dissabte, 4 de setembre del 2010

Manifest de la CGT de Catalunya per al 11 de Setembre de 2010

ARA I SEMPRE, PER LA LLIBERTAT DELS POBLES I LA JUSTÍCIA SOCIAL.

11 DE SETEMBRE DE 2010

L’anarcosindicalisme sempre ha tingut sensibilitat per les lluites dels pobles oprimits. La CGT ha recollit als seus Congressos el dret dels pobles a la seva autodeterminació. La classe treballadora té el dret a la plena llibertat sociocultural i econòmica de la seva terra vers un Estat que nega, li nega, la identitat com a poble. En aquesta Diada del 2010 podem afirmar que el nou segle XXI el Capitalisme ens esclafa encara més en el model productiu. Importants cops per la classe treballadora i popular catalana han agreujat el sotmetiment i la manca de sobirania sota el capitalisme global.

L’Estat Espanyol ha decidit un cop més que la crisi del sistema capitalista la pagui la classe treballadora. Aquesta vegada no només per la via de la destrucció del teixit productiu (més de 1.400.000 persones a l’atur als Països Catalans, dels quals 650.000 a Catalunya) sinó també per la via de retallades salarials i socials. A la contundència de l’atur promogut pels acomiadaments de la patronal i la reducció dels crèdits imposada per els bancs, calen afegir les retallades socials i la reforma laboral promogudes pel govern de l’Estat i la Generalitat, que suposen:

1. La reducció dels salaris de les treballadores i treballadors dels serveis públics. Retallades en les pensions, amb la conseqüent pèrdua del poder adquisitiu. Pujada de l´IVA.

2. Abaratiment de l’acomiadament i ampliació dels supòsits d’acomiadament per causes objectives.

3. Flexibilització dels horaris de treball en detriment dels drets de les treballadores i Treballadors i de la conciliació de la vida laboral i familiar.

4. Erosió dels mecanismes de negociació col·lectiva.

5. Introducció i extensió de noves formes de contracte precari per a joves.

De cara a aquesta tardor, els grans partits polítics espanyols, així com els que governen a la Generalitat (PSC,ERC,ICVEUiA), la patronal i els bancs, preparen ja noves mesures que retallin encara més drets socials aconseguits mitjançant les lluites del moviment obrer al llarg de molts anys com ara la reducció d’alguns serveis públics, el copagament de la sanitat i l’ensenyament (que ja sufraguem amb els nostres impostos) o la reforma de les pensions amb l’allargament de l’edat i del període de cotització.

Paral·lelament, l’Estat Espanyol ha donat una resposta insultant mitjançant el Tribunal Constitucional al legítim dret de sobirania del poble català. Aquest fet evidencia com la política autonomista dels diferents governs de la Generalitat durant els últims 30 anys no ha estat capaç de canviar la visió centralista de l’Estat. Davant d’aquesta agressió, no obstant, el conjunt de la societat catalana ha manifestat de manera contundent el 10 de juliol que vol defensar la sobirania i la independència del nostre poble.

Ens ha mancat durant molts anys independència de classe per defensar la nostra sobirania i el nostre marc territorial. La situació actual és també fruit de dècades de claudicació i d’abandonament d’una visió alternativa al Capitalisme per part de les classes treballadores dels Països Catalans. Les organitzacions sindicals dominants han rebutjat el concepte de classe a canvi de prebendes burocràtiques i institucionals. En un marc capitalista de relacions laborals i socials, l’opressió nacional és un motiu més per lluitar a favor de la sobirania popular que promogui un model laboral i social autogestionari liderat per la classe treballadora.

La CGT de Catalunya, com organització confederal i llibertària, reclama la necessària independència de classe i popular, des de l’objectiu de la autogestió col·lectiva i ecològica de cada localitat i organització productiva, federada, confederada amb qui vulgui, o secessionada a partir del lliure exercici del ple dret a decidir tot cercant l’emancipació total. Només sobre aquesta base es podrà eradicar el sistema capitalista, el sotmetiment al treball, la colonització nacional, el productivisme, el patriarcat, la propietat privada i l’Estat com a eina política d’opressió.

CONTRA LA REFORMA LABORAL, CONTRA LA RETALLADA DE LES PENSIONS, CONTRA LES RETALLADES LABORALS I SOCIALS.

A FAVOR DEL REPARTIMENT DE TOT EL TREBALL I LA RIQUESA, LA CGT CATALUNYA CONVOCA VAGA GENERAL EL 29 DE SETEMBRE.

PER LA DEFENSA DE LA SOBIRANIA DE CLASSE I DELS POBLES DEL MON, EL 29-S THOTOM A LA VAGA GENERAL.

Secretariat Permanent de CGT Catalunya

2 de Setembre de 2010