dimecres, 26 d’octubre del 2022

LES PLACES VACANTS D’EXPERTESA DEL VERD NO S'ESTAN OFERINT ALS OFICIALS DE JARDINERIA



Contràriament al que s'hauria de fer, l'empresa està passant per sobre de les persones que han obtingut plaça consolidada d’oficial a l'hora d'oferir les places.


Una vegada acabat el procés d'expertesa del verd amb la cobertura dels llocs a través de les persones que han obtingut plaça i la borsa, ens trobem una situació sense sentit, a causa del mètode que s'està seguint per cobrir les places que no s'han cobert amb el procés.


L'empresa torna a oferir places vacants d'encarregat, mitjançant adscripció provisional, a auxiliars del verd, fet que ja va succeir poc abans que finalitzés la promoció interna d’oficilia del verd. 


Des de fa molt temps la secció sindical està demanant a la direcció que reguli les adscripcions provisionals per definir quin procés selectiu o sistema s'ha de fer servir per adjudicar les places vacants dels llocs de treball que, per diferents motius, no disposen de borsa de treball. 

De fet la RLT especifica que les adscripcions provisionals han de seguir un procediment objectiu establert, el qual no existeix. 

Però la Direcció de Parcs i Jardins no vol fer res al respecte, ja que utilitzen l'acord d'adscripcions provisionals per fer i desfer, saltant-se el principi d'oferiment de les places recollit al reglament de la RLT.


L'Estructura i Reglament de la RLT diu que en una promoció interna les places s'oferiran primer al mateix subgrup i després al subgrup professional anterior. Pel que no té cap lògica que les places que han quedat vacants durant el procés, no s'ofereixin en adscripció provisional als oficials de categoria.


Una vegada més l'empresa fa servir les concessions del Comitè d'Empresa en l'apartat de les adscripcions provisionals de l'estructura de la RLT per saltar-se els principis d'igualtat, mèrit i capacitat.


Des de la secció estem revisant i analitzant la situació de les adscripcions provisionals amb assessorament jurídic, ja que tenim bastant clar que aquesta no canviarà amb els actuals responsables de l'Institut. No descartem mesures d'acció sindical per fer front al constant abús de la discrecionalitat a l'hora d'adjudicar les places vacants o de nous llocs de treball a l'Institut.