dilluns, 9 de juny del 2008

Full de CGT Ajuntament

CGT informa 4/6/08
Un cop més l'Ajuntament ho ha tornat a fer: convoquen concursos i els declaren deserts.
Con a mostra un botón:
· 2 Concursos de Recepcionista de Centre de Serveis Socials i 2 Concursos de Informador-Tramitador perquè cap candidat ha assolit la puntuació mínima requerida
· 3 llocs de treball de lliure designació, un de Cap de Projecte d’ e-Administració, un de Lletrat, i un de Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals. Es dóna el cas que, un cop valorades les candidatures, s’ha arribat al acord de declarar-les desertes.
Això vol dir que cap company dels que es va presentar donava el perfil desitjat?
Davant d’aquestes situacions repetitives, que són un insult per a tots i totes els treballadors i treballadores de l’Ajuntament i per a tots i totes els ciutadans i ciutadanes que reclamen una administració democràtica i eficaç.
La Secció Sindical CGT de l’Ajuntament de Barcelona EXIGEIX que els llocs declarats deserts siguin coberts amb OFERTA PÚBLICA D’OCUPACIÓ, i lluitarem per
· LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS
· UNA OFERTA PUBLICA D’OCUPACIÓ, com mecanisme d’accés a la funció pública
· LA RECUPERACIÓ DE TOTS ELS LLOCS DE TREBALLS
· NO A LES EXTERNALITZACIONS que privatitzen la funció pública
Hem decidit fer el seguiment d'un lloc de treball durant tot el seu trist recorregut fins que aconsegueix ser atorgat. Així TOTS coneixerem quin és el seu Final. Hem agafat com exemple el del darrer Lloc de Treball que ha estat declarat desert:
L’Ajuntament convoca el concurs de Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals, un lloc de treball de gran responsabilitat tal i com acredita el nivell (26) i el plus (705,53€ ), i el Tribunal del concurs composat per l’Ajuntament i un Sindicat declaren desert el lloc, perquè diuen que cap dels candidats assoleix el nivell. Déu de ser que no “progressen adequadament” .
Suposem que es veritat. Com tothom sap, el Cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals ha de ser una personal imparcial, objectiva que vetlli per la Salut Laboral dels seus companys, i que si cal s’enfronti a l’Ajuntament per demanar més recursos, més rapidesa en les seves execucions... .
El que és democràtic, públic, social, i de Dret, és que aquest lloc de treball sigui cobert a traves d’una OFERTA PÚBLICA D’OCUPACIÓ.
Es farà una veritable oferta pública d’ocupació? O vindrà alguna persona “coneguda” des de l’exterior?
Tranquils!!! perquè ja sabem que el lloc de treball no quedarà cobert mitjançant el “dit de Déu” (aquell que mai s’equivoca), sinó que es farà com Déu mana, és a dir, sense Oferta Pública d’Ocupació.
De moment, l’Ajuntament ha mogut fitxa i ha obert fins el dia 12 de juny un procediment de selecció per lliure designació amb interinatge administratiu, amb un sou brut: 3457,45€ mensuals (x15 pagues).
Ara s’obren algunes incògnites:
Veurem si el nou Cap del Servei de Prevenció de Riscos és un "Currito" o és un “Conegut”?
Veurem si el Sindicat que li “toca” estar en el Tribunal de la selecció del lloc de treball, exerceix les funcions que li han estat encomanades pels treballadors, i no com a representant de l’empresa.
En poc temps ho sabrem.
Continuarà....

1 comentari:

malesherbes ha dit...

NO TENEN VERGONYA !!

Ens convoquen per presentar-nos el nou cap del Servei de Prevenció de Riscos Laborals quan encara no ha finalitzat el termini de presentació d'instàncies per proveir aquest lloc de treball per la via d'Oferta Pública d'Ocupació.


CGT informa

Capítol II. El seguiment d'un Lloc de Treball que va ser declarat desert.

Us recordem que aquest lloc de treball va ser escollit a l'atzar d'entre tots els deserts.

Preàmbul

L'anterior full informatiu de CGT sobre Concursos deserts, ha provocat una gran quantitat de consultes. Aquest col·lapse de consultes ens obliga a tenir que donar resposta a les vostres preguntes de forma genèrica i no individualitzada.

Preguntes

Fem un recull de les preguntes que de forma majoritària ens heu formulat:

1º Qui va ser el Representant sindical que va formar part del Tribunal que va declarar desert el lloc de cap del Departament de Prevenció de Riscos Laborals?

Va ser CCOO (ho diem només a títol informatiu, amb tot el carinyo del mon)

2º Hi ha alguna persona fent les tasques de cap del Departament de Prevenció de Riscos Laborals?

Malgrat que encara no ha finalitzat el termini de presentació d'instàncies per al concurs que ha muntat l'Ajuntament per cobrir el Lloc Desert.

Avui s'ha convocat al Comitè de Seguretat i Salut de l'Ajuntament de Barcelona per el dijous, 19 de juny de 2008 a les 12,30 hores, on com a qüestion prèvia es farà la Presentació del nou cap del Departament de Prevenció de Riscos Laborals, Sr. Pere Luque.

3º Quin és, (si és que hi ha), la persona que està exercint de cap del Departament de Prevenció de Riscos Laborals?

L'Ajuntament en el seu be entès "paternalisme" vers a tots els treballadors i treballadores municipals, i en qualitat d'amo d'aquesta plantació de cotó, (que és l'Ajuntament) ens ha encolomat, des de primers de juny, a un "JARDINER" que ens fa el favor d'exercir de cap del Departament de Prevenció de Riscos Laborals "dels treballadors de la plantació de cotó". Gràcies !

4º D'on ha sortir aquesta persona?

Presumptament l'Ajuntament, haurà remenat i rebuscat entre tots els seus "capatassos" algun que volgués fer el "favor" d'ocupar el Lloc desert ( aquell Lloc de Treball que ningú dels companys que es va presentar donava el nivell), i mira per on l'ha localitzat en l'Institut Municipal de Parcs i Jardins. Aquest "jardiner" ha abandonat la jardineria i també als nostres companys i companyes "jardiners" per venir a tenir cura de tots nosaltres. Gràcies per escollir-nos!

Ens informarem si era jardiner (si tenia cura de les plantes) o si era podador (si tallava rames).

5ºQue pretén l'Ajuntament amb aquestes decisions?

És obvi...

Però a part del que és obvi, també cal que sapigueu que aquest Sr. Interí, coneixerà la intimitat de la nostra salut laboral, salut física i salut mental. Per les seves mans passaren les avaluacions de riscos laborals, psicològiques, ....de tots nosaltres.

L'Ajuntament per tant pretén que es posin en mans d'un EVENTUAL l' informació confidencial de cadascun de nosaltres i també la del propi Ajuntament.

Aquest lloc de gran responsabilitat i confidencialitat NO pot estar ocupat per un interí extern a l'Ajuntament. NO! NO!.

6º Què diuen el resta de Sindicats de tot això?

Pregunteu-los amb ells.

Nosaltres els demanem que quan vagin a un Tribunal sàpiguen comportar-se com a Representats de Tots els treballadors i no siguin una comparsa de l'empresa.

7º Què diu la CGT a tot això?

La CGT Exigeix a l' Ajuntament:

TRANSPARENCIA i HONESTITAT EN TOTS ELS CONCURSOS.

ALTA VALORACIÓ PROFESSIONAL DE TOTS ELS TREBALLADORS DE L'AJUNTAMENT.

Conseqüentment sol·licitem la Retirada immediata d'aquests procediments de lliure designació i la Convocatòria urgent d'Oferta Pública d'Ocupació per tal de cobrir tots i cadascun dels llocs que queden vacants i deserts

Ajuntament,

la CGT et diu:

NO a la DEDOcràcia, Prou a la DEDOcràcia.

Ara s'obren algunes incògnites:

Serà el Sr. Pere Luque el candidat de l'empresa (Ajuntament) el que Guanyi el procediment de selecció de 3.457,45 € x 15 pagues?

o serà un altre persona d'entre tots i totes les que es presentin fins el dia 12 de juny la que el Guanyi?

S'ho repensarà l'Ajuntament i convocarà OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ?

El Comitè d'Empresa i la Junta de Personal posaran fil a l'agulla i denunciaren aquests fets?

Fem apostes.

En poc temps ho sabrem.

Continuarà....