dimarts, 10 d’octubre de 2017

CGT condemna la violència feixista i exigeix l’assumpció de responsabilitats

Els fets ocorreguts en el dia 9 d’octubre en la ciutat de València han sigut d’una violència extrema i amb clars components feixistes.
Des de la Confederació General del Treball volem denunciar aquests actes que ens porten tristos records de temps pretèrits que esperàvem no tornar a veure. És clar que les actuacions de la dreta política del nostre país han alimentat la proliferació dels grups ultres, al paraigua de la inacció premeditada i orquestrada dels mitjans policials, dedicats a perseguir a pacífics ciutadans en lloc dels violents.
La tolerància cap a emblemes, banderes, salutacions, càntics i gestos feixistes són una vergonya per a la gent de bé de tots els espectres anomenats democràtics, que sumat als actes reals contra les persones que van rebre no sol insults i colps, sinó fins i tot autèntiques pallisses demostren en el seu conjunt una càrrega d’odi visceral i sectari que hauria de ser rebutjat amb contundència per la societat en el seu conjunt, sense mitges negres ni ambigüitats.
Hem de recordar que el “compadreo” dels partits polítics democràtics amb el feixisme ens va portar a terribles situacions en el passat. Cap raó pot justificar donar cobertura a aquestes actuacions, que la seua no denúncia i persecució és simplement complicitat.
Davant l’ocorregut, hem d’exigir com a primer responsable, en permetre una contramanifestació el contingut de la qual era de sobra conegut i les conseqüències de la qual eren previsibles si no s’impedia, la immediata dimissió del delegat del Govern. La inacció, en aquest cas, de la policia, solament es pot entendre com a premeditada.
L’administració Valenciana també ha d’actuar, exigint responsabilitats i perseguint la presència, exhibició i demostració de símbols feixistes/franquistes, els quals també són anticonstitucionals, però en aquest cas no sembla molestar ni a la fiscalia ni al Govern de la Nació.
Hem de recordar també als funcionaris públics la seua obligació de servei a l’interès general, el seu compromís amb les persones, i que les actuacions marcades per directrius polítiques al marge d’açò no eximeixen de responsabilitats. L’obediència deguda no serveix per a realitzar actuacions desproporcionades, injustes i injustificades, les conseqüències de les quals finalment solament les pateix la població civil, al marge d’ideologies.
Exigim també l’actuació immediata contra els agressors i les organitzacions que els emparen, i les imatges de les quals estan perfectament documentades, i haver de ser la pròpia fiscalia la que actue davant el que és un clar delicte, i un atemptat a la convivència
Cridem finalment a la unitat de totes les persones i organitzacions contra aquells que usen l’odi i la violència per a imposar la seua manera de pensar.

Secretaria de Comunicació CGT País Valencià
10 octubre 2017

1 comentari:

Anònim ha dit...

cada vez sois menos radikales,pareceis de podemos.aqui lo q que hay es una monarquia heredada del franquismo,que el otro día se retrato bien, y una pseudodemocracia...que ya lo decía evaristo...que aquí siempre mandan los mismos...un congreso de ratones a quien queréis engañar...y ya lo decía en los 80 por lo visto.y lo que esta haciendo todo el aparato del estado es ir a por Catalunya a saco...asi que dejaros de pamplinas que la única alternativa que hay a estas alturas la sabemos todos.a no ser que queráis vivir bajo ese yugo y esas flechas el resto de vuestras vidas.que por vuestra tibieza lo parece