dijous, 20 de febrer del 2014

RESUM DE LA COMISSIÓ D’HÀBITAT URBÀ I MEDI AMBIENT



Concentración de l@s jardiner@s contra la privatización

Un@s 200 trabajadores y trabajadoras de Parcs i Jardins hemos protestado este jueves ante las puertas del edificio consistorial, en la plaza Sant Miquel, para rechazar la privatización del Institut

L@s jardiner@s, nos hemos concentrado a partir de las 15 horas, manifestando nuestro malestar y rechazo a la voluntad privatizadora del alcalde Trias, con pancartas contra la privatización y por la ocupación, gritando consignas contra las contratas les contractes us omplem les butxaques”¨ y las privatizaciones ”no, no, no a la privatización”... Precisamente, desde la sala del Ayuntamiento donde se celebra la comisión se oyen los gritos de protesta y los silbatos de los trabajadores.

La protesta coincide con la comisión municipal de Hàbitat Urbà i Medi Ambient, en la que está previsto que  el responsable municipal Joan Puigdollers responda sobre la voluntad del Ayuntamiento de cambiar los Estatutos y privatizar Parcs i Jardins.







COMISSIÓ D’HÀBITAT URBÀ I MEDI AMBIENT.

El President de l’Institut, Puigdollers CIU diu: el passat dia 5 de febrer jo mateix i la direcció de l’Institut es va reunir amb el comitè d’empresa en el qual els hi vam entregar un esborrany no de modificació d’estatuts sinó de nous estatuts amb la voluntat de plantejar la possibilitat de convertir l’Institut de parcs i jardins que avui és un EPEL en organisme autònom municipal
Diu que un organisme autònom municipal  és mes propera a l’administració pública.
Aquest es un tema que plantegem sempre i quan el comitè d’empresa hi estigui d’acord
Diu que hi ha 200 persones que estan en nomina de parcs i jardins i realment treballen a l’Ajuntament, i per regular la situació d’aquestes persones volen passar a organisme autònom municipal.

Iniciativa:
Exposen que tenen constància que han donat aquesta proposta a algunes forces polítiques i a d’altres no. Els ha arribat per part del comitè d’empresa.
Exposen que si CIU tingués recolzament ja haurien aprovat els nous estatuts, i això ja va passar anteriorment. La qüestió no és si te suport o no dels treballadors i arribar a un acord amb ells, sinó el suport polític que tenen.
Ens han explicat la idea de canviar l’estructura jurídica (de EPEL a OA), però no diuen res de la proposta d’eliminar la gestió directa, eliminar gran part de les competències, eliminar el punt que especifica que l’Institut s’ha de dotar de recursos humans, tècnics, materials i econòmics suficients per desenvolupar totes aquestes competències i funcions.
Veuen que l’ajuntament està seguint fil per randa l’informe konsac.
Tenen informació respecte a que no s’està fent el seguiment de les contractes, cosa que ja han denunciat.
Fan referència al art 28 del conveni que diu que l’Institut no disminuirà la plantilla, i fixa una ràtio de 1,2 persones per ha i actualment (ultimes dades del consell d’administració) hi ha 0,96 persones/ha. S’està incomplint un conveni que està signat pel mateix Puigdollers.

PSC:
Fa referència a l’informe konsac i als diferents intents de canviar els estatut anteriorment.
No veuen clar el pas del personal de parcs al cicle de l’aigua
Reiteren els arguments d’iniciativa (pèrdua de competències, reducció de personal...)
No donen suport als nous estatuts.

PP:
Creuen que s’hauria de clarificar la situació del personal que treballa per habitat urbà i pertany a Parcs i Jardins.
Diu que presentar un canvi d’estatus tampoc és tan greu si es manté l’operativa de l’Institut.
Es important conèixer quines implicacions tindrà una possible modificació dels estatuts tant en els treballadors com a l’institut. Els preocupa el diàleg i les formes.
No creuen que s’estigui desmantellant cap servei.
Recorden que ja es va crear una comissió de seguiment de les contractes.
Demanen informació per poder valorar la proposta, sense descartar cap resposta negativa.

ERC:
Creuen que s’està seguint l’informe konsac, externalitzant els serveis de jardineria
Veuen que els nous estatus eliminen competències de l’institut (esmentades per Iniciativa i PSC)
No veuen adient aquest canvi d’estatuts, posant com exemple la privatització B:SM (pàrkings municipals...)
Creuen que tot això és un element clarament privatitzador, i hi estan en contra. Una empresa pública és més eficient, i veuen la falta de control de les contractes, les quals no compleixen les condicions amb les quals se les havia contractat.
 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

NO PASARÁN!!!

Anònim ha dit...

hoy no pero mañana si pasaran,y espero equivocarme,pero últimamente no fallo (que mala suerte)

Anònim ha dit...

Al garete con tu racha de aciertos!

Anònim ha dit...

Sólo pasarán si les dejamos, hay que luchar, no quedarse en casa viendo la tele....