divendres, 5 d’abril del 2019

OPO’S AUXILIAR JARDINERIA

LES ENTREVISTES
Davant l'actual convocatòria d'OPO d'Auxiliar de jardineria, us hem de manifestar la nostra posició davant la següent prova anomenada "Entrevista individual", a causa de les moltes qüestions que aquesta ha provocat, transmeses pels companys i companyes que la van fer, des de la darrera convocatòria.
Com ja sabeu el Comitè exerceix d'observador en aquestes entrevistes, trobant així darrere de la taula, al professional que fa l'entrevista, a una persona tècnica per resoldre qüestions i dubtes que tingui l'entrevistador/a respecte a la nostra professió i a un/a delegat/ada que observa que no es vulnerin els drets de les persones entrevistades.
A la darrera convocatòria les delegades de la CGT ja es van manifestar en contra d'aquesta prova a la comissió de Seguiment, on es van redactar i discutir les bases publicades, ja que la trobem completament innecessària per poder desenvolupar la nostra professió, però sobretot no trobàvem cap justificació a la presència del personal tècnic davant l'entrevista. Si és per resoldre dubtes respecte al llenguatge i nomenclatura, no cal que sigui personal tècnic, potser valdria qualsevol categoria de l'ofici, evitant així la possible intimidació que suposa tenir un Cap de la casa a la teva entrevista. La nostra sorpresa va venir, quan mentre fèiem d'observadores, el que vam "observar" va ser que part del personal tècnic, no tenia clares les seves funcions dins de l'entrevista, fins al punt d'arribar a fer preguntes a la persona entrevistada, o donant la seva opinió personal, en acabar aquesta, un cop havia marxat el company o companya que havia fet l'entrevista. Evidentment vam comunicar-ho al responsable de la prova, prenent així les decisions pertinents.
Ara ens trobem amb la mateixa prova, amb el mateix patró, no qüestionem la feina dels professionals, si no el modus operandi i la funcionalitat d'aquesta prova pel lloc d'Auxiliar de jardineria, sobretot tenint en compte el caràcter decisori que va tenir en els resultats finals.
Tornarem a estar d'observadores per garantir que no es vulnerin els drets dels companys i companyes que es juguen la plaça, però hem de manifestar el nostre desacord amb l'objectiu d'aquesta i amb la forma de portar-la a terme. De la mateixa forma que hem manifestat reiteradament, que el personal que examina hauria de ser aliè a l'empresa, per evitar possible conflictivitat d'interessos. Però de moment només trobem mostres de mantenir-ho TOT com fins ara. Demanem que les directrius aquesta vegada siguin molt més clares, sense donar peu a confusions ni interpretacions al paper que hi juga cadascú a la prova.
 
SALUT I MOLTA SORT