dilluns, 18 de març de 2019

L’ASSEMBLEA DIU QUE NO...L’ASSEMBLEA DIU QUE NO...

El passat 12 de març, l'assemblea de treballadors/es de Parcs i Jardins, convocada amb el propòsit de validar o no el preacord signat per la majoria del Comitè d'empresa (CCOO, UGT i USOC), es va celebrar sense cap incident.
Cada secció sindical va defensar la seva postura al respecte, lliurement, obtenint els següents resultats:


SI
NO
ABSTENCIONS
MATÍ
131
181
27
MÍNIMS
2
10
5
TARDA
0
5
2
NIT
17
2
0
TOTAL
150
198
34


Amb aquests números podem veure que aquesta assemblea ha sigut una de les més representatives darrerament, amb unes 400 persones assistents.

Hem de recordar, que l'assemblea de treballadores/es és l'òrgan de decisió de la plantilla a Parcs i Jardins, on cada company i companya expressa la seva opinió i defensa la seva posició, fet amb el qual ens omplim d'orgull tots els sindicats.

Aquests dies està circulant un full molt curiós, on es demanen signatures literalment perquè:
"Como trabajadores de Parcs i Jardins de Barcelona exigimos al Comité de Empresa que se celebre un referéndum en el que la plantilla se posicione referente al preacuerdo de convenio.
El motivo de esta reclamación es que dada la importancia del tema a decidir, que afecta a toda la plantilla, el voto sea secreto y no a mano alzada”.


Fins ara, mai a la llarga història del nostre Institut,  han calgut urnes per prendre una decisió d'aquest tipus. Sempre s'han pres a mà alçada. Això no vol dir que no es pugui fer, sempre que es demani abans de la votació, sent un sistema igual de vàlid que l'altre.

Canviar el sistema de votació quan el resultat d'aquest no t'agrada, ens recorda molt a sistemes poc democràtics, tan de moda darrerament. No entrarem en aquest joc. Només demanem respecte per aquells companys i companyes que sí que van participar de l’assemblea, que sí que van escoltar les propostes i que van votar lliurement.


La plantilla ja ha decidit,  l’assemblea ja s'ha posicionat.

Trobem que això respon a una total falta de respecte a treballadors i treballadores que SI van exercir el seu dret a vot i SI van vindre a l'assemblea convocada  (de les quatre que es fan).

No ens podem creure que aquest escrit hagi sorgit de qui voluntàriament no va voler fer servir el seu dret a vot a l'assemblea no assistint.

Com a sindicat assembleari sentim orgull de les nostres assemblees, amb participació multitudinària i amb capacitat d'anàlisi i decisió. Sentim orgull com a sindicat assembleari d'haver acceptat moltíssimes derrotes amb votació a mà alçada.
Sentim orgull d'aquest NO a un preacord que era un xec en blanc.

Aquest No, vol dir continuar negociant, tornar a posar sobre la taula la nostra plataforma, votada per tots i totes en assemblea, defensant-la punt per punt, deixant clares les línies vermelles.
Negociar no vol dir, dir sí a tot a canvi de res.

No ens deixem enganyar, el No haver signat el preacord, no vol dir quedar-nos sense conveni. Tot queda com fins ara, amb el conveni vigent, fins a nou acord.


L’ASSEMBLEA ÉS SOBIRANA
I JA HA DECIDIT

Cap comentari: