dimecres, 26 d’octubre del 2022

PER QUÈ DENUNCIEM EL CONVENI?

          

PER QUÈ DENUNCIEM EL CONVENI?


La CGT va decidir en assemblea d'afiliats i afiliades denunciar el conveni vigent, el qual caduca el 31 de desembre d'aquest 2022. Tenim motius de sobres per fer-ho i acabar amb els acords a porta tancada i a esquena de la plantilla.

Des de la seva aprovació, vinculada en assemblea de treballadors i treballadores, a la continuïtat de les negociacions per aconseguir avançar en els punts de la plataforma unitària, no s'ha fet res més que inventar-se llocs de treball i complements, segons conveniència de l'empresa i d'algun sindicat.

Després de l'última assemblea general al febrer, a cada reunió amb el comitè hem demanat convocatòria d'assemblea de tota la plantilla, i sempre ha sigut vetada per una majoria del comitè que no vol donar explicacions sobre la llei d'interinatges que van aprovar i els acords que han signat...


QUAN ES POT DENUNCIAR UN CONVENI?

La denúncia al conveni col·lectiu es refereix el DEURE I DRET DE NEGOCIAR.

Mitjançant la denúncia del conveni col·lectiu, una de les parts de la negociació informa a l’altre la seva intenció de no prorrogar-lo de forma automàtica.


QUÈ PASSA SI DENUNCIEM CONVENI?

PERDREM DRETSFALS. El punt de partida és l’actual conveni, és la línia base des de la que partim.

ES PARALITZEN LES COMISSIONS DE TREBALL. FALS. L’empresa i el Comitè ens podem continuar reunint amb normalitat.

NO ENS PAGARAN ELS ENDARRERIMENTS DE L’IPCFALS. La pujada de l’IPC ha estat un acord signat a la mesa general de Negociació de la Funció Pública, i és independent de la negociació o no del nostre conveni.


LLAVORS, QUÈ PASSA REALMENT?

ES PARTEIX DEL CONVENI ACTUAL. No perdrem drets, negociarem per guanyar drets per a tots i totes les treballadores de Parcs i Jardins.

NEGOCIAREM MILLORES per a les treballadores i treballadors de Parcs i Jardins, millorant aspectes relacionats amb la conciliació, les ajudes o els permisos. Temes que no van ser tractats ni tinguts en compte en l'anterior negociació de conveni, igual que la resta de demandes de la plataforma unitària que es van votar en assemblea.


CONCLUSIÓ: EL RESULTAT NOMÉS POT SER IGUAL O MILLOR