dilluns, 5 de juliol del 2010

Manifest per la vaga general i la seva continuïtat fins enderrocar els plans del govern

Comitè de conveni TMB

Vaga general i continuïtat fins a tirar per terra aquests plans

La reforma laboral i les mesures d’"ajust" del Govern de Zapatero són una declaració de guerra als treballadors i treballadores, pensionistes i altres sectors populars, mesures que també deixen molt clar que el Govern, al compàs dels dictats del FMI i de la Unió Europea, està entossudit que la crisi econòmica la continuem pagant els que no l’hem provocat, és a dir, el poble treballador.
Aquest atac brutal es concentra en mesures com a:
Retall de salaris, per a després congelar-los, a gairebé 3 milions de persones al sector públic.
Retall de la despesa pública, amb el consegüent deteriorament de tots els serveis públics bàsics, educació, sanitat, transport públic, etc.
Congelació de les pensions a 6 milions de pensionistes, mentre planegen portar l’edat de jubilació als 67 anys, i allargar el període de càlcul.
Retalls de despeses socials (xec bebè llei de dependència etc.)
Eliminació de la jubilació parcial.
Pujada en 2 punts de l’IVA a partir de juliol.
Una nova reforma laboral, que arremet contra la base de tot el dret laboral: la negociació col·lectiva. Canvis de llocs de treball, modificacions d’horaris o trasllats, podran ser decidits pels empresaris sense obligació d’acord amb els treballadors. Els empresaris podran incomplir també els acords salarials pactats en conveni. Facilita i abarateix i subvenciona els acomiadamentscomiats amb fons públics. I precaritza encara més l’ocupacióús permetent l’entrada de les ETTs a tots els sectors laborals.
Zapatero parla de l’"interès general", però mentre aplica mesurades contra els treballadors i treballadores, els verdaders responsables de la crisi, els bancs i els grans empresaris, continuen gaudint d’una impunitat total i enormes beneficis: a ells no els toquen.
Davant d’aquest panorama resulta escandalosa l’actuació de les cúpules de CCOO i UGT que després d’haver recolzat Zapatero tots aquests anys, fent gairebé una religió del "dialogo social", mentre lliuraven drets dels treballadors, ara es mostren totalment impotents per parar aquesta al·luvió de mesures antipopulars.
Sabem que existeix una desconfiança profunda i merescuda per part de molts treballadors i treballadores amb aquests dirigents lliurats, desconfiança accentuada per la nefasta preparació de la vaga del passat 8 de juny.
En lloc de convocar ja la vaga general per llançar enrere les mesures del Govern esperen que ens posin el pla d’ajust, la nova reforma laboral i ja posin data al pensionazo, per parlar de "Vaga general" el setembre. Per a dins de tres mesos!. Donen així una nova dosi d’oxígen al govern mentre s’alimenta la confusió entre els treballadors/es.
Volem verdaderes mesures anticrisi: Perquè no hi ha sortida a la crisi si no es posa mà a la butxaca dels banquers i els especuladors. La crisi que la paguin els capitalistes!. Ells l’han provocat!
Repartiment del treball, jornada de 35 hores sense reducció de salaris per a que treballem tots.
Creació d’ocupació pública. Plans d’obres públiques i socials.
Llei de prohibició d’acomiadaments. Ni un ERO més.
Prestació per desocupació a tots els aturats fins a la seva recol·locació.
Jubilació als 60 anys. Mitjançant el foment dels contractes de relleu
Nacionalització de la banca i sectors claus de l’economia. Que tornin els diners que el Govern els va regalar.
Impostos progressius a les grans fortunes i empreses amb majors beneficis, així com als grans dipòsits bancaris.
No al FMI i la UE. Per una Europa dels treballadors i els pobles. Nosaltres/as continuarem treballant per una vaga general que tingui continuïtat en un pla de lluita i mobilització fins a llançar a baix l’ajust, el pensionazo i la reforma laboral. Un pla de lluita que sigui decidit en ASSEMBLEES de treballadors i treballadores, on puguem discutir les mesures necessàries perquè la crisi no caigui sobre les nostres esquenes, i que paguin els que la van provocar.
Les organitzacions a baix signants ens dirigim als treballadors i en especial als que més han manifestat la seva justa desconfiança i rebuig dels buròcrates sindicals per dir-los que no ens resignem, que el camí és la lluita. I ens dirigim a totes les organitzacions sindicals, comitès d’empresa, delegats, per dir-los que és imprescindible acumular forces de manera unitària per poder plantar de cara a aquest verdader "tsunami" contra la classe treballadora

>>> Adhesions a: comitedeconveniotmb@gmail.com