dissabte, 25 d’octubre del 2008

Aigua de la capa freàtica per regar el Parc de la Ciutadella

Una canonada de grans dimensions s'està instal·lant al subsòl de l'avinguda Icària. Aquesta conducció es fa per portar aigua de la capa freàtica fins al Parc de la Ciutadella.

Al mes de desembre s'acabarà la primera fase de les obres i entre el febrer i el març l'aigua ja arribarà a la Ciutadella. El cost del projecte és de 300.000 euros i un 80% es pagarà amb els Fons de Cohesió de la Unió Europea. Amb aquesta connexió es tanca el que es coneix com l'anella del freàtic del Poblenou.

L'aigua que portarà la canonada de l'avinguda Icària es captarà en diferents punts del Poblenou, el front litoral i la rambla Prim.

Els pous que té la Ciutadella s'havien utilitzat per regar els arbres. Però es van sobreexplotar i s'han salinitzat massa i ara no es poden usar per regar, i és per això que cal portar l'aigua freàtica d'altres punts de la ciutat. Des de finals del segle XIX i durant la primera part del XX el Parc es regava amb l'aigua que s'acumulava al gran dipòsit que hi ha al terrat de l'edifici de l'Asil del Parc que ara acull la biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra.

Llegir article