dimarts, 26 de març del 2019

ASSEMBLEA O FARSA

CGT informa març 2019



asSEmblea o farsa
 

A la Assemblea General del 12 de març les treballadores van dir que NO volien el preacord que els hi presentava una majoria del Comitè d'Empresa (CCOO,UGT,USOC). Aquell preacord no era bo i la Secció sindical de la CGT va poder mostrar les seves carències i les seves trampes. 
 
La majoria del Comitè d'Empresa no s'ho esperava, es pensaven que el peix ja era al cove, però ho van encaixar i van signar una resolució acceptant el resultat. Mentrestant comença una recollida de signatures demanant un referèndum i que el vot sigués secret. Es veuen molts Conservadors i Encarregats passejant pels seus centres de treball recollint aquestes signatures (amb la coacció que això suposa). Aquestes signatures no arriben mai al Comitè, però sorprenentment pocs dies desprès la majoria del Comitè proposa una nova assemblea per tornar a votar, aquesta vegada amb urnes. 
 
I ens trobem a una assemblea multitudinària amb prop de 600 persones. Moltes de les cares que vèiem no eren les habituals. Trobem moltes de les persones que amplien la seva jornada de treball a 40 hores, trobem persones que cobren plusos i complements que no existeixen al Conveni, trobem els que no participen mai
 
Finalment es vota de nou el preacord i sense sorpreses surt el vot favorable. La Direcció aconsegueix la signatura del seu acord sense conflicte al carrer, però amb una plantilla cada vegada més dividida entre els treballadors de verd amb tots els seus plusos a conveni i transparents i els afortunats que tenen l'opció d'augmentar els seus ingresos ampliant la seva jornada i cobren plusos opacs. 
 
S'ha criticat a les treballadores dient que no s'implicaven en les lluites. Però fa 4 anys que no es convoca a les treballadores, tampoc en el període de negociació.
 
Quan hem aconseguit un bon conveni sense lluita?
Quan sense oposar-se a les rebaixes de la Direcció amb les eines de la classe treballadora? 
 
Cap manifestació, cap concentració, cap minut de vaga, cap intimidació per reivindicar la legitimitat de la nostre plataforma.

Resultats:
A favor del preacord 337 vots.
En contra del preacord 214 vots.
Abstencions 12. Vots blancs 6.

UN ALTRE SINDICALISME ÉS POSIBLE

16 comentaris:

Anònim ha dit...

¿una asamblea de 600 trabajadores es una farsa?
teneis un problema, dejad de presumir de asamblearios

Anònim ha dit...

Si fuesen trabajadores seria justo, pero los que desequilibraron la votacion fueron la cuadrilla de tecnicos que quieren mantener sus premios en negro y una variedad de lacayos, pelotas y otra chusma. La verguenza de repetir una votacion de la asamblea marcara un antes y un despues. Sobretodo cuando se vaya viendo como han engañado a la plantilla vendiendo humo y con el discurso del miedo. Salut.

Anònim ha dit...

Desequilibraron la votación los técnicos? Pues sí que hay... Dejad de mentir, nunca habéis firmado un convenio y después bien que os aprovecháis de lo que han firmado los demás. Supongo que dentro vuestras ideas "revolucionarias" no está el donar la paga de este mes a alguna ONG.

Anònim ha dit...

Enhorabuena CGT ,habeis vuelto a ganar el derecho a decir durante tres años que el convenio es una mierda , que ya lo avisasteis vosotros.Yo vote SI ,pero como no soy tecnico no soy traidor ufff.¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Este convenio es una mierda
El anterior que tampoco firmó cgt también era una mierda.
El anterior convenio era un cheque en blanco para la empresa y utilizaba a los trabajodores como moneda de cambio.
Este actual resulta que también es un cheque en blanco y de más...
En la anterior clasificación profesional, ( la que en principio servia para equipararnos al ayuntamiento y que solo sirvió para hacer técnicos a gente sin carrera universitaria) cgt no la firmó porque se hacia un chantaje con un dinero y eso era inaceptable.
Y ahora preferis esta clasificación!!!!
6 años sacando pecho y presumiendo de pureza proletaria, no aceptando chantajes .
Pero seguis sin renunciar a las pagas-chantaje que da la empresa.
Y utilizais los mismos argumentos para diferentes convenios.
Suena a disco rallado.

Anònim ha dit...

Som l'enveja de la inmensa ajoria de persones treballadores del pais i tot i no retrocedir en drets amb l'acord signat, més aviat guanyar lleugerament, hi ha qui es queixa!!! Al final us carregareu l'empresa amb tanta negativa i tant tensar la corda.

Anònim ha dit...

No se quina mena de treballadors coneixes tu, pero jo no conec cap que portant 20 anys en una empresa guanyi menys de 1200 euros. Ni per suposat, encarregats amb 25 anys d'antiguitat que cobrin 1400. Qualsevol treballador qualificat no baixa de 1500 mensuals. Si ets feliç sentin-te envejat per gent explotada tens un greu problema i ets el tipus de treballador que la empresa desitja per perpetuar la malversació en benefici d'uns quants. El problema de parcs sempre ha estat la gent fracassada que ha trobat aqui la seva salvació a l'atur i que no exigeix cap respecte per una professionalitat que en el seu cas no tenen.

Anònim ha dit...

"y una variedad de lacayos, pelotas y otra chusma" lee bien que eso seguramente va por ti.
Respecto a la paga, olvidas que es dinero robado y retenido por la empresa. Nuestro dinero que se nos desconto en su momento y con todo tipo de trampas han intentado no devolvernos. Esperavan el momento indicado, por ejemplo este, para usarlo para comprar el voto de unos cuantos indecisos. los del SI ya estavan comprados, los del NO nunca podran comprarnos. Salut.

Anònim ha dit...

Jaja, a los del NO nunca podrán comprarnos...cuanta hipocresía, olvidaros ya un poco de Durruti que estamos en el siglo XXI y defended a la plantilla, no sólo a vuestros afiliad@s.

Anònim ha dit...

Però digue-ho tot!!! 17 pagues, 17!!! Qui menys cobra són uns 19.000 nets l'any acabat d'entrar, i d'aquí cap a dalt. Gairebé 2 mesos de vacances quan ens dóna la gana, mil ajudes, jornada de 7 hores de matí (i resta mitja hora d'esmorçar), sense necessitats de cumplir productivitat elevada, ara baixes sense descomptar, etcétera.
No m'ensenyaràs pas el que són els treballs de merda, perquè n'he tingut molts a la meva vida (també de bons). Moltes persones necessiteu veure la merda que hi ha fora, sobretot en el sector de la jardineria. Clar que hem de continuar millorant i mai retrocedir, però s'ha de tenir cap i seny.

Anònim ha dit...

En la darrera frase t'ho dius tu mateix, si no vols veure retroces en els darrers convenis estas bastant cec. Cec pero feliç perque el PAPA Ajuntament et pagara una part de les ulleres en una de les almoines que tu tant agraeixes. El arguments que fas servir son totalment subjectius: Tu no deus cumplir productivitat, tu deus gaudir de les baixes, i lo mes patètic que agraeixis que et donin mitja hora per esmorzar... Per acabar fas servir la paraula "merda" i aixo es justament el que sobra a IMPJ i pel que lluitem malgrat gent servil com tu, per acabar amb la brutal malversacio economica que fa que fa que no tinguem casetes ni mitjans dignes mentre molts cobren sobresous i premis ilegals .Amb gent com tu la direcccio te el xiringuito assegurat per sempre. Salut.

Anònim ha dit...

Amb les faltes de respecte i de modals que deixes caure ja deixes clar el tipus de persona que ets. Molta sort en la teva lluita contra els fantasmes.

Anònim ha dit...

Tens la pell molt fina, tu treballes a Parcs? Quins modals? Quina falta de respecte? Respecta tu als que lluitem pel que despres gaudiu tots.Salut.

Anònim ha dit...

Jajaj, i tindràs la jeta de dir que lluiteu pel que després gaudim tots??? Justament el contrari, vosaltres gaudiu d'un conveni que, com ja és una norma general, no signeu...I com diu el company/a, aneu lluitant contra els fantasmes..

Salut.

Anònim ha dit...

El sindicats del regim del 78, els que formeu part del " atado y bien atado", els que firmeu convenis traint als companys per sortir a la foto amb la patronal a canvi d'un cafe amb llet, teniu els dies comptats. La primera assemblea, la valida, la que va venir la gent de sempre, la que no deu favors a ningú ni te privilegis ni sobresous, va ser simptoma de un canvi profund a Parcs. Durant l'any que queda per les eleccions sindicals s'anira veient l'estafa que amaga aquest conveni, la precarietat, la nula remunicipalitzacio de cap servei, l'augment insostenible de tècnics, el blanqueig dels milions que es reparteixen uns pocs... Per poc que la plantilla obri els ulls us faran fora de les poltrones que ocupeu fa anys. Preocupeu-vos de com seguir enganyant al que encara us voten i deixeu en pau a la gent que opinem en espais lliures com aquest. Salut.

Anònim ha dit...

Entenc que si és un espai lliure pot opinar tothom no? O només els que sou fidels al règim cegeteriano de la nova era...Com hem canviat.
Salut.