dissabte, 16 de juliol del 2022

Als despatxos de Parcs i Jardins no hi ha onada de calor

 Hola a totes i tots,


La Secció sindical de la CGT de Parcs i Jardins des de primera hora d'ahir va està intentant que s'activés el protocol d'altes temperatures en la seva fase d'alerta.

El Cap de Relacions Laborals i Prevenció ens va dir que a Barcelona no hi havia cap comunicació d'alerta (deu ser no que segueixen les notícies ni la web del PROCICAT, ni la de protecció civil municipal).

Seguidament, ens vàrem posar en contacte amb Protecció Civil i Bombers, que ens van comunica que Barcelona es trobava en Alerta Alfa fase 4 (feia una estona que havíem passat de la 3 a la 4).

Vam tornar a posar-nos en contacte un altre cop amb el Cap de Relacions Laborals i Prevenció per donar-li aquesta informació, fet que va provocar que activessin la fase d'alerta del protocol d'altes temperatures i que informessin d'aquest fet a la plantilla.

Conclusions, des de primera hora hauria d'estar activat el protocol, l'empresa una vegada més ens ha desprotegit, els és igual la nostra salut i el nostre patiment quan era evident per la situació climatològica i les informacions al respecte que ens trobàvem en estat d'alerta per onada de caló.

El Comitè de Seguretat i Salut completament incompetent.

Més tard, ens vam assabentar a través d'un correu reenviat pel Cap de Relacions Laborals i Prevenció que l'avís d'alerta els havia arribat dijous a la tarda i que el departament de prevenció no va informar la plantilla fins que la secció sindical els va comunicar que si estàvem en situació d'alerta. Aquest és el motiu pel que l'empresa no va enviar el comunicat fins a les 13.12 minuts, un comunicat que hauria d'haver enviat a primera hora del matí, ja que entre altres mesures, la fase d'alerta del protocol d'altes temperatures estableix feines que no es poden fer a partir de les 12 o que s'han de fer amb certs condicionants.