divendres, 28 de desembre del 2007

La Generalitat detecta una altra plaga d'escarabats, que destrossa atzavares

Si amb la plaga de l'escarabat morrut que es menja les palmeres no n'hi havia prou, ara s'hi ha sumat la del morrut negre (Scyphophorus acupunctatus), un altre escarabat originari d'Amèrica, que ataca diversos tipus de plantes ornamentals, sobretot atzavares.
La plaga de l'escarabat morrut de les palmeres continua provocant estralls a la comarca. Les darreres dades facilitades pel servei de Sanitat Vegetal, en data 4 de desembre, pugen a 984 els exemplars afectats a la comarca que han d'acabar tallats

El carro de la compra es dispara

Una comparativa mostra que els productes bàsics han pujat el 43% en sis anys, mentre en el mateix període el salari dels treballadors/es de Parcs i Jardins només ha augmentat un 17'17%
Un litre de llet semidesnatada costava 0,56 euros a la fi de 2001; ara val 0,97. Una dotzena d'ous sortia per 1,38 euros; ara, per 1,87. Un paquet de detergent, 3,91; en l'actualitat, 5,35. Tres exemples de com han pujat els preus.

Llegir l’article

dijous, 20 de desembre del 2007

Pressupostos generals de l'Estat 2008: insolidaris i insostenibles

Per a CGT, Ecologistes en Acció i Baladre, els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) dels últims anys, i el previst per al 2008, no són molt diferents: es basen en models de creixement cada vegada més desiguals i insostenibles. Sostenim que els PGE per al 2008 mantenen i donen suport una orientació desigual en el repartiment de la riquesa ja que:

1. L'estat només cobreix el 12% de les necessitats de cures en família, persones depenents, discapacitats.

2. Encara que la despesa en pensions representa el 62% de tota la despesa social, la realitat és que el 92% de les dones pensionistes cobren menys de 2,5 vegades la pensió mínima.

3. El capítol de foment d'ocupació va directament a subvencionar als empresaris en el que es denomina el foment a la contractació pactat en l'última Reforma Laboral 2006 .

4. Quant al capítol dedicat a l'atur, no garanteix prestacions suficients, a més d'estar cada vegada més vinculat a mesures dissuasòries per a percebre la prestació durant el menor temps possible.

5. La partida dedicada a polítiques d'habitatge s'orienten bàsicament a finançar deduccions fiscals dels ja propietaris i empreses promotores.

6. La Despesa Militar ascendeix a 25.066 milions d'euros.

Pel que fa a la sostenibilitat ambiental, els PGE també impliquen resultats desoladors:

1. En lloc de basar l'economia en l'àmbit local apareixen partides dedicades a la externalització de la “nostra” economia: Fons d'Ajuda al Desenvolupament (1.572 milions d'euros), Institucions Financeres Internacionals (904 milions d'euros), ajudes a l'exportació (57 milions d'euros) o aportacions a la UE (12.208 milions d'euros).

2. Les partides per al transport més impactant abunden: transport aeri (402 milions d'euros , carreteres (4.220 milions d'euros), AVE (1.267 milions d'euros). En contraposició el finançament per al desenvolupament de mitjans de transport sostenibles, com el tren convencional, es queda curt (1.463 milions d'euros). Enfront de les partides assenyalades anteriorment que fomentaran l'escalfament global, les que són per a lluitar contra el canvi climàtic resulten molt menors: IDAE (81 milions d'euros) o lluita contra el canvi climàtic (163 milions d'euros).

3. Les partides de promoció del turisme (391 milions d'euros), fortament lligat al procés urbanístic, i de construcció de nou habitatge (1.274 milions d'euros) també són considerades com insostenibles. Les partides que es dediquen a conservació (517 milions d'euros), a defensa de la costa (278 milions d'euros), a un desenvolupament rural sostenible (100 milions d'euros) o a la protecció de la pesca (52 milions d'euros) tornen a ser menors que les de destrucció sobre la base de l'urbanisme.

D'aquesta manera, CGT, Ecologistes en Acció i Baladre considerem que aquests PGE suposen:

- Un creixement econòmic cada vegada més insostenible, injust i desigual.

- Un creixement que no contempla ni les conseqüències socials ni les necessitats socials reals de la població en general, i de la més empobrida en particular.

- Un creixement basat en l'explotació de les classes assalariades i en el saqueig dels recursos.

CGT, Ecologistes en Acció i Baladre

dimarts, 18 de desembre del 2007

SENTÈNCIA CONDEMNATORIA CONTRA PARCS I JARDINS

El Tribunal Suprem ha declarat la inadmissió del recurs de cassació presentat pel Institut Municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on condemnaven a l'I.M. de Parcs i Jardins per vulneració del dret de vaga i declara la fermesa de la sentència recorreguda, amb imposició de costos i la pèrdua del diposito constituït per a recórrer

La sentència de 30 de Juny de 2006 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) recorreguda per l'I.M. de Parcs i Jardins va estimar la demanda interposada per la CGT contra l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona per vulneració del dret de vaga, i va condemnar a aquest Institut Municipal (Presidit per la Regidora d'IC-VERDS-EUA Imma Mayol).

La demanda presentada per la CGT contra la decisió unilateral de L'Institut Municipal de Parcs i Jardins d'imposar en la vaga del passat 30 de juny del 2005 uns serveis mínims manifestament injustificats, arbitraris i lesius del dret a la vaga, va ser estimada pel TSJC que ha declarat que la conducta empresarial jutjada vulnera el dret a la llibertat sindical a la seva vessant del dret de vaga i va condemnar a l'Institut Municipal de Parcs i Jardins a indemnitzar al Sindicat pel dany moral ocasionat.

A la sentència, queda de manera detallada la vulneració al dret de vaga, recollint els següents paràgrafs:

FALLAMOS

“...estimando el recurso de suplicación interpuesto por la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL...” “...condenando al INSTITUT MUNICIPAL DE PARCS I JARDINS DE BARCELONA a estar y pasar por tal declaración y a que abone al sindicato CGT en concepto de indemnización global de seis mil euros.”

Parlant de l’empresa, en aquest cas de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, la sentència també inclou el comportament que van portar a terme:

“...la regulación de los servicios mínimos, establecidos en atención y beneficio de los usuarios, no pueden repercutir indirectamente en beneficio de la empresa.”

(segueix)

“En la misma fecha -29 de junio-...con fines de control administrativo...dio instrucciones para que los conservadores y jefes de departamento se personaran a las 11 horas en su puesto de trabajo para tomar nota de los trabajadores ausentes y de los presentes...”.

“Los hechos descritos revelan un panorama indiciario suficiente como para generar la razonable sospecha de vulneración del derecho fundamental...”

“...partiendo de la restrictiva interpretación que merece la aplicación de la norma que sustenta la fijación del servicio...(servicios mínimos),...debe convenirse que tanto el número de trabajadores afectados como la relación de alguno de los puestos adscritos a los mismos, exceden de las exigencias impuestas para el mantenimiento y seguridad de una actividad que no puede considerarse esencial.”

“...los servicios esenciales de mantenimiento no pueden ser declarados unilateralmente por parte empresarial, sino que es preciso acudir a una negociación con el Comité...”

“...la indemnidad del derecho en cuestión debe ser analizada también desde una conducta empresarial que no solo impone unos servicios muy superiores a los previamente admitidos como proporcionados tanto a la naturaleza de la actividad desarrollada por el Instituto Público, como por el carácter parcial del paro convocado...(brevedad de interrupción -2 horas por turno-)...”

Com podeu veure, queda totalment clar el comportament antisindical que ha realitzat l’Institut Municipal de parcs i jardins de Barcelona, no tan sols contra la CGT si no també contra tots els treballadors i treballadores que volien fer vaga i la van fer.

Sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)






















dilluns, 17 de desembre del 2007

OPO 2008


Curs preparatori per a l'Oferta Pública d'Ocupació 2008 en Parcs i Jardins, places de peó de jardineria

Termini d'inscripcions del: 7 al 21 de gener 2008.

Inici del curs: dimecres 30 de gener 2008.

Finalització: dissabte 12 d'abril 2008.

Horari classes teòriques: dimarts i dijous 17 a 20’30 hores

Horari classes pràctiques: dissabte 5 i 12 d'abril de 10 a 14 hores

Preu curs (material didàctic inclòs)

50€ no afiliats/es
25€ afiliats/es

Informació i inscripcions:
Centre d'Estudis Sociolaborals CELS
Via Laietana, 18 10a planta. 08003 Barcelona.
tel: 93 295 42 25 (des de les 9:00 fins les 14:00 hores i des de les 17 fins les 19 hores)
e-mail: info@ceslbcn.org

Lotería de Nadal



Com cada any, els afiliats i les afiliades a la Secció Sindical a la CGT de Parcs i Jardins, juguen 1€ en el sorteig de Nadal del 22 de desembre de la Loteria Nacional del numero:




04742

dimarts, 11 de desembre del 2007

ELS CONDUCTORS/ES D’AUTOBUSOS DE TMB US DEMANEN LA VOSTRA COMPRENSIÓ I SOLIDARITAT


Els conductors d'autobusos de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) hem llançat una campanya per a exposar la situació laboral en la que ens trobem:

-Treballem 6 dies a la setmana.

-Descansem solament 5 dies al mes.

-Comencem i acabem la nostra jornada diaria en dos llocs diferents.

-Els conductors suplents coneixen el seu horari i linea amb un dia d’antelació.

Aquestes condicions laborals tenen diverses conseqüències:

-No ens permet conciliar la vida familiar amb el treball.

-Afecta a la seguretat dels usuaris i a la qualitat del servei.

-Ens causa greus problemes de salut (estrés, depressions, ansietat, etc.)

Hem intentat iniciar converses amb l'empresa i l'Ajuntament per intentar millorar la nostra situació, però no han volgut escoltar-nos.

Davant d’això, vam iniciar un procés de mobilitzacions amb l'objectiu de poder descansar 2 DIES PER SETMANA, lluita que començar el dia 21/11 amb una aturada de 5 hores, una assemblea i una manifestació pel centre de Barcelona secundada de forma massiva per tots els conductors i les conductores.

Com que l’empresa i l’Ajuntament continua, a dia d’avui, amb la mateixa postura negativa cap a les nostres demandes, els conductors i conductores d’autobusos de TMB hem realitzat la convocatòria de vaga per els dies: 21, 22, 23, 24 de desembre de 2007 i 2, 3, 4 de gener de 2008.

Sol·licitem el suport a la nostra lluita per que creiem que com treballadors tenim dret a un descans digne, que contribuirà també, a la millora del transport públic.

Comité de Descansos

dilluns, 10 de desembre del 2007

Arbolado

El deteriodo del arbolado degrada la Diagonal

" Los alcorques vacíos, que cada vez abundan más en avenidas con palmeras de Barcelona, pueden permanecer menos un año. Parcs i prefiere esperar a que se confirme la efectividad del tratamiento contra la plaga del picudo rojo, un coleóptero que ataca a las palmeras, sobre todo a las canarias, antes de replantar. Esos alcorques fuera de servicio entristecen el ambiente, como sucede en el tramo central de la Diagonal, un espacio mal repartido por la proliferación de motocicletas aparcadas en las aceras, bancos entre motos que no invitan a sentarse y un carril bici cuestionado por los peatones.

Llegir l’article

dissabte, 1 de desembre del 2007

Reflexions sobre el morrut de la palmera


" Recentment he estat a les illes Canàries, concretament a Lanzarote i Fuerteventura, llocs on gairebé no hi ha arbrat però sí infinitat de palmeres, en la seva majoria Phoenix canariensis, que és la que aquí està rebent més a causa de la invasió del morrut, però que allà diuen tenir sota control. És a dir, tenen morrut però no està esdevenint una plaga desoladora; simplement pot atacar un exemplar aquí i un altre allà.

Com s'ho fan? Doncs ben senzill, actuant amb rapidesa. El govern canari ha creat unes patrulles que es dediquen a la detecció, fins i tot precoç, de les palmeres infectades i la seva ràpida eliminació.

La detecció precoç la fan auscultant amb un estetoscopi durant la nit, quan hi ha menys soroll ambiental, si senten les larves rossegant l'interior del tronc. Ja que no totes les palmeres que poden presentar mal aspecte sempre són a causa del morrut, allà també tenen atacs de cotxinilla i reben el seu tractament fitosanitari. L'eliminació dels exemplars talats no es fa com aquí amb trituració si no que o bé cremen els troncs i fulles o bé els enterren a dos metres de fondària

Llegir article sencer