divendres, 7 de febrer del 2014

FULL INFORMATIU



Es confirmen els rumors :
La proposta de canvi d'Estatuts de Parcs i Jardins és un fet : un pas més cap a la privatització

Com ja us vam comunicar tant en l'anterior Full informatiu del Comitè , com en l'assemblea del dia 31 de gener, arran de la informació de que els responsables de l'Institut estaven treballant novament en una proposta de canvi d'Estatuts, el Comitè d'Empresa va decidir sol·licitar una reunió amb els grups polítics municipals, per conèixer el seu posicionament sobre el tema.
Igualment, el Comitè va sol·licitar una reunió urgent amb el president de l'Institut, Joan Puigdollers, per contrastar la informació i conèixer les intencions de l'equip de Govern respecte al futur de Parcs i Jardins .

En les reunions mantingudes amb tots els grups polítics de l'oposició, PSC, PPC, ICV-EUiA, i Unitat per Barcelona, aquests ens van comunicar que no coneixien de l'existència de cap document de canvi d'estatuts, i van manifestar estar en contra de qualsevol modificació dels Estatuts que no comptés amb l'aprovació de la plantilla.

A la reunió mantinguda el passat dia 5 de febrer amb el president de l'Institut, Joan Puigdollers, aquest va dir desconèixer, a la recepció de la carta enviada pel Comitè d'Empresa, que l'Institut i l'equip de Govern estigués treballant en un document de canvi d'Estatuts, però que aprofitant la petició d'aquesta reunió havien decidit elaborar una proposta de nous Estatuts, que se'ns va lliurar, i ens va emplaçar a que ens pronunciéssim sobre el seu contingut en el termini d'un mes.

De la primera lectura del document, es desprèn que els nous Estatuts, amb estructura d'Organisme Autònom, respecte dels Estatuts en vigor, en el seu redactat proposa:

·         Eliminar el punt que preveu que Parcs i Jardins realitzarà les seves funcions atenent al model de gestió directa (Art. 1.5).

·         Eliminar funcions fonamentals, com són les competències en matèria d'infraestructures del verd, la creació de nous espais enjardinats, la coordinació de la gestió integral del litoral, la promoció del verd urbà i del medi ambient, redueix la competència sobre l’emissió d'informes sobre les afectacions del verd, les seves instal·lacions i infraestructures, el mobiliari urbà i els jocs infantils, com recullen les ordenances municipals, i la realització de serveis i obres de jardineria (Art. 3, punts c), d), i), j), k).

·         Eliminar el punt que cita que l'Institut s'ha de dotar amb els mitjans humans, tècnics, materials i econòmics necessaris per prestar els seus serveis (art. 3.2).

·         És evident que l'eliminació d'aquests punts dels actuals Estatuts de Parcs i Jardins persegueix aprofundir encara més en el procés de privatització gradual per la qual està apostant l'actual equip de Govern de CiU.

Des del Comitè d'Empresa entenem que els treballadors no podem avalar qualsevol canvi que suposi una reducció de les nostres competències, perquè suposa quedar-nos sense futur. Si no garantim el nostre treball específic en Parcs i Jardins, tampoc podrem garantir la nostra continuïtat com a treballadors públics.

Davant aquesta situació, el Comitè de forma unitària entén que només hi cap una resposta possible: la defensa del Servei Públic mitjançant la denúncia sistemàtica del deterior del verd de la ciutat sota l'execució de les contractes, i la mobilització sostinguda de tota la plantilla de l'Institut.



Comitè d’Empresa

Estatuts actuals

1 comentari:

Anònim ha dit...

Menudos perros, si se eliminan esos puntos, que nos queda ya?
Espero q no vuelvan a salir estos cabrones