El llac de la Pegaso ja torna a lluir. Ahir molts veïns dels barris de Sant Andreu i la Sagrera van acostar-se a aquest gran parc per veure-hi les millores i gaudir de les activitats que l'Ajuntament hi havia organitzat. Amb el llac omplert de nou –s'han fet canvis en la instal·lació i el tractament d'aigua, i s'hi han construït uns petits murs per evitar que es degradi–, els veïns veuen com el parc de la Pegaso torna a ser atractiu. A causa de la sequera del 2008, es va haver de buidar; les instal·lacions van registrar diverses incidències, i el parc es va anar deteriorant. “Fa un any i mig van fer una reposició d'arbres, i ara han rehabilitat el llac”, va explicar Josep Barbero, de l'associació de veïns de la Sagrera. “Voldríem que hi tornessin a posar barquetes”, hi va afegir. També va manifestar una demanda històrica de l'entitat: que el parc s'ampliï cap a la zona de les casetes i s'acabi, així, l'anomenada tercera fase de rehabilitació del parc. “Els ànecs no els demanem, ja tornaran sols”, va comentar, en referència a una altra reclamació veïnal.
En els seus parlaments, sota un xàfec de xiulades dels treballadors de Parcs i Jardins, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, van remarcar la importància d'haver recuperat un parc com aquest, d'aquestes dimensions (3,5 hectàrees d'espai verd) i estretament lligat al passat industrial del barri: durant més de 40 anys hi va haver l'antiga fàbrica de camions. “Em sembla que avui serà difícil poder parlar; però el que he de dir, ja es veu”, va apuntar Mayol, que va agrair “la paciència” pel temps que el parc ha funcionat a mig gas. A l'entrada del parc, on hi havia una mostra de vehicles antics, es va descobrir una placa en memòria de les persones que van treballar a la fàbrica. “És curiós que treballadors estiguin cridant en un acte per a treballadors, però no em faran callar”, va afirmar Hereu, per recordar el passat fabril del barri.
“Acomiadar no és progressista”
“Imma Mayol, reciclar no és acomiadar”, “Hereu, hem vingut a acomiadar-te” i “Això no són polítiques d'esquerra” són algunes de les consignes que van cridar els treballadors de Parcs i Jardins. Protestaven contra uns suposats acomiadaments encoberts. Segons el comitè d'empresa, a diferència del que passava fins ara, els treballadors que relleven els empleats que obtenen la jubilació parcial no continuen ni se'ls fa un contracte d'interinatge. Això, segons el comitè, fa que dues persones s'hagin quedat sense feina i que en els propers quatre anys n'hi hagi 85 més d'afectades.
Mayol va negar aquestes acusacions, que atribueix a l'estratègia de negociació del conveni col·lectiu. Per un canvi en la normativa espanyola, ara “no es poden fer interins tots els rellevistes”, va dir. Això fa, que hi hagi “finalitzacions de contracte, i no acomiadaments”, segons la regidora. Ara bé, “no els podem fer interins, però els podem tornar a contractar”, hi va afegir. Va dir que això ja s'havia fet amb una persona a la qual se li havia acabat el contracte, i que, a l'abril, es farà amb dues més. Segons Mayol, en els propers quatre anys i mig hi haurà onze afectats més. “No deixarem cap treballador de banda i, a mesura que s'acabin els contractes, els anirem contractant de nou”, va concloure.
Article publicat en el Punt
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada