dimecres, 8 de setembre del 2010

Carta de Bruno Valtueña, secretari general de CGT Catalunya, a totes les afiliades i afiliats, animant-los a participar en la vaga general del 29-S

EL 29 DE SETEMBRE, TOTS I TOTES A LA VAGA GENERAL

Benvolguda companya, benvolgut company

A través d’aquesta carta, en representació de la CGT de Catalunya, et volem informar de que ja hem formalitzat la convocatòria de Vaga General pel 29 de setembre. Des del nostre XVIè Congrés, realitzat a Màlaga el passat mes de juliol, des de la CGT hem estat treballant per a organitzar una Vaga General.

Des de l’inici d’aquesta crisi, la CGT hem realitzat mobilitzacions, actes, cartells i documents denunciant les “solucions” que des del Govern i els organismes financers han anat promovent, sempre en prejudici de les treballadores i treballadors. El decret 8/2010, que reduïa els salaris als i les treballadores de la funció pública, va provocar una vaga del sector públic el dia 8 de juny. Aquesta vaga fou seguida a Catalunya de manera molt majoritària, amb una forta implicació de la CGT, convocant la vaga i manifestant-se en contra d’aquesta injustícia.

Novament des del Parlament espanyol, els polítics gestors del capital volen empitjorar les nostres condicions laborals. La Reforma Laboral que s’està confeccionant ampliarà l’acomiadament lliure i el farà més barat per als empresaris. També criminalitza el treballador amb baixa mèdica i retalla els drets dels i les assalariades. De diverses maneres, la majoria de les propostes de la CEOE han estat recollides i les seves pretensions satisfetes.

Mentrestant el número de treballadors/es que queden a l’atur no para de créixer i arriba a superar el 20%. Les taxes d’atur a l’Estat Espanyol son de les més elevades de la Unió Europea. Com ja sabràs, després d’aquesta Reforma Laboral han preparat reformar el Pacte de Toledo, ampliant a 20 anys la mitjana per a calcular la pensió i en 2 anys l’edat de jubilació, fins arribar als 67 anys. En comptes de reduir el temps de treball per a facilitar la incorporació de gent desocupada al mercat laboral, el govern actua en direcció contrària. Després de dos anys de “crisi oficial” del sistema capitalista, volen fer-nos pagar als i les treballadores els efectes de les seves polítiques, allunyades de la plena ocupació i de la justícia social, mentre els casos de corrupció en els polítics augmenten de forma escandalosa.

La nul·la resposta seriosa del sindicalisme “oficial” davant d’aquests fets i la seva actitud de continua col·laboració amb els empresaris ha portat als i les treballadores a la desmobilització i a la derrota de les seves posicions de classe. Possiblement, sigui quin sigui el resultat de la vaga, el Govern no voldrà retirar la Reforma Laboral. Això farà que la CGT donem més respostes.

Tot i això els homes i les dones de la CGT hem estat lluitant contra aquesta situació. En nosaltres no hi ha hagut lloc per a la resignació, sinó tot al contrari. Així ho demostren les mobilitzacions que, junt a d’altres organitzacions, hem realitzat a Catalunya en els dos darrers anys, a Barcelona, Sant Boi de Llobregat i Sabadell.

El dia 29 tots els treballadors/es ens hi juguem molt. Si la convocatòria és un fracàs, aquest resultat es convertirà en una arma pel Govern i la Patronal en constatar-se que no hi ha oposició per a seguir aplicant mesures contra els/les treballadores.

El motiu d’aquesta carta és, especialment, animar-te a participar de forma activa per tal que el dia 29 de setembre la Vaga general sigui un èxit, doncs motius per a fer-la no en falten. Els Sindicats i Federacions realitzaran durant aquest mes un important treball, debats, assemblees, repartiment de díptics, penjades de pancartes, encartellades, etc. És important la participació de tothom. La teva és imprescindible, tant en la teva feina com en el teu barri.

Per a preparar la Vaga General es realitzaran vàries manifestacions a Catalunya, sent la primera el dissabte 18 de setembre a les 12 hores on, la CGT junt a Solidaritat Obrera i la CNT de Catalunya hem fet una crida a manifestar-nos a Barcelona des de la Plaça Universitat fins a Foment del Treball.

Convençut de que consideraràs aquestes línies, m’acomiado de tu, tot felicitant-te per l’aportació que estic segur que faràs per a que el 29 de setembre sigui una data que faci que comenci a canviar aquesta dinàmica.

Salut i Anarcosindicalisme.

Bruno Valtueña Sánchez, Secretari General CGT-Catalunya

6 de setembre de 2010