dimecres, 20 d’abril del 2022

Brigades de cap de setmana



                       CGT INFORMA

 

Brigades de cap de setmana


Són moltes les queixes que hem rebut sobre com s'organitza el servei de les brigades de caps de setmana.


Des de fa molt temps que, tot i està a sobre, els llistats surten algunes setmanes després que hagi caducat l'anterior. Això provoca que molts treballadors als quals els toca treballar els primers caps de setmana del nou llistat, no puguin assistir. Com que no saben quan els tocarà fer feina i com se'ls truca amb poca antelació, tenen problemes per assistir a causa de la conciliació familiar, fet que fa que perdin el seu torn.


A petició nostra, l'organització del servei s'ha compromès a treure abans els llistats. Esperem que així sigui i que es doni el servei adequat que fa tant de temps que no es dona.


També hi han hagut queixes sobre la rotació del servei. Hem pogut comprovar que alguns treballadors, tot i portar el mateix temps als llistats d'ençà que es va reprendre el servei a finals del 2020, fan feina menys caps de setmana. També ho hem posat en coneixement dels responsables de la prestació del servei perquè facin una gestió més equitativa de les rotacions del personal.


Estem rebent moltes queixes dels encarregats per no poder participar en les brigades de cap de setmana. Hem demanat que se'ns enviï una exposició dels motius per escrit, però no hi ha intenció de donar les explicacions al respecte que aquests treballadors es mereixen.


Entenem, amb el seu silenci, que no tenen arguments amb els quals donar explicacions sobre el fet de deixar fora de la prestació del servei al personal que fa les feines d'expertesa del verd.