjudicar a l’empresa privada ProActiva, SL el servei de vigilància de les platges, prestat des de feia dècades per la Creu Roja.

Finalment van arrencar de l’Ajuntament i de la nova empresa el compromís de manteniment dels seus contractes de treball i de les seves condicions professionals i retributives. L’acord els hi va presentar l’Ajuntament a les 4 de la matinada del dissabte dia 12, quan ja estava clar que la representació dels socorristes, que s’havien tancat a les dependències municipals de Plaça de Sant Jaume, no pensaven tornar a casa fins que les seves demandes no fossin ateses.

Felicitem als companys i companyes pel seu coratge i continuem al seu costat en la lluita per la municipalització del servei.

AUTOORGANITZACIÓ I LLUITA. AQUEST ÉS EL CAMÍ!
PER LA MUNICIPALITZACIÓ
PER L’OFERTA PÚBLICA I LA CONSOLIDACIÓ DE LA PLANTILLA D’INTERINS
CONQUERIM EL FUTUR

Comissió de Seguiment (6-4-2016)

Se ha empezado la reunión sin orden del día y con la justificación de la Directora de RRHH Carme Melús del porqué ( no se entienden los motivos).

En primer lugar se nos informa que el acuerdo aprobado en la Comisión de Ecología sobre el Servicio Esencial tiene que ser ratificado en la Comissió de Govern para que tenga efecto ( según nos dicen saldrá en el orden del día de la Comissió de Govern de la semana que viene –jueves 14 de abril-) y que por lo tanto; mientras  no pueden llevar a cabo las jubilaciones con los contratos de interinaje. Como Comité  se plantea que para de jubilar inmediatamente a quien cumpla los requisitos con contratos de relevo no necesita del Decreto de la alcaldía que declará servicio esencial a Parcs i Jardins, La empresa responde que nos contestarán la semana que viene. Que haremos otra sesión de la comisión de Seguimiento.

Después tratamos el tema de los días de libre disposició. Aquello de no poder disfrutar de más de 4 días a partir del 8 de diciembre... Se les explica la solución que plantea el Comité; que no limita los días que puede disfrutar pues parecen no haberlo entendido. Contestan que harán una nueva propuesta de redactado que nos enviarán como mucho el lunes.

Hemos introducido el tema de la disolución de la brigada de Poda de Formación y de los rumores de la disolución de Poda 10 para reforzar el resto de brigadas y sumar 5 personas por brigada. Han confirmado la disolución la brigada de "Poda de Formación" (reconociendo que es renunciar a la excelencia del servicio, osea un retroceso en la calidad del servicio) y han dicho que Poda 10 no se tocará, al menos de momento.