dimecres, 26 d’octubre del 2022

CGT INFORMA-HORARI I JORNADA

 

Divendres passat va arribar un comunicat intern sobre la jornada i horari laboral pels equips de jardineria, personal tècnic i administratiu. En aquest comunicat hi trobem informacions contradictòries.


Per aquest motiu les volem aclarir.


  1. A l'Acord de Gestió de Decrets. Article 1 “Jornada Laboral” diu:

imatge.png

En cap moment menciona que el quart d’hora d’escalfament i preparació d’eines sigui de 7.30 a 7.45 com es menciona al comunicat de l’empresa. Si abans del decret el nostre horari d’entrada era a les 8.00; establir un quart d’hora per escalfament i preparació significa que ho fem de fer a partir de les 7.45. Qualsevol que es dediqui a la jardineria i a qualsevol altre ofici sap que preparar les eines és temps efectiu de treball.

Podem entrar en debats sobre com s'interpreta el que diu l'acord, però el fet és que fins a aquest comunicat de l'empresa, mai s'havia parlat d'un horari de 7.30 a 15.00 hores, i això que l'acord és del 2013.

Definició de temps efectiu de treball: La Directiva 2003/88/CE defineix com temps de treball efectiu aquell en què el treballador/a roman en el treball, a la disposició de l'empresari i en exercici de les seves funcions, conforme a les legislacions i/o pràctiques nacionals.

Aprofitem per informar que ja fa anys que la llei ens permet arribar a un acord per tornar a les 35 hores setmanals, però tot i estar com a prioritat a l'antiga plataforma unitària, no es va voler negociar a l'anterior conveni.



  1. En el referent al temps per esmorzar, el conveni diu a l’article 34: El temps per esmorzar queda fixat en 30 minuts.

En cap moment menciona que dintre dels 30 minuts estigui inclòs el temps de desplaçament.

No entenem aquests comunicats que el que fan és crear confusió, sobretot quan es fa la comparativa amb el que diu el conveni i l'acord de gestió de decrets.

Des de la CGT hem demanat explicacions a la Direcció per tal que aclareixi aquest canvi d'interpretació sobre l'horari i la jornada a Parcs i Jardins, ja que no creiem que sigui un acte innocent, més aviat tot el contrari, per establir un canvi de jornada.

Aquests és un exemple més que ens mostra que el camí per no perdre cap dret és la denúncia i la lluita sindical.