dimarts, 4 de novembre del 2014

DEFENSEM EL PARC DE L’ORENETA

La asamblea de la sección sindical de CGT para el próximo jueves 6 de noviembre queda anulada porque iremos a Sarria a participar de la jornada reivindicativa contra la urbanización por parte de Nuñez i Navarro de parte del Parque de la Oreneta.


MANIFEST: DEFENSEM EL PARC DE L’ORENETA

L’Ajuntament ha aprovat inicialment un projecte per construir 30 habitatges de luxe en un terreny que forma part del Parc de l’Oreneta. Això serà possible per un acord entre l’Ajuntament i la promotora Núñez i Navarro. Aquesta empresa cedeix dues masies

(Can Ripoll, a Sant Gervasi-Galvany, i Torre Garcini, al Guinardó), que es destinaran a equipaments públics, i a canvi l’Ajuntament li transfereix una superfície per edificar dins del Parc de l’Oreneta, tocant al carrer Montevideo.

Un grup de veïnes i veïns estem decidits a aturar aquest projecte perquè urbanitza i privatitza una part de l’actual Parc de l’Oreneta, que és un espai públic que conté una vegetació forestal que és una continuació del Parc Natural de Collserola. Evidentment estem a favor que es guanyin per a ús públic les esmentades masies, però no a qualsevol preu.

Per això, el dia 10 de juliol del 2014 ens hem constituït en la Plataforma Defensem el Parc de l’Oreneta amb els següents punts:

1. No a la privatització i urbanització d’una part del Parc del Castell de l’Oreneta. Aquest espai forestal és un patrimoni d’alt valor ecològic de tota la ciutat de Barcelona i volem que se’n garanteixi la seva protecció íntegra.

2. Que es destini a ús públic la Torre Garcini al Guinardó i Can Ripoll a Sant Gervasi-Galvany, d’acord amb les reivindicacions dels veïns, mitjançant un procediment que no perjudiqui els interessos generals de la ciutat.