dimarts, 26 de setembre del 2017

ENFORTIM O ENTORPIM?

Miraré de fer-vos una reflexió...

Totes i tots coneixem la proposta de l'empresa del canvi organitzatiu que està plantejant. Canvi fictici o reial? Canvi estructural que permeti, per fi, una entesa entre les treballadores independentment de les seves categories? O canvi decoratiu que respon a una directriu política que acabarà el 2019?
Sigui com sigui sabem que aquest canvi no arribarà, que estan marejant la perdiu i anant a pas de tortuga per si quan arribi el 2019 hi ha canvi de color polític, canvien de pas i marxen enrere com els crancs.
Des de CGT no som les úniques que desconfiem d'aquest canvi, doncs els fets que estan demostrant des de la direcció de RH, segueixen sent continuistes i dirigides a una reducció de la plantilla i a continuar creant mala maror entre aquesta. 
Doncs ara ens diuen que els rellevistes que han obtingut plaça a l'OPO no seran substituïts, fet que farà que la plantilla no creixi, tal com havíem previst i com ens havien dit. 
També estem esperant que ens paguin els endarreriments del tram de penositat, que algunes no cobrem des del 2014, i que van dir que ens pagarien a principis de 2017.
I per no parlar de promocions internes que s'estan convertint en eternes i pels concursos fraudulents per a l'entrada de tècnics amiguets i amiguetes de qui correspongui.
NO ENS CREIEM L'ENFORTIM.
I (torno a repetir) com no som les úniques, us passem el text d'un company que ha estat convocat a la jornada del pròxim dia 27/09/2017 on es pretén informar i animar d'aquest projecte de  nova construcció organitzativa que no arriba ni a castell de playmobil.
Aquí us deixo amb la carta del company.
Salut!!


A quina mena de reflexió comuna ens esteu convidant ??  
  A una xerrada on les vostres "reflexions" ja són escrites i com sempre anirem amb el paper d'oients?? 
  Dubto que vist el vostre tarannà, la quantitat de gent citada i el temps destinat a l'acte preteneu fer un debat seriós sobre el tema..
   Si Enfortim tracta de revertir el model seguit fins ara de decisions piramidals per passar a un sistema més horitzontal on les decisions es prenguin tenint en compte l'opinió dels i les de baix i les idees que poden suposar una millora per tota l'organització, aquest mateix acte és l'antítesi del projecte Enfortim.
  Fins que no esteu disposats a terminar amb aquest Regne de Taifes que ens ha portat la descentralització de Parcs i Jardins i on cada Cap d'Àrea treballa amb autonomia i criteri propis i on tot es centra en aconseguir objectius i millorar els indicadors, any rere any, quan tots sabeu que aquests indicadors sovint no són reals, però ningú gosa qüestionar-los i defensar una gestió honesta, realista i conseqüent amb els mitjans i mancances materials i humanes que venim patint des de sempre i que darrerament s'han agreujat amb la sistemàtica disminució i envelliment del personal a brigades.
 Si us plau, almenys teniu respecte a la intel·ligència dels que cada dia tractem de tirar endavant amb la feina al carrer i motivar tant com podem o sabem al personal que encara creu en la viabilitat de Parcs i Jardins amb una acurada gestió pública i ens considerem servidors públics, fins i tot en temps no gaire llunyans, on no tothom ho veia així.
   Sortiu de la bombolla, passeu per les brigades i veieu l'estat d'ànim del personal, sempre sota sospita de vagància i sempre insuficient pel volum de feina que no para de créixer.. 
   Estaré encantat d'assistir a una reunió de treball on realment poder fer-vos arribar tant les problemàtiques com els suggeriments dels companys a les brigades i buscar solucions i millores per ENTRE TOTS I TOTES fer de Parcs un referent d'implicació personal i col·lectiva pel verd de la ciutat que ens estimen.
   Però penso que l'únic que tracteu és de fer veure que algo es mou perquè tot segueixi igual.
   No podem Enfortir res si no hi ha un canvi de mentalitat dels i de les qui teniu la funció de gestionar aquesta casa dels que molts i moltes, encara es prenen qualsevol crítica constructiva, com un desafiament a la seva capacitat o autoritat i veiem com es condemna a l'ostracisme, a aquell que gosa posar en qüestió al seu superior, tan sols per aportar idees, que a altres organitzacions, serien premiades si suposen una millora pel col.lectiu.. 
  I així ni ens Enfortim ni anem enlloc.
Parlem de fets concrets. Com es pensa afrontar l'actual càrrega de treball amb les noves incorporacions de personal i si d'una vegada deixem de fer de bombers treballant en funció de les queixes del ciutadà (que evidentment han de ser ateses) i fem de jardiners i jardineres aplicant la nostra experiència i coneixement de l'ofici i problemàtica de cada territori  per fer una posada a punt i/o rehabilitació dels espais que sempre van quedant enrere per les preses del dia a dia i que molts cops són impropis d'una ciutat internacional que es vol mostrar al món com és Barcelona.
  Disculpeu l'extensió però estic convençut que difícilment a una jornada com la prevista ho hagués pogut fer i aprofito per demanar la vostra comprensió després de l'exposat aquí, en que declini la vostra invitació.


Jordi Baselga

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que amb això en part vol dir, que els que em quedat a la borsa de la última OPO i no treballem a parcs i jardins, tenim que buscar un altre feina, per què aquí serà quasi imposible d'entrar a treballar.Una pena després de tan esforç.

Amplexicaule ha dit...

Amb esforç i paciència hem entrat molts, a mi em van cridar als 6 anys de fer l'examen.És una crítica. Pq són nous temps més interes cap a lo públic desde l ajuntament i ens fan un regal ben envolicat i al obrirlo es lo de sempre,pq els que porten l empresa son els q l havien de dsmantellar.En breu tindreu un escrit per als de la borsa on explicarem, com funciona i que heu d'esperar.

Anònim ha dit...

Esperaré (O no) amb MOLTA paciència i que al menys algú expliqui lo de la borsa com funciona i quan pot trigar a funcionar. Gracies per contestar.