dimarts, 4 de març del 2008

Parcs i Jardins impossibilitza L’AcampaSants 2008

Des de fa un parell d’anys els caus i esplais del barri es reuneixen per tal de coordinar les seves activitats, conèixer les seves formes de funcionar i per sobre de tot donar a conèixer la feina que aquestes entitats del lleure educatiu porten a terme d’una forma altruista.

Sants, Hostafrancs i La Bordeta són barris on, tot i les dificultats que aquestes entitats es troben (lloguers d’espais, manca de voluntaris…) hi ha una gran quantitat de grups, pertanyents a federacions diverses, com són els agrupaments escoltes Montserrat Xavier, Puig i Moliner i Skues, el MIJAC i els esplais Espurna, Sant Medir, Turons i Xiroia.

A l’inici d’aquest curs totes aquestes entitats varen pensar una nova campanya que fos molt cridanera i que els permetès reivindicar la funció dels educadors en el lleure, així com fer quelcom de nou i divertit per als nens. Després de valorar-ho es va tirar endavant el projecte Acampasants, que pretenia reunir el dia 12 d’abril a tots els nens dels caus i esplais del barri (més de 400) en una acampada nocturna al Parc de l’Espanya Industrial i amb un matí de diumenge de jocs i esmorçar per a la resta de nens del barri.

Després de presentar tots el permisos requerits i solucionats temes fonamentals, com la seguretat i l’higiene del parc, el projecte va engegar, aparentment amb la conformitat del Districte. Però recentment caus i esplais han rebut la negativa per part de Parcs i Jardins de Barcelona, que és qui gestiona el manteniment de l’Espanya Industrial, alegant que segons la llei del civisme acampar a la nit a un parc no és permès.

Davant d’aquesta negativa caus i esplais han decidit no resignar-se i reformular la jornada d’educació en el lleure en un format més senzill però no per això menys divertit o menys reivindicatiu. Paral•lelament les entitats del lleure tampoc tanquen la possibilitat a fer un manifest de rebuig a aquesta negativa, així com la de portar a terme alguna acció més.

Extret de BarriSants

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els membres dels Caus i Esplais de Sants us volem agrair la vostra difussió companys.

Salut i una abraçada.

Anònim ha dit...

Per cert, us deixo un petit text dedicat a les Males Herbes.

"No vaig trobar fàcilment l’oxigen per respirar a les nits. I quan vaig creixer gairebé només vaig veure el Sol com un reflexe entre les grans muntanyes de formigó que retallaven el cel, i sempre flanquejat per fums.

No foren aigües transparents les que em van regar, sinó pudents bassals d’aigua morta i pixats d’animals de quatre i de dos potes.

Trobar espai per les meves arrels em va ser difícil, doncs sota meu no hi havia gairebé terra. Però encara fou més difícil creixer cap al cel, xocant contra inflexibles rajoles de ciment, sempre amagant-me i buscant escletxes de llibertat.

Tot i això he crescut i ensenyo les meves fulles al Sol orgullosa com una col·losa de dos centimetres. I vosaltres encara em dieu Malaherba?"

Agus Giralt.