dijous, 25 de febrer del 2016

La CGT de Catalunya davant els atacs al dret de vaga

El conjunt de la CGT de Catalunya no podem quedar impassibles davant els greus atacs al dret de vaga, la criminalització de les plantilles i les mentides que s’estan produint arran dels conflictes laborals al Metro i Bus de Barcelona.
No entrarem a valorar la gestió d’aquests conflictes duta a terme per l’Ajuntament de Barcelona, doncs els comitès de vaga de Metro i del Bus ja ho han fet reiteradament, així com les nostres seccions sindicals.
Ara bé, si que volem remarcar que el conjunt de la CGT considerem inacceptable les actituds que deslegitimin, ataquin el dret de vaga o l’intentin minimitzar per a convertir la força de les plantilles en irrellevant. L’argumentari que estan fent servir els responsables del govern municipal de Barcelona és més aviat propi de la ideologia de la patronal: Negar la capacitat negociadora de la vaga, criminalitzar la plantilla per a enfrontar-la amb altres treballadors, pressionar amb cartes per a que no es faci vaga o reclamar un increment de serveis mínims (pactats anteriorment) per a minimitzar la seva força.
Finalment la pressió municipal ha assolit el seu objectiu i la vaga de dimecres tindrà un 15% més de serveis mínims, que suposen un 65% del servei normal en hora punta i un 45% la resta del dia..
Aquests greus atacs tenen un agreujant: en produir-se des d’opcions polítiques amb certa influència dins de la classe treballadora, els seus missatges antisindicals no són tan fàcilment percebuts com una amenaça i contribueixen de forma més eficient a estendre els dogmes de les classes dominants. Especialment els que fan referència al fet mateix del conflicte i la necessitat dels i les treballadores per a actuar amb força per a assolir els seus justos objectius.
Aquest sorprenent viratge ha rearmat la patronal per aprofitar el moment i apuntar més alt. Ahir Foment del Treball ja demanava una llei de vaga que introdueixi més motius per a il·legalitzar vagues i en minimitzi encara més la seva força.
Davant tot això, volem fer saber:
- El dret de vaga és un dret essencial de la classe treballadora arrencat a la burgesia amb una història de morts, empresonats i torturats. I el defensarem com i on calgui i per la via dels fets.
- Tothom que ataqui aquest dret, sigui de forma directa o amb el silenci còmplice davant les agressions, ens tindrà al davant per a denunciar-ho i impedir els seus objectius.
- La CGT de Catalunya considera que l’assemblea de treballadores i la mobilització són les eines més eficients per a impedir les injustícies que el Poder, el d’abans i el d’ara, exerceix sobre tots nosaltres.
Barcelona, 24 de febrer de 2016

Secretariat Permanent del Comitè Confederal la CGT de Catalunya