dilluns, 16 de juny del 2008

Ajuntament de Barcelona-Conveni 2008


6 MESOS DE COMÈDIA SINDICAL PER DIVIDIR-NOS

I NO DONAR RES

- 2 mesos de discussions d’una plataforma reivindicativa conjunta en la que no hi participa CC.OO.

- 1 mes i mig per constituir les Taules de negociació, de les que queden al marge els sindicats no majoritaris. La CGT queda fora de la Taula de funcionaris. Finalment es constitueixen les úniques que tindran possibilitats de treure’n algun profit:

- Taula de Guàrdia Urbana

- Taula de Bombers

- Taula de l’IMEB

Mesa General:

- El pla de jubilacions anticipades s’imposa des del primer dia sense negociació.

- La CGT proposa la Mesa Tècnica per a la negociació d’una RLT digna i transparent. CC.OO i UGT es mantenen en el silenci i la passivitat.

- 2 mesos per discutir pràcticament només permisos i llicències al ritme i en els termes que l’Ajuntament marca.

- Tots els temes fonamentals com la implantació de les 35 hores, la RLT, el poder adquisitiu, les externalitzacions, etc. topen amb el NO de l’Ajuntament. Arguments: cap. La portaveu, la directora general de Relacions Laborals, manifesta reiteradament que no té capacitat negociadora per a pactar sobre aquests punts. Presa de pèl o falsa habilitat negociadora? Podrien haver enviat al conserge…

L’AJUNTAMENT de la Barcelona bonica, turística i propera al ciutadà es nega a parlar amb els seus treballadors dels temes importants i continuarà com fins ara: privatitzant, col·locant els seus amics a dit, amortitzant llocs de treball i declarant concursos deserts… això sí, oferirà algun caramelet a algun col·lectiu concret.

L’ALCALDE que va prometre públicament, per a que el votessin, que no permetria que cap treballador d’empresa que treballés per l’Ajuntament cobrés menys de 1.000 euros se’n riu del que va prometre… un cop votat.

En aquest “parlament-negociadora” tothom juga el seu paper: l’Ajuntament diu NO, la UGT corregeix punts i comes i CC.OO. s’enganxa unes flamants pegatines al pit (Negociació JA) però no obren la boca ni es pronuncien, ni pressionen ni defensen res. Van amb les mans i els caps buits: són el que són, els comparses de la comèdia sindical muntada.

Els 2 únics delegats de la CGT (més 1 observador) que participem en la única taula negociadora on ens és permès assistir, la Mesa General, ens hem trobat absolutament SOLS a l’hora de defensar amb força i amb propostes concretes els punts reivindicatius que entre tots havíem acordat.

Som conscients de que per molt que aixequem una veu diferent en la Negociadora res no obtindrem si el conjunt dels treballadors no pressiona a l’Ajuntament i a la resta de negociadors per obtenir un conveni que no sigui un insult a la nostra paciència.

AJUNTAMENT ESCOLTA:

VOLEM PARLAR I NEGOCIAR DE:

- Una Relació de Llocs de Treball coherent i nítida

sense arbitrarietats!

no obsoleta!

que a igual treball o funció correspongui igual salari

que contempli una veritable promoció i formació

- De llocs estructurals i de feines temporals

sobre què no es pot externalitzar

sobre els salaris precaris dels externalitzats

de les bosses de treball i la Oferta Pública d’Ocupació

de la reposició dels llocs de treball quan hi ha jubilacions

- De la pèrdua de poder adquisitiu i de com el recuperem

- De la implantació de les 35 hores i millores en la jornada laboral

Tots aquests punts són els que ens preocupen al conjunt de treballadors, no només a la meitat de la plantilla.

Juny 2008

Secció Sindical de la CGT

de l’Ajuntament de Barcelona

Més informació Conveni de l'Ajuntament