dimarts, 23 de juny del 2015

MANIFEST DE CGT a l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Constatem que la promesa de canvi amb una nova forma de gestionar la Ciutat encara NO s’ha fet realitat a les dependències de l'Ajuntament de Barcelona.

Patim el perill que com sempre a les persones que hi treballem a l'Ajuntament se'ns consideri part del patrimoni adquirit en unes eleccions. Així podem veure com es va conformant un govern municipal amb les mateixes gerents i alts càrrecs tècnicspolítics del PSC, del Tripartit i de CIU que són impulsors i ideòlegs de les polítiques neoliberals municipals. Són també responsables directes de privatitzacions, externalitzacions i la conseqüent precarització del treball. També de respondre amb autoritarisme a les demandes socials.

Davant aquesta evidència CGT ICUB,

DEMANEM,

1. La revocació dels càrrecs gerencials responsables de l'aplicació de polítiques neoliberals que han privatitzat, bona part dels serveis i equipaments culturals de la ciutat, i han contribuït a precaritzar el treball a l’Ajuntament de Barcelona.

2. Plena transparència i democràcia directa per al control popular de la gestió i compliment d’un rigorós codi ètic de contractació i de salaris que fomenti l’economia social i solidària.

3. Participació popular i laboral amb dret de decisió als òrgans consultius i executius de l'ICUB
4. Retorn a la gestió directa de tots els equipaments culturals de titularitat municipal que han estat privatitzats i externalitzats.

5. Gestió de l’Oferta Pública i Borses de Treball amb transparència i revisió dels criteris aplicats a les borses de treball per detectar llocs estructurals i procedir a convocar l'oferta pública. Molts llocs de la borsa de l’ICUB estan infravalorats.

6. Una política de personal objectiva i definida, contemplant formació, acords de mobilitat horitzontal, reconeixement de la carrera professional, etc. Abandonament de la discrecionalitat i el sistema de confiances. També de les portes giratòries.

CGT- ICUB

Barcelona, juny 2015