dijous, 17 de febrer del 2011

Plantada d'arbres a Sant Genís dels Agudells



Plantada d'arbres reivindicativa per a un arborètum a Sant Genís dels Agudells
(als terrenys del Patronat Ribas)
Dissabte, 19 de febrer de 2011, a les 11del matí


Plantada d'arbres reivindicativa. Per un Arborètum a Sant Genís dels Agudells, (als terrenys del Patronat Ribes). Vine a la Festa per reivindicar la dignificació d’un espai infrautilitzat d'aquest barri de Barcelona. S'accepten donacions d'arbres per plantar.

El 30 de juny de l'any passat la vocalia de Cultura de l'Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells va presentar, en una reunió a la seu del Districte, un escrit amb les demandes de la vocalia de Cultura. La primera d'aquestes demandes era: "Inici de la planificació del jardí previst als solars de l'antic Patronat Ribas i la seva realització com a arborètum amb finalitats culturals i didàctiques". Han passat més de sis mesos i no hem obtingut cap resposta a aquesta demanda.

La reivindicació d'un jardí als solars, de propietat municipal, de l'antic Patronat Ribas té més de trenta anys d'història. L'any 1981, un alt càrrec de l'Ajuntament de Barcelona, la senyora Mercè Sala desaparescuda no fa gaire, declarava que els jardins del Patronat Ribas haurien de ser un dels pulmons del Districte. En el projecte presentat com a candidatura de Sant Genís - La Teixonera a la Llei de Barris, l'any passat, es preveien actuacions en els solars de l'antic Patronat Ribas, actual Institut Vall d'Hebron, en l'àrea qualificada com a "parcs i jardins de nova creació de caràcter local" limitada pel carrer Natzaret, residència Azurimar, edifici de l'Institut Vall d'Hebron i el passeig de la Vall d'Hebron. Cal dir que actualment l’Institut Vall d’Hebron utilitza una part d’aquests terrenys per a activitats d’horticultura que no són incompatibles amb el jardí arborètum que es demana.

Per tal de mantenir viva aquesta reivindicació i iniciar un procés participatiu sobre com haurien de ser aquests parcs i jardins de caràcter local als solars de l'antic Patronat Ribas, l'Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells i el Col•lectiu Agudells han organitzat, amb la col•laboració de l’Institut Vall d’Hebron, una plantada popular d'arbres en aquests solars el dissabte ,19 de febrer del 2011, a les 11 h. S'accepten donacions d'arbres per plantar.


· Plantada d'arbres reivindicativa d'un arborètum ·

· Al Facebook : Plantada Reivindicativa ·


Article publicat: http://amicsarbres.blogspot.com