dijous, 5 de gener del 2012

Decret del Govern Rajoy: el PP penalitza a la majoria social

El decret del PP continua la carrera de retallades suïcides per a la majoria social

El RD 20/2011 publicat l’últim dia de l’any, suposa una nova agressió a tot el cos de drets de la majoria social: treballadors i treballadores amb treball, funcionariat i personal laboral a les administracions públiques, joves en atur, persones dependents, pensionistes de qualsevol classe de pensió …

Així, els i les assalariades, suportaran dos terços dels 8.900 milions que suposa de retallada el RD 20/2011, per mitjà de la pujada de l’IRPF en les seves nòmines amb una mitjana de 3 / 5 punts a partir de febrer. El gravamen des 0,75 punts a 7 punts, es fa per trams, trobant-se en els trams d’ingressos baixos / mitjans (fins a 120.000 €) més del 99% de tots els i les declarants. En la forquilla de les rendes superiors a més de 240.000 € només trobem a l’1% de tots els i les declarants per IRPF. Cal recordar que els salaris baixos / mitjans suporten més del 90% dels ingressos per IRPF.

Per la seva banda, les grans fortunes, els rics, els empresaris i els banquers, tributen a través de l’Impost de Societats i dels xiringuitos financers com les SICAV i aquests tributs, no han estat tocats. Com tampoc s’ha ficat mà al frau fiscal concentrat en grans empreses i corporacions financeres (frau estimat en 74.000 milions d’euros) i com tampoc s’ha creat un impost sobre les grans fortunes i les transaccions financeres bilionàries, que diàriament especulen en els mercats .

Les persones que treballen en les administracions públiques, tornaran a patir rebaixes en els seus salaris un any més: ara se’ls augmenta l’IRPF, després perdran entre 2 / 5 punts, se’ls allarga la jornada setmanal en 2,5 hores el que suposa perdre una mitjana del 6,6% els seus salaris i no se’ls ha d’abonar el 0,3% de la massa salarial global per les seves pensions i no es contractarà a ningú. És un atemptat en tota regla contra els serveis públics, del comú, el de tots i totes.

Els 8,8 milions de pensionistes, amb pensions anuals que majoritàriament (més de 4,7 milions) no arriben a 641 € mensuals i 1,8 milions es troba entre 700 € a 1.100 € mensuals, veuran incrementades les seves pensions 2012 en un 1%, és a dir, una mitjana mensual de 3,5 €. A més 6 milions d’aquests pensionistes perdran un 2,9% com a conseqüència de no revisar les pensions el 2011.

Als i les joves se’ls elimina les ajudes a l’habitatge, a les persones amb necessitats i dependents se’ls rebaixen les prestacions, a les persones més necessitades i excloses, es retallen les partides per a organitzacions socials que es dediquen a "pal·liar" necessitats que l’"Estat del Benestar" mai ha arribat a cobrir.

En conclusió, el ​​cop de decret del PP aprofundeix les polítiques antisocials del Govern anterior: robatori de rendes i drets a la majoria social (99% de la població i regal perquè els rics (1%, grans empresaris, financers, mercaders especuladors, executius i personal directiu, consellers d’empreses, banquers i monarques …) siguin cada vegada més rics, a costa d’una vida digna per a tothom i a costa de seguir agredint irreversiblement la vida al planeta.

L’1% de la població (les persones riques) que ingressen una mitjana anual de 600.000 euros; financers i inversors que especulen amb diners públics que reben a l’1% i fan pagar als estats i particulars el 5% - 8%; banquers i financers que reben milers de milions d’euros dels fons públics i especulen, roben i s’embutxaquen 2,34 milions d’euros en salaris; ministres d’economia que són responsables de la crisi financera causada per la banca d’inversió (LB), ministres de defensa que s’han passat tota la vida en empreses d’armament lucrant-se a costa de les armes i les guerres, presidents del govern i polítics amb patrimonis de 4 / 7 habitatges i més d’1 milió d’euros anuals en les seves declaracions …. Aquesta minoria de persones, NO ENS TREURAN DE LA CRISI, ja que el seu negoci es troba en crear-nos més i més crisi.

El 99% de la població: 18 milions de persones assalariades, 5 milions de persones parades, la joventut, els 8,8 milions de pensionistes, les persones dependents, les excloses, les necessitades, som els que PODEM i HEM sortir de les seves mentides, dels seus estafes socials, ecològiques, materials, civils … dient NO A LES SEVES LLEIS, desobeir.

Des de CGT cridem a la REVOLTA SOCIAL, A LA DESOBEDIÈNCIA DAVANT LA INJUSTÍCIA SOCIAL, LES SEVES LLEIS, que només causen empobriment i desigualtat, alhora que s’atempta cada dia més contra el medi natural, el clima, la terra.

SECRETARIAT PERMANENT DE LA CGT