dissabte, 4 de març de 2017

#ENS VOLEM VIVES

El 8 de març és ja a la vora, aquest únic dia en que a les dones se'ns escolta. Aquest únic dia en que a les dones ens deixen ser protagonistes dintre del gran teatre de la societat on es representa l'obra que porta per títol «Heteropatriarcat i capitalisme.»


En aquest dia les dones surten a escena, i canvien el títol de l'obra que porta varis segles en cartellera.

Però no rebran flors ni aplaudiments, ni tampoc cobraran per això i curiosament és l'únic dia en que l'entrada al gran teatre de la societat, serà gratuïta.


Però si que rebran el suport i recolzament real de totes aquelles que vinguin al teatre aquest dia, perquè veuran la realitat amagada en la què vivim les dones. La invisibilitat que ens representa i la discriminació que vivim a cada instant de la nostra vida. 


Podran veure que som constantment jutjades sigui quina sigui la nostra decisió de projecte de vida, veuran com se'ns vol fer esclaves de la imatge i el culte al cos perfecte i de les últimes tendències de moda, pel simple fet d'agradar als homes i amb finalitat merament sexual, per tal de descarregar a l'home del seu estrès diari. O en alguns casos amb finalitat simplement reproductiva.


Podran veure com a algunes de nosaltres ens arrenquen la vida i ens maten per pur egoisme i orgull masclista, disfressat d'amor.

Doncs bé, aquest 8 de març les companyes i companys de Parcs i Jardins també anirem al teatre, perquè ens interessa l'obra, i si bé el principi mostra la precarietat en la que vivim, a la segona part, es pot veure com les protagonistes s'ajunten, es reuneixen, comenten i decideixen organitzar-se per acabar destruint tots aquests estereotips, imposicions i normes establertes.

I dóna la casualitat que per primera vegada a Parcs i Jardins som 2 dones que estem com a Presidenta i Secretària del Comitè, que hi ha més representació sindical de dones al Comitè, que ha augmentat el percentatge de dones en la plantilla i  la directora de RH i de Conservació també són dones, per això aquest any hem decidit que també havíem de fer alguna cosa i tenir un paper en aquesta representació teatral d'únic dia en cartellera.


Hem penjat una pancarta al Centre de manteniment Serra i Martí, «Canyelles» (Via Favència 41-47) amb el missatge «ENS VOLEM VIVES I AMB VIDES DIGNES» on tothom qui vulgui es faci una foto i la pengi a les xarxes socials amb el corresponent hashtag #ensvolemvives.

Paral·lelament hem distribuït uns fulls DIN-A3 per totes les casetes de brigades de jardineria de la ciutat de Barcelona, per a que les companyes i companys es facin fotos i les pengin, amb el mateix motiu:


Denunciar la precarietat, discriminació que patim les dones i que fins i tot en alguns casos ens mata.


Posteriorment farem un recull de les fotos rebudes i les penjarem i distribuirem per les xarxes socials


Serà el nostre paper dins la representació.
 

I segurament, al dia següent les crítiques als diaris vindran disfressant la realitat sota comentaris com: «Una representació entretinguda representada per actrius amateurs.» «Denuncia en clau de feminisme en un ambient lúdico-festiu» « reines per un dia» « Les dones AVUI canvien pals de fregar i escombres per llibrets i butaques» «les dones s'entretenen en el seu teatre particular» « un dia per sortir de la rutina»...


Però a nosaltres ens donarà igual, farem cas omís a les crítiques i seguirem avançant juntes, perquè haurem entés, que l'única solució possible per a que l'obra no es representi només durant un dia, passa per CANVIAR DE TEATRE.


Cap comentari: